Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

BİSİKLETLE KAMPLI TUR


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

BİSİKLETLE KAMPLI TUR

camping177908_10150898352792536_68013886

Bİsİkletle Kamp
Kamp yapmayı ve bisiklete binmeyi seviyorsunuz. Bu ikisini birleştirmeye ne dersiniz?

Kamp yerine kadar bisiklet sürmek, üstelik taşınması gereken malzemelerle bunu başarmak bir çok insana çok zor gelebilir. Ama bunu sadece bir kez deneyenler bile yıllar boyu anlatılacak anılarla dönerler. Bisikletle uzun yollar gitmek , Türkiye’yi, hatta başka ülkeleri pedal basarak katetmek bisiklete biraz meraklı bir çok insanın hayalidir. Büyük bir olasılıkla koşullarınız ülkeleri bisikletle gezmek için uygun değildir. Ama yaşadığınız yerin yakın çevresini sevdiklerinizle, arkadaşlarınızla bir kaç günlük kamplı bisiklet turlarıyla keşfetmek size yepyeni bir bakış açısı, yepyeni bir tatil anlayışı kazandırabilir..

Gelin bir kaç günlük kamplı bir bisiklet gezisi için gerekenleri inceleyelim.Öncelikle bu iş için uygun bir bisiklette olması gereken özellikleri tanıyalım. Aslında yurt dışında bu tür geziler için çok çeşitli bisiklet türleri mevcut. Fakat piyasada bulunan veya kendi bisikletinizi bir- iki küçük değişiklikle uzun yola ve eşya taşımaya uygun hale getirebilirsiniz.


1- Her bisiklette olması gereken “hafiflik” özelliği burda da çok önem kazanıyor. Bisikletiniz ne kadar hafifse yokuşları o kadar kolay tırmanırsınız. Artık yaygın olan alüminyum bisikletlerin fiyatları da düşmüş durumda.. Uzun yol yapacağınız bisikletin lastiklerinin koşullara uygun olması çok önemlidir.Çoğunlukla asfalt veya düzgün toprak yollarda gidecekseniz çok iri dişli lastiklere gerek yok. Genelde orta kısmı düz , kenarları az dişli lastikler daha az enerji kaybettirir.( Schwalbe Marathon, Continental City Ride, Maxxis Worm Drive(15-30 EU))

2- Gidonun çok alçak olması uzun yolda rahatsız edici olabilir.. Eğer gidonunuz düz tipse bunu “city” yani 2 ucu yüksek gidonlar iyi bir çözümdür.Ayrıca bunun dışında gidonu kadroya bağlayan gidon boğazını yükseltmek de rahatlık sağlar. Bazı gidon boğazlarında açı ayarı vardır.. Bunlar da istenen yüksekliğin kolaylıkla ayarlanmasını sağlar. (Gidonlar 5-15 EU, ayarlı boğazlar: 15 EU)

3- Bisiklet selesi amatör binicilerde sorunların bir numaralı kaynağıdır. Çoğunlukla dar

saddle3.jpg

ve sert selelerde rahat edemez..Ekonomik modellerde seleler gerçekten rahatsızdır. Arka kısmı geniş ve yumuşak seleler uzun yolda rahat olabilir fakat orta ve uç kısmının bacakların hareketini engellememek için dar olması gerekir. Rahat selelerin fiyatı 7-8 Milyon TL ile 30 Milyon TL arasında değişiyor. Sele üstüne geçirilen silikon (jel) kılıflar da var olan selenizi rahatlatabilir. (Fiyatları 15-40 Milyon TL arasında)

4- Bisikletinizle seyahat ederken kamp malzemenizi taşıayabilmek için iyi bir bagaja ve

FILT6864_500.jpg

çantalara gereksinim vardır. Bagaj için özel alaşım alüminyum borulardan yapılanları seçmekte fayda var..(20-45 EU)

5- Çantalar sağlam kordura kumaşından, fermuarlı dış cepli, bagaja takma- çıkarma

0150156.jpg

kolaylığı bulunan modellerden seçilmeli.. Arkaya takılan çantaların 2 yana asılan heybe şeklinde olanları en pratiktir.Bu tip çantalar özel gerdirme sistemi sayesinde bagaja bir kaç saniyede takılıp çıkarılabilmektedir.(Survival, 2 X 35 Litre Çanta seti: 60 EU)
6- Kampınıza doğru yol alırken kaç km. kaldığını veya ortalama

cerevellum_gps.jpg

süratinizin ne olduğunu merak edebilirsiniz. Bunun için gidona takılan, tekerleğin dönüşünü janta takılı minik bir mıknatıs sayesinde algılayan hız göstergesi yararlı ve eğlenceli bir aksesuardır.

26%20INCH%20Speedo.JPG

Çeşitler,3 fonksiyonlularından (7-10 EU) bulunduğunuz yüksekliği,(85 EU) kalbinizin kaç attığını gösteren(60-95 EU), hatta 5 yıllık biniş grafiğinizi çıkartan ,doğum gününüzü kutlayan (şaka değil!!,75 EU) modellere kadar değişiyor..

Eğer bisikletinize atlayıp tura çıkacaksanız yukarıda sözü edilen tüm ürünleri Yeşil Bisiklet’ten temin edebilir, bisikletinize servis yaptırabilir, ücretsiz danışmanlık alabilirsiniz.

Kaynak: -http://www.yesilbisiklet.com/-

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 6 yıl sonra...
  • 2 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.