Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Koç ve TÜRSAB Formula 1’e talip


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Koç ve TÜRSAB Formula 1’e talipİstanbul Park ihalesine ikisi yerli olmak üzere 12 şirket talip oldu. Yerli talipler Koç Holding bünyesindeki SETUR ve TÜRSAB.

 

227981.jpg

 

Formula 1 İstanbul Park’ın işletme hakkının devri ihalesinde kısa liste belirlendi. İstanbul Ticaret Odası’ndan (İTO) yapılan açıklamaya göre, İstanbul Park’ın işletmecisi Motor Sporları ve Organizasyon A.Ş.’nin (MSO) hisselerini satın almak için 2 yerli isim talip oldu. 12 yerli ve yabancı firmanın ilgi gösterdiği ihalede, Koç Holding bünyesindeki SETUR ve turizm sektörü temsilcilerinden Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Formula One Administration Limited (FOA) Başkanı Bernie Ecclestone’dan onay aldı.

 

Resmi olarak başvuruda bulunarak İstanbul Park’a talip olan 2 kuruluş, bundan sonra tekliflerini hazırlayacak. İTO Yönetim Kurulu ve Formula Yatırım A.Ş. (FİYAŞ) Başkanı Murat Yalçıntaş, ihaleye girmek isteyen kuruluşların isimlerinin ihalenin ciddiyetini ve büyüklüğünü ortaya koyduğunu belirtti.

 

Yalçıntaş, İstanbul Park’ın sadece İstanbul’a değil tüm Türkiye’ye ait bir proje olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: “İşletme hakkını satın alma önceliği konusundaki en önemli kriter, yarışları en az bizim kadar başarıyla organize edebilme yeterliliğidir. Bu sebeple kısa listedeki isimlerin bu sayıda olması son derece makuldür. Çünkü Formula, her şirket ya da kuruluşun talip olamayacağı kadar büyük ve sorumluluğu ağır bir iştir. Sanıyorum, her iki isim de kamuoyunda olumlu karşılanacaktır. Gerek SETUR, gerekse TÜRSAB, finansman, insan kaynağı ve bilgi birikimleriyle kendilerini ispat etmiş iki güzide isimdir.”

 

BİLGİ ODASI SÜRECİ BAŞLAYACAK

Firmaların bundan sonra bilgi odasına gireceğini bildiren Yalçıntaş, “Burada firmayla ilgili tüm verilere, anlaşmalara ve mali duruma bakıp inceleyecekler ve bize teklif verecekler. Biz de teklifleri değerlendirip uygun görürsek vereceğiz. Ayrıca hiçbir zamanişletme hakkını devrederken tek kriterimiz fiyat olmamıştır, olmayacaktır” dedi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.