Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

OHA: 75 milyonluk modern bir ülkenin liderlerinin meleklere inandığı ortaya çıktı


mengutuncbilen

Önerilen İletiler

cennet.jpg

Üstte: Koskoca çağdaş bir ülke yöneten eğitim sahibi ve aklıbaşında oldukları düşünülen iktidar mensupları, öldükten sonra böyle bir yere gideceklerine inanıyor

 

ANKARA - Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen haberde 75 milyon nüfuslu modern laik Türkiye Cumhuriyeti liderlerinin cin, peygamber ve melek gibi fantastik yaratıklara inandığı ortaya çıktı.

 

"İnanamıyorum, hayretler içindeyim," dedi 22 yaşındaki üniversite öğrencisi, Niyazi Topaloğlu. "Sanayileşmekte olan, dünyanın 17. büyük ekonomisi olarak ortaya çıkan, modernliği ve çağdaşlığı hedef olarak benimsemiş, muasır medeniyetlerle aynı safta olduğunu savunan bir ülkeyi yönetenlerin yedinci yüzyılda yaşamış ve zamanın hurafelerinden etkilenmiş cahil şizofrenik çöl Arabının öğretilerinden müteşekkil olan bir düşünce sistemine inanıyor olması beni hayrete düşürdü. İnançlarına göz attığında melekler, cinler, peygamberler, gılmanlar, huriler, cennet, cehennem gibi fantezi mekan ve yaratıklarla dolu saçma sapan birşey çıkıyor ortaya. Bunlara inanan adam nasıl bir ülke yönetebilir anlamıyorum."

 

Günün en ilginç gelişmesi ise devlet erkanının bu haberi yalanlamadığı gibi tam aksine bundan gurur duyarmışcasına sahip çıkmış olmasıydı.

 

"Elhamdülillah Müslümanız" dedi olgunluğa erişmiş ve zihni anlaşıldığı kadarıyla yerinde olan Başbakan Erdoğan. "Eşhedüenlailaheillallah ve Muhammed resulullah" diye devam etti sayın başbakan, hiçbir kanıtı, ispatı veya mantıklı herhangi bir dayanağı olmamasına rağmen bir yedinci yüzyıl çöl Arabının tanrıyla konuştuğunu ve onun tanrının peygamberi olduğunu yüzde yüz eminmiş gibi kabul edip hayatını bu inanca adadığını ciddi bir şekilde açıklarken.

 

Bu arada gelen diğer haberler arasında, koskoca modern Türkiye Cumhuriyetinin cumhurbaşkanının kendi temsil ettiği ülkenin anayasasından bile daha değerli gördüğü "Kuran-ı Kerim" adlı kitabın "Cebrail" adındaki bir "melek" tarafından mağarada bulunan Muhammed adındaki bedeviye nakledilmiş "Allah" adındaki bir tanrının sözleri olduğuna inandığının ortaya çıkması ülke çapında hayretle karşılandı.

 

"Bu tür peri masallarını beş yaşındaki çocuğuma anlattığımda gülüşüp eğleniyoruz, ama koskoca adam yaşına gelmiş bir ülke liderinin hala bu tür şeylere inanması biraz vahim," dedi 42 yaşındaki bilgisayar mühendisi Erhan Gülyürek. "Yani tanrıyla konuştuğunu iddia edip kendini peygamber ilan ederek cahil çöl halkını cennetle mükafatlandırıp cehennemle cezalandırmaya dayalı ilkel ve basbayağı kıro bir inanç sisteminin bizi yönetenler tarafından benimsenmiş olması, hatta bu inançlarını açıkça itiraf etmeleri, beni endişelendiriyor."

 

Bu arada son gelen haberler arasında üniversitede hukuk eğitimi görmüş olan ve Türkiye Cumhuriyetinin en yüksek ve saygın kurumunu elinde bulunduran sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün her gün beş defa belli vakitlerde inip kalkıp dua ettiği takdirde sütten nehirlerle dolu İskandinavyaya benzeyen Cennet adındaki bir yerde sonsuza kadar yaşayıp 72 huriye ilelebet sahip olacağına açıkça inanması dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti iktidar mensuplarının sadece hayal ürünü yaratıklara inanmakla kalmayıp, gerçekliği ispatlanmış ve tüm dünya bilimadamları tarafından kanıtlanmış evrim sürecine de bilhassa inanmama istekleri kamuoyunu daha da tedirgin etti.

 

Bu çıkan haberler sonrasında, bir gün yerin dibinden dokuzuncu yüzyılda yaşamış olan bir imamın Hazreti İsa'yla beraber yeniden ortaya çıkıp dünyayı kurtaracağına inanan İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinecad, AKP iktidarının inançlarının gayet makul ve kabul edilebilir olduğunu söyledi.

 

(OHA)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.