Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

PETSHOP GERÇEĞİ / KANLI PARA !


Canraşit

Önerilen İletiler

Artık Tepkisiz Toplum Olmayalım!

 

Pet shopların Tarım İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen denetimlerinin yetersiz ve etkisiz olması nedeni ile her gün birçok hayvanın yaşama hakkı ellerinden alınıyor, birçok vatandaş mağdur oluyor, genellikle faturasız satış yapılıp vergi kaçırıldığı için mağazalar haksız kazanç elde ediyor, devlet mağdur oluyor, vatandaş dolandırılıyor, en önemlisi hayvanların yaşama hakkı bu kanlı para için ellerinden alınıyor, ve bu konuda bir takipsizlik ve denetim yetersizliği süregelmiş gidiyor, bu sayı gitgide arttığı için tüm canların avukatı Ahmet Kemal Şenpolat’a ve Haytap’a gelen şikayetleri ayrı bir sitede toplamak ve mağdurları kanuni hakları konusunda bilinçlendirmek amacı ile bir site düzenleme ihtiyacı doğdu.

 

Birçok pet shopta usule aykırı satış yapıldığı, ve mağazalarda yaşı küçük, belgesiz ve de kaçak hayvan bulundurulduğu, menşei şehadetnamesiz, veteriner denetimsiz satış yapıldığı, hatta bunları faturasız olarak satıldığı yönündeki şikayetler gün geçtikçe artmaktadır. Ne kadar küçükse o kadar sevimli ve aciz gözüktüğünden çabuk satılacağı düşünüldüğü için pet shoplar genellikle yaşı küçük hayvan satmaktadırlar, oysa yaşi küçük hayvan satmak kanunlarımıza aykırıdır, anne altından erken alınan yavruların bağışıklık sistemleri kuvvetlenememekte ve bu da hayatlarını tehlikeye atmaktadır. Ayrıca, her pet shop kanunen bir veteriner ile çalışmak zorundadır, ilgili veteriner satılacak hayvanı kontrol eder, aşılarını yapar, ve aşı karnesine işler, hastalıksız olduğunu belirlemek zorundadır, çünkü hasta hayvan satışı kanuna aykırıdır. Oysa birçok pet shopta satışların çoğu karnesiz, ya da sahte veteriner muayene mührü ile gerçekleşmektedir. Ya da muayene olmamiş ve muhtemelen hastalık kapmış hayvana bir de üzerine aşı yapılarak hastalığının artmasına sebep olunmaktadır.

 

Özellikle yurda giren kaçak ithalatın önünü kesemediğimiz sürece ve bunlara talebi yaratan pet shop’ların önünü kesemediğimiz sürece (hatta bunlara gelişigüzel ruhsat verildiği sürece) yapılan tüm çalışmalar aslında küçük iyi niyetli hareketler olarak kalacaktır. Gelişmiş ülkeler kendi memleketlerine insan bile sokmadan önce ne kadar tedbirli davrandıklarını, insanlara vize, hayvanlara karantina ve aşı karnesi uygulamaları, hatta her türlü bitki tohumu girişinin bile sıkı denetime tabi olduğu malumunuzdur. Halbuki biz bunu bir türlü uygulayamadığımız, ev ve süs hayvanı ticareti yapanların sırf ekmek parası kazansın diye vahşi ticaret yapmalarına sessiz kaldığımız sürece, ve denetim mekanizmalarımız gereği gibi çalışmadığı için bu canlarla ilgili ortaya çıkacak hiçbir problemin de önüne geçememekteyiz.

 

Bu vehametin içerisindeki en önemli mağdur tabii ki yaşama hakları ellerinden insanlar tarafından alınan hayvanlar, bu mağduriyetin geride kalanları ise kısa süre içerisinde bu canlara bağlanıp onları bir aile ferdi yerine koyan ve sonra da acı içerisinde ölmelerini seyretmek zorunda bırakılan hayvanseverler… Bir canın ihmal nedeni ile ölümünün herhangi bir yöntemle telafi edilmesi, bizim açımızdan kesinlikle mümkün değildir, ama yine de Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir ve kanunların öngördüğü ceza ile sorumluların cezalandırılması için vakit ve enerji harcamanın o canlara karşı görevimiz, borcumuz olduğunu düşünüyoruz, ve de mağaza sahiplerinin sorumsuz tutumlarının, gelecekteki bir çok evcil hayvanın ve toplumun sağlığını tehdit etmemesi için bu noktada, mağaza sahibinin hukukun öngördüğü yaptırımlarla cezalandırılması için gereken tüm idari ve hukuki mercileri sonuna kadar tüketmenin insani bir görev olduğunu düşünmekteyiz. ''

 

Ahmet Kemal Şenpolat-Burcu Sevim-Tansu Günay

 

Kaynak :-http://www.petshopgercegi.com-

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 yıl sonra...

Bu petshop gerçeğini herkes bilmeli.

Petshoplardan kedi ve köpek almanızı kesinlikle tavsiye etmiyorum.bende bir hayvan sahibi olmak istedim ve araştırma yapmadan sadece petshopları gezerek almak istediğim köpeğimi buldum ve aldım.sonuç birçok kişinin karşılaştığı gibi oldu.köpeğim öldü.hemde iki üç gün içerisinde.

 

petshopların denetlendiğini düşünmüyorum.en azından insanlar araştırmak isterde okur ve bilinçlenirler diye her foruma yazmaya karar verdim.

 

petshoplar tamamen ticaret amaçlıdır.bu pet shop ticareti o güzel canlıları hiç düşünmeyerek yapılıyor.bir ay içerisinde acaba kaç hayvan ölüyor orada düşünmek istemiyorum.

 

eğer alacak başka bir yer bulamıyorsanız petshoptan hayvan alırken lütfen dikkatli olun.alacağınız köpeğin tüm bilgilerini isteyin 3aylıktan küçük almayın kesinlikle sözleşme yapın.çünkü birçok köpek ve kedi bir hafta içerisinde kusmaya başlayarak hastalanıyor ölüyor.iki köpek birkafeste tutulan birsürü petshop gördüm lütfen oralardanda almayın.bulaşıcı hastalıklarını birbirlerine çoktan bulaştırmıslardır.

 

benim gibi birçok kişi canı yandıktan sonra bilinçleniyorum.o güzel hayvanların artık canları yanmasın lütfen dikkatli olun.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Pet shoplarda hayvanlar tıpkı bir meta gibi parayla satılıyor. Pet shoplardan alışveriş yapanlar da zaten muhtemelen hayvan sevgisinden öte süs eşya sahibi olmak isteyen kişilerdir diye düşünüyorum.  

 

Barınaklar var, sokaklar var, buralarda sahiplendirilmeyi bekleyen bir çok hayvan var...  Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinden hayvan severler tarafından açılan sayfalar var, buralardan sahiplendirme, bilgilendirme, duyurma amaçlı birçok ilanlar veriliyor... Hayvan sahiplenmek istiyorsanız önce bu olasılıkları gözden geçirmeli derim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bugün  o barınaklardan birini ziyaret etmek zorunda kaldım! ne yazıkki kaldım diyorum çünkü  şirketimizin önüne gelen  sol ön ayağı kırık olan bir kediyi besliyorduk arkadaşlarla.. ben  normalde sevmem dokunamam  ama yemeğini suyunu eksik etmeden 1 yılı aşkın süredir  besliyoruz  ayağını alçıya falan aldım  çıkartmış  :) neyse gelgit zaman hamile kaldı bu karnı kocaman oldu son 2 aydır çok zor yürümeye başladı onu alt kattaki depoya koyduk .. cumartesi iyiydi.. bu sabah işe gelince çocuklar  koşarak bana haber verdiler kedi ölmüş! ama yavruları karnında kıpırdıyor diye ... evet bir mucize gibi baktım karnı kıpırdıyor belediyeyi aradım  barınak veterineriyle görüştüm sonuçta sokak kedisiydi hemen götürdüm onu barınağa  kediye dokunamayan ben ölü bir kediyi eldivenlerle  kaldırdım bir çöp poşetine koydum ve götürdüm mevzu burda bebek kedilerdi :)  işin ucunda minik bir bebek varsa  ne olduğu önemsizmiş benim için onu gördüm :)... Neyse veteriner kediye baktı  kedi birden nefes almaya başladı :D evet  cidden cidden 9 canlı bu hayvan şok olduk ikimizde  :D  kediye hemen bi atr... diye başlayan nabız yükseltici ilacıda vurduk  sonra sezeryana alıcaz ama kedi ölür dedi  bende yavrular ölücek beklersek dedim :)  vee  kediyi açtık :) 3 yavru ölmüş :(   5 tane yavruuu minicikk ufacık  aldık onları orada bulunan bir çok hayvan sever vardı  hemen onlardan birisi yeni doğum yapmış kedisi olan bir arkadaşını aradı ve yavruları aldı kendisi götürdü sağolsun... K edi yaşarmı bilmiyorum telefon numaramı aldılar eğer yaşarsa  yada ölürse haber vericekler... durumu iyi değilmiş ne olduğunu bilmiyoruz...  ve okadar güzel okadar  sevimli köpekler varki orada şaşırdım ... eğer  gerçekten  bir hayvan alınıcaksa kesinlikle  oradaki hayvan dostlarımız çok kontrollü ve bakımlılar bizzat şahit oldum.. sağlık dolu olsunlar kıyamam yavrular harikaydı :) 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.