Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Volkswagen XL1 Concept


Önerilen İletiler

Tasarımından da ilk bakışta anlaşılacağı üzre bir seri üretim otomobili olmayan Volkswagen XL1 Concept, ekonomi sınıfındaki arabalara yeni bir bakış açısı getirebilir.

 

Konsept olarak tanıtılan Volkswagen XL1, 3.970 mm boya, 1.682 mm ene ve 1.184 mm yüksekliğe sahip, aks mesafesi 2.224 mm. Arabanın kasasında kullanılan karbon fiber ile güçlendirilmiş polimer parçalar sayesinde ağarlığı sadece 795 kg. Elektirikli ve dizel motorun entegre çalıştığı motor sayesinde 100km’de 0.9 litre yakıt tüketiyor. Sadece elektirik ile 35 km yol yapabiliyor. 1.6 litrelik 48 beygir gücünde 120 Nm tork üretebilen motora sahip, buna elektirikli motor entegresi 27 beygir güç ve 100 Nm tork katkıda bulunuyor. 7 ileri vitesli yarı otomatik şanzumana sahip. Maksimumda 160 km/s hıza erişebilen yeni XL1 Concept, 0-100 km/s hızlanmasını 11.9 saniyede tamamlıyor.

 

Bu verileri kazanabilmesi için arabanın ağarlığının az olmasının yanı sıra aerodinamikleri iyileştirilerek maksimum performans sağlamak hedeflenmiş. Bunun için, arabanın genel yapısı köşeli hatlar yerine rüzgar sürtünmesi gerçekleştirmeyecek olan yuvarlak hatlar seçilmiş, geniş ve kesintisiz cam yüzeyler bunu desteklerken, arka tekerlekler kapalı tutulmuş. Dış dikiz aynaları yerinede kamera sistemi tercih edilmiş.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.