Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Son Destan Hata Çözümleri - mmomagazin


mmomagazin

Son Destan Hata Çözümleri  

  1. 1. Bu bilgiler yararlı oldu mu?

    • Evet
      0
    • Kısmen
      0
    • Hayır
      0


Önerilen İletiler

Sevgili MMORPG oyuncuları,

 

Yeni yılın ikinci yarısında incelemelerimizi iki oyunun üzerine yönelttik. Son Destan ve Jamia Online bu iki birbirinden farklı oyunu sizlere sunarken hemde çözüm ortağınız olmayı da hedeflemekteyiz.

 

Son Destan oyununu yüklerken ya da oyuna girerken her oyunda olabildiği gibi hatalar alabilirsiniz. Peki ne anlama gelir bu hatalar ve nasıl çözüme ulaşır? En önemlileri aşağıdadır.

 

Joygame yöneticileri hizmetini sundukları bu oyunun oyuncularından gelen sık soruları derlemişler ve sizlere sunmuşlar. Yetinmeyip canlı destek hattıda eklemişler. Sıkça sorulan soruları buyrun bir de burada biz paylaşalım.

 

Oyun çok kasıyor. Sürekli takılıyor.

 

Oyunu indirmeden önce minimum sistem gereksinimlerini karşıladığınızdan emin olunuz.

OS: Windows Vista, Windows XP, Windows 7

CPU: Pentium4 1.4 RAM: 512M +

VGA: Geforce 5600 +

DirectX: DirectX 9.0c

HDD: 3G +

Eğer donanımınız bu gereksinimleri karşılamıyorsa, eski bir DirectX versiyonu ya da ekran kartı sürücüsü kullanıyorsa bu tarz problemler yaşayabilirsiniz. Bu özellikler oyunu çalıştırmanız için yeterlidir ama performanslı bir şekilde oyunu oynayabilmek için daha iyisine ihtiyacınız vardır.

 

Generic Application Error ve Direct3D

 

Son Destan oyunu Tümleşik (Onboard) Intel Chipsetli ekran kartlarında çalışmamaktadır. Intel Chipsetli tümleşik ekran kartları yongası oyun görselleri için optimize edilmediğinden dolayı Son Destan oyunu bu kartlara sahip bilgisayarlarda çalışmayacaktır. Ana kartınızda mevcut bir yer varsa gereksinimlere uygun bir ekran kartı edinerek oyunu oynayabilirsiniz.

Failed to set mouse cooperative level Hatası

 

USB girişli bir fare (mouse) kullanıyorsanız farenizi bilgisayardan çıkarıp tekrar takmanız sorunu çözebilir. Bir öneri olarak da bilgisayarı tekrar başlatırsanız bir daha bu sorunu almazsınız. Ayrıca bu hataya başka bir oyunun açık kalmış güvenlik programı da sebep veriyor olabilir lütfen oyuna girmeden önce bu tarz programları kapatın.

GameGuard Kurulum Hatası Kod 114:

 

-Bilgisayarı yeniden başlatmak.

-Virüs ve Bot, Trojan temizliği ardından oyunun yeniden kurulması.

-Windows güvenlik güncelleştirmelerini yapmak.

-Diğer programlarla çakışma ihtimaline karşı Ctrl+Alt+Del ile açılan görev yöneticisinden gereksiz uygulamaları kapatmak.

-Güvenlik programınızdan oyuna izin vermek veya oyuna girmeden önce güvenlik programınızı kapatmak. (Bu bir güvenlik açığı oluşturabilir, güvenlik programını kapatmak önerilmez ama oyunu çalıştırmanızı sağlayabilir, Joygame bu konuda sorumluluk kabul etmemektedir.)

-Ekran kartı sürücüleri veya DirectX sürümü eskiyse güncellemek. Sorununuzu çözmede yardımcı olabilir.

 

GameGuard Güncelleme Hatası Kod 340, 350, 361, 380

 

-Eğer internet bağlantınız güvenlik duvarı gibi bir programla sınırlandırılmışsa GameGuard güncellenemeyebilir.

-Harici güvenlik duvarları güncellemeyi engelleyebilir. Çoğu firma harici güvenlik duvarı kullanır bu gibi durumlarda Sistem Yöneticiniz ile görüşmelisiniz.

-Sık kesilen internet bağlantıları güncellemenin yapılamamasına sebep olabilir, lütfen yama yapmadan önce bağlantınızı kontrol ediniz.

-Proxy ayarlarınızı otomatik algıla olarak ayarlayın. Bazı ayarlar bağlantı kurulamamasına sebep olabilir.

-Host dosyasının değiştirilmiş olması. Engelli sitelere girmek için bazı kullanıcılar Host dosyalarını değiştirmiş olabilir.

Windows98 : c:/windows/hosts WindowNT/2000 : c:/winnt/system32/drivers/etc/hosts Windows XP : c:/windows/system32/drivers/etc/hosts Bu dosyaları not defteriyle açarak başında # bulunmayan satırları silmeyi deneyebilirsiniz.

 

GameGuard Gereksiz işlem hatası. Kod 115, 110

 

Öncelikle GameGuard'ın çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Eğer sağ alt köşede mavi kalkan simgesini görüyorsanız. Veya 115 numaraları hatayı alıyorsanız GameGuard açık kalmış demektir. Bu hataya GameGuard kullanan bir oyundan çıkıp diğerine girmeye çalıştığınızda ya da bir oyundan çıkar çıkmaz tekrardan giriş yapmayı denediğinizde GameGuard'ın açık kalması sebep olur. Lütfen GameGuard'ın kapanmasını bekleyin ya da görev yöneticisinden kendiniz kapatın.

 

GameGuard Güncelleme Hatası Kod 180

 

-Virüs ya da trojan güncelleme dosyasına zarar vermiş olabilir. Lütfen virüs taraması yapınız ve sisteminizi temizleyiniz.

-Sabit Diskinizin dolu olması bu hataya sebep olabilir, lütfen yeterli yer olduğundan emin olun.

 

GameGuard Windows Uyumluluk Modu Hatası Kod 151

 

-Uyumluluk modu bazen GameGuard'ın düzgün çalışmasını engelleyebilir, bu gibi durumlarda Uyumululuk Modunu kapatıp oyunu açmayı deneyiniz. Bu işlemi yapmak için oyuna sağ tıklayıp ayarlar deyin ardından sağ da ki uyumluluk seçeneğine tıklayın ve "Bu programın çalıştırılacağı uyumluluk modu :" seçeneği işaretlenmişse kaldırın.

 

GameGuard Oyunu yeniden kurmak gerekiyor. Kodu 124, 153

 

-Bazen yapılan oyun veya gameguard dosyalarında gerçekleşen bozulmalar oyunu yeniden kurmadan düzeltilemez. Bu durumda oyunu Denetim Masasında ki Program Ekle Kaldır bölümünden silip tekrardan yüklemeniz gerekmektedir.

 

Bazı programların tespit edilmesi hataya sebep verebilir. Kod 500

 

-Clubbox, PDBox, Hackshield , Xtap gibi programların açık kalması bu hataya sebep olur lütfen oyuna girmeden önce bu programları kapatın.

 

GameGuard Spybot Search & Destroy - TeaTimer Çakışması

 

Bu programlarla gameguard çakışıyor. Oyuna girerken bu programları kapatırsanız sorun çözülecektir.

 

İlk güncellemeden sonra sebepsiz GameGuard hatası

 

Bazen oyunu ilk güncellemenizden sonra ya da durduk yerde gameguard hata verebiliyor. Bu durumda oyunu tekrar açmayı deneyin, bu tarz sebepsiz hatalar sonucunda genelde ikinci denemede oyuna girersiniz.

 

NPC.pak hatası

 

Zindanlara girerken bazen bu hata ile karşılaşan oyuncular oluyor. Bu hata oyunun düzgün yüklenmemiş olmasından kaynaklanıyor. Oyunu en baştan yüklemek sorunu çözecektir. Olası ikinci bir ihtimal o sırada bir grafik hatasının meydana gelip karakterin boşluğa düşmesidir. Bu yüzden oyuna girmeye çalışırken karakter tam olarak yüklenememekte. OG'lere forum ya da oyun içerisinde ulaşıp karakterinizi taşımalarını isteyebilirsiniz. Bu şekilde hata çözülecektir.

 

Oyunda karakterim bir noktada takılı kaldı

 

/esc yazın böylelikle karakteriniz güvenli bir bölgeye ışınlanacaktır.

 

X görevi için gerekli her şeyi topladım ama bitiremiyorum!

 

Bazı görevlerde ekranda çıkan özet bilgileri eksik olabiliyor. Bunu engellemek için görevin ayrıntılarını okuyun. L tuşuna basarak aldığınız görevlerin ayrıntılarını okuyabilirsiniz.

 

Karakter ekranına geliyorum, fakat karakteri seçme tuşu yok, ne yapabilirim?

 

Karakter seçme ekranı, tam ekran boyutlatın da olmadığından, Karakteri Oluştur, Geri gibi tuşlar Başlat menüsünün altında kalmaktadır. Bu sorunu, Başlat menüsünü gizleyerek giderebilirsiniz. Windows'un başlat menüsüne farenizin sağ tuşuyla tıklayın. Çıkan menüde Seçenekler - Özellikleri seçin. Ekrana gelen menüde yukarda iki seçenek çıkacak, ilkini seçin ve başlat menüsüyle ilgili seçenekleri görüntüleyin. Burada menüyü gizle seçeneğini işaretleyin ve Tamam'a basarak çıkın. Oyunu çalıştırdığınızda başlat menüsü aşağıda gizlenecek ve Son Destan için karakter seçme tuşları ortaya çıkacaktır.

 

Virüs veya hacking aygıtı tarama modülü yüklenemedi.

 

Bunun sebebi RAM'inizin azlığı ya da virüs bulaşması olmuş olabilir hatası 1- Herhangi bir güvenlik programınız varsa kapatın. GameGuard'ın çalışmasını engelliyor olabilir. (Güvenlik programınızı kapatmak güvenlik açıklarına sebep olabilir, Joygame bu yolu uygulamanızı tavsiye etmez, sorumluluk kabul etmez) 2- Güncel bir virüs programıyla tüm sisteminizi taratın ve varsa virüsleri temizleyin. İçlerinden birisi GameGuard'ın çalışmasını engelliyor olabilir. 3- Sisteminizin minimum sistem gereksinimlerini karşıladığından emin olun. Karşılamıyorsa sisteminizi yenilemeyi düşünebilirsiniz.

 

Paket transfer edilemedi hatası

 

Bu hatanın temel sebebi bağlantınızda ki anlık kopmalardır. Oyun sunucusuyla bilgisayarınızda ki istemci arasında küçük paketler halinde haberleşme gerçekleşir ve bu transfer bir noktada koparsa oyundan düşersiniz. Öncelikle yapmanız gereken bağlantınızın kontrolüdür. Kabloda herhangi bir ezilme var mı, sisteminize internet bağlantınızı koparabilecek bir virüs bulaşmış mı kontrol ediniz. Eğer bu hatayı sık sık alıyorsanız servis sağlayıcınızdan destek almanız faydalı olabilir, zira bağlantı sizin ev içindeki kablolardan değilde sitenin, mahallenin hatta ülkenin yurt dışı çıkışlarında ki sorunlar yüzünden kopuyor olabilir.

 

Launcher'ı açtığımda ekrana ??????? işaretleri geliyor.

 

Bunun sebebi programın sunucuya bağlanamamasıdır. Eğer bir antivirüs programı kullanırsanız sunucuyla olan bağlantıyı engelliyor olabilir. Lütfen bu tarz bağlantınıza müdahale eden programları kapatıp tekrar deneyin. İnternet bağlantınızı tekrardan kontrol edin. (Güvenlik programınızı kapatmak çeşitli güvenlik açıklarına yol açabilir ama sorunu ortadan da kaldırabilir, Joygame bu çözüm yolunun uygulanmasını tavsiye etmemek, bu konuda sorumluluk kabul etmemektedir)

Ekran Kartı Sürücülerini Güncellemek

 

Windows işletim sistemi kullanan oyuncularımız ekran kartı modellerini öğrenmek için şu yolu kullanmalı Başlat menüsünden Çalıştır'a tıklayın. Gelen pencereye Dxdiag yazın ve çalıştıra tıklayın. (Windows 7 de pencere tuşuna bastığınızda gelen ekrana Dxdiag yazmanız yeterli) Dxdiag programı açıldığında seçeneklerden ekranı seçin. Ad kısmının yanında ekran kartınızın modeli yazmaktadır.

Tarih: Düzenleyen: Freyja
Telif hakları nedeniyle linkler kaldırılmıştır.
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.