Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ultima Online nedir?


gandal33

Önerilen İletiler

200cr0.jpg

 

190zh2.jpg

 

Ultima Online (uo), Osi (Origin Systems inc) tarafından Ultima adlı oyun serisinin devamı niteliğinde 25 Eylül 1997 yılında çıkartılmış EA Games'e ait bir MMORPG oyunudur.

 

Oyun, büyünün ve canavarların hakimiyetindeki Ultima evreninde geçmektedir. Siz ve diğer oynayıcılar bu evrende yaşayan insanlarsınız. Bazen kendi aranızda bazense birlik olup güçlü yaratıklara karşı savaşırsınız.

 

Ultima Online'ın diğer oyunlardan farkı; içerisinde barındırdığı sayısız sistemleriyle sizi yıllarca kendisine hayran bırakabilmesidir. Grafiksel açıdan çokta iyi bir oyun olmasada oldukça gelişmiş içeriğiyle grafiğin her şey olmadığını öğrenmenizi sağlayacak bir oyundur.

 

Ultima Online, ek paketleri sayesinde yenilenip gelişerek bu günlere ulaşmıştır.

Başlıca ek paketleri:

 

1- Ultima Online: The Second Age

2- Ultima Online: Renaissance

3- Ultima Online: Third Dawn

4- Ultima Online: Lord Blackthorn's Revenge

5- Ultima Online: Age of Shadows

6- Ultima Online: Samurai Empire

7- Ultima Online: Mondain's Legacy

8- Ultima Online: Kingdom Reborn

9- Ultima Online: Stygian Abyss

...

 

Oyna Nasıl Üye Olunur?

 

 

 

Ultima-Registration.com adresinden üyelik alınır. Adrese girince "Create Acct" seçeneğine ardındanda "New to EA" seçeneğine tıklanır. Açılan menüdeki bilgileri doldurup "OK" seçeneğine bastığımızda üyelik alınır. Üyeliği aldıktan sonra aktif hale getirmek için kredi kartı bilgileri verilir. İşlemleri tamamlayınca ilk 14 gün bedava oynarsınız. Ardından 1-3-6 aylık ödeme şekillerinden hangisini seçtiyseniz 14 gün bedava hakkınız dolduğu an parası çekilir ve seçtiğiniz ay süresi kadar oynarsınız. Onunda süresi dolunca tekrardan ödeme yapar ve oyna devam edersiniz.

- 1 aylık ödeme 12.99 $

- 3 aylık ödeme 34.99 $

- 6 aylık ödeme 59.99 $

Oynu sadece denemek istiyorsanız yani 14 günden sonra para ödemek istemiyorsanız 14 gün dolmadan hesabı kapamanız gerekir.

Üyelik bilgilerinize Ultima-Registration.com adresindeki "Edit Acct" seçeneğinden ulaşabilirsiniz.

 

Oyun Nasıl Kurulur?

 

 

 

Oyna bağlanmak için kurabileceğiniz 2 farklı Client seçeneği vardır. Bunlar: KR (Kingdom Reborn) ve ML (Mondain's Legacy) Client'leridir. Aralarında sadece grafik farkı vardır. KR Client daha yenidir ve daha güzel grafiklidir. ML Client ise eski oynayıcılarca tercih edilir, tavsiyem ikisinide kurunuz.

 

Client'leri kurduktan sonra ikisininde güncellemelerini (pacth'lerini) yapınız. Oynun kurulu olduğu klasöre girip uopatch dosyasını bulup tıklayınca patch yapmaya başlıycaktır. Bitince oyununuz hazır.

Zaman zaman yeni güncellemeler gelir ve bu güncellemeleri yapmadan oyna giremezsiniz yani oyna giremediğiniz olursa pacth yapmayı deneyin.

ML Client'in pacth'i sırasında 2d - 3d şeklinde iki seçenekle karşılaşıcaksınız, 2d seçeneğini seçin. Çünkü 3d Client, KR Client çıkınca kaldırıldı.

 

Diğer Bilgiler

 

 

 

Oyna girince gelelim server seçimine. 27 adet server mevcut:

1- AOL Legends

2- Arirang

3- Asuka

4- Atlantic

5- Baja

6- Balhae

7- Catskills

8- Chesapeake

9- Drachenfels

10- Europa

11- Formosa

12- Great Lakes

13- Hokuto

14- Izumo

15- Lake Austin

16- Lake Superior

17- Mizuho

18- Mugen

19- Napa Valley

20- Oceania

21- Origin

22- Pacific

23- Sakura

24- Siege Perilous

25- Sonoma

26- Wakoku

27- Yamato

 

Sunucunuzu ping'lere göre seçin. Ne kadar düşükse o kadar az takılır. Türkler genelde Europa ve Atlantic sunucularındadırlar.

Ayrıca haritanın büyüklüğü nedeniyle oyna girince çok kalabalık bir ortamla karşılaşmıycaksınız.

 

Oynun menülerini ve temel kavramları inceleyip öğrendikten sonra skill (beceri) ve statlarınızı geliştirmeye başlayabilirsiniz. (skill ve statlar herhangi bir canlıya saldırarak geliştirilir) Oyunda ilk birkaç gününüzü young koruması altında geçiriceksiniz. Bu koruma sayesinde yaratıklar siz ataklanmadıkça saldırmıycaklar..

 

- Çantanızdaki yük sınırı dolunca banker NPClerinin yanına gidip "bank" yazarak banka kasanızı açıp eşyalarınızı doldurabilirsiniz.

- Ölünce tekrar hayata dönmek için; bir healar NPCsinin yada bir Res taşının yanına gitmeniz gerekir.

 

Bu bilgilerden yararlanarak skill menüsüne girip hangi skillleri hangi ölçüde geliştiriceğinizi belirleyin. (gördüğünüz diğer oynayıcılarında tavsiyelerini alın) Skill ve statlarınızı çevrenizdeki yaratıklara saldırarak geliştirebilirsiniz. Diğer oynayıcılara sorarak kolay yolları ve taktikleri hakkında bilgi edinin. Tamamlamanız birkaç haftanızı alabilir ancak tamamlayıncada farkına varıcaksınızki diğer oynayıcılara kıyasla hala oldukça güçsüzsünüzdür. Güçlenmek için güzel zırh ve silahlara ihtiyacınız vardır ancak bunları elde etmek aylarınızı alabilir.. uostratics ve uoguide adreslerinden hangi zırh ve silahlara ihtiyacınız olduğunu belirleyebilir ve onların nasıl elde edildiğini öğrenebilirsiniz.

 

Oyunda onlarca çeşit karakter kombinasyonu oluşturabilirsiniz. Skillleride incelediğinizde görüceğiniz gibi; hırsız, büyücü, balıkçı, üretici, onlarca çeşit savaşcı ve daha birçok çeşit karakter oluşturabilirsiniz veya yarı büyücü yarı savaşcı gibi kombinasyonlarda yapabilirsiniz.. Ayrıca kendi evinizi yapıp içini dilediğinizce dekorize edebilir, gemi alıp denizlere açılabilir, faction gruplarına veya büyük loncalara üye olabilir, faction lideri olup şehirlere hükmedebilirsiz.. Kısacası Ultima Online sonu olmayan yıllarca bıkmadan oynayabileceğiniz tek oyundur. Çünkü diğer oyunlar gibi son seviyeye gelindiğinde bitmez, tam aksine oyun asıl o zaman başlar...

 

Bu arada oyunda tek başınıza başarıya ulaşmanız çok zordur. Bu yüzden büyük Guild'lere üye olmanızı öneririm. Town.UO.com/Guilds adresinden Guild'ler hakkında bilgi edinebilirsiniz..

 

UOGameCodes.com - Ayrıca bu adresten size gerekli olan upgrade'leri satın alabilirsiniz.

Tarih: Düzenleyen: ChatMaster
Site tanıtımı malesef izin verilmiyor... :)
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.