Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kürdistan kurulursa


aktas55

Önerilen İletiler

Sadece ütopyadır kısaca olabilecekleri yazdım.

 

Merak ediyorum kürdistan kurulunca belli başlı illerde kürt devleti ilan edildiğini var sayarsak bu ülke toprakları içerisinde Türkiyede yaşayabilirlermi merak ediyorum.

 

Kürdistan kurulunca olucak sonuçlar.

 

-İstanbul,Denizli,Ankara ve izmirde bir çok izmirde kürt vatandaşı yaşıyor diğer illeride sayarsak baya bi var.

-Kürdistan kuruldu diyelim bu ülkede yaşayabilmek imkanları nedir.(Şahsen bu ülke vatandaşlığından çıkarılıp kürdistan bölgeye yerleştirilir.

-Ne kadar malı mülkü varsa Türkiye kendi insiyatifi ile o malı mülkü ondan alır tazminatı düşük öder sonuçta kendi ırkına ait devlet kurulduğunu düşünürsek öyle olur.

 

Kürdistan kurulunca olabilcek iller hangileri olabilir?

 

*Ağrı

*Batman

*Bingöl

*Bitlis

*Diyarbakır

*Hakkari

*Iğdır

*Mardin

*Muş

*Siirt

*Şırnak

*Tunceli

*Van

 

Olabilecek iller en fazla bunlar.

 

Kuruldu diyelim Türkiye daha iyi bir milli gelir ile kişi başı gelir ile ulaşır.

Ülkede iç huzur olur sınırlardan giriş ve saldırı yapanlara ateş açılır.

 

 

Ülke rahata ulaşır...

 

Ha derselerki olmaz gardaşım kürdistan kurulsun kürtlerde burda yaşasın olmaz türk milleti bunu kabul etmez ülke kurupta bide benim ülkemden yararlanamaz bunlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Oh ne ala,böldük gitti ve 'KISI BASINA DÜSEN MILLI GELIR'artti.Artik yoksulda kalmaz,asgari ücret iki veya üc misli olur.Kürtlerden bosalan is yerlerine Türkler girer ve issizlik sorunu biter!...(Alman nazileride aynen böyle diyor,yabancilar giderse Almanlar is bulur)Kürtlerin oturdugu evler bosaldigi icin,bos ev enflasyonu baslar,kiralar düser.

 

Cilgin varsayimlar bunlar,aynen cilgin projeler gibi:

 

Eger yukardaki varsayima göre yarinlari hayal edenler varsa,vay geldi bu ülkenin haline...

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kürdistan kurulursa ne olur?

Hiç bir şey olmaz.

Türkiye'nin mali bütçesi + verir.

"Sivas'ın ötesi" batıya sarkmazsa eğer, keyf keko.

"Türk illeri"nde yaşayan Kürtler Kürdistan'a gitmezler.

Mallarına da yahudi tüccarı gibi, el koyamazlar.

Zamanında Ermeni-rum vd yabancıların mallarına el kondu.

El konulan zenginlikle de bir "milli burjuva" yaratıldı.

Ama o eskidendi.

Şimdi adama zırnık vermezler.

Daha geçenlerde türkiye onlarca milyon eroya mahkum edildi.

"Haksız kamulaştırma-el koyma" yaptığı için.

 

Türk-Kürt beraberliğini, ben, bir evliliğe benzetirim hep.

Evlilik, gönüllü bir birliktir.

Taraflardan biri boşanmak istiyorsa, boşanır.

Çamura da yatsanız, aşkı ilan da etseniz, faydası yoktur.

gönülsüz birlikler, iki solucanın, iki yılanın birlikteliği kadar soğuk olur.

Ayrılmak isteyene, kapıyı göstermek bir olgunluktur.

şayet pişman ollur da geri gelirse eğer,

eh,o zaman şartlarınızı baştan koyarsınız.

Gelmezse de, yolu açık, bahtı açık olsun.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kürdistan kurulsa dahi bu günki T.C. sinirlari icerisinde olmayacak, olsa olsa Kuzey Irak'ta olur. Türkiyeli Kürt'ler asla Türkiye'den kopuk olarak yasamak istemedikleri gibi yasamalari dahi imkansiz. Türkiye'nin dört bucaginda Kürt kökenli vatandaslarimiz yasiyor, Türk'ler ile, Laz'lar ile, Cerkez'ler ile,... akraba olmuslar,.....

 

Hayal kurmaya gerek yok. Düne kadar korku senaryolari üretiyorduk, tutmayinca hayal üretmeye baskadik galiba.

 

Gercek bölücüler, basta Kürt'ler olmak üzere ülkedeki tüm etnik kökenlilerin haklarini gasp edenler ve edilmesinin devamini isteyenlerdir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türkiye'de mutlu bir azinlik disinda kalan büyük cogunlugun haklari oldu bitti gaspedilmis ve gaspedilmektedir.Bu hak gaspini sadece etnik kesimlerin haklari olarak nitelemek ise bölücülügün hangi noktaya gelmis oldugunu anlatiyor.Ve utanmadan da gercekleri söyleyenlere hayal kurmayami basladik diye satasiliyor.

 

Ülkenin televizyonlarinda,gazetelerinde hergün bölünme projeleri tartisilirken bunlari inkar etmenin bölücülük disinda hicbir anlami yoktur.

 

Artik sadece Türk Milleti degil tüm Avrupa ve dünya PKK'nin bölücü bir örgüt oldugu ve bu bölücülügünü ise dünyada esi emsali görülmemis bir kan terörü yöntemiyle yürüttügünde hemfikirdir.

 

Isin en komik yani ise,gerek Imrali canisi gerek onun meclisteki siyasi uzantilari ve gerekse bazi medya organlarinda cöreklenmis olan ihanet sebekeleri Türkiye'nin bölünmesi üzerine projeler üretirken birileri hala bunu inkar etmektedirler.

 

PKK'nin daglara cikma nedeni olarak,Kürtler'in haklarini savunmak seklinde gösterenler daha düne kadar meclisteki siyasi uzantilarini PKK'dan ayri tutmaya özen gösteriyordular.Halbuki BDP PKK'nin siyasi kolu oldugunu asla inkar etmedi bugüne kadar inkar edenler PKK yandaslari oldu hep.

 

PKK ve onun siyasi uzantisi olan partinin nihai amaci:GÜNEYDOGU VE DOGU TÜRKIYE,Suriye dogusu,Iran Batisi,Kuzey Irak ve Mezopotamya bölgesinde Bagimsiz Birlesik Kürdistan'in kurulmasidir.PKK,Mao'nun gelistirdigi,silahli faaliyetlere dayanan "Uzun Süreli Halk Savasi"stratejisini benimsemistir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Oğlumun hastalığı nedeniyle Fransa’da bulunduğum bir sırada hastane kantininde bir grup aksanlı Türkçe dört kişiyle karşılaştım. Türk doktoru olduğumu öğrenince yanıma gelip üst katlardan birisinde yatan babalarını görüp göremeyeceğimi sordular.

 

- “Bir Türk doktordan hastalığını öğrenmek için can atıyor, Fransız doktorlara biz tercüme etsek bile inanmıyor” dediler. Asansörde babalarını görmek için çıkarken aralarından birisi,

 

- “Bize Kürtçe konuşturmadınız, o yüzden kaçtık, buralara geldik” dedi sertçe.

- “Siyasi sığınma hakkı istediniz ve verdiler, öyle mi?”

- “Evet.”

- “Siyasi sığınma hakkı için gerekçe olarak Kürtçe konuşturmuyorlar dediniz.”

- “Evet.”

- “Eh o zaman yaşadınız. Artık Fransa’da aranızda Kürtçe konuşur güzelce anlaşırsınız. Hatta, eminim Fransız Milli Eğitim Bakanlığına bir de dilekçe vermişsinizdir ve onlar da size Kürtçe eğitim yapan okullar açacaklardır, öyle mi?”

- “Hayır dilekçe vermedik!”

- “Niye vermediniz? Fransız Millet Meclisine girin. Orada Kürtçe konuşun. Kürtçe eğitim yapan okullar isteyin. Ana dille eğitim yapan bu okulları açmaz da Kürtçe eğitim yapmazlarsa caddelere çıkın, pankartlar açın, Kürtçe eğitim istiyoruz, ana dille eğitim istiyoruz diye, Şanzelize Caddesinde yürüyün.”

- “Doktor bey bizimle dalga mı geçiyorsun. Bizi hapse atarlar ve hemen bu ülkeden sürerler.”

- “İyi ya siz de Türkiye’ye kaçarsınız, Fransa’da bize ana dille eğitim hakkı vermiyorlar ve Kürtçe konuşturmuyorlar diyerek siyasi sığınma hakkı istersiniz.”

- “!!!”

- “Bakın eğer bunu yapmazsanız oğullarınız ve kızlarınız Kürtçe konuşamayan Fransız olacaklar. Bence siyasi haklarınız için PKK ile iş birliği yapıp Fransız Ordusuna saldırın ve askerlerini öldürün. Eminim 30 bin Fransız asker ve sivilini öldürdükten sonra size Kürtçe eğitim yapacak bir iktidar bulursunuz. Ha gayret.”

 

Sertlik ve saldırganlık bitiverip dört eski Türk vatandaşının başları öne eğildiği sırada asansör arzulanan katta durdu. Babalarını gördüm. Beyin kanaması ile felç geçirmekteydi. Durumu anlattım. Gerçeği söyledim ve tedavi olacağını ve yaşayacağını söyledim. Sağlam eli ile elimi tuttu bırakmadı.

 

- “Doktor bey, söyle oğlanlara beni memlekete götürsünler. Türk doktorlara teslim etsinler. Bir nefeste beni iyi ettin, can verdin. Sevgili memleketim gözümde tütüyor. N’olur burada ölmeme izin verme. Ankara’daki doktorlar geçen sefer beni iyileştirmişlerdi. Beni n’olur seninle birlikte Ankara’ya götür.”

 

Benim de başım öne eğildi. Çünkü Fransız vatandaşlarının taşınma isteğini gerçekleştiremezdim.

Başlarımız öne eğik, konuşmadan asansörden indik; Bu gençler, çocuklarını Kürtçe konuşamayan Fransızlar yapmak için evlerine dağıldılar. Ben de oğlumun tedavisine devam etmek için yoğun bakımın yolunu tuttum.

 

Rıdvan Arslan · Gazi Üniversitesi

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Oğlumun hastalığı nedeniyle Fransa’da bulunduğum bir sırada hastane kantininde bir grup aksanlı Türkçe dört kişiyle karşılaştım. Türk doktoru olduğumu öğrenince yanıma gelip üst katlardan birisinde yatan babalarını görüp göremeyeceğimi sordular.

 

- “Bir Türk doktordan hastalığını öğrenmek için can atıyor, Fransız doktorlara biz tercüme etsek bile inanmıyor” dediler. Asansörde babalarını görmek için çıkarken aralarından birisi,

 

- “Bize Kürtçe konuşturmadınız, o yüzden kaçtık, buralara geldik” dedi sertçe.

- “Siyasi sığınma hakkı istediniz ve verdiler, öyle mi?”

- “Evet.”

 

 

sayin evrensel,

gecmis olsun Rabbim oglunuza sifalar versin..

 

konuya dönersek..

 

bildiginiz gibi avrupa da fransa dahil farkli etnisite,dil,din,kültür ve yasam tarzlarina karsi devlet baskisi/dayatmasi olmadigindan öyle bir dilekce vermelerine de gerek yoktur..:))

 

T.C.´in,buyurgan ve ötekilestiren uygulamalari nedeniyle ülkesini terk etmek mecburiyetinde birakilan bu magdur insanlara alay eder gibi önerdiginiz sey ancak "özrü kabahatinden büyük" öz deyisiyle izah edilir..(acilarini dikkate almamaniz da düsündürücü)

 

hatirlarsaniz,

"hayattan onay almayan ideolojik gevezeliklerle isim olmaz.." ifademe karsilik siz, "Alınacak onayın kişilere has ideolojiler değil, evrensel/bilimsel olduğuna bakılmalıdır.." demistiniz peki "evrensel/bilimsel"liginden kusku duymadiginiz fransa da kendi vatandaslariniza karsi tutumunuz,tavriniz ne kadar evrensel ?

ya da bilimsel ?

 

 

slm.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sn. Gaffar,

 

Hemen söyleyeyim yazıda adı geçen şahıs ben değilim. İsmi ve makamı altta yazılı. Önemli de değil. Yazarın görüşlerine katıldığım için asmıştım.

 

Aydın bir insan bence kimliğini öne çıkartarak sorunları halletmeye çalışMAmalı. Kişileri, gurupları ötekileştiren soyut değerlerden özellikle kaçınmalı. "Alınacak onay değerinin, kişilere has ideolojiler değil, evrensel/bilimsel olduğuna bakılmalıdır.." sözümün bu yüzden kararlılıkla arkasındayım.

 

Yukarda saydığım etnik, dinsel, mezhepsel, yöresel ahlak ve töre, vatan, bayrak gibi soyut olgular toplumları ötekileştirmiyormu? Tarihsel kavga ve katliamlar hep bu nedenlerle olmuyormu?

 

Bence bu soyut değerlerin ötekileştirdiği guruplar, ivedilikle, emperyalizmin bu oyunundan kurtulup evrensel değerler etrafında birleşmeliler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yazarın görüşlerine katıldığım için asmıştım.

 

 

sayin evrensel,

 

farkindayim..

 

fakat,

 

"..T.C.´in,buyurgan ve ötekilestiren uygulamalari nedeniyle ülkesini terk etmek mecburiyetinde birakilan bu magdur insanlara alay eder gibi önerdiginiz sey ancak "özrü kabahatinden büyük" öz deyisiyle izah edilir.."

 

yorumuma yanit vermektense topu taca atmayi tercih etmissiniz..:))

 

 

"....Asıl sorun ölümden sakınmak değil

haksızlıktan sakınmaktır;çünkü kötülük ölümden daha hızlı koşar..." (Sokrates)

 

 

 

slm.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sayin evrensel,

 

farkindayim..

 

fakat,

 

"..T.C.´in,buyurgan ve ötekilestiren uygulamalari nedeniyle ülkesini terk etmek mecburiyetinde birakilan bu magdur insanlara alay eder gibi önerdiginiz sey ancak "özrü kabahatinden büyük" öz deyisiyle izah edilir.."

 

yorumuma yanit vermektense topu taca atmayi tercih etmissiniz..:))

 

 

"....Asıl sorun ölümden sakınmak değil

haksızlıktan sakınmaktır;çünkü kötülük ölümden daha hızlı koşar..." (Sokrates)

 

slm.

 

Sn. Gaffar,

 

Ne özürü ne kabahatı? Din forumunda "DEĞİŞEN DİN ALGISI VE DİNDARLAR" başlığında Sn. Demirefe'ye de aynısını yapmışsınız (orada açıkladım). Daha dikkatli olmalısın.

 

Ben, tek yolun, insan ve gurupların emperyalizm karşısında soyut değerlerini ön palana almayıp, diğerlerini ötekileştirmeyip, bölünmeyip, ezilen tüm halklarla birlikte emperyalizme karşı işbirliği yapmasını önerdim. Siz bunu topu taca atmak olarak niteliyorsunuz.

 

Sokrates'in o özdeyişini neden buraya astınız onu da anlayabilmiş değilim. Önerimde, özdeyişle örtüşmeyen nokta ne?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sn. Gaffar,

Ben, tek yolun, insan ve gurupların emperyalizm karşısında soyut değerlerini ön palana almayıp, diğerlerini ötekileştirmeyip, bölünmeyip, ezilen tüm halklarla birlikte emperyalizme karşı işbirliği yapmasını önerdim. Siz bunu topu taca atmak olarak niteliyorsunuz.

 

Sokrates'in o özdeyişini neden buraya astınız onu da anlayabilmiş değilim. Önerimde, özdeyişle örtüşmeyen nokta ne?

 

 

 

 

sayin evrensel,

 

 

devlet eliyle haksizliga ugratilmis insanlarin magduriyetine sebep olan "paradigma" elestirisi cekincenizi "emperyalizm"e karsi söyleminiz(slogan) dahi örtemiyor..

 

hem

 

ezen

bölen

ötekilestiren malum zihniyet disarda degil icimizde ahanda yani basimizda oldugunu sizde biliyorsunuz bizde..

 

 

Sokrates´in "hasizliktan sakinmak" vurgusu cuk oturdu diye düsünüyorum nitekim sessiz kalmak da bi haksizlik..

 

 

slm.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ülkemizde öteden beri faaliyette bulunan etnik ve mezhepci ceteler ötekilestirildikleri icin degil kendilerini bu ülkenin üyesi saymadiklari icin ayaklanmislar ve sözde din adami kisvesine bürünmüs birtakim yabanci muhibi taseronlarda bu ayaklanmalara öncülük etmislerdir.

 

Yabancilarin Sark sorunu adini verdikleri,Türkiye'nin üniter yapisini hedef alan operasyonun, yabancilarin Türkiye'de ki elemani olan yönetimdeki kisilere verdikleri talimatla sark sorununun Kürt sorununa cevrilmesi ile Türkiye bölünmenin esigine getirilmistir.Bugün ayni kisiler "Türkiye'de Kürt sorunu yoktur terör sorunu vardir"diyerek tükürdüklerini yalamaya baslamislardir.

 

Türkiye'den kacanlar,ötekilestirildikleri icin degil Türkiye'yi bölmek icin isbirligi yapmis olanlardir.Bunlar en büyük destegi Islamin da en büyük carpiticisi olan cemaatlerdir.90 yildir Laiklige karsi verdikleri savasta basarili olamayinca,milleti etnik ve mezhep olarak ayristirmaya baslamis ve bugünkü vahim tablo ortaya cikmistir.Peygamberin ölümünden sonra Islamin icine düsürüldügü acnacak durumu yaratanlarda bu dinden bihaber olan firsatci ve insanlik düsmani kesimlerdir yani din bezirganlaridir.Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin silahli kuvvetlerinin kolunu kanadini kiranlarda bu din simsarlarinin ait oldugu cemaatler ve onlarin hazirladigi senaryolardir.

 

Generalleri tutuklatan güc hangi gücse,Türkiye'yi bölmeye calisan ve onlara yardim eden gücte ayni güctür.Bundan kimsenin süphesi olmasin.Ergenekon hakiminin Bolu'ya düz hakim olarak atanmasi bile bizlere hangi dolaplarin döndürüldügünü ve kimlerin bu dolaplarin arkasinda oldugunu anlatmaktadir.

 

Barzani'nin Kürdistan'ini kim tanidiysa Öcalan'in Kürdistan'ini da o taniyacaktir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

'Biz Öcalan'la görüsmüyoruz,bunu ispat edemeyen serefsizdir'sözü bize yabanci gelmiyor.

 

Yukarida ki söz BOP ESBASKANI yani,Kuzey Afrika ve Arap ülkelerini ABD'nin istekleri ve stratejisi dogrultusunda dizayn etmeye memur edilmis olan ayni zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nde basbakani olan ve Cuma namazlarini reklam amacli olarak kilan,MÜSLÜMAN!! Recep Tayyib Erdogan'a aittir.

 

Türkiye'nin gündemine bomba gibi düsen haber ise;BASBAKANIN TALIMATI ILE Mit ve terör örgütü arasindaki pazarligin ses kayitlaridir.Yani Öcalan'la görüstügümüzü ispat edemeyen serefsizdir diyen basbakan simdi kimin ********** oldugunu da aciklamak zorundadir eger yiyorsa tabii.Ama o Arap ülkelerini karistirma misyonuna devam etmeyi tercih etmistir, serefe ayiracak zaman yoktur,cünkü bunun sonunda nasil bir ödülle ödüllendirileceginin farkindadir.Cesaret madalyasi yeterli degildir.

 

PKK ile görüsmeye,Türk Silahli Kuvvetlerini elimine etmeye cesaret ister,bu cesarette ancak ödüllendirilir ki siyonist kuruluslar bunun geregini yerine getirmis ve Erdogan'a cesaret madalyasi vermislerdir.Simdi hedefte Türkiye'nin bölünmesi ve Ortadogu'nun Amerikanlastirilmasi vardir,bu görevide yerine getirip sonuclandirdiktan sonra asil cesaret ödülü o zaman verilecektir Erdogan'a.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kürdistan kurulmasına izin vermiyorum...ama kurulursa ilk önce mezhep ayrılıkları başlar büyük güçler eliyle ,o topraklardaki petrolün tadını abd tadar..kürtlerde türkiye özlemiyle kaçak kaçak tekrar türkiyeye yerleşir..olan gene türkiyeye olur..aynı 1980de ıraktaki kürtleri turgut özalın türkeye yerleştirip türkiyenin şuanki haliyle geldiği terör gibi...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ne alaka anlayamadim kuzey irakta kurdistan kurulursa kuzey iraktaki kurtlerin turkiye ile bir iliskisi yokki kacip kacip gelsinler. Kuzey Irakin Turkiye ile bir alakasi yok.. Ayrica sunu sorun kendinize.. Turkiye Cumhuriyetinde pek cok etnik kokenden olusmaktadir bunu herkes bilmekte bugun Kosova Cumhuriyeti kuruldu, hangi Turkiye Cumhuriyeti vatandasi olan Kosovaliyi, kosovaya gonderdiniz ? Ayni sekilde Arnavut, Makedonya, Bulgar, Bosnak, Azerbaycan, Turkmenistan,Gurcistan daha ismini sayamadigim pek cok ulkenin vatandasi Turkiye Cumhuriyeti vatandaslari bu ulkelerin bazilari yeni kuruldu bazilarida yeni komunizmden kurtulup cumhuriyete gectiler peki bu ulkenin hangi vatandasini geri yolladinizda bugun kuzey irakta bir kurdistan kurulursa Turkiye Cumhuriyeti vatandasi olan kurtleri kuzey iraka gondermeyi dusunuyorsunuz yada aklinizdan geciriyorsunuz ???

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Erdogan'a neden cesaret madalyasi verdiler?Orhan Pamuk'a kim nobel verdiyse Erdogan'a da cesaret madalyasini onlar verdiler yani Türkiye'nin altindan sandalyeyi cekenler.

 

Simdi gercek yüzler ortaya cikiyor.Bugün belli basli gazetelerin köselerini tutmus olan onun bunun gazetecilerinin birlestigi tek nokta "IKTIDARIN PKK ILE GÖRÜSMESININ ALKISLANMASIDIR"isim vermiyorum ama bu adamlarin dünkü isgal medyasindan hicbir farklari yoktur yani baris icin vatana ihanet edilebilir noktasinda birlesmek.

 

Erdogan'in neden bu kadar oy aldigini merak edenler veya hala anlamayanlar varsa bu onun bunun gazetecilerinin yazilarini iyiye inceleyip okusunlar.

 

Bu nedenle PKK ile mücadele eden Türk Silahli Kuvvetleri pespaye edildi ve ayni gazeteci isimler bunu alkisladi.Buna verilecek tek bir ad vardir.TÜRK SILAHLI KUVVETLERI düsmanligi.Bu ezelden gelen bir düsmanliktir.Atalardan kaynaklanan.Kiminin atasi dincidir,kiminin atasi Sevr'cidir,kiminin atasi Komünisttir,kiminin atasi MASONDUR,kiminin atasida Siyonisttir.Inanmayanlar arastirip dogrulari bulabilirler.Yoksa Türk Silahli Kuvvetleri düsmanligi öyle askerini sevenlere ait bir özellik olamaz.

 

 

saygilarla

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Basbakanin Arap BAHARI diyerek seyahate cikmasinin hemen ardindan bir kaset yayinlandi ve basbakanin emriyle teröristlerle görüsüldügü belgelendi.Bu bir tedadüf müydü yoksa danisikli dögüsmü?Bence danisikli dögüstür.Basbakan uzaktan Türkiye'de olanlari izleyip ona göre strateji belirleme amaciyla bu geziye cikmisti ayni zamanda Türkiye'de olmadigi icin güvende sayilirdi,ne de olsa Arap dostlarinin memleketine gitmisti onu korurdular.

 

Kasetin ortaya cikisi pekte öyle büyük bir skandal olmadi,cünkü yandas medya hemen bu kasetin icerigini alkislamaya basladi.Türkiye'nin bölünmesi icin gece gündüz planlar yapan aydin ve etek öpücü libos takimi hemen bu kasetin icerigini alkislamaya ve basbakana methiyeler düzmeye basladilar.Yani bunlarin gercek yüzleri ortaya cikti.Bunlarin basinda Ahmet Hakan,M.Ali Birant,Ahmet Altan ve digerleri gelmektedir,ÜLKE BÖLÜNECEKMIS NE GAM.

 

Eski icisleri BAKANI olan Besir Atalay ise;Kasetin sizirilmasini ahlakjsizlik olarak degerlendiriyor.Halbuki ayni kis bakanligi döneminde,CHP ve MHP ile ilgili kasetler ciktiginda agziji dahi acmamisti.Bunlarin karakter yapilari bu kadardir.Ahlak anlayislarida bu kadardir.Ihanetin ortaya cikarilmasi ahlaksizlik fakat siyasi rakibe komplolar ahlak sinirlari icindedir.

 

Simdi anliyormuyuz basbakana neden siyonistler tarafindan 'cesaret ödülü'verildigini.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 yıl sonra...
  • 4 ay sonra...
  • 1 ay sonra...

Kürdistani kuracak diye Bati Türkiye'de yasayan,keyfi gicir olan bölücü kesim secimlerde AKP'ye oy verdi.Güneydogu ve Doguda isbirlikcilerle beraber sadece PKK partisi kazandi.Sevr anlasmasinda cizilmis olan Kürt Bölgesinin sinirlari yeniden ortaya cikarildi.Bu tam bir anlasmali dögüstü.Amac Türk'ün yurdunu bölmek ve o topraklarin üstüne oturmak.Halbuki Türkten toprak almak eger kolay olsaydi Kurtulus Savasinda isgalciler ve Kürtcüler bunu basarirdi.Basaramadilar basaramazdilar ve basaramayacaklar.Cünkü Türk ölmeden toprak vermez.Bunu anlamamakta bugüne kadar gelen zihniyet hala ayni hayallerin pesinde kosuyor.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

 

sayin evrensel,

gecmis olsun Rabbim oglunuza sifalar versin..

 

konuya dönersek..

 

bildiginiz gibi avrupa da fransa dahil farkli etnisite,dil,din,kültür ve yasam tarzlarina karsi devlet baskisi/dayatmasi olmadigindan öyle bir dilekce vermelerine de gerek yoktur.. :smile:)

 

T.C.´in,buyurgan ve ötekilestiren uygulamalari nedeniyle ülkesini terk etmek mecburiyetinde birakilan bu magdur insanlara alay eder gibi önerdiginiz sey ancak "özrü kabahatinden büyük" öz deyisiyle izah edilir..(acilarini dikkate almamaniz da düsündürücü)

 

hatirlarsaniz,

"hayattan onay almayan ideolojik gevezeliklerle isim olmaz.." ifademe karsilik siz, "Alınacak onayın kişilere has ideolojiler değil, evrensel/bilimsel olduğuna bakılmalıdır.." demistiniz peki "evrensel/bilimsel"liginden kusku duymadiginiz fransa da kendi vatandaslariniza karsi tutumunuz,tavriniz ne kadar evrensel ?

ya da bilimsel ?

 

 

slm.

O kadar anlamsiz bir iddia atmissiniz ki ortaya bir de Allahin adini kullanarak gercek disi söylemlerde bulunuyorsunuz.Almanya vatandasliga gecmek isteyenlerin ALMANCA BILMELERINI SART KOSMAKTADIR galiba sizin bundan haberiniz yok olmasida mümkün degil cünkü sizin derdiniz dil degil Türkiye Cumhuriyeti'dir.Bölmek ve amaciniza ulasmak icin her yalan mübah sayiliyor.Bakin dünyanin hangi ülkesi olursa olsun kendi ana dili disinda baska ikinci bir dil yoktur anayasinda.O ülkede yasayan varsa etnisite kendi dilini ögrenmek icin kurslara gidebilir ama ikinci bir ana dil konusmak icin anayasaya madde konulamaz.Bunlari bilmenizde fayda vardir.Avrupada hicbir ülke sinirlari icersinde yasayan yabancilar icin velev ki o ülkenin kimligini tasisinlar resmi anadil disinda okullar acmaz.Mevcut okullarin bünyesinde acilan derslikler sadece kurs anlaminda dil ögretir ve genel bilgiler verir.

Bilmem anlatabildim mi?

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ziya Gökalp,Türkçülüðün Esaslarý adlý eserinde þu bilgileri vermiþtir:
Bu milletin yakýn zamana kadar kendisine mahsus bir adý yoktu.
Tanzimatçýlar ona: 'Sen yalnýz Osmanlýsýn. Sakýn baþka milletlere
bakarak sen de milli bir ad isteme! Milli bir ad istediðin dakikada
Osmanlý Ýmparatorluðu'nun yýkýlmasýna sebep olursun' demiþlerdi.
Zavallý Türk, vatanýmý kaybederim korkusu ile, 'Vallahi Türk deðilim.
Osmanlýlýktan baþka hiçbir içtimai zümreye mensup deðilim' demeye
mecbur edilmiþti.(s.34)

 

TURK MILLIYETSIZ MILLET KILINMIS BIR ADDIR.

 

Osmanli ummeti=Turk milleti olmustur.

 

Kisaca ummet millet donusturulmus ve buna da turk adi verilmis ve herkesten de turk denmesi istenmistir.

 

Halbuki tarihi gelisame once milliyetleri ve sonrada bu milliyetlerin birleserek bir millet olusturmasini getirir.

 

Kendine turk diyen her bir ferdin bir milliyeti yoktur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.