Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Can Yakanları Savunan ''Madımak avukatları'' Hangi Mevkilere Yükseldiler?


tülvent

Önerilen İletiler

Sivas'ta 37 Canı Yakanları Savunan Avukatlar Şimdi Nerede,

Hangi Mevkilere Yükseldiler?

 

 

 

 

Şu görüntüyü hatırlıyor musunuz?

 

010720118493007.jpg

 

 

Ben 16 yaşımdaydım, gayet iyi hatırlıyorum. Yeni yeni şiir yazmaya başlamıştım. Yaz günü, babam balkonda akşam yemeği yiyor, oturma odasında televizyonun karşısında şaşkın şaşkın ekrana bakıyordum. Yıllar sonra, orada yakılan insanlardan, şairlerden birinin, Behçet Aysan'ın kızı Eren, arkadaşım olacaktı. Eren orada babasını kaybetmiş, yanılmıyorsam bir sene sonra da annesi üzüntüden kanser olup ölmüştü. Eren kimsesiz kalmıştı. Hepimiz kadar kimsesiz, hepimizden çok… Yıllar sonra Behçet Aysan'ın adına konan şiir ödülünü aldığım vakit kardeş gibi kucaklaşmıştık.

 

O gün, orada yakılan Metin Altıok'un çok sevdiğim bir şiirini de o zamanlar defter diye bellediğim b.ktan bir rehberin arkasına yazmış, o şiirin şairi olsaydım ne mutlu olacağımı düşünmüştüm; son dörtlük şuydu: "Sen bu şiiri okurken / ben belki başka bir şehirde ölürüm…"

 

O gün başka bir şehirde ölecekti Metin Altıok. Siz onu nereden tanırsınız biliyor musunuz? En çok nereden tanırsınız; Sezen Aksu'nun Kavaklar adlı şarkısından. Onun şiiridir, hatta şiirin bestesinden aldığı telifle evindeki eski buzdolabını değiştirmiştir…

 

Metin Altıok'un başka bir şiiri gelsin burada: "heybesinde yılan işaretleri, / baldıran zehiri / yüzüğünün içinde / ve yanında / kav taşıyan ben; / tekinsizim size göre / ibret için yakılması gereken." Yakıldı da…

 

 

Yukarıdaki görüntüye dönüyorum. Bu insanları yakanlarla ilgili son dava da geçen hafta düşürüldü. Bir kişi kaldı kaçak: Cafer Erçakmak, o da Fransa'da yaşıyor zaten. Resme bakın hatırlayacaksınız.

 

 

0107201194569.jpg

 

 

İftaiye merdiveninden indirilen, Türkçe'nin en namuslu yazarlarından Aziz Nesin'i göstererek "asıl yakılması gereken hayvan" burada diye bağırıyordu. Dediğim gibi, konuyla ilgili bütün davalar düşürüldü. Bir tek bu "zavallı"nınki kaldı; yakında Vakit Gazetesi'nde falan da Ergenekoncu olduğu açıklanır, bu iş de çözülmüş olur. Oh rahatlarız milletçe!

 

 

Fakat garip bir detay var. Bu davada yüzlerce adam yargılanıp beraat ettirildi.

Kimdi bunları savunanlar biliyor musunuz?

Bir kısa liste geçeceğim… O avukatlar ve bugün yaptıkları işler…

 

Av. Şevket Kazan, eski RP milletvekili ve eski Adalet Bakanı;

 

Av. Celal Mümtaz Akıncı, Afyon Barosu Başkanı ve AKP oylarıyla Anayasa Mahkemesi üyesi;

 

Av. Hayati Yazıcı, AKP’nin devlet bakanı;

 

Av. Haydar Kemal Kurt, AKP Isparta Milletvekili;

 

Av. Zeyid Aslan, AKP Tokat Milletvekili, Başbakan Erdoğan’ın eski avukatı;

 

Av. Hüsnü Tuna, AKP Konya Milletvekili;

 

Av. Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar AKP’li Belediye Başkanı;

 

Av. Faik Işık, Başbakan Erdoğan’ın ve Süleyman Mercümek’in avukatı;

 

Av. İbrahim Hakkı Aşkar, 22. Dönem AKP Afyon Milletvekili;

 

Av. M. Ali Bulut, AKP Maraş Milletvekili ve Anayasa Komisyonu üyesi;

 

Av. Bülent Tüfekçi, AKP Malatya İl Başkanı;

 

Av. Halil Ürün, RP kayıp trilyon davası sanığı, AKP Afyon Belediye Başkan adayı;

 

Av. Mevlüt Uysal, AKP İstanbul Başakşehir Belediye Başkanı;

 

Av. Nevzat Er, Eski AKP Eminönü Belediye Başkanı;

 

Av. Suat Altınsoy, AKP Konya İl Bşk. Yardımcısı;

 

Av. Tayfun Karali, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Darülaceze Müdürü;

 

Av. Ferruh Aslan, İst. Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Müdürü;

 

Av. İbrahim Kök, AKP Elazığ milletvekili aday adayı;

 

Av. Ali Aşlık, eski AKP İzmir İl Başkanı;

 

Av. Bedrettin İskender, AKP Ümraniye Belediye Başkan adayı;

 

Av. Ekrem Bedir, Sakarya AKP Hendek Belediye Meclis Üyesi;

 

Av. Eyüb Karagülle, eski Saadet Partisi İlçe Başkanı;

 

Av. Faruk Gökkuş, AKP, Kâğıthane Belediye Başkanlığı aday adayı;

 

Av. Hasan Hüseyin Pulan, AKP İstanbul İl Disiplin Kurulu üyesi;

 

Av. Hurşit Bıyık, AKP Trabzon İl Başkan Yardımcısı;

 

Av. Reşat Yazak, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu üyesi.

 

Son olarak, o katliam günü çekilen bir fotoğrafı geçeceğim buradan. Ben yıllar geçse de üzerinden bunu yapacağım… Kim unutturmaya çalışırsa çalışın bir şair olarak hatırlatmaya devam edeceğim… Orada yakılan, en çok sevdiğim iki şairin son fotoğrafı… Sol üstte Altıok, sağ altta Aysan… Otelin kapısı zorlanmaktadır. Odalar duman içindedir. Biri psikiyatrist, biri felsefe öğretmeni iki şair, merdivende oturmuşlar, içerisi basılırsa ne yaparız diye düşünmekteler…

 

 

sivas.jpg

 

 

Eldeki fırçaya dikkat edin… O fırçayla kendini savunmaya çalışan adama dikkat!

 

Diyeceğim budur işte..

 

 

Onur Caymaz

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Burada Alevi haklari icin mangalda kül birakmayip,Madimak katliaminda bastaki iktidari suclamayi bir hüner sayarak farkinda olmadan veya bilerek bugünkü iktidari desteklercesine yazilar yazanlar,"yetmez ama evetciler"bilerek ve kasten AKP'nin yargiyi ele geçirmesini sagladilar.Yüzlerinin kizardigini saklamak icin hala cürük savunmalarla "yetmez ama eveti"savunmaya calisiyorlar.Hala magdurlari oynayip,bu ülkeyi 9 yilda cehenneme çeviren milleti biribirine düsman eden bu ABD/AB projesi partiyi savunuyorlar.

 

Alevi aydinlarin yakilmis olmasi,onlari yakanlari kimlerin savunmus oldugu bunlari asla ilgilendirmiyor.Onlar Madimak katliami dönemindeki iktidari sucluyorlar,askeri sucluyorlar,cünkü AKP onlar icin bulunmaz bir nimettir.AKP onlari amaclarina kavusturacak olan tek .... odagidir.Bu nedenle Alevi aydinlari yakanlari savunan kisilerin AKP'nin üyeleri olmalarindan rahatsizlik bile duymazlar.Koca bir alevi toplumu bile yakilan aydinlari unutmus ve bugünkü iktidarin pesine takilmislardir.Kim daha iyi dögüyorsa ona sarilin hesabidir bu.

 

Aydinlari yakanlari savunanlarin iktidari, Ergenekon senaryosu ile bu seferde Atatürkcülere karsi melanet mekanizmasini calistirmislardir.Milletin secmis oldugu ve henüz secilmelerini engelleyecek hicbir adli sicilleri olmayan milletvekillerini,kendi yargic ve savcilarina verdikleri emirle serbest biraktirmadilar.CHP'nin vermis oldugu hakli hukuk ve demokrasi savasina karsi tüm melanet odaklari ve tek parti sevdalilari saldiridadir.Bir basbakan düsünün ki,görevi toplumu uzlastirmak olmaliyken toplumu daha cok germektedir.Böyle bir basbakana sahip olmak haysiyet yoksunlugudur.

 

MHP ve AKP bu iki parti biribirini bogazliyormus gibi görünürler sakin yanilmasin kimse.Bu iki parti birbirinin ikizidir.Birisi Kahraman Maras suclusudur digeri Madimak suclusudur.MHP'nin millet iradesi yalani ile yemin etmesi tam bir cambazliktir.MHP,Engin Alan'i,parti ve kisisel cikarlar ugruna satmistir,bunu inkar etmek,biz kimseyi satmayiz demek gercekleri ortadan kaldirmaz.Örnek ise Cunhurbaskanligi secimidir.MHP o secimde AKP yandasligi yapmistir aynen simdi yemin ederek AKP'nin anayasini birlikte cikarabilmek icin.Secimlerden önce MHP ile ilgili ortaya atilan kaset olaylari danisikli dögüstü.MHP kil payi ve birtakim cevrelerin cabalariyla barajin altinda kalmaktan kurtarildi amac MHP'yi AKP'ye kul etmekti farkindaysaniz MHP kul olmus bunun gerekcesi olarakta milleti göstermistir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Komik olan;Ergenekon senaryosu ile tutuklanan masum insanlara avukatlik yapmanin suc olmasi fakat insanlari diri diri yakanlara avukatlik yapmanin meslek geregi diye olumlu karsilanmasi ve de diri diri yakanlari savunan avukatlara degilde suclari bile henüz sabit olmayan serefli insanlara avukatlik yapanlara karsi lafını bilmeyen birtakım kişilerin lafazanlik yapmasidir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

Evet,herzamanki gibi yine kivirdilar.Yetmez ama evetciler inlerine cekildi.Nasil olsa amaclarina ulastilar.Yargiyi AKP'lestirdiler umurlarindami Madimak sorumlularinin hangi mevkilere getirildikleri.Onlar icin bir tek dogru vardi,yargiyi AKP'lestirmek ve ülkeyi istedikleri gibi parsellemek.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

Teröristleri öldürmesinler diye basbakana cagri yapanlar her nedense basbakanin partisinin icindeki Madimak sorumlularini temizlemesi icin cagri yapmamaktadirlar.Galiba Madimakta yakilanlarla teröristler arasinda büyük bir fark vardir.Madimakta yakilanlar bölücü degildi,Teröristler ise bölücü,demek ki basbakana yapilan cagri bölücülere hak tanima cagrisidir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...

Sivas katliami saniklarini savunanlarin nerelerde görev aldiklarini yukaridaki listeden anlamak mümkündür ancak bu liste biraz eksik kalmistir.Cünkü bu avukatlarin calistigi kuruluslarin icersinde hepimizin cok iyi tanidigimiz DENIZ FENERI DERNEGI ,IHH,MAZLUM-DER gibi kuruluslarda vardir.Yani tam bir organizasyon halinde teskilatlanmislardir.

 

Nihat Genc,bir yazisinda söyle diyor"Bugün bu ülkenin kaderini elinde tutan kesim ,dün özgürlük diye bagirirken biz bunlara nasil yanit veriyorduk,onlari magdur görmüyormuyduk,onlari ezilen olarak görmüyormuyduk ki simdi bunlardan sikayet ediyoruz.Onlari biz iktidara tasimadik mi?"

Evet onlari biz iktidara tasidik,onlarin aglamalarina sizlanmalarina kandik,bunlar müslümandir bunlardan zarar gelmez dedik dedik ve ne oldugunu ögrendik ama tabii ki cok gec...Ati alan Üsküda'i coktan gecti bile.

 

 

 

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.