Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

UYKU POZISYONUNUZ ILISKINIZI ELE VERIYOR


Önerilen İletiler

UYKU POZISYONUNUZ ILISKINIZI ELE VERIYOR

 

 

 

Vücut, uykudayken konusmaya devam ediyor. Partnerinizle yatis pozisyonunuz hem sizin iç dünyanizi, hem de iliskinizin durumunu anlatiyor. Tabii, dinlemesini bilene...

 

Yüz yüze mi uyuyorsunuz, yoksa sirt sirta vererek mi? Salt ayaklariniz mi temas ediyor, yoksa tüm vücudunuz mu? Ya da söyle de sorulabilir? Partnerinizle huzurlu ve güvene dayali bir iliski mi yasiyorsunuz, yoksa tereddütlü mü, ya da tutku dolu mu? Uyku pozisyonunuz iliskinizi ve sizi anlatiyor...

 

RAHATIZ...

 

Evliligin ilk 3-5 yilinda eslerin en samimi ve birbirlerini en güvende hissettikleri uyuma biçiminin kasik pozisyonu oldugu belirlenmis. "Genellikle erkek kucaklayandir" diyor "Hosçakal Uykusuzluk, Hosgeldin Uyku" kitabinin yazari psikiyatr Samuel Dunkell. Dunkell 25 yildan beri uyku halindeki vücut dilini inceliyor. "Bu uyku seklinde, kadin arkada duran ve sarilan ise, iliskide kadinin daha fazla özveride bulundugu ya da esinin özel ilgiye ihtiyaci oldugu sonucu çikarilabilir" diyor uzmanlar. Kasik sekli pek erotik degil belki ama yine de çiftin birbirine fiziksel olarak yakin olmasini sagliyor. Evliligin ilk yillarinda, çiftler bu uyuma seklini tüm gece boyunca bozmazlar. Ta ki bir taraf arkasini dönünceye kadar. Genellikle biri arkasini döndügünde digeri de dönüyor ve böylece kasik sekli, -ters tarafa dogru- korunuyor.

 

ASK ZAMANI

 

Iliskinin ilk günlerinde, askin dorukta oldugu zamanlarda, çiftler güvenden ziyade erotizme önem verdiklerinden, yüz yüzçe ve kucak kucaga uyumayi tercih ediyorlar. Bu pozisyon, iki insan arasindaki yakinligin dorukta oldugu bir uyku haline isaret ediyor. Pek rahat bir pozisyon oldugu söylenemez ancak. Bu nedenle, kasik sekli gibi, tüm gece boyunca sürdürülmesi de zordur. Bu kucaklasma askin göz kamastirici baslangicini temsil eder. Bazi çiftler evliliklerinden yillar sonra bile bu uyuma sekline dönebilirler. Çogu ise hiç vazgeçmek istemez. Psikoterasipst Elizabeth Flynn Campbell bunu, çiftlerin zamanla birbirlerine siki siki baglandiklarini ve bu yüzden de ayri uyumak istemedikleri seklinde açikliyor.

 

OMUZUNDA GÜVENDEYIM

 

Dr. Samuel Dunkell bu yatis biçimini 'krallara layik' olarak nitelendiriyor. Kadin sirtüstü yatsa bile basini esinin omzuna dayar ve kendini esine daha bagli ve esini tamamlar hisseder. "Dünyaya esiyle ayni perspektiften bakan kadin, dostlugun ve korunma hissinin daha güçlendigini duyumsar. Çiftler bu uyuma seklini de evliligin ilk zamanlarinda benimser. Psikolog Shirley P. Glass, bu pozisyonda uyumanin güven duygusunun yogunlugunu gösterdigini belirtiyor. Birbiriyle uyumlu, birbirini tamamlayan ve birbirine güvenen çiftlerin uyku halindeyken de vücut dilleri, iliskinin mükemmelligini anlatiyor.

 

KRIZ DÖNEMLERINDE...

 

Özellikle kritik ve özel destek gerektiren dönemlerde duygusal açidan çok daha cömert ve sevgi dolu bir hediye niteligi tasiyor bu uyku pozisyonu. Shirley P. Glass, bu yatis biçiminde kadinin, kelimenin tam anlamiyla "kanatlarin altina alinmis" oldugunu söylüyor. "Iliskiyi besleyici bir yatis sekli." 35 yasinda bir kadin gögüs kanseri oldugu ve tedavi gördügü dönemde esinin kendisine bu sekilde sarilarak yattigini ve gece boyunca duruslarini degistirmekle beraber uyanmaya yakin yenide ayni durusa döndüklerini anlatiyor. "Kendimi en çok ihtiyacim oldugu dönemde beni nasil korudugunu ve kendimi ne kadar güvende hissetmemi sagladigini unutmayacagim" diyor genç kadin. Tabii bu uyku durusu için, mutlaka bir krizin yasanmasi gerekmiyor. Üstelik her zaman esinizin sizi kollarina almasini da beklemenize gerek yok. Stresli bir günden kurtulmanin en iyi yolu uyku öncesi sohbetler sirasinda esinizi kollarinizin arasina almak. Hatta televizyon izlerken bile rahat bu pozisyonun sagladigi güvenden yararlanmaniz mümkün.

 

SAMIMI VE MESAFELI

 

Iliski yeni ise ve çiftler kendi rahat uyku pozisyonlarindan vazgeçip iki kisilik ödüllendirici, samimi bir uyku pozisyonu benimseyebilirler. Ancak evliligin ilk bes yilindan sonra çiftler birbirleri arasinda biraz bosluk birakabilecek kadar güven duygusu ve yattigi yerde rahat olma istegi tasimaya baslarlar. Çogunlukla kasik seklinde ama aralarinda biraz mesafe ile yatarlar. Duygusal bag ise birbirlerinin sirtina ya da koluna dokunarak saglanir. Shirley Glass, "Bu uyuma sekli samimiyet ve mesafe ihtiyaçlarinin dengelendigi bir sekildir, tutkuludur ama cinsel iliskinin baskisini tasimaz" diyor.

 

DOST MUYUZ, SEVGILI MI?

 

Bazi çiftler direkt fiziksel temastan hoslanmaz ve kollari ya da bacaklari 'kazara' birbirine degmis gibi uyurlar. Bu tip durumlar daha çok sizin ya da esinizin ikircikli duygular içinde oldugunu ve bunu ifade etmekte zorlandigini gösterir. Özellikle tartisma sonrasi görülür ya da bazen saglikli dostluga isaret eder. Glass, uzatilan bacaklar rahatligi, deger vermeyi gösterdigi gibi iki kisi arasinda gizli bir kod görevi de görür.

 

HADI BARISALIM

 

Uyuma sekilleri iliskideki gerilimleri de ele verir. Örnegin bir anlasmazliktan sonra kocaniz size ansizin sirtini döner ve yatagin bir ucuna çekilir. Eger bu duruma alinir ve onun üzerine düserseniz buna da istemsiz olarak gerçeklesen kasik pozisyonu denebilir. Bazen verilmek istenen mesaj çok açik degildir. Belki de çekilen taraf ikna edilmek istiyordur. Yani bir davet niteligi tasir çekilmesi. Ona yakinlasmak için insiyatifi ele alacak misiniz? Bu pozisyon, arkadan sarilan kisinin barismak için çabaladigina isaret ediyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Sevgili angelflower;

 

Paylaşım için teşekkürler...

 

Konunun devamı yada linki varsa buraya almanı ve devam etmeni rica ediyorum senden...

 

Yada bununla bağlantılı diğer bilgiler, konuyu biraz daha derinleştirir diğer ayrıtılara da ulaşabilirsek çok daha yararlı paylaşım olacağına inanıyorum...

 

sevgiler ... selamlar...

 

Paylaşım için tekrar teşekkürler...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Uyku pozisyonunuz ilişkinizi ele veriyor

Uyurken partnerinizle birlikte aldığınız pozisyon ilişkinizle ilgili ipuçları verebiliyor. Amerikalı araştırmacılar Dr. Mark Goulston ile Samuel Dunkeli uyku pozisyonlarına göre ilişki değerlendirmesi yapmak için uzun yıllar araştırma yapmışlar ve sonunda çeşitli sonuçlara ulaşmışlar. Sevgilinle birlikte uyurken, başınızı göğsüne koyup sıcak bir uykuya dalıyor olabilirsiniz, ama bu test için önemli olan uyurken tesadüfen değişen hareketlerimiz. Işte uyku pozisyonları ve anlamları:

 

Terazi

Biri sağ biri sol tarafa bakan çiftin, popo popoya, huzur içinde uyumasını anlatan bir pozisyon. Bu uyku şekli, ilişkide bağımsızlığın ön planda olduğunun önemli bir işareti. Partnerlerin birbirlerine sırtlarını dönmeleri de, tarafların kendilerine farklı bir yol çizdiklerini açıkça gösteriyor. Ama popoların birbirine değmesi, aynı zamanda aralarında tutkulu bir cinsel yaşam ve duygusal bir bağ olduğunu da ortaya koyuyor. Uzun zamandır birlikte olan çiftler genellikle bu pozisyonda uyumayı tercih ediyor.

 

Sevgi düğümü

Bundan daha yakın bir pozisyonda uyumak neredeyse mümkün değil. Birbiriyle kaynaşmak isteyen çiftler için en ideal uyku şekli aslında. Bu pozisyonun ardında yatan gerçek ise çiftlerin hislerini aktarmak için uyumadan önce partnerlerinin gözlerinin içine bakmak istemeleri. Dr. Goulston'a göre çiftler, bu pozisyonla, sevmenin ve sevilmenin keyfine varmak istiyorlar. Yani tutkulu bir ilişkinin kanıtı da denebilir bu uyku pozisyonu için. Ancak birbirine kenetlenmiş bir halde uyumak zamanla bedensel açıdan rahatsızlık verebilir.

 

Kaçak

Kaçışın tipik bir pozisyonu diyebiliriz. Bu kare, bize, taraflardan birinin partneriyle uyumaktan pek de keyif almadığını açıkça ortaya koyuyor. Yatağın kenarında uyumayı tercih eden kişi, aslında başka bir odada yatmayı istiyor, ancak bunu ifade edemiyor. Ya da egosu ağır basan taraf, rahat uyuyabilmek için yatakta kendisine daha fazla yer edinmek istiyor ve partnerine uyuyabilmesi için çok az bir yer bırakıyor da olabilir.

 

Venüs

Bu pozisyonda kadın, erkeğe arkadan kenetlenir. Amerikalı Psikiyatrist Dr, Dunkeli, bu resmin ardında yatan gerçeği şöyle açıklıyor: "Erkek sırtını döndüğünde ve yatağın kenarında uyuduğunda partnerini kendinden uzaklaştırmak istiyor olabilir. Bu durumda kadınlar genellikle yatakta partnerlerinin ardından gelerek onu yakın olmaya zorlarlar. Ancak erkeğin bu manevrası, aynı zamanda yakınlığa bir davet de olabilir. Öyle ki, erkek, partnerine şunu söylemek ister aslında: "Artık yakınlaşmayı senin ele alman gerekiyor, Çünkü ben pasif rolün de keyfini çıkarmak istiyorum." Dikkatli olmanız gerek.

 

Bacak makası

Bu pozisyon, utangaç ya da çekingen çiftlerin benimsediği bir pozisyon. Partnerinin sadece ayak parmağına ya da dizine dokunması, hislerini henüz net olarak ortaya koymaktan çekindiğinin bir işareti. Öyle ki, yakın temasta bulunarak onu baskı altında tutmaktan korkuyor olabilir. Veya daha önce yaşadıkları ayrılık nedeniyle partnerinin özel yakınlaşmaya nasıl bir tepki verebileceğini bilmiyordur. Bu pozisyonun ne anlama geldiğine gelince... "Seninle yeniden yakınlaşmak istiyorum"

 

Koruyucu melek

Sevgi düğümü pozisyonunun bir sonraki aşamasını oluşturuyor. Partnerler daha rahat bir pozisyonda uyumayı isteseler de birbirlerine dokunmaktan asla vazgeçemiyor. Bu pozisyon, çiftler arasında rekabetin olmadığını açıkça gösteriyor. Aynı zamanda birbirlerine karşı yoğun güven duygusu taşıdıklarını da. Yatakta kimin kime sarıldığının ise bir önemi yok aslında. Çiftlerin yatakta verdikleri mesaj şöyle: "Biz birbirimize aidiz ve karşılıklı koruma içgüdüsünü taşıyoruz”.

 

Denge

Bu pozisyonda uyuyan çiftler için huzurlu bir uyku, cinsel yaşamdan daha ağır basıyor. Genelde “Tutku"dan "sevgiye" geçiş yapan çiftler tercih ediyor. Bu pozisyon, partnerler arasındaki güven ve sevgiyle, daha rahat bir ortamda uyuma arzusu arasındaki dengenin sağlandığına işaret ediyor. Erkeğin eliyle partnerinin beline hafifçe dokunması da bunun en önemli göstergesi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İlişkinizin sırrı uykunuzda gizli

 

 

Uyurken yatış pozisyonunuz, aşk hayatınızla ilgili gerçekleri bir bir ortaya çıkarıyor..

 

NEVSAL ELEVLİ Londra

 

Bilim adamlarının son araştırmalarına göre, ne kadar gizlenirse gizlensin, aşk ve seksin bütün sırları uyurken alınan yatış şekline yansıyor. Bu ilginç saptamayı ortaya çıkaransa, ABD’nin California eyaletindeki ünlü UCLA Üniversitesi’nin Psikiyatri Bölümü.

Doktor Mark Goulston başkanlığındaki araştırma sonucu, "Partnerinizin yatış biçimine bakarak problemleri çözebilirsiniz" sonucu çıkarılmış.

 

 

‘Yakın uyuyorsa, iyi..’

Goulston bu durumu, "Partneriniz size yakın uyuyorsa bu güzel haber, uzaksa kötü" sözleriyle özetliyor.

Goulston ve ekibine göre, uyku pozisyonları ve ‘ilişkide işaret ettikleri sırlar’ da resimlerde verildiği gibi...

 

ZEN

Gündüz ve gece gayet iyi anlaşan çiftler. Her şeyiyle mükemmel bir ilişki. Mahrem açıdan da çok uyumlu. O kadar güzel anlaşıyorlar ki, bu ilişki uykuda bile devam ediyor.

 

KENETLİ

Düğümlenmiş bacaklar tutkulu bir ilişkiye işaret. Ancak eşlerin yalnız kalmaya da ihtiyaçları var. Bağımsızlığa düşkünler, ama aşkları bütün şiddetiyle devam ediyor.

 

KAŞIK

Birbirlerinin varlığı onları rahatlatıyor ve güven veriyor. Başlangıçtaki şehvet ve güçlü arzular azalmış olabilir, ancak gerçek dostluk ilişkinin temelini oluşturuyor.

 

GENÇLİK AŞKI

Sımsıkı sarılı yatılması, uykuda bile birbirlerine doymadığını gösteriyor. Yeni başlayan ya da heyecanın dorukta olduğu birlikteliklerde çiftler böyle uyuyor.

 

ASKIDA

Eğer çiftler birbirine hiç temas etmeden, yatağın iki ucunda ve uzak uyuyorlarsa, aralarında duygusal açıdan büyük boşluk var demektir. Ya yakın geçmişte şiddetli bir tartışma yaşadılar ya da sorunları çok daha derinlerde.

 

ARADA KÖPEK VAR

Bu pozisyon, eşlerden birinin diğerini aldattığını gösteriyor. İlişkide üçüncü şahsın işareti. Bir başkasında sevgi ve şefkat arayışını sergiliyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Uyuma biçimi kişiliği gösteriyor

 

 

 

 

 

 

 

ABD'li psikiyatrist Dr. Samuel Dunkell'e göre uyuma stiliniz kişiliğinizi ele veriyor. Sırt ya da yüz üstü veya yan tarafına dönerek uyumak, kesinlikle kişiliğn bir yansıması. Dr. Dunkell, sırtüstü uyumayı ‘‘kralların uyuma pozisyonu’’ olarak adlandırıyor.

 

 

 

SIRT ÜSTÜ

 

 

Dunkell'e göre, sırtüstü yatanlar, dikkat çekmeyi seviyorlar, kendilerine güvenleri var ve yeni deneyimlere açık olan kişiler. Dr. Dunkell, sırtüstü uyuyanların, ya ailenin tek çocuğu ya da ailenin son doğan çocuğu olduğunu belirtiyor.

 

 

YÜZ ÜSTÜ

 

 

Samuel Dunkell, ‘‘Sleep Positions: The Night Language of the Body’’ (Uyku Pozisyonları: Vücudun Gece Dili) adlı kitabında, yüzüstü uyuyanların ise genelde kollarını açtıklarını kaydediyor. Dunkell'e göre yüzüstü uyuyanlar, mükemmeli arayan ve yaşamlarını denetlemeyi seven kişiler. Yüzüstü uyuyanlar, beklenmedik davranışlarda da bulunmuyorlar.

 

 

YANA DÖNME

 

 

Dr. Dunkell, sağ ya da sol taraflarına dönerek uyuyanların ise duygusal, duyarlı ve yaratıcı olduklarını ifade ediyor. Dunkell, yanlamasına uyuyanları, pratik kişiler olarak da niteliyor. Dunkell, yanlamasına uyurken dizlerini hafif yukarı çekenler ise ‘‘sağduyusu güçlü’’ kişiler olarak tanımlıyor ve bu şekilde uyumanın vücut ısısını muhafaza ettiğini ifade ediyor.

 

 

 

Uyku sırları

 

 

İnsan beyni, uyku sırasında, TV izleme durumundan daha aktif.

 

 

Filler günde sadece iki saat uyuyor.

 

 

Uykusuzluk rekoru Randy Gardner'e ait. Gardner, 1965'te, 264 saat 12 dakika uyumadı.

 

 

Salyangozlar, hiçbir şey yemeden üç yıl uyuyabiliyorlar.

 

 

Uyuyan bir kişi, gecede, ortalama 40 ya da 60 kez kımıldıyor veya sağa ya da sola dönüyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

***

en iyi yatış pozisyonları

Linklere girmeden önce kafamdaki ilk beklenti, rahat yatabileceğimize örnek olacak, grafik, anlatım yada resimler bulacağımı sanıyordum...

 

Önce alttakine baktım, çok hoştu...

 

sonra ufaklığı görünce onun yerinde olmak istedim bir an,

 

senden izinsiz süprizi açığa çıkardım ama hoş gör,diğeri hala süpriz...

 

 

post158113736381508dq.jpg

Küçükken şöyle bir Ayakkabımın olmadığına şimdi çok üzgünüm....

 

Müthiş bir olay...Anneciğinin kokusuylamı uyuyor dersiniz ?

 

teşekkürler 'angelflower', eline sağlık, emeğin için teşekkürler...

 

*tna

***

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.