Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Jamia Online (mmomagazin farkıyla)


mmomagazin

Önerilen İletiler

Merhaba turkish-media.com üyeleri

 

MMOMagazin ekibi olarak merceğimizin altına yatırdığımız oyunları siz forum severler ile paylaşmaya devam ediyoruz.

 

Bu hafta tamamen TÜRK sermayeli bir kuruluşun dünya çapında ses getirmeye hazır oyunlarından bir tanesini tanıtacağız. Türkiye'nin nazar boncuğunu üzerinde taşımasını umut ettiğimiz bu ekibi sizlerle Jamia Online ismi ile tanıştırıyoruz.

 

Nedir Jamia Online?

 

Jamia Online sosyal paylaşım oyunudur. 3D sistemde yaşam similasyonu ve arkadaşlık portalı olarak kullanıcısına eğlenceli dakikaları sunan zamanın aktığını unutturan portallardan biri diyebiliriz. Dünya üzerinde çok fazla taraftarı olan bu oyunlardan bir tanesini de Türkiye'de bir Türk ekip bizlere sunuyor.

 

Joygame sosyal oyunu Jamia Online'ın ikinci sürümünün açık betasını geçtiğimiz günlerde yaptı. Jamia Online'ın ilk sürümü ile karşılaştırıldığında; yeni sürümle genel kitleye çok daha kolay ulaşılabileceği rahatlıkla söylenebilir.

 

1zg87km.jpg

 

Bunun en önemli nedenlerinden biri arayüzün yenilenmiş olması. Yazılı içerik en aza indirilmiş ve bunun yerine grafiğe ağırlık verilmiş. İlerleyen zamanlarda henüz yürümekten başka bir hareket yapamayan karakterlere; dans etme oturma ve balık tutma gibi animasyonların eklenecek olması Jamia ekibinin verdiği haberler arasında.Karakterlere animasyonların yanısıra yeni emoticonlar eklenmesi de hoş bir yenilik olmuş.

 

 

Bu sürümünde Jamia ekibi karakterlerin evlerinin tasarımlarına da ağırlık vermiş. Artık kullanıcılar evlerini büyütebilecek arkadaşlarının evlerine notlar bırakabilecek ve günlük yazıları ve ödüllerini evlerinde paylaşabilecekler. Ekipten bir de yeni haber var: Jamia evlerinin bahçelerinde FarmVille benzeri bir oyun oynanabilecek.

 

 

Oyunlardan söz açılmışken Jamia bünyesinde kullanıcılar şu anda da Kelime avı ve Yapbozmaca gibi mini-oyunlar oynayabiliyorlar. Fakat yeni sürümde bunların yanısıra batak dart tetris masa hokeyi balon atmaca gibi yeni mini-oyunlar da olacak.

 

 

Oyuncular yeni sürümle beraber seviye sistemi ile de tanışıyorlar. Temel olarak oyun içindeki etkinliklerle artırılabilen ve diğer oyuncularla etkileşimle artırılabilen iki seviye sistemi var. Henüz bu sistemlerin isimlerini betada göremedim fakat seviye göstergeleri mevcuttu. Seviye sistemlerinin yanısıra değişik koleksiyonlar da mevcut. Oyuncular bu koleksiyonları tamamlayıp 50 altın ödül kazanabiliyorlar. Şu noktada; koleksiyon ödüllerinin çeşitliliğinin artırılması gerektiğini belirtmeden geçemeyeceğim. Koleksiyon tamamlamanın seviyelere herhangi bir etkide bulunup bulunmayacağı ise betada açıklığa kavuşamıyor.

 

 

Diğer oyuncularla etkileşimi kolaylaştırma adına Jamia'da arkadaş etkileşim sistemi basitleştirerek yenilenmiş.Arkadaş eklemek çıkartmak ziyaret ve davet etmek artık aynı arayüz içerisinde yapılabiliyor. Arkadaşlarla etkileşimin en önemli parçalarından biri olan hediyeler de unutulmamış. Sistem ilk betada tam işler durumda olmasa da bu alanda da birçok değişiklik yapıldığı arayüze bakınca anlaşılıyor.

 

 

Değişen arayüzlerden bir tanesi de forum sistemi. Bu sistem de kullanıcı dostu olacak şekilde yenilenmiş. Şu anda yayında olan profesyonel sistemin aksine bu sistemin kullanım ayarları ve başlıkları daha organize bir şekilde kullanıma açılacak gibi görünüyor. Henüz forumun içine giremedim.

 

 

Joygame Jamia için tüm bunların yanında çok ilginç bir gelişmeye daha imza atmaya hazırlanıyor: Oyun Facebook'ta oynanabilir olacak! Bunun oyun içi forumları nasıl etkileyeceği her ne kadar meçhulse de oyunun geniş kitlelere yayılması açısından olumlu bir girişim olduğunu söyleyebilirim.

 

 

Jamia Online hala test aşamasında. Test aşamasında belirlenen fikirler oyuna eklendikten sonra en kısa zamanda oyunlar kervanına katılması bekleniyor. Ben de en kısa zamanda tamamen yenilenmiş Jamia'ya göz atmak istiyorum.

 

En kısa sürede oyunun Türk kullanıcılarına açılması TÜRKİYE için büyük bir adım olacaktır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • 1 ay sonra...
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.