Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kişilik testi


ibzk

Önerilen İletiler

İnternet üzerinde kişilik testi,aşk testi,sevgi testi gibi bir yığın bilgi var oysaki yaptığım araştırmalar göre ülkemizde ve dünyada uygulanan bilimsel kişilik testlerinin sayısı bir elin parmakları kadar bile yok. Burada insanların internetteki bilimsel olmayan kişilik testleri konusunda hassa davranmaları için bilgiler vermeye çalışacağım.psikoloji ve kişilik testi meraklılarının katkılarını bekliyorum.

Konuyla ilgili ilk makalem bir psikolog tarafından kalema laınmış alıntı olacak.Derledikçe buradan yayınlamay devam edeceğim.görüşlerinizi bekliyorum

Makale-1

 

MMPI çok yönlü kişilik testi nedir?

 

Test, ilk olarak 1939 yılında geliştirilmeye başlanmış, zaman içerisinde günün şartlarına göre geliştirlerek bugünkü halini almıştır. ABD’de Minesota Üniversitesi tarafından geliştirilen ve 566 sorudan oluşan test halen dünyanın çeşitli ülkelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Orijinalinden Türkçe’ye çevrildikten sonra Türkiye uyarlaması yapılmış, güvenirlilik ve geçerlilik çalışması yapılarak ülkemizde de uygulanmaya başlanmıştır. Test, uygulanan bireyin kişilik özelliklerini objektif ve bilimsel kriterler kullanarak ortaya çıkartır.

 

İnternet ortamında yer alan ve hiçbir bilimselliği olmayan testlerle kıyaslanamaycak kadar bilimsel ve objektiftir. Hatta bu alanda kişiliği tespitte kullanılacak en güvenilir geçerli test olma özellliğine sahiptir diyebiliriz. Bu kapsamda ve güvenirlilik düzeyinde ülkemizde uygulanan başka bir kişilik testi yoktur.

 

MMPI Kişilik Testi Hangi alanlarda ve kimlere uygulanır?

MMPI kişilik testi yaygın olarak psikiyatri kliniklerinde şu teşhisleri koymada kullanılır:Depresyon, Hipokondriazis(Hastalık hastalığı), Histeri(Konversiyon), Psikotik sapma, Kadınlık-erkeklik(cinsel tercik ve eğilimler), Paranoya(Şüphecilik), Psikasteni(Saplantı-Takıntı), Şizofreni, Hipomani(Duygu durum bozukluğu, öfke patlaması gibi), Sosyal içe dönüklük(çekingenlik).

 

KAYNAK: -www.onlineterapiler.com/kisiliktestiyap.html-

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.