Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Almanya'nın Köln kentindeki bir okulda Türk kızına 'garip' ceza!


Efendi Türkler

Önerilen İletiler

Almanya'da Türk kızına 'garip' ceza!

 

Almanya'nın Köln kentindeki bir okulda öğleden sonra eğitim gruplarına katılan öğrenciye garip ceza. Defne Şahin (10) adlı öğrenciye, 'hip-hop' kursuna katılmak istemedi diye bir saat boyunca masa başında oturma cezası verildi.

 

Okul yönetimi durumu normal karşılayınca, baba Dr. Kurtuluş Şahin cezacı eğitmenlere karşı hukuki mücadele başlattı.

 

Köln'deki Albert Schweitzer İlkokulu'nda öğleden sonra eğitim (Nachmittagsbetreuung) gruplarındaki kızına verilen garip ceza Türk veliyi isyan ettirdi. 'Hip-hop' kursuna katılmak istemeyen kızı Defne'ye (10) 'bir saat boyunca yerinden kalkmadan masa başında oturma cezası' verildiğini öğrenen Dr. Kurtuluş Şahin, olayı sorduğu okuldaki eğitmenlerin 'ceza normal' cevabı üzerine şok oldu.

 

Okul yönetiminin de olayı normal bulunması üzerine savcılığa suç duyurusu yapan Şahin, "Böyle eğitimcilik olur mu?" diye tepki gösterdi.

 

 

Diğer çocuklar oynarken...

Dr. Şahin yaşananları şöyle anlattı: "Annesi de çalıştığı için kızımızı öğleden sonraki eğitime gönderiyoruz. Sonuçta okul sonrası verilen ve zorunlu olmayan bir uygulama. Defne eğitim içinde yer alan 'Hip-hop' kursuna yazılmış. Kursa gitmek istemeyince eğitmeni tarafından bir kaç kurs süresince, yani bir saat boyunca masada oturma cezası verilmiş. O sırada odada bulunan diğer çocuklar oyun oynarken, Defne'yi böyle cezalandırmışlar. Bize gelip ağlayarak anlatınca şok olduk.

 

Eğitmenlerin yöneticisi bayan, bu garip cezanın normal olduğunu söyledi. Cezayı, masada oyun oynayabileceği şeklinde değiştireceklerini söyledi. Biz cezanın kaldırılmasıyla birlikte, aynı eğitmenle devam etmesini istemediğimizi söyledik. Anlaşılmaz bir şekilde, 'Biz kararı verdik. Defne başka gruba geçemez' dedi. Pedagog olarak bilinen insanların, uzlaşmaya yanaşmayan tavrı beni hayrete düşürdü. Küçük bir çocuğa resmen psikolojik baskı yapılıyor. Sonuçta bu normal müfredatta yer alan bir eğitim de değil. "

 

"İstemiyorsanız başka okula gönderin"

 

Yaptığı görüşmelerden de sonuç alamadığını belirten Dr. Şahin, şöyle devam etti: "Kızıma cezayı veren eğitmen hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum. Birkaç gün önce savcılık bu eğitmenden savunma istemiş. Bunun üstüne okuldan beni arayıp, 'Kızınızın grubunu değiştiriyoruz' dediler. Biz olayın sonuçlandığını düşündük. Ama bu seferde Defne'yi, cezayı onaylayan yönetici bayanın grubuna verdiler. Toplamda 7 grup varken, sorun yaşadığımız iki eğitmenin grupları arasında değişiklik yapmaları beni hayret düşürdü. Resmen art niyet var. Olayı çözmesinin beklediğimiz okul müdürünün söyledikleri ise inanılır gibi değildi. okul müdürü,'İstemiyorsanız başka okula gönderin' dedi. Kulaklarıma inanamadım. Madem öyle ben de gereken makamlara başvurup onlarla mücadele edeceğim. "

Okul Müdürü: "Sorun çözülecek"

Okul Müdürü, Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde bu konuda bir yetkisinin bulunmadığını açıklayarak, DHA'nın görüşme talebini geri çevirdi.

 

Konunun muhatabının Köln İl Eğitim Müdürlüğü olduğunu vurgulayan müdür, olayla ilgili bir demeç veremeyeceğini belirtti.

 

Telefonla görüştüğümüz Köln İl Eğitim Müdürü Angelika Köster-Ligewie ise şunları söyledi: "Temelde öğrencinin hangi gruba dahil olacağı okulun ve idaresinde bulunduğu yönetimin pedagojik kanaatine bağlıdır. Sınıf oluşumunda olduğu gibi veliler bu konuda isteklerini dile getirebilirler, ancak kararı okul verir. Okul şu sıra konuyla ilgili her iki tarafın da kabul edebileceği bir çözüm bulabilmek için işbirliğine hazır.(DHA) "

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.