Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Valla seni üzmek istemem bee . Ama söylediklerine inanmıyorum maalesef. Din öğretmenime soracağım . Yani ben Allah'a inanıyorum.sleep.png YANLIŞ BİLGİ!!!!!! LÜTFEN DEĞİŞTİR SENİ ÜZMEK İSTEMEM wub.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Insanın kul yani köle olması, insan onuru ile temelden bağdaşmayan, taban tabana çelişen bir durumdur.

 

Köle olunan gücün sonsuz olduğunun iddia edilmesi insan onurunu kurtarmaz.Insan onurunu daha çok ayaklar altına alır. Çünkü azat kabul etmez kölelik durumu ortaya çıkar. Bu ise insanlık onurunun bitişidir.

 

Allaha köle olup da ne hizmetini göreceksin? Çamaşırlarını, bulaşıklarını mı yıkayacaksın? Bunları yapamayacağına göre, seni allahın adamı olduğunu iddia eden birtakım sahtekarlar tepe tepe kullanacak, allaha inancını sömürecek. Sana iki gösteriş yapıverecek, cuma günü camiden çıkarken basın ordusunu kapıya yığacak, şaşaalı kuş sütü eksik iftar sofralarında elinde su bardağı ezanı beklerken flaşlar patlayacak, yaaa allah ya bismillah deyiverecek, karundan daha zengin, firavundan daha buyurgan olacak.

 

Senin allaha köleliğinin sonuçları bundan da vahim sonuçlara yol açacak. Bu daha başlangıç...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

Eğer bilime inanıyorsanız fiziğe matematiğe ve bunun gibi bilimsel dallarada inanıyorsunuz demektir.Bu konu çok sayfalarca konuşulabilir.Hangi açıdan tartışacağımıza bağlıdır biyolojik açıdan evrim olabilir felsefe açısından olabilir veya matematik olabilir.Bunlardan bizim zihnimiz ile doğruya en yakını hatta zihnin rakamları olarak bilinen matematiktir.Matematikten sonra Fizik gelir çünkü fizikte biyoloji gibi bilinmezlikler tekrardan çıkan sonuç gibi olaylar yoktur.Matematikte 0'dan 1 oluşamaz çünkü 0 hiçliktir hiçlikten var olmaz.Sanırım bu bazı ateistlerin hiçlikten evren oluştu tezini çürütüyor eğer matematiğe inanıyorlarsa.Fizik açısından baktığımızda Einstein'in dediklerinin 100 yıl sonra ortaya çıktığına şaşmamak gerek.Fiziğe göre kuantum mekaniğinin yani madde ve ışığın atom altı seviyede bu kadar düzenli hareket etmesinin manyetik alandaki 10 da 1 lik oynamanın bu düzeni mümkün kılmaması gibi sebeplerden ötürü tesadüf oluşması veya evrenin kendiliğinden oluşma ihtimalinin 10 üzeri 123 te 1 olması sebebiyle bir yaratıcı olduğuna kanaat getirmekteyim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...
  • 4 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...

...TANRI BU EVRENİMİZDE ATOM VE NÖTRON ESASINA GÖRE BİLİMSEL OLARAK YOKTUR?!

...AMA BİZ TASAVVUFÇULARA GÖRE ZAMAN VE MEKANDAN MÜNEZZEH OLAN RABBİMİZ BU EVRENDE YOKTUR?

...YERE GÖĞE SIĞMAYAN RABB MÜMİN KULUNUN YÜREĞİNE SIĞMIŞTIR?

...EVREN BİR RESİMDİR TANRI BİR RESSAMDIR VE EY SEN GÜMAN EHLİ OLAN RESSAMI RESMİN İÇİNDE ARIYORSUN smile.png))

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

1) Kelam Kozmolojik Argümanı

1- Varlığının başlangıcı olan her şeyin bir nedeni vardır.
2- Alemin varlığının bir başlangıcı vardır.
3- Dolayısıyla, alemin bir nedeni vardır.

Birinci öncül açıkça doğrudur. İkinci öncüle değinirsek; Evren genişlemektedir, geriye gidersek uzay çok yoğun olur çekim gücü yenilmez olur ve bütün madde, alan ve zaman sıfır hacme düşer. Sıfır hacme düşen birşey de yoktur, yani big bang teroisine göre uzay geçmişte yaratılmıştır.

İkinci öncülde mutlak sonsuzun olmaması yönüyle felsefi şekildede delillendirilebilir. Doğal sayılar (1,2,3,4,5,6....) sonsuz değildir, potansiyel sonsuzdur. Diğer bir deyişle kümenin hangi elemanını alırsak öncesinde sonlu sayıda sayı kalır. Potansiyel sonsuz gerçekte vardır fakat tam sonsuz gerçekte yoktur. Geçmiş zamandaki olaylar sonsuz olamaz, evren sonsuzdan geliyor olamaz. Öte yandan eklemeli sistemler sonsuz olamaz(Dilerseniz sayın hiçbir zaman sonsuza ulaşamazsınız) O halde geçmişteki olaylar eklemeli sistemse sonsuz olamaz…

2)Tasarım Delili

Eğer birşeyde tasarım varsa, muhakak ki onun bir tasarlayanı olması gerekir. Peki tesadüf eseri mi oluşmuştur doğa yoksa tasarıma mı sahiptir. Şahsi kanaatim şans doğayı açıklayamaz. Mesela penrose evrende yaşamın olma olasılığını 10^10^123te bir olarak hesaplamıştı evrende 10^87 parçacık olduğunu düşününce bu sayının nekadar küçük olduğunu daha iyi anlıyoruz... Bu evren acaba size bir patlama sonucunda etrafa rastgele saçılmış bir madde yığını gibi geliyor mu? Rastgele saçılan madde nasıl düzenli galaksiler oluşturabilir? Neden madde belirli noktalarda sıkışıp toplanarak yıldızları meydana getirmiştir? Sadece Güneş Sistemi'nin hassas dengesi bile, korkunç bir patlama ile ortaya çıkmış olabilir mi? Bu sorular önemli sorulardır ve bizi Big Bang'in ardından evrenin nasıl şekillendiği sorusuna götürür. Big Bang kavramını duymuş olan ancak konuyu fazla incelemeyen kimseler, evreni başlatan bu patlamanın ardında olağanüstü bir hesaplama olduğunu pek düşünmezler. Çünkü "patlama" kavramı, adı üstünde, insana düzen, hesap, plan gibi kavramları çağrıştırmaz. Aslında buna patlama demektense saçılma demek daha uygun. Big Bang'de akıllara durgunluk verecek kadar hassas bir düzenleme vardır. Düşünsenize evren başlangıçta bir atom büyüklüğündeydi ve aşırı derecede hassas şekilde genişleyerek şimdiki şeklini aldı. Davies'e göre, Big Bang'in ardından gerçekleşen genişleme hızı eğer milyar kere milyarda bir oranda (10-18 ) bile farklı olsaydı, evren ortaya çıkamazdı…

3)Ontolojik Delil

1.tanrı realitede değil,fakat zihinde vardır.
2.realitedeki varlık sadece zihindeki varlıktan daha büyüktür.(öncül)
3.tanrının realitedeki varlığı makuldür.(öncül)
4.eger tanrı realitede var olsaydı ozaman O ,O'ndan daha büyük olurdu(1 ve 2'den cıkarsanıyor)
5.(3 ve 4'te)varolan Tanrı'dan daha büyük bir varlığın olması makuldür.
6.Kendisinden daha büyüğü kavranamayan bir varlıktan daha büyük bir varlığın olması makuldür.(5'te yer alan tanrı kavramından hareketle)

Fakat elbette,

7.daha büyüğü kavranamayan bir varlıktan daha buyuk bir varlıgın olması makullüğü yanlıştır.

Bundan dolayı 6 ve 7 sacma ve birbiriyle celişiktir buna göre şu sonucu çıkartabiliriz.:

8.tanrının realitede var olmayıp zihinde var olması yanlıştır.

Öyleyse tanrı zihinde varsa realitede var olmalıdır...

Verdiğim delillerin tanrının delilleri olduğunu düşünebilir, Kuranın hak kitap olduğunu nereden bildiğimi sorabilirsiniz. Birazda Kuran’ın 1400 yıl önceden haber verdiği modern bilimin yeni keşfettiği delillere yer vermek istiyorum;

1)Evrenin genişlemesi [Zariyat 47]
2)Güneşin yörüngesinin oluşu [Y;38-40-E;33]
3)Dağların hareketi [Nehml 88]
4)Dinin fıtrattan oluşu [Rum 30]
5)Yıldızların ömrü [Mürselat 8]
6)Evrenin başlangıçtaki tekilliği [Enbiya30]

Bu örnekler artırılabilir...

İyide bu ayetlerin değiştirilip sonradan yazılmadığını nasıl kontrol edecektim?

Aslında bunun kolay bir yolu var. Kuranın değişmediğini anlamak için ilk okul seviyesinde matematiği olan herkes 19 mucizesini sınayabilir.

Kuran’da 19 sayısının ayrı bir önemi vardır. 19 sayısıyla ilişkili olarak bazı kelimler ve harfler Kur’an içinde mucizevi bir şekilde yerleştirilmiştir. Allah Müddessir suresinde 19 rakamına dikkat çekerek “Onun üzerinde on dokuz vardır.” (Müddessir,30) buyurmaktadır.

Kur’an’daki bu konuyla ilgili örneklerin kısa bir özetine bakalım:

- Besmele tam 19 harften oluşmaktadır.
- Kuran 114 ( 19×6) suredir.
- İlk vahyolan sure (96. sure) sondan 19. suredir.

- Kuran’ın ilk vahyedilen ayetleri 96. surenin ilk 5 ayetidir ve bu ayetlerin toplam kelime sayısı 19'dur.

- Vahyedilen ilk sure (Alak Suresi) 19 ayete sahiptir ve 285 (19 x 15) harf içerir. - Son vahyedilen sure olan Nasr, toplam 19 kelimeden oluşur.

- Kuran’da 114 (19 x 6) besmele bulunur. Bu sayı da 19'un 6 katıdır. (Kuran’da 113 sure besmele ile başlar. Başında besmele bulunmayan tek sure, 9 numaralı Tevbe Suresi’dir. Kuran’da sadece Neml Suresi’nde iki besmele bulunmaktadır. Bu besmelelerden biri surenin başında diğeri ise 30. ayette yer alır. Besmele ile başlamayan Tevbe Suresi’nden itibaren saymaya başlanıldığında Neml Suresi’nin 19. sırada yer aldığı görülecektir.)

- “Rahman” kelimesi ise Kuran’da 57 (19 x 3) defa geçmektedir.

- Kuran’da bahsi geçen 30 farklı rakam vardır. Kuran’da geçen tüm bu sayıları (tekrarlar dikkate alınmadan) topladığımızda çıkan sayı 162.146'dır. Bu da 19'un 8.534 katıdır.

Kaf harfi ile başlayan 50. surede 57 (19 x 3) adet Kaf harfi vardır. Başında Kaf harfi bulunan 42. surede yine 57 (19×3) adet Kaf harfi bulunur. 50. surenin 45 ayeti vardır. Bunları toplarsak sonuç 95 (19 x 5)’tir. 42. surenin 53 ayeti vardır. Bunları toplarsak 42+53 yine 95 (19 x 5)’tir.

- Ya, Sin harfleri Yasin Suresi’nin başında bulunmaktadırlar. Sin harfi Yasin Suresi’nde 48 defa geçmekte iken Ya harfi 237 defa geçmektedir. Bu iki harfin toplamı 285 (19 x 15)’tir.

- Kaf, Ha, Ya, Ayn, Sad başlangıç harfleri tek bir surede -19. sure- geçmektedir. Kaf harfi bu surede 137 defa, Ha harfi 175 defa, Ya harfi 343 defa, Ayn harfi 117 defa ve Sad harfi 26 defa geçmektedir. 5 harfin toplam olarak geçtiği yerlerin sayısı 137 + 175 + 343 + 117 + 26 = 798 (19 x 42)

Bu örnekler Kuran’daki 19 sayısı hakkında kısa bir özettir. Bu örnekler artırılabilir...

Sonra; 

Almanya’nın başkenti Berlin'deki Devlet Kütüphanesinde, Hz. Peygamber döneminde yazılan Kur’an-ı Kerim sayfaları

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ayrıca Kısas'ı kötüleyerek Kuran-ı Kerim'i yok saymışsın. Yukarıda anlattıklarım yanında hala böyle düşünüyorsan acırım sana. 20 sene önce yazılmış bir anayasa kitabı bile uzun süreli yönetimi sağlayamıyorsa, 350 sene selçuklu 650 sene Osmanlı kıssas ile yönetilmiş müslüman devletlerdir. Ve son 1000 senenin 900 senesinde dünyanın süper gücüdür. 

Kısastan korktuğunuz için bu şekilde yorum yapıyorsunuz ama Kısas olsaydı bu ülkede aklına esen adam öldüremez, hırsızlığı bu kadar kolay yapamaz ki telefonla bile günahsız nenelerin dedelerin paralarını çalıp o göz yaşlarını insanlara döktürüyorlar, çoluğa çocuğa kolayca tecavüz edemez, bin parça edemezlerdi... Siz bu dünyayı kullanıp, çöp olup gideceğinizi sanıyorsunuz fakat ya gerçekten Allah varsa öldüğün zaman ne yapacaksınız. Hadi ben bu dünya da aldanmış boşa kürek çekmiş olucam.Sonucu ikimize de aynı. Ama eğer varsa sen ne olacaksın ne yapacaksın?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Insanın kul yani köle olması, insan onuru ile temelden bağdaşmayan, taban tabana çelişen bir durumdur.

 

Köle olunan gücün sonsuz olduğunun iddia edilmesi insan onurunu kurtarmaz.Insan onurunu daha çok ayaklar altına alır. Çünkü azat kabul etmez kölelik durumu ortaya çıkar. Bu ise insanlık onurunun bitişidir.

 

Allaha köle olup da ne hizmetini göreceksin? Çamaşırlarını, bulaşıklarını mı yıkayacaksın? Bunları yapamayacağına göre, seni allahın adamı olduğunu iddia eden birtakım sahtekarlar tepe tepe kullanacak, allaha inancını sömürecek. Sana iki gösteriş yapıverecek, cuma günü camiden çıkarken basın ordusunu kapıya yığacak, şaşaalı kuş sütü eksik iftar sofralarında elinde su bardağı ezanı beklerken flaşlar patlayacak, yaaa allah ya bismillah deyiverecek, karundan daha zengin, firavundan daha buyurgan olacak.

 

Senin allaha köleliğinin sonuçları bundan da vahim sonuçlara yol açacak. Bu daha başlangıç...

 

İnsanlık onurunun bitişi nedir ya? starwarsta mısın? world craft mı oynuosun. Ulu önder Atatürk'ün fotoğrafını kolajlamışsın senin gibiler yüzünden Atatürk'ü senin gibi dinsiz Ateist zannediyor. Allah'a kölelik diye bir şey yoktur. Allah'a kulluk=aşk vardır. İnanıp inanmamak senin bileceğin şey.Bütün dünya neredeyse Allah'a inanıyor bütün bu insanlar aptal, bir siz akıllı. Huzur insana verilecebilecek en büyük hediye. Yoga yapsanda bulamayacağın kadar huzurla dolarsın kuş gibi olursun onun huzuruna çıkınca. Ama materyalistsin ve Allah'ın varlığını elinle dokunabileceğin, tutabileceğin bir şey sanıyorsun. Rahatça günah olan şeyleri sınırsızca yapabilmek için basit olana kaçıp inkar ediyorsunuz. Bazılarınızın önüne ne getirsen getir, yine de inanmam der ya...

 

İnkar etmeye çalıştığın kadar, var olabileceğine de kafa yorarsan belki doğru yolu bulursun. 

 

Allah vardır! Birdir! Eşi ve benzeri yoktur! Doğmamış, doğurulmamıştır! Mutlak sonsuz O'dur. Her şeyi yaratan O'dur, hesap gününü de...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.