Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kreş Nasıl Seçilir


Radya

Önerilen İletiler

Daha çok bebeklik dönemini kapsayan 0-2 yaş dönemi kreş seçiminde, aileleri zorlu bir dönem bekliyor. Hangi kreşi, hangi özelliğinden ötürü seçmek gerektiğine dair önemli bilgiler veren Pedagog S.Kükürt, dikkat edilecek hususları sıraladı.

 

• Çocuğunuz yuvaya giderken içinizin rahat ve huzurlu olmasını istiyorsanız o kurumu seçerken açıkçası biraz şüpheci davranmanız gerekiyor. Çünkü kurumun gerçek yüzü web sitesinde ya da broşüründe yazılanlarla örtüşmeyebilir.

 

 

 

• Kayıttan önce veli adayı olarak gittiğiniz günlerde kurumun sahibini ve diğer çalışanları tanımaya çalışın. Uzmanlık alanlarını ve deneyimlerini öğrenin. Çocuk eğitimi ve bakımında sizinle aynı görüşlere sahip olup olmadıklarını sorgulamak açısından değişik konularda fikirlerini sorun.

 

• Uyku, yemek, tuvalet gibi alışkanlıkları kazandırırken nasıl bir yöntem izliyorlar acaba bu çok önemli. Sadece sizin çocuğunuza değil diğer çocuklara da olan yaklaşımlarına bakın. Sevgi ve şefkat önceliğiniz olurken kullandıkları beden dilini de gözden kaçırmayın.

 

 

 

• Odaların temiz, havadar, ısı ve ışık yönünden kontrollerini yaparken etrafta kül tablası ya da sigara kokusu olup olmadığına bakıp asla sigara içilmemiş olmasına dikkat etmelisiniz.

 

 

 

• Günlük program ile yemek listesini aldıktan sonra bunlara uyulup uyulmadığına bakınız. Gelişim testleri ile takiplerini yapan uzman, periyodik kontrollerini yapan doktor ve kurumda görevli hemşire var mı?

 

• Geniş ve güvenli bir bahçesi var mı, çocuklar temiz havaya çıkarılıyor mu? Çocukların sağlık ve güvenliği açısından tehlikeli oyuncak, materyal ya da mobilya gözünüze çarpıyor mu?

 

 

 

Başka bir önemli konu da kurumun Bakanlık tarafından onaylı ruhsatı duvarda asılı mı? Mutlaka görüp inceleyin. Bu belgede kurumun kapasitesi, kaç gruptan oluştuğu, kurucusu ve sorumlu müdürün kim olduğu gibi bilgiler yazılıdır. Size anlatılanlarla çelişmiyorsa ve içinize sinmeyen bir durum yoksa kaydınızı gönül rahatlığı ile yaptırabilirsiniz. Tabii ara sıra denetimlere gideceğiniz koşulu ile…

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...
  • 1 yıl sonra...

Guncelleyim yorumumu, o zamandan bu zamana kres konusunda doktorami verdim....

 

- Genel anlamda bir cocugun krese alismasi iki hafta suruyor, eger o iki haftanin sonunda cocugunuz hala agliyor, gitmek istemiyorsa mutlaka orada yanlis giden birseyler vardir. Mutlaka uzerine dusun... Basimiza geldi, hemen degistirdik...

 

- Cocugunuz eger daha krese bile gitmeden kres yolunu tanidigi anda agliyorsa da mutlaka bir sorun var demektir...

 

- Cocugunuz eger, krese getirdiginizde, size gulucukler saciyor, byee yapip el salliyorsa iciniz rahat etsin, o orada mutlu demektir...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 7 ay sonra...

 

Daha çok bebeklik dönemini kapsayan 0-2 yaş dönemi kreş seçiminde, aileleri zorlu bir dönem bekliyor. Hangi kreşi, hangi özelliğinden ötürü seçmek gerektiğine dair önemli bilgiler veren Pedagog S.Kükürt, dikkat edilecek hususları sıraladı.

.

.

.

sinmeyen bir durum yoksa kaydınızı gönül rahatlığı ile yaptırabilirsiniz. Tabii ara sıra denetimlere gideceğiniz koşulu ile…

 

 

 

gerçekten çok zor bir karar iyi düşünülmesi lazım..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.