Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

SEÇİM ÜZERİNE YORUM


Misafir demirefe

Önerilen İletiler

Bence seçimden beklenen sonuç çıktı. Halk denediği yolu sonuna kadar denemeye kararlı olduğunu gösterdi. Bu, bir anlamda özgüven. Halk “Amerika ateş olsa cürmü kadar yer yakar” diyor, bize bir şey yapamayacağına inanıyor.

 

Yapıp yapamayacağı elbette görülecek. Karar böyle olduktan sonra söylenecek bir şey kalmıyor. Halk olumsuz uyarılara kulak tıkamış ve “bir şey olmaz” demiştir. Erdoğan tamamen çark edip milliyetçi bir söyleme bürünmüş ve malı götürmüş durumda. Habur’u sanki AKP yapmamış, CHP yapmış gibi bir pozisyon çıktı ortaya. Açılımı CHP üstlenerek bu vebali AKP nin sırtından aldı. Oldu AKP milliyetçi, CHP açılımcı!

 

ABD nin planlarının tıkır tıkır işlemesi, hiçbir aksama olmayışı doğrusu ilginç. AKP oyunda artış var, ama milletvekilinde azalma var. Mecliste gücü artan yeni bir parti oluşmuş durumda. Bunlar bağımsızlar. Partileşip güçlü bir hareket olacaklar. AKP çark ede ede klasik sağ milliyetçi-muhafazakar çizgiye yerleşti. CHP de klasik sol çizgiye yerleşti. Siyaset klasik tarza döndü. Bu sadece seçim öncesi için bir sahte görüntüdür ve CHP tuzağa çekilmiş, tam içine de düşmüştür. Dediğim gibi: Sanırsın Habur’u AKP değil CHP yaptı. AKP emziği bala batırıp verdi, çekti, ağlayan çocuğu susturmaya CHP koştu. Hani sokak yankesicileri bir kavga sahneler de ayırmaya koşan iyi niyetli bir vatandaşın cüzdanını çarparlar. O hesap!

 

Klasik siyaset tarzı olmayacak olan, mecliste güçlenen bağımsızların oluşturacağı yeni oluşum. Bu oluşum AKP yi tekrar seçim kazandıran bu milliyetçi çizgiden çıkıp tekrar eski açılımcı çizgiye davet edecek. AKP de istemem yan cebime koy deyip yeni anayasa için kolları sıvayacaklar. Ondan sonra olacaklar görülür.

 

Ben HEPAR’ın ne yapacağını merak ediyorum. Benim açımdan bir sorun yok. Ben zaten iki oy çıksa, biri benim biri Pamukoğlu’nun olsa, yine fark etmez demiştim. Doğru söyleyenin dokuz köyden kovulacağını da söylemiştim ve onuncu köyün yerine Google Earth’den de bakmıştım yani! Ama Pamukoğlu baraj sorunu olmadığını açıklamıştı. Böyle deyip %1 i yakalayamamak elbette ciddi bir sorun. Seçenekler arasında maalesef partinin feshedilmesi olmalı diye düşünüyorum. Dokuz köyden kovulmadı ama ben kişisel olarak dokuz değil doksan köyden kovulabilirim. Ama bir partinin çok fazla köyden kovulma lüksü olmaz.

 

Oyları niye böldünüz suçlamasının ise yersiz olduğu ortada. Oyların yarısını bir parti aldıktan sonra geriye ne kalıyor ki neyi bölüyorsunuz? CHP %45 alır AKP %48 alır da %3 ü HEPAR almış olur, o zaman vay halime idi. Ben demiştim ki esas konu AKP oylarının azalıp azalmayacağı. Azalırsa, ona gitmeyen oylar kime giderse gitsin, önemli değil. Azalmazsa, yine aynı; geriye kalan oyların yine muhabbeti olmaz.

 

Azalmadı. Halk ABD emperyalizmini küçümsedi. Bu özgüven mi, eğer öyleyse bu özgüveninin dayandığı bir öz dayanak var mı, yoksa teslim mi oldu, bunlar görülecek. ABD çok acele etmeyecek. Bunu daha önce söyledim. Çünkü Basra petrolü henüz pik üretim düzeyinde. Kerkük petrolü için Yumurtalık boru hattını bile doğru dürüst kullanmıyor.

 

Türkiye’yi bu kez kavgalı gürültülü, anayasa, başkanlık, özerklik tartışmalarının ortalığı toz dumana boğduğu bir kıvama iyice gelme süreci bekliyor. Meclisteki yeni dördüncü güç olan gücüyle yüklenecek. Ayrışma olgunlaştırılmaya devam edilecek. Bu seçim sonucuyla ise ancak izleyebiliriz, sahaya inme şansımız sıfırlandı gibi.

 

Yani yine tekrar edeceğim: “Tikir tikir!” ABD planlarının kusursuz tiktakları doğrusu takdire şayan…

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Mitingler,bagirmalar,hakaretler hepsi bitti secim yapildi ve AKP ücüncü defa tescillendi.Ben hayirli olsun demiyorum hayirli olmayacagini biliyorum.Sadece Erdogan'i tebrik etmek gerekiyor cünkü Menderesten sonra ücüncü defa tek basina iktidar olma sansini birtek o buldu.Menderes'in ücüncü secimde oylari düsmüstü,Erdogan'in oylari ise artti.Demekki Menderes döneminde insanlar gercekleri daha iyi degerlendirebilicek kafa yapisina sahipmisler.

 

Demekki,aglayan emekliler,Tekel iscilerine yapilan zulümler,yoksulluk,mezhepcilik, falan filan bunlarin hicbirisi Erdogan'in oy kaybetmesine neden olmadi.Bu demekki secmen kitlesinin yüzde 50'si Türkiye'nin halini iyi görüyor ,geri kalan yüzde 50'si ise bu iyi hali görmekten acizdirki baska partilere oy vermislerdir.

 

Hz.Isa:Bir yanagina tokat atana öbür yanaginida cevir demis.Demekki AKP'ye oy verenlerde Hz.Isa'dan ders almislar.4 yil daha emekli,isci magduriyet hikayelerini dinleyecegiz.Alevi-sünni davasi devam edecek,aleviler AKP'yi protesto edecekler,haksizliklar adaletsizlikler yine hep gündemde olacak,dünyanin en pahali benzinini bizim kullandigimizdan sikayet edecekler,sinavlarda sifre yolsuzluklari ile ögrencilerin magdur edildigi yazilip cizilecek,polisler ögrecileri tekme tokat dögecekler ve 4 yil sonra yine secim olacak kim kazanacak dersiniz.Ben simdiden AKP diyorum.

 

Meydanlarda Erdogancesip gürlüyor ve iftira üzerine iftira atarak,CHP VE MHP'nin BDP ile isbirligi yaptiklarini söylüyordu.Secim sonuclari gösterdiki BDP ile isbirligi yapan AKP'dir,Cünkü BDP'nin güclü oldugu bölgelerin hepsinde AKP ezici cogunlukla birinci parti olmustur.Bu da aradaki anlasmayi gayet iyi gösteriyor.Türkiye icin iyi fakat AKP-BDP ve onlarin dis destekcileri icin üzücü olan nokta AKP'nin muhalefet olmadan yeni anayasa yapamiyacagi ve ülkeyi baskanlik sistemine tasiyip bölemiyecegidir.Ancak Erdogsn icin heryol mübah oldugu icin mecliste BDP'li bagimsizlarla birlikte bu yolu deneyebilir.Referandumda BDP sayesinde yargi ele gecirildi,neden BDP sayesinde anayasa degistirilmesin.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

Hz.Isa:Bir yanagina tokat atana öbür yanaginida cevir demis.Demekki AKP'ye oy verenlerde Hz.Isa'dan ders almislar.4 yil daha emekli,isci magduriyet hikayelerini dinleyecegiz.Alevi-sünni davasi devam edecek,aleviler AKP'yi protesto edecekler,haksizliklar adaletsizlikler yine hep gündemde olacak,dünyanin en pahali benzinini bizim kullandigimizdan sikayet edecekler,sinavlarda sifre yolsuzluklari ile ögrencilerin magdur edildigi yazilip cizilecek,polisler ögrecileri tekme tokat dögecekler ve 4 yil sonra yine secim olacak kim kazanacak dersiniz.Ben simdiden AKP diyorum.

 

Habur u yaratıp, pkk lıların zafer kazanmış gibi karşılanmasını sağlayıp sonra da muhalefeti BDP ile işbirliği yapmakla itham edenler Anayasayı değiştirirken de aynı taktiği uygulayacaklardır bundan zerre kadar şüphem yok. Burada bir konudan bahsetmeden geçemeyeceğim çünkü ben bu konunun üzerinde çok durdum, bazı arkadaşlar önemsemedi ama tablo ortada. Kılıçdaroğlu ilk geldiğinde %30 lardan bahsediliyordu ama ne zaman ki A.Kaya nın mezarı ziyaret edildi, genel aftan, özerklikten söz edilmeye başlandı milliyetçi oylar kaçtı, insanlar protesto ederek belki de oy kullanmadı. %20 katılmayan bir kesim var. Peki bu yapılanlar amacına ulaştı mı yani Kürt lerden oy alınabildi mi? Alınamayacağını ben bile biliyordum, koskoca CHP nin yöneticileri bunu bilmiyorlar mıydı? Atılan taş kurbağayı ürkütmeye değmedi.

Bu sonuçlardan sonra ben kendimden şüphe duymaya başladım, acaba bir şeyler yapılıyor da biz mi göremiyoruz, biz başka bir ülkede mi yaşıyoruz? Sayın politika sizin bu yazdıklarınız acaba olmadı mı, on binler şifre skandalı için yürümedi mi, bu ülkede Habur rezaleti yaşanmadı mı? Ben artık pes ettim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben hemen hemen tüm yorumlarimda sonucun böyle olacagini söylemistim. Muhalefet partileri güvenilir degiller, AKP'nin karsisinda inandirici bir alternatif siyaset üretemediler. Birisi sadece terörden beslenen bir taseron partisi (MHP) ve digeride yillarca sirtini TSK'ne dayamis, halki hice sayan, oy aldigi insanlarin sorunlariyla ilgilenmeyen, onlari sirtindan hancerleyen bir parti (CHP) ve lideride siyasi mücadele ile degilde video sakasiyla koltuga oturan bir parti. Son kurultaylarinda zaten insanlara bedavadan aylik dagatacagini duyunca (tüm ev hanimlarina aylik maas vaadi), zaten bos konustugunu anlamistim. O insanlara egitim hakki vaat edecegine, maas yerine calisma alanlarinin acilmasi vaati verecegine bol keseden atmisti. Kaynak nerede soranlarada cevap olarak Tayyip nereden bulduysa bizde oradan bulacagiz gibi bir sacmalik yapmisti. Yani kaynagini dahi aciklayamadigi vaatlerde bulunan bir lidere kim inanir? Dersim katliami konusunda önce A deyip sonra yok ben B dedim diyen bir lidere kim inanir? 1950 lere kadar tek basina iktidarda olan bir parti Alevilerin Cem evlerini acmayip sonra Tayyip'ten bekleyen liderinden ne beklenir? Kisa döneme kadar Kürt'ler konusunda MHP ile yarisa girerek irkcilik yapan ama sonra oy almak icin Kürt sorununa sahip cikan bir partinin liderine kim inanir? Derin devlete karsiyim deyip, demokrasi ve özgürlüklerden yanayim deyip ama derin devletcilikten yargilananlara sahip cikan bir partinin liderine hanki halk inanir?

 

Türkiye'de CHP ve MHP gibi partiler oldugu sürece AKP'nin önü asla kesilemez.

 

Ha diyeceksinizki HEPAR var, ben derimki lütfen güldürmeyin beni. Pamukoglu gibi partal atan, secimlerde neredeyse %0,00000001 oy alan bir lidere kimse inanmaz, güvenmez.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Muhalefet partisinin görevi muhalefette iken başlar ve seçim günü sona erer.Bu süreçte Kendisini geniş halk yığınlarına hitap edebilecek bir parti olarak CHP görüyor ise;

1-Hemen izleme komisyonu kurarak,taahhütleri ile iktidar olmuş bir partiyi izlemeye almalıdır.

2-AKP'nin en büyük açığı olan nükleer santrallerin karşısında işi sulandırmadan,inanarak durmalıdır.

3-Hemen bir, CHP'yi siz biçimlendirin sitesi açarak,sorulacak her soruya verilecek doğrunun arkasında durmalı,taraftarın doğru ve akılcı yorumlarını ciddiyetle izlemelidir.

4-Akp'nin doğrularından çok daha fazla toplumsal doğruları yakalayabilecek,sıfır töleranslı projeleri üretebilecek kadroları seçmeli ve oluşturmalıdır.

5-İktidarın yaptığı doğruları eleştireceğine övmeli,yaptığı yanlışları da sert bir şekilde eleştirmelidir.

6-Herşeyden önce doğru durmak önemlidir.AKP'nin oylarını arttıran yegane şey,hayata geçirdiği eylemlerdir.CHP'nin yapması gereken herşeyi AKP yapmıştır.CHP,söylemlerini AKP'ye kaptırmıştır.Küskünlerin cevabı 2 dönemdir ağır olmuştur.

Eğer bunları hayata birebir geçirebilir ise CHP büyük bir olasılıkla bundan sonraki seçimlerde %30 ile %35 aralığında var olabilecektir.Aksi takdirde sandıkta kaybolacaktır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dersim katliami konusunda önce A deyip sonra yok ben B dedim diyen bir lidere kim inanir? 1950 lere kadar tek basina iktidarda olan bir parti Alevilerin Cem evlerini acmayip sonra Tayyip'ten bekleyen liderinden ne beklenir? Kisa döneme kadar Kürt'ler konusunda MHP ile yarisa girerek irkcilik yapan ama sonra oy almak icin Kürt sorununa sahip cikan bir partinin liderine kim inanir? Derin devlete karsiyim deyip, demokrasi ve özgürlüklerden yanayim deyip ama derin devletcilikten yargilananlara sahip cikan bir partinin liderine hanki halk inanir?

 

Türkiye'de CHP ve MHP gibi partiler oldugu sürece AKP'nin önü asla kesilemez.

 

Peki sayın dominik, AKP bu söylenenlerden farklı olarak ne yaptı da oyunu arttırarak tekrar iktidar oldu? Benim bildiğim AKP nin yol yapmak, park yapmak ve AVM açılışları yapmaktan başka bir icraatı yok. Başbakan yoksulluğun olduğunu kendi ağzıyla söyledi. Kılıçdaroğlu nun 12 milyon kişi diye hesap ettiği yoksul sayısının 15 milyon olduğunu kendisi söylemedi mi? Normal şartlarda Habur olayı kelle götürür, Türk Halkı bunu nasıl hazmetti, bunu yapanları nasıl ödüllendirdi ben hala inanamıyorum, bunda bir iş olmalı veya bu halka büyü mü yapıldı? Bu ülkede mutlu azınlık olan 3-5 milyon insanın dışında şöyle istediği gibi yaşayan insanın olduğunu sanmıyorum, buna rağmen bu sonuç nasıl açıklanır? Bu konunun tarafsız sosyologlar tarafından çok iyi araştırılması gerekir. İcranın başı AKP, yahu her şey dört dörtlük mü ki oyunu arttırıyor? Cezalandırılan muhalefet, hiç bir icraatı görülmediği halde muhalefet cezalandırılıyor. Ha niye tek çatı altında toplamak için adım atılmadı diye bir cezalandırma olduysa anlarım da ceremesini cezalandıran da cezalanan da birlikte çekecek.

Ülkede siyasetinde iki şey çok öne çıkıyor, kabul etsek de etmesek de gerçek bu. Birincisi din, din derken sadece İslam Dini, maalesef ülkemizde din baz alınarak oy kullanılıyor. İkincisi de kişisel menfaat, kendi menfaati için insanlar sağdan sola, soldan sağa çok rahat geçebiliyor. İlk başta olması gereken ülke menfaati, ilke vb. hiç kale alınmıyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

1-Hemen izleme komisyonu kurarak,taahhütleri ile iktidar olmuş bir partiyi izlemeye almalıdır.

 

Sayın gugukçuk, hangi taahhüt, 2023 te yapacaklarını söyledikleri ikinci boğaz mı? benim bildiğim hiç bir taahhüt yok, sadece aynı yoldan geçmişiz, aynı sudan içmişiz... Kim aynı yoldan geçti, biz mi, özel uçaklarla dost düğünleri bizim için hayal ötesi bir şey. Aynı sudan da içmemiz mümkün değil, birileri özel uçaklarla zemzem suyu getirtirken biz elhamdülillah damacana suyu içiyoruz. Bunlar işin ironik tarafları...

 

3-Hemen bir, CHP'yi siz biçimlendirin sitesi açarak,sorulacak her soruya verilecek doğrunun arkasında durmalı,taraftarın doğru ve akılcı yorumlarını ciddiyetle izlemelidir.

 

Bakın bu çok önemli bir konu, evet parti halka açılmalı ve halkın ne dediğine önem verilmeli, yoksa Ankara dan elitlerin yönetmesiyle bu iş olmuyor. Bir açılım gerekiyor ama Kürt açılımı falan değil, bu denendi ve hiç bir şey getirmezken bana göre götürdüğü çok şey oldu. CHP bir sol açılım yapmalı, küskün, müskün kalmamalı, %1 bile olsa kazançtır. Bağımsız olarak giren Cumhuriyet güç birliği hiç hesaba katılmadı, oylar bölündü, büyük fark olan İzmir de makas kapandı, İstanbul ha keza.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Peki sayın dominik, AKP bu söylenenlerden farklı olarak ne yaptı da oyunu arttırarak tekrar iktidar oldu? Benim bildiğim AKP nin yol yapmak, park yapmak ve AVM açılışları yapmaktan başka bir icraatı yok. Başbakan yoksulluğun olduğunu kendi ağzıyla söyledi. Kılıçdaroğlu nun 12 milyon kişi diye hesap ettiği yoksul sayısının 15 milyon olduğunu kendisi söylemedi mi? Normal şartlarda Habur olayı kelle götürür, Türk Halkı bunu nasıl hazmetti, bunu yapanları nasıl ödüllendirdi ben hala inanamıyorum, bunda bir iş olmalı veya bu halka büyü mü yapıldı? Bu ülkede mutlu azınlık olan 3-5 milyon insanın dışında şöyle istediği gibi yaşayan insanın olduğunu sanmıyorum, buna rağmen bu sonuç nasıl açıklanır? Bu konunun tarafsız sosyologlar tarafından çok iyi araştırılması gerekir. İcranın başı AKP, yahu her şey dört dörtlük mü ki oyunu arttırıyor? Cezalandırılan muhalefet, hiç bir icraatı görülmediği halde muhalefet cezalandırılıyor. Ha niye tek çatı altında toplamak için adım atılmadı diye bir cezalandırma olduysa anlarım da ceremesini cezalandıran da cezalanan da birlikte çekecek.

Ülkede siyasetinde iki şey çok öne çıkıyor, kabul etsek de etmesek de gerçek bu. Birincisi din, din derken sadece İslam Dini, maalesef ülkemizde din baz alınarak oy kullanılıyor. İkincisi de kişisel menfaat, kendi menfaati için insanlar sağdan sola, soldan sağa çok rahat geçebiliyor. İlk başta olması gereken ülke menfaati, ilke vb. hiç kale alınmıyor.

Sayin yilmaz, sorun AKP'nin yolsuzlugundan, habur'dan sundan bundan kaynaklanmiyor. Sorun AKP'yi iktidardan inderecek bir alternatif siyasi parti ve lider yok. Size söyle bir örnek vereyim, 3-4 tane soyguncu bir grubu düsünün. Bunlar devamli vatandasi soymuslar, baski yapmislar,ezmisler ve hice saymislar. Sonrasinda bunlarin karsisina baska bir soyguncu cikiyor ve neredeyse tüm bölgelerini ellerinden aliyor. Sonrasinda önceki 3-4 soyguncu grup önceden soyduklari, dövdükleri, hice saydiklari insanlara gidip yeni gelen soyguncuyu sikayet ediyorlar ve diyorlarki bakiniz bunlar cok kötü soyguncu, bizden daha beterler. Ama insanlar artik önceki soyguncu gruba güvenmiyor ve destek vermiyor.

 

türkiye'nin hali aynen bu örnege benziyor. AB deniliyor, ama AB'ye muhalefetteki partiler döneminde imza atildi. Ve CHP gene secim öncesi AB ye gidip konusma yapiyor. Yani Muhalefet AB'ye falan karsi degil, sadece laf olsun diye kendi attiklari imzalari inkar ediyorlar.

Gelelim habur konusuna, canim eleine gecirdigin terörüst basini asmayip ve sonrasinda idam cezasini kaldiracaksin, özel bir adayi vereceksin, otel gibi hapishane yapacaksin ve kendi döneminde dahi asmadigin adamla gizli konusmalar yapacaksin sonrada AKP'ye yükleneceksin. Kimse yemiyor artik bunlari.

Ülkeyi soyma konusunda ne yazikki muhalefetinde sicili cok büyük. Issizlik ver yolsuzluk konusunda desen daha beter.

Terör konusuna bakin gene ayni sonuca varacaksiniz. Yillarca sorunu inkar edenlere, sadece silahla cözmek isteyenlere halk artik güvenmiyor. Ölen halkin cocuklari, muhalefetteki siyasilerin cocuklari degil.

Derin devletcilik, sirtlarini askerlere dayamak, terörden medet ummak,..... ne yazikki muhalefetin marifeti.

........

 

Bunlarin tümünü göz önüne tutarsak vatandas artik bu muhalefete güveni kalmamistir. benim sahsi görüsüm cogu secmende protestodan dolayi AKP'ye oy vermektedir cünki, muhalefet güvensiz. Bakin Kilicdaroglu'na bir dedigi digerini tutmuyor. Video sakasi ile genel baskan olunursa basbakan olmayi ancak rüyasinda görür.

Begeniriz veya begenmeyiz ama iktidara talip bir partinin kendisine öz güveni olmali, ergenekon saniklari gibi saibeli insanlara destek vermemeli, her ev hanimina maas verecegiz gibi ucuz siyaset yapmamali. Dün inkar ettigi sorunu bugün bizden baskasi cözemez dememeli,.......

 

Tekrarliyorum CHP ve MHP ile ve bu partilerin bugünki kadrolari, siyasi cizgileri ve liderleri ile AKP asla iktidardan indirelemez. Aslinda bunlar AKP'nin destekcileri bence. Cekilseler, yeni vizyonlar yaratilmasinin önünü acsalar olay cok degisir, ama yapmiyorlar cünki, bunlarin tümü AKP iicn calisiyorlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayin Yilmaz,ülkede hicbirsey yapilmadigi konusunda haklisiniz,evet 9 yildir bu ülkede ülkenin kaynaklarini yabancilara satan,gecmis iktidarlarin yaptiklarini satip satip bitiren fakat Türkiye'ye tek bir fabrika dahi kurmayan,AB/D talimatlariyla iktidar olan ve onlarin cikarlari icin mücadele eden bir iktidar tekrar iktidar oldu hemde oyunu arttirarak.Ülkede kurum adina ne varsa hepsini kendine baglayan,iktidarin emir kullari yapan bu adamlar tekrar iktidar oldu.Ben burada 'yetmez ama EVET'cileri tartismiyorum.Onlarin zaten ne istedikleri ortadaydi.Onlar istediklerine AKP ile kavusmak icin zaten ona arka ciktilar ve de birtakim kazanclari oldu.Kaybedeb Türkiye'dir kazanan ise AKP.

.

.

.

Tesbitleinize katilmak mümkün degil. Secimlerden önceki gibi senaryo yazmaya devam ediyorsunuz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Milletimiz seçimlerde şaşırtmak konusunda mahirliğini yine gösterdi.Şahsen AKP'nin oyunu artırarak bu kadar oy alacağını tahmin etmiyordum, CHP'nin de tahminimden daha az oy alacağını.AKP oyunu niçin artırdı meselesinde AKP'ye çalışan CHP ve MHP'nin etkili, inandırıcı olmayan, dar muhalefet anlayışına bakmak lazım.AKP'nin her ne kadar kendisine oy verenlere göre de yanlışları olsa da 9 yıllık iktidarı boyunca ülkede her konuda bir değişim havası oluşturması, ümit vaad etmesi, birçok konuda olumlu ilerleme kaydetmesi nedeniyle desteklenen bir parti olarak akıllarda yer etti.AKP'ye oy verenler işsizliği, Habur'u,ekonomik sıkıntıları, demokrasi sıkıntılarını görmüyor değiller, AKP iktidar olduğu süre zarfında ülkeyi kendinden önceki durumdan çok kötüye götürmedi, halk bunu görüyor bütün sıkıntılara rağmen.Ülke daha da kötüye gitti edebiyatı yapanlara halk inanmıyor, eğer ki dünyayı altüst eden ekonomik krizi ülkemizde de 2001'deki gibi yaşamış olsaydık AKP şimdi sandığa da gömülmüş olabilirdi.AKP ülkemizdeki devletçi, baskıcı, asker odaklı yönetim anlayışının değişimi hususunda halkın istediği bir çizgide siyaset yaptı.Kürt meselesine demokrasi temelli en azından çözümüne yönelik yeni bir bakış açısı getirdi.Bu siyasetin halkımızda olumlu karşılığı var.Bu noktada MHP klasik milliyetçi, anlayışını sürdürdü, yeni bir şey söylemedi.

 

CHP yeni bir anlayışla halkın karşısına çıktı ama yüzyılı bulan sağ seçmendeki CHP'ye karşı olumsuz haklı algıyı bir anda kırıp, sağ seçmenin oyuna talip olmak ve oyunu almak bir anada olacak iş değil tabiatıyla.CHP'nin bu konudaki inandırıcılığı da Ergenekon davası sanıklarını milletvekili adayı göstermesi, referandumda savunma zayıflığı olan hayırı desteklemesi de bu algıyı taze tuttu.Ekonomiyle alakalı projeleri de halka inandırıcı gelmedi galiba...

 

AKP muhalefet karşısında, Recep Tayip Erdoğan gibi halkın diliyle konuşan,inandırıcı, etkileyici hitabet gücü yüksek bir liderle, sistemli seçim çalışmasıyla halkın yeni dönem için yine kredi verdiği, ümit bağladığı parti oldu.

 

Muhabbetle...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

1- Sağ partiler, yüzde 70, sol partiler yüzde 30 oy aldı.

"Muhafazakar partilere oy veren yurttaşların, AKP’de birleştiği, Seçmen tercihinin “sağ” olduğunu bir kez daha tescillendi."

 

2- Erdoğan’ın 'tipik' bir sağ parti lideri olduğu, gerektiğinde 'milliyetçi', 'siyasal İslamcı', 'demokrat', 'liberal' ve 'özgürlükçü' kimliklere kolayca bürünebildiği 2011 seçimlerinde de artık net olarak görüldü. "Gelecek seçimlere yönelik yeni bir 'merkez sağ' partinin, Recep Tayyip Erdoğan faktörüne rağmen kurulmasının ve öne çıkmasının ne kadar zor olduğu açığa çıktı...

 

3- 'Türk – İslamcı' kimliğine dönen Erdoğan, seçmeni kolayca etkileyebilecek iki argümanı rahatlıkla istismar etti. “Pragmatist” kişiliğinin de etkisiyle, Anadolu'da yaşayan ve 'dinci – milliyetçi' söylemden rahatlıkla etkilenen seçmeni yoksullaşmış ve geleceğe dair umutları azalmış milyonlarca insanı her zaman “cazibe merkezi” olacak bu iki olgu etrafında birleştirdi. Yoksullaşan kitleler, maddi açıdan geriledikçe, “feodal dönem”in değer yargılarıyla hareket etti.

 

4- Yüzde 10’luk adaletsiz seçim barajı ile 'Temsilde adaletin olmadığı' bir seçim sistemi, seçime katılan partilere hiç de hak etmedikleri oranda milletvekili kazandırdı...

 

5- AKP’nin seçimdeki en büyük kozunun Recep Tayyip Erdoğan olduğu ve kişisel oyunun yüzde 35 civarında olduğu tescillendi...

 

6- Başarısızlıklarına rağmen, toplumla bağ kurmada önemli bir misyon üstlenen AKP’li belediyelerin Erdoğan'ın taşıyıcı güçlerinden biri olduğu, CHP’li belediyelerin bir çoğunun ise, Kılıçdaroğlu’na adeta “ayak bağı” olduğu... AKP, belediyeleri aracılığıyla toplumla buluşurken, CHP’de ise tam tersi bir süreç ortaya çıktı...

 

7- Elinde medyası, TV'si, gazetesi, radyosu, İnternet sitesi, maddi olanakları, devlet gücü, örgütü, tarikat ve sermaye desteği olan bir partinin diğerlerine göre ne kadar avantaj sağladığı, AKP’nin bir devlet partisi olma yolunda yerini iyice sağlamlaştırdığı acıkça görülmüştür.

 

8- AKP, CHP, MHP, BDP ... Her birinin kazançlı çıktıklarını rahatlıkla söyleyebilecekleri sonuçlar alındı...

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Milletimiz seçimlerde şaşırtmak konusunda mahirliğini yine gösterdi.

 

Ve ilginçtir ki sağ – muhafazakar partilere oy veren yurttaşlar AKP’nin oyunu artırdı ama...

"Referandum yoluyla anayasa değişikliğine gitme" yetkisini de elinden aldı...

 

Yani; milletvekili sayısını düşürdü...

 

***

 

Sözü uzatmaya gerek yok... Dün akşam jet hızıyla belirlenen seçim sonuçlarının tek bir anlamı var:

 

Bu ülkede yaşayan her iki seçmenden biri hayatından memnun... Biri ise değil!..

 

İyi de yüzde 50'nin bu kadar mutlu olduğu bir ülkede; geri kalan yüzde 50 neden mutsuz?

 

Ve hangi kesimin hayata bakışı doğru?

 

***

 

Umarım; yarısı mutlu, yarısı mutsuz seçmenin verdiği bu mesaj iyi okunur ve gereği yerine getirilir!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

AKP muhalefet karşısında, Recep Tayip Erdoğan gibi halkın diliyle konuşan,inandırıcı, etkileyici hitabet gücü yüksek bir liderle, sistemli seçim çalışmasıyla halkın yeni dönem için yine kredi verdiği, ümit bağladığı parti oldu.

 

Muhabbetle...

 

Sayın Fuzuli yapmayın, hangi hitabet gücü, camdan geçen yazılar durduğu zaman neler olduğunu biz gördük, millet görmedi mi? NATO nun Libya da ne işi var deyip 10 gün sonra İzmir i harekat merkezi yapan kim, bunlar mı inandırıcılık? Bizim halkımız tuhaf bir topluluk vesselam!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayin yilmaz, sorun AKP'nin yolsuzlugundan, habur'dan sundan bundan kaynaklanmiyor. Sorun AKP'yi iktidardan inderecek bir alternatif siyasi parti ve lider yok. Size söyle bir örnek vereyim, 3-4 tane soyguncu bir grubu düsünün. Bunlar devamli vatandasi soymuslar, baski yapmislar,ezmisler ve hice saymislar. Sonrasinda bunlarin karsisina baska bir soyguncu cikiyor ve neredeyse tüm bölgelerini ellerinden aliyor. Sonrasinda önceki 3-4 soyguncu grup önceden soyduklari, dövdükleri, hice saydiklari insanlara gidip yeni gelen soyguncuyu sikayet ediyorlar ve diyorlarki bakiniz bunlar cok kötü soyguncu, bizden daha beterler. Ama insanlar artik önceki soyguncu gruba güvenmiyor ve destek vermiyor.

 

İyi de bunları muhalefetin söylemesine gerek yok ki, biz gözümüzle görüyoruz. Sakarya dan tekrar seçilen Şaban Dişli yi herkes tanıyor, niye istifa ettiğini de biliyor, bakanların şaibelere karıştığı için tekrar aday yapılmadığını kendileri söyledi. İnanılmaz bir durum ama halkımız artık yolsuzlukları kanıksadı ve normal gibi görmeye başladı. Şimdi Nasrettin Hoca nın eşeği gibi siz beğendiniz yiyin bakalım deme sırası bizde ama biz de yemek zorunda kalacağız. Ben merak ediyorum, dünyada böyle bir örnek var mı, iktidar yerine muhalefet eleştiriliyor. Başbakan çok mütevaziydi şimdi %50 ile nasıl olur düşünmek bile istemiyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Umarım; yarısı mutlu, yarısı mutsuz seçmenin verdiği bu mesaj iyi okunur ve gereği yerine getirilir!

 

Gerçekten böyle bir beklentiniz var mı, oyunu arttırmış bir RTE nin uzlaşma arayabileceğine inanıyor musunuz? Yalnız pkk nın siyasi kanadıyla nasıl birlikte olunurmuş bu halk bunu görecek.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

uzlaşma

 

Tabii ki söz konusu olmayacak. Balkon konuşmasına bakılacak olsa, önceki balkon konuşması da uzlaşma kucaklama filan falan üzerineydi. O konuşma ne kadar yerine geldiyse bu konuşma da o kadar yerine gelecek.

 

Terörün meyvelerini toplamakla görevli terör örgütünün siyasi şubesi ile uzlaşma ise muhakkak. Senden benden milliyetçi kesilme, "idamı geri getiririm haaa!" söylem çalmaları tabii ki herhangi bir milliyetçi depreşmenin önünü kesmek için afyonlama! Seçim kazanıldı, artık eski kimliğe geri dönülecek. Bu süreç vize almıştır, sonuna kadar gidecek. "Tikir tikir" işleyen planın tik takları aynı düzenli ritimle duyulmaya devam ediyor.

 

Tahmine gelince, bu sonuçtan kuşku yoktu. Referandum zaten bu sonucun göstergesiydi, haydi %8 fazlalığı boykota çıkar, zaten %50 eder, öyle de oldu. Dile getirilen daha fazla düşüşler ise normal mantığın gereğiydi. Yani örneğin bir deniz feneri soruşturma safhasında, mahkeme başlayacak denip uyutulması, şifre var denilip sonra yok denilmesi her ülkede her halk üzerinde soğuk duş etkisi yapması gerekirken ülkemiz ve halkımız üzerinde ne hikmetse spa etkisi yaptı! :D

 

Bu etkinin nasıl yaratılabildiği gerçekten ciddi bir sosyolojik sır! ABD nin bu kadar istediği sonucu almaya kadir olması şaşırtıcı.

 

Bazı yorumlarda AKP oyunu artırdı ama milletvekilini artıramadı, anayasa yapamaz denmesine hayret ediyorum, bu spa etkisini artırıcı iyice bir derin uyutma olsa gerek. Yani illa zırt diye meclisten anayasa çıkarması mı gerekiyor, anayasanın referandumda reddedilme şansı var mı da?

 

Ben kişisel olarak öngörülerimde bir sorun göremiyorum. İnceldiği yeri merak ettiğimi defalarca söyledim. Koptuğunda neresinden incelmiş anlayacağız. Halklar partileri veya liderleri değil, kendi geleceklerini oylarlar ve seçerler. ABD nin hazırladığı planlardan vazgeçmesi gibi bir olasılığın bulunmadığını, biçtiği kaftanı giydirmesi konusunda hiç bir şüphe duyulmasının mantığının olmadığını hep belirttim. Seçime yakın da ABD nin AKP ile devam kararı aldığını açıkça, örnekleyerek belirttim.

 

Değişim yaşandığı ise şüphe götürmeyen bir realite. Kuşkusuz değişime statükocular da karşı çıkar fakat her değişime karşı çıkan statükocu değildir. Değişimin yozlaşma yönünde olmaması için uyaranlar, bu nedenle karşı çıkanlar da vardır. Veya değişimin yönünün yanlış belirlendiği, yanlış yöne gidildiği uyarısı yaparak karşı da çıkanlar olur.

 

Bu uyarılara kulak tıkandığı ve referandum sırasında ifade edildiği gibi "ne pahasına olursa olsun değişimin" önünün açıldığı görülüyor. Bunun sonuçları olacak ve görülecek. Benim beklentilerimin dışında bir gelişme olmadı seçimde.

 

Değişim radikal din anlayışının iflas ettiğini belgeledi. Bu ülkede artık radikal din anlayışının esamesi okunmayacaktır. Bu kesinleşti. Din alet edilen, kullanılan ve istismar edilen bir araç durumuna indirgendi. Bu algı toplumun belleğine yerleşti. Bundan sonra dine saygının ortadan kalkması aşamasına doğru gidilecektir. CHP artık dini ben de istismar edeyim de ben de oyumu artırayım hesabının yanlış olduğunu anlamıştır umarım. Bundan sonra dini istismar eden yarı kesim yine etmeye devam edecek ama dini istismar etmeyen diğer yarı kesimin baş amacı dinin istismar edilmemesi, siyasete karıştırılmaması vurgusunu ilke edinmek olmalı.

 

Siyaset bundan sonra dini istismar edenler ve etmeyenler şeklinde ayrımlanmalı ve öyle yürümeli. Eden etmeye zaten devam eder, bırakmaz da, etmeyen kararlı, ilkeli olmalı. Bir insan ateist de olsa, dindar da olsa sırf dinin istismarına karşı olduğu için, dini istismar kesimine karşı kesimde birleşebilmeli, kabul görmeli, reddedilmemeli. Bir ateistle bir dindar yan yana dinin istismarına karşı çıkabilmeli. Benim sosyal hayalim, idealim, projem budur.

 

Ha, rüya görüyorumdur, o ayrı, ona bir şey diyemem. Hiç bir ideal, gerçekleşme garantisi yanında verilen bir emtia değildir. Kalabalıklar alabalıklar gibi kayar akar gider. Ne gerçekleşecek, ısmarlayamazsın...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın Fuzuli yapmayın, hangi hitabet gücü, camdan geçen yazılar durduğu zaman neler olduğunu biz gördük, millet görmedi mi? NATO nun Libya da ne işi var deyip 10 gün sonra İzmir i harekat merkezi yapan kim, bunlar mı inandırıcılık? Bizim halkımız tuhaf bir topluluk vesselam!

 

Başbakan her yaptığı konuşmayı önündeki camdan mı okuyor, camdan okumak var camdan okumak var, Tayip Erdoğan'ın hitabet gücünün diğer liderlere nazaran daha iyi olduğu konusunda fazla söz söylemeye gerek yok benim açımdan.İnandırıcılığa gelince söylediğiniz konu doğru, söylemek istediğimse şu, AKP'ye oy veren seçmenin hepsi bu tutarsızlıktan bihaber değil efendim,farkında ama diğer partilerin de ne yaptıklarının, ne yapabileceklerinin farkında, karşısında daha inandırıcı bir parti veya lider olsaydı durum şimdikinden farklı olurdu herhalde?CHP de birçok projeyle halkın önüne çıktı daha fazlasını vaat etti, ama yetmez efendim yetmez, kömür, pirinçle oy toplandığını söyleyenlerin daha cazip olan en az 600 lira teklifine halkın büyük oranda karşılık vermemesi demek ki bu işin kömür, pirinç kadar basit olmadığı anlamına geliyor...CHP öncelikle eski anlayışından kurtulduğunu kanıtlamak zorundaydı, dediğim gibi bu o kadar da basit değil ve kısa zamanda da olacak iş değil...

 

CHP için olumlu bir hava oluşturuldu ve oluşturulan tabloya, hükümete yöneltilen halkta gelen eleştirilere baktığımda CHP'nin çok daha yüksek bir oy potansiyeli taşıdığını düşünmüştüm ama sonuçla birlikte gerçekten şaşırdım.Sağ seçmeni CHP konusunda inandırmak zordur,nasıl ki Atatürkçü dediğimiz seçmeni AKP ne yaparsa yapsın inandırmak güç olduğu gibi.Sağ seçmen sağda bir alternatif bulsaydı, AKP bu kadar oy alamazdı, AKP karşısında bir MHP vardı onun siyaset anlayışı da CHP'ye yaklaşınca yine AKP bütün yanlışlarına rağmen yine destek aldı...

 

Muhabbetle...

 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Gerçekten böyle bir beklentiniz var mı, oyunu arttırmış bir RTE nin uzlaşma arayabileceğine inanıyor musunuz? Yalnız pkk nın siyasi kanadıyla nasıl birlikte olunurmuş bu halk bunu görecek.

 

Uzlaşmadan kastınız ne efendim, cumhurbaşkanı seçeceğiz, hayır seçtirmeyiz, başörtüsü düzenlemesi yapacağız, hayır yaptırmayız, anayasa değişikliği yapacağız, hayır yaptırmayız, bu ülkenin sahibi biziz anlayışı mı?Eğer uzlaşmaz bir tavır sergilediyse iktidar olduğu dönemde sonuç gösteriyor ki uzlaşma yanlısı olan CHP veya MHP'yi halk uzlaşma yanlısı olduğu, demokrasi sevdalısı olduğu için iktidar yapmadı, AKP uzlaşmaz, baskıcı, dediğim dedikçi, halkın isteklerini umursamayan tavrıyla halkın teveccühünü kazandı, demek ki halk uzlaşma diyor AKP'ye bu mantıkla bakarsak, o zaman üstüne düşeni yapsın...

 

Halk başka bir şey daha demiş, git PKK'nın siyasi kanadıyla işbirliği yap ve bu ülkeyi böl, eee halk bunu dediyse yapacak başka bir şey yok, halk bölünmek istiyor demek ki, bu mudur yani AKP'ye verilen desteğin anlamı?

 

Muhabbetle...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Her secim sonrasi ayni terane... Birileri dersine iyi calisirken digerleri fazla calismiyor.. Aklima ogrencilerin bir sozu geldi sinavdan sonra alinan notlarla eve geldiklerinde veliler sorunca bugun sinavdan kac aldin 1 verdi ogretmen diye yanit verirler yine ayni ogrenci ayni derden 10 alinca 10 aldim diye cevap verir .. Eee peki ikisinide sen almiyormuyor yok kotu notu ogretmeni veriyor iyi notu kendisi aliyor.. Secimlerdede ayni egerki istediginiz parti secilseydi bugun yorumlar Turk halkinin cogunlugu artik akillanmis, ama istemediginiz parti secimleri kazanincada Turk halki akillanmamis halen gerici .. :) Eee peki partiler derslerine iyi calismis olsalardi bugun gordugunuz tablo farkli olmazmiydi ?..

Gorunun sudurki AKP dersine iyi calisiyor parti icinde partiye ve genel baskanlarina buyuk destek var ayrica parti icinde bana gore a'dan z'ye herkes canla basla kazanmak icin elinden geleni yapmakta bunu diger partiler icin soylemek mumkun degil bakin bugun CHPnin eski genel baskani Deniz Baykal ve bazi milletvekilleri Kilicdaroglu icin CHP secimlerde basari saglamamistir diye beyanat vermisler ve isti etsin diyorlar :)) siz genel baskaniniza boylemi sahip cikacaktiniz kaldiki Deniz Baykal secimlerde 1% artsa bile buyuk basari kazandik diye demecler verirken Kilicdaroglu icin aksini soylemekte.. Demekki neymis mesele parti davasi, ulkeye hizmet degil mesele koltuk sevdasi kalk Kilicdaroglu ben oturayim oraya... :) Partiler bu akilla giderse daha AKP cok sefer gelir basa

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tabiiki kimi dersine iyi calisir kimi calismaz bu biliniyor,calisan kazanir calismayan kazanamaz az calisan az kazanir.Cok calisan cok kazanir.Hayir olay bu kadar basite indirgenemez.AKP iyi calisti CHP calismadi diyebilmek icin önce AKP ile CHP'nin secim propagandalarindaki dengelere bakacaksiniz.Bu dengeler iktidar partisi olmasi,gittigi illerde ki belediyelerin acik destegi,vali ve kaymakamlarin AKP icin seferber olmalari,bunlari hic yokmus gibi göstererek o iyi calisti o calismadi demek biraz degil cok fazla insafsizlik olur.MHP ile ilgili ve cok büyük olasilikla altinda AKP parmagi olan kaset komlolarini saymiyorum.Türkiye Cumhuriyeti'nin hicbir iktidari döneminde bu kadar ahlaksizca rakiplerini yok etmeye calisan baska bir iktidar gelmemistir.Ve bu ahlaksizligi birde üstelik secim mitinglerinde kullanarak ahlaksizligi secim meydanlarina tasimislardir.Muhalaefet liderlerine agza alinmayacak bir medeni insana yakismayacak kelimelerle saldirmak ancak aile terbiyesi ile yorumlanir.Bu ahlak disi saldirilari alkislayan ve yuhalayan kitleler AKP'ye oy vermistir.

 

Hertürlü ahlak disi secim propagandasina ragmen CHP yine de oylarini arttirmistir.Bu bile AKP'nin zaferini gölgelemeye yeterde artar bile.Mercimekle,bulgurla,para ile kazanilan secim ne zaferdir ne de basari.

 

Dogu illerimizin 4 veya 5 köyünde vatandaslar secimi boykot etmislerdir.Onlari alinlarindan öpmek gerekir.Iktidar mücadelesi veren partilere en büyük dersi o köylüler vermistir.Muhalefet calismayabilir,vatandas eger gercekleri göremiyorsa,akintiya kapilmis gibi AKP'ye oy veriyorsa bunun suclusu muhalefet degildir.Gözlerini kapatarak oy kullananlarindir.Secimi boykot etmek demokratik bir haktir,bunu Anadolu'nun 4-5 köyünün insani yapmissa onlari kutlamak gerekir.Demek ki bu medeni cesaret onlarda mevcutmus.Bence bu cok anlamli ve körükörüne oy kullananlar icin ibretliktir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tabiiki kimi dersine iyi calisir kimi calismaz bu biliniyor,calisan kazanir calismayan kazanamaz az calisan az kazanir.Cok calisan cok kazanir.Hayir olay bu kadar basite indirgenemez.AKP iyi calisti CHP calismadi diyebilmek icin önce AKP ile CHP'nin secim propagandalarindaki dengelere bakacaksiniz.Bu dengeler iktidar partisi olmasi,gittigi illerde ki belediyelerin acik destegi,vali ve kaymakamlarin AKP icin seferber olmalari,bunlari hic yokmus gibi göstererek o iyi calisti o calismadi demek biraz degil cok fazla insafsizlik olur.MHP ile ilgili ve cok büyük olasilikla altinda AKP parmagi olan kaset komlolarini saymiyorum.Türkiye Cumhuriyeti'nin hicbir iktidari döneminde bu kadar ahlaksizca rakiplerini yok etmeye calisan baska bir iktidar gelmemistir.Ve bu ahlaksizligi birde üstelik secim mitinglerinde kullanarak ahlaksizligi secim meydanlarina tasimislardir.Muhalaefet liderlerine agza alinmayacak bir medeni insana yakismayacak kelimelerle saldirmak ancak aile terbiyesi ile yorumlanir.Bu ahlak disi saldirilari alkislayan ve yuhalayan kitleler AKP'ye oy vermistir.

 

Hertürlü ahlak disi secim propagandasina ragmen CHP yine de oylarini arttirmistir.Bu bile AKP'nin zaferini gölgelemeye yeterde artar bile.Mercimekle,bulgurla,para ile kazanilan secim ne zaferdir ne de basari.

 

Dogu illerimizin 4 veya 5 köyünde vatandaslar secimi boykot etmislerdir.Onlari alinlarindan öpmek gerekir.Iktidar mücadelesi veren partilere en büyük dersi o köylüler vermistir.Muhalefet calismayabilir,vatandas eger gercekleri göremiyorsa,akintiya kapilmis gibi AKP'ye oy veriyorsa bunun suclusu muhalefet degildir.Gözlerini kapatarak oy kullananlarindir.Secimi boykot etmek demokratik bir haktir,bunu Anadolu'nun 4-5 köyünün insani yapmissa onlari kutlamak gerekir.Demek ki bu medeni cesaret onlarda mevcutmus.Bence bu cok anlamli ve körükörüne oy kullananlar icin ibretliktir.

 

 

saygilarla

 

Evet sayın politika AKP MHP'nin kaset olayındaki aktörlerine hipnoz yapmış, kasette geçen alaycı sözleri söyletmiş, bu olayın aktörlerinin aslında yapmayacağı ahlak dışı bir fiili de yapmaları yönünde yönlendirmiştir değil mi, efendim?Sayın Devlet Bahçeli başbakanı hukuk mercii olarak gördüğü için bu olayın aydınlatılması için meydanlarda Başbakan'ın bu olayı çözmekle yükümlü olduğu anlayışını güderek, suçlayarak konuyu meydanlara taşımıştır.Siyasete bu türden aşağılayıcı, onur kırıcı yöntemlerin bulaştırılması evet insanlık dışıdır.CHP'nin kasetle yeniden dizayn edilmesi, MHP'nin yine kasetle yeniden dizayn edilmek istenmesi veya meclis dışı bırakılmak istenmesi kendi iç dinamikleriyle mi alakalıdır, AKP'yle mi yoksa tamamıyle dış kaynaklı mıdır soru işareti.CHP'de kasetin kimlere yaradığını, kimlerin kimler karşısında yenik, galip hissettiğini görmüyor değiliz.Herkes de biliyordu ki Deniz Baykal'la CHP tıkanmış bir parti durumuna gelmişti ve Deniz Baykal'ın koltuktan inmesi gerekiyordu ki CHP ilerleyebilsin, bunu herkes söylüyordu ve Deniz Baykal kendi gitmedi, gitmeye zorlandı gibi bir görüntü izledim ben kaset olayında.

 

Birkaç köyün seçimde oy vermeyerek protesto etmesini sadece AKP üzerinden değerlendirerek AKP'ye karşı körü körüne oy kullanmama davranışını olumlayarak değerlendirmişsiniz, demek oluyor ki siz de desteklenecek parti görmediğiniz,körü körüne bir partiye oy verme anlayışı taşımadığınız için oyununuzu kullanmayarak siyaseti protesto ettiniz, öyle mi oldu?

 

Odun, kömüre gelince siz hala aynı yerdesiniz efendim, CHP odun, kömürden daha fazlasını vaat etti diyorum halk madem bu kadar odun, kömür meraklısı niye CHP'nin bu projesine büyük oranda destek vermedi bunu açıklayın?

 

Muhabbetle...

 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet sayın politika AKP MHP'nin kaset olayındaki aktörlerine hipnoz yapmış, kasette geçen alaycı sözleri söyletmiş, bu olayın aktörlerinin aslında yapmayacağı ahlak dışı bir fiili de yapmaları yönünde yönlendirmiştir değil mi, efendim?Sayın Devlet Bahçeli başbakanı hukuk mercii olarak gördüğü için bu olayın aydınlatılması için meydanlarda Başbakan'ın bu olayı çözmekle yükümlü olduğu anlayışını güderek, suçlayarak konuyu meydanlara taşımıştır.Siyasete bu türden aşağılayıcı, onur kırıcı yöntemlerin bulaştırılması evet insanlık dışıdır.CHP'nin kasetle yeniden dizayn edilmesi, MHP'nin yine kasetle yeniden dizayn edilmek istenmesi veya meclis dışı bırakılmak istenmesi kendi iç dinamikleriyle mi alakalıdır, AKP'yle mi yoksa tamamıyle dış kaynaklı mıdır soru işareti.CHP'de kasetin kimlere yaradığını, kimlerin kimler karşısında yenik, galip hissettiğini görmüyor değiliz.Herkes de biliyordu ki Deniz Baykal'la CHP tıkanmış bir parti durumuna gelmişti ve Deniz Baykal'ın koltuktan inmesi gerekiyordu ki CHP ilerleyebilsin, bunu herkes söylüyordu ve Deniz Baykal kendi gitmedi, gitmeye zorlandı gibi bir görüntü izledim ben kaset olayında.

 

Birkaç köyün seçimde oy vermeyerek protesto etmesini sadece AKP üzerinden değerlendirerek AKP'ye karşı körü körüne oy kullanmama davranışını olumlayarak değerlendirmişsiniz, demek oluyor ki siz de desteklenecek parti görmediğiniz,körü körüne bir partiye oy verme anlayışı taşımadığınız için oyununuzu kullanmayarak siyaseti protesto ettiniz, öyle mi oldu?

 

Odun, kömüre gelince siz hala aynı yerdesiniz efendim, CHP odun, kömürden daha fazlasını vaat etti diyorum halk madem bu kadar odun, kömür meraklısı niye CHP'nin bu projesine büyük oranda destek vermedi bunu açıklayın?

 

Muhabbetle...

Sizinle tartismak hep hosuma gitmistir sayin Fuzuli.Isterseniz sirasiyla iddialarinizi degerlendirelim.

Diyorsunuz ki:AKP MHP'nin kaset olayindaki aktörlerine hipnoz yapmis ve alayci sözleri söyletmis.Bakin Sayin Fuzuli,ben yazimda bu kasetlerin secim üzeri ortaya atilmis olmasindan ve bu kasetler üzerinden secim meydanlarinda ahlak disi secim propagandasi yapilmasindan bahsettim.Sizin bana sordugunuz soru ile benim anlatmak istedigim tamamen farkli seylerdir.Ben kasetlerdeki icerigi konu yapmadim.O kasetlerdeki icerik ahlaka uygun olmayabilir fakat kisilerin özel hayatlarinin bu sekilde ifsa edilerek bunun üzerinden siyaset yapmak en büyük ahlaksizliktir.Basbakan büyük bir yanilgiya düserek bu kasetlerin özel yasam olmadigini söylemis dolayisiyla özel yasamin ne oldugunu kendi anlayisinca ifade etmistir.Özel hayat insanlarin özelidir,bu özelin icine sadece ailesi girmez.Özel hayatin yorumu böyledir.Dolayisiyla basbakan bu kasetleri secim meydanlarina tasiyarak aslinda ahlaka aykiri davranmistir.

 

Gelelim,Bahceli'nin basbakandan istedigine:Bu kasetleri kim yapmis ve internernete tasimissa bunlarin derhal bulunup sorgulanmasini basbakandan istemistir.Evet bu boyutta bir skandal basbakani harekete gecirmeliydi ve derhal kaldiysa Cumhuriyet Savciligini göreve cagirmaliydi.Basbakan bunu yapmadi,basbakan bildigim kadariyla Ergenekon'a savci olmustu,neden kaset olayina bu duyarliligi gösteremedi de bu ahlaksizligi ayni ölcüde secim meydanlarina tasidi.Demek ki basbakan bu tarz olaylardan nemalanmaktadir.Bunun bir belgesi da basbakanin bu kaset olaylari ile ilgili söylemis oldugu cok carpici itiraftir.Basbakan;Bizim bakanlarla ilgili de kasetler vardi.Biz bunu tespit edip derhal önlem aldik,demistir.Bunun anlami cok aciktir,demek ki isteniyorsa bulunabiliyormus.

 

Kasetlerin kimler tarafindan yapildigini bulmak icin Türkiye'de gerekli kurumlar var.Günde 70 bin kisinin dinlendigi ülkemizde eger bu tür ahlak disi olaylar aydinlatilamiyorsa bunun anlami birileri bu isi kendilerine meslek edinmistir.

 

4-5 köyün secimi boykot etmesi olayini ben AKP üzerinden degil 'IKTIDAR MÜCADELESI VEREN PARTILER'diye ifade ettim.

 

Bakin 8,5 milyon emekli, secimden önce sizim sizim sizlaniyordular,Issizlik vahim bir tablo olarak gündemde duruyordu.Iscilere yapilan zulüm,ögrecilerin magdur edilmeleri,ögrencilerin tekme tokat dögülmeleri ve bizzat basbakan tarafindan hakarete ugramalarina ragmen eger AKP yüzde 50 ile iktidara geliyorsa ben buna akintiya kapilanlar derim ve körükörüne oy kullanmak derim,bununda baska bir izahi yoktur.Haburda olanlari henüz unutmadik.Subaylar tutuklanirken teröristler Habur'da coskuyla karsilaniyor devletin emniyet gücleri onlari seyrediyordu.Cünkü emir yukardan gelmisti.Bütün bunlarin yasandigi bir ülkede bunlari yssatan bir iktidar oyunu arttirarak iktidara gelebiliyorsa bundan bir yanlislik vardir.

 

Odun kömürden ve CHP'nin projesinden bahsetmissiniz.Odun Kömür mercimek bulgur bunlar vaat edilmedi verildi secim rüsveti olarak.CHP ise iktidara gelirsek bunlari verecegiz diyordu.Bunlarin arasindaki farkin siz farkindasinizdir.O zaman söyle diyelim,Erdogan'in cilgin projesine demek ki halk inandi ki oylarini ona verdiler.Ben suna eminim ki eger Erdogan biz Türkiye'yi bölecegiz secimden sonra da deseydi oana oy veren kitleler yine oy verecekti.Bunu böyle analiz etmek gerekir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sizinle tartismak hep hosuma gitmistir sayin Fuzuli.Isterseniz sirasiyla iddialarinizi degerlendirelim.

Diyorsunuz ki:AKP MHP'nin kaset olayindaki aktörlerine hipnoz yapmis ve alayci sözleri söyletmis.Bakin Sayin Fuzuli,ben yazimda bu kasetlerin secim üzeri ortaya atilmis olmasindan ve bu kasetler üzerinden secim meydanlarinda ahlak disi secim propagandasi yapilmasindan bahsettim.Sizin bana sordugunuz soru ile benim anlatmak istedigim tamamen farkli seylerdir.Ben kasetlerdeki icerigi konu yapmadim.O kasetlerdeki icerik ahlaka uygun olmayabilir fakat kisilerin özel hayatlarinin bu sekilde ifsa edilerek bunun üzerinden siyaset yapmak en büyük ahlaksizliktir.Basbakan büyük bir yanilgiya düserek bu kasetlerin özel yasam olmadigini söylemis dolayisiyla özel yasamin ne oldugunu kendi anlayisinca ifade etmistir.Özel hayat insanlarin özelidir,bu özelin icine sadece ailesi girmez.Özel hayatin yorumu böyledir.Dolayisiyla basbakan bu kasetleri secim meydanlarina tasiyarak aslinda ahlaka aykiri davranmistir.

 

Gelelim,Bahceli'nin basbakandan istedigine:Bu kasetleri kim yapmis ve internernete tasimissa bunlarin derhal bulunup sorgulanmasini basbakandan istemistir.Evet bu boyutta bir skandal basbakani harekete gecirmeliydi ve derhal kaldiysa Cumhuriyet Savciligini göreve cagirmaliydi.Basbakan bunu yapmadi,basbakan bildigim kadariyla Ergenekon'a savci olmustu,neden kaset olayina bu duyarliligi gösteremedi de bu ahlaksizligi ayni ölcüde secim meydanlarina tasidi.Demek ki basbakan bu tarz olaylardan nemalanmaktadir.Bunun bir belgesi da basbakanin bu kaset olaylari ile ilgili söylemis oldugu cok carpici itiraftir.Basbakan;Bizim bakanlarla ilgili de kasetler vardi.Biz bunu tespit edip derhal önlem aldik,demistir.Bunun anlami cok aciktir,demek ki isteniyorsa bulunabiliyormus.

 

Kasetlerin kimler tarafindan yapildigini bulmak icin Türkiye'de gerekli kurumlar var.Günde 70 bin kisinin dinlendigi ülkemizde eger bu tür ahlak disi olaylar aydinlatilamiyorsa bunun anlami birileri bu isi kendilerine meslek edinmistir.

 

4-5 köyün secimi boykot etmesi olayini ben AKP üzerinden degil 'IKTIDAR MÜCADELESI VEREN PARTILER'diye ifade ettim.

 

Bakin 8,5 milyon emekli, secimden önce sizim sizim sizlaniyordular,Issizlik vahim bir tablo olarak gündemde duruyordu.Iscilere yapilan zulüm,ögrecilerin magdur edilmeleri,ögrencilerin tekme tokat dögülmeleri ve bizzat basbakan tarafindan hakarete ugramalarina ragmen eger AKP yüzde 50 ile iktidara geliyorsa ben buna akintiya kapilanlar derim ve körükörüne oy kullanmak derim,bununda baska bir izahi yoktur.Haburda olanlari henüz unutmadik.Subaylar tutuklanirken teröristler Habur'da coskuyla karsilaniyor devletin emniyet gücleri onlari seyrediyordu.Cünkü emir yukardan gelmisti.Bütün bunlarin yasandigi bir ülkede bunlari yssatan bir iktidar oyunu arttirarak iktidara gelebiliyorsa bundan bir yanlislik vardir.

 

Odun kömürden ve CHP'nin projesinden bahsetmissiniz.Odun Kömür mercimek bulgur bunlar vaat edilmedi verildi secim rüsveti olarak.CHP ise iktidara gelirsek bunlari verecegiz diyordu.Bunlarin arasindaki farkin siz farkindasinizdir.O zaman söyle diyelim,Erdogan'in cilgin projesine demek ki halk inandi ki oylarini ona verdiler.Ben suna eminim ki eger Erdogan biz Türkiye'yi bölecegiz secimden sonra da deseydi oana oy veren kitleler yine oy verecekti.Bunu böyle analiz etmek gerekir.

 

saygilarla

 

 

Ben de o kasetlerin siyasi mücadele aracı olarak kullanılmasının insanlık dışı olduğunu söyledim.Meydanlarda bunun suçlusu olarak bir partiyi ima etmek de bu olayı kaşımak, meydanlara taşımaktır,bu anlayış da tasvip edilmeyecek bir siyasettir.Kasetlerle ilgili hukuki süreçte Başbakan'ın savcılara konuyla alakalı emir verip, soruşturma başlatmasını bekleyemezsiniz; fakat olayın aydınlatılması yönünde bir irade beklemek en doğal hakkınız ki hukuki süreç ne alemde fazla bir bilgim yok,fakat bu olaylar aydınlığa kavuşturulmalı, iktidar partisinin üstündeki şüphelerin de ortadan kalkması için, yoksa iktidarı da bunun bir ayağı olarak şüpheli konumunda görmek olağan bir düşüncedir.Ben Başbakan'ın bu olayı sürekli vurgulayarak, üstünde çok durarak meydanlarda bu olay üzerinden siyaset yapığını düşünmüyorum,isterseniz Başbakan'ın gezdiği illerde yaptığı konuşmalardan kaçında bu olaya ağırlık verdiğini, kaçında bu olayı dile getirerek MHP'ye yüklendiği konusunda bilgi verirseniz sevinirim, takip etmediğim konuşmaları vardır belki, ya da bu konu gözümden kaçmıştır.Yine de düşüncem belli, başbakan da başka biri de bu olayların siyaseten kullanılmasında rol almamalı, ortak bir karşı duruş sergilenebilmeli.

 

Ergenekon davası konusunda savcıyı söyleyip avukatı söylemeyi unutmuşsunuz efendim.Bu davanın gündemdeki yeri ve etkileriyle kaset davasının gündemdeki yeri, etkilerinin kapsayıcılığı aynı mı efendim, değil?Halkla, kendisiyle direkt ilgisi olmayan bir davayla alakalı meydanlarda bu davayı sahipleniyoruz, bu davanın arkasındayız, gücü de sizden alıyoruz gibi garip bir siyasi tavır mı sergileseydi?Mevzu Ergenekon kadar kapsamlı değil yani...

 

 

AKP'ye destek vermeyenler %50 efendim, AKP'nin siyasetini benimsemeyenler içinde görebiliriz saydığınız alandaki insanları ki oy vermemişlerdir herhalde veya durumlarını iyi görmemekle birlikte bu sıkıntıların azalmasa bile durumun daha da kötü olmaması bağlamında diğer partilere güven duymamışlar, bir kısmı yine AKP'ye oy vermiştir belki de, oy verme davranışını etkileyen sebepler çok...

 

Başbakan ''Ben Türkiye'yi böleceğim...'' dese oy verenlerin düşünceleri yine değişmeyecekti düşüncesi çok uç bir düşünce...Partileri destekleyenler arasında her parti için partisi ne yaparsa yapsın, yine partisinden vazgeçmeyecek fanatikleri bulmak mümkün.Sizin dediğinizi başka bir parti için örnek vereyim.CHP kalksa dese ki ben şeriat getireceğim, bu partiyi destekleyenlerin hepsi de partisinden vazgeçmez sanırım?Ki böyle bir durumun olması ihtimaller dışında diyebiliriz, sizin verdiğiniz örnekle de ilişkilendirirsek.

 

 

Bir sorum vardı es geçmişsiniz, siz herhangi bir partiye oy vermediniz mi, seçimi protesto edenler sadece iktidarın siyasetini protesto etmediler, bütün partileri ve sistemin kendisini protesto etmiş oldular, demokratik haklarını kullandılar bunu eleştirmiyorum tabiki.

 

Muhabbetle...

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Başbakan her yaptığı konuşmayı önündeki camdan mı okuyor, camdan okumak var camdan okumak var, Tayip Erdoğan'ın hitabet gücünün diğer liderlere nazaran daha iyi olduğu konusunda fazla söz söylemeye gerek yok benim açımdan.İnandırıcılığa gelince söylediğiniz konu doğru, söylemek istediğimse şu, AKP'ye oy veren seçmenin hepsi bu tutarsızlıktan bihaber değil efendim,farkında ama diğer partilerin de ne yaptıklarının, ne yapabileceklerinin farkında

 

Umarım okurken sıkılmazsınız, zira cevabım uzun sürecek:

Hitabet gücü yüksek medya tarafından beyinlere işlenmiş bir olgu, sizin açınızdan doğru olabilir yalnız benim açımdan hitabet gücü yüksek olan bir insan o durumla karşılaştığı zaman topluluğa gerçeği söyler ve durumu kurtarır, kem, küm etmez!

Bence bihaber, İmralıyla pazarlık yapıldığını sağır sultan duydu hatta devletin müzakere ettiğini kendi ağızlarından söylediler ama halk bunun doğru olduğuna inanmıyor. Önümüzde yapılmışlar varken, yapılacak olana göre karar vermek hangi mantıkla açıklanır ki? CHP önceden yapmış, yapmamış; el insaf biz parti değişti, AKP leşti derken millet hala eski CHP mi diyor, bu değişimi görmüyor mu? Baykal ın partisinden sadece kendi kaldı, yönetim A dan Z ye değişti, adı bile değişti yeni CHP.

 

Uzlaşmadan kastınız ne efendim, cumhurbaşkanı seçeceğiz, hayır seçtirmeyiz, başörtüsü düzenlemesi yapacağız, hayır yaptırmayız, anayasa değişikliği yapacağız, hayır yaptırmayız,

 

Bakın işte bunlar için AKP ye oy verildi ama insaf! Biz anayasa da şu paketi değiştireceğiz, size üç gün müddet, fikrinizi belirtin demek mi uzlaşma oluyor? Başörtüsü için de üniversiteler de serbest olsun yapın bir düzenleme denmedi mi AKP ye? Kendi çıkarları neyi gerektiriyorsa o şekilde, paket olarak, ayrı maddeler olarak bile yapılmayan, art niyetli bir anayasa kimse yaptırmaz.

 

Bir çok defa olduğu gibi, BDP ile işbirliği yapıp açılan, saçılan kendileri ama ne hikmetse halkın inancı CHP ve MHP BDP ile işbirliği yaptı, medya gücü mü, büyü mü, ben bunu zaten anlamıyorum.

 

Ders çalışmaya gelirsek, halkın nabzına göre şerbet vermek dürüstlük değildir, halkı kandırmaktır. Elle tutulur tek bir proje bile sunulmadı halka, bir şarkı milleti mest etti ama o şarkıyı düşünerek dinleselerdi kimler hangi yollardan geçiyor bu bile yeterdi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi bakkala giden Ahmedağanın margarinin, deterjanın markasını söyleyerek istediği gibi evlerinize aldığınız tüpgazı markasıyla belirten bir adamın hitabetinden filan söz edilmesin. Ortada hitabet mitabet yok. İmagemaker diye bir olay var dünyada. İmaj parlatıcılık... İstenen adamın imajı istenilen biçimde cilalanır, parlatılır, hemen teslim edilir. Bunda sorun yok.

 

Asıl mesele bu imaj niye parlatılıyor? Atılan tüm adımlar anayasanın değiştirilmesine ses çıkaran olmaması yönünde idi, kurban olunan allah da verdikçe verdi! :D

 

"Tikir tikir" geldik esas meseleye... Türkiye'nin önünü tıkayan!!! en önemli sorununa... Türkiye'de niye tüm planlar buraya gelmek için yapıldı, tüm dert niye anayasanın değiştirilmesi, neye engel oluyor bu anayasa? :)

 

İstanbul'a ikinci boğaz yapılacak, anayasada "sadece tek İstanbul boğazı vardır, başka da olamaz!" mı yazıyor? Çılgın proje yapılamaz, illa akıllı proje olacak mı yazıyor?

 

Yani acı acı mı gülsem, kahkahayla mı gülsem şaşırıyorum. Durum son derece açık. Ortada 82 anayasası diye bir şey kalmamış. Değişe değişe yapıldığı şekliyle bir alakası kalmamış. Neyi neye engel oluyorsa değiştirmenin önünde hiç bir engel de yok. Araba mı da bu, kaporta boyayla döşemeyle olmaz, at hurdaya yeni model al yahu? Neresinde olmayacak ne yazıyorsa, olurunu yazarsın. Elinin yazdığı yazı değil mi bu? Defalarca da yazıldı. Kimse de "gökte levhi mahfuzda aslı var, aslına uygunluğu kaçtı, şu gül gibi anayasanın kulağına suyu kaçırdınız ha!" demedi yani! :lol:

 

Ama yok. İlla bunu çöpe atacağız, illa sıfırdan olacak.

 

Bu kadar apaçık bir konunun niye yapıldığının bu kadar açık olmasına karşılık, konunun ülkenin bir numaralı halledilmesi gereken sorunu olarak gösterilmesinin amacı ne? Hangi suyun akmasının önünde taş bu anayasa?

 

Bunları göreceğiz... Herkes görecek, ömrü olan çok şey görecek... Bu cümleye koyacak smili bulamadım! Bu konunun ciddiyeti zamanla anlaşılacak.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.