Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ejderha Dövmeli Kız (2009)


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

The Girl with the Dragon Tattoo (Män Som Hatar Kvinnor; Millennium: Part 1: Men Who Hate Women)

 

Sanırım Noomi Rapace'le başlamak çok yerinde olacak. İnanılmaz güzellikte bir rol çıkarmış ayrıca senaryo çok akıllıca yazılmış ve çekilmiş diyebilirim. Bir gazeteci olan Mikael Blomkvist (Michael Nyqvist) ve Biglisayar hacker'ı Lisbeth'in (Noomi) öyküsü diyebiliriz. Kayıp bir kadını ararken karşılarına çıkan manzara ile şaşıracak ve inanılmaz bir maceranın içine sürükleneceklerdir. Kaçırmayın diyorum.

Oyuncular: Michael Nyqvist, Noomi Rapace, Sven-Bertil Taube, Peter Haber, Lena Endre, Peter Andersson, Marika Lagercrantz, Ingvar Hirdwall, Björn Granath, Ewa Fröling

Yönetmen: Niels Arden Oplev

 

post-2-0-58484400-1290573173_thumb.jpg post-2-0-60002700-1290573179_thumb.jpg post-2-0-33643700-1290573185_thumb.jpg

 

Journalist Mikael Blomkvist (Michael Nyqvist) and rebellious computer hacker Lisbeth Salander (Noomi Rapace) team up to investigate the unsolved disappearance of wealthy Henrik Vanger's (Sven-Bertil Taube) teen niece (Ewa Fröling), only to uncover dark secrets about Vanger's powerful family. Niels Arden Oplev directs this Swedish thriller based on the first novel from Stieg Larsson's best-selling trilogy.

 

Cast: Michael Nyqvist, Noomi Rapace, Sven-Bertil Taube, Peter Haber, Lena Endre, Peter Andersson, Marika Lagercrantz, Ingvar Hirdwall, Björn Granath, Ewa Fröling

Director: Niels Arden Oplev

 

Üçleme:

 

Ateşle Oynayan Kız

Ejderha Dövmeli Kız

Eşek Arası Kovanını Tekmeleyen Kız

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kaçırmadık nitekim :) Bu yorumdan sonra filmi izleme gereği hissettim ve hemen dün gece izledim...

 

Film 2.5 saat sürüyor ki önce aslında bu kadar zaman ekran başında kalacak olmak insanın biraz gözünü korkutuyor bu nedenle filmi izlemeden önce mutlaka zamanınızı iyi ayarlayın. Bir programınız, randevunuz vs. varsa ya onları değiştirin ya da filmi başka zaman izleyin aksi takdirde bu filme bir daldınız mı 2.5 saat nasıl geçer anlamıyorsunuz bile... Yarısına kadar izleyeyim, yarısını da sonra izlerim falan diye düşünüyorsanız bence bi kalemde geçin bu düşünceleri, çünkü bu filme başladıysanız bitirmeden kalkamayacaksınız. Film hem müzik hem de işleniş açısından oldukça hareketli ve enerjisi yüksek bir film. Filmden kopmak, sıkılmak gibi bir durum söz konusu bile değil... Konu itibariyle de sizi içine çekiyor, konuya dahil ediyor. Daha ne olsun ki di mi ama?

 

Fragmanını da ekleyelim tam olsun :) Fragmanı bile çok heyecanlı be :shuriken:

 

http://www.youtube.com/watch?v=JlF-hk3IJQE

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 yıl sonra...
  • Admin

Gerçek "Ejderha Dövmeli Kız" ortaya çıktı

 

278E61E300000578-3036586-image-a-22_1429278D2D7C00000578-3036586-Therese_Larsson

 

Stieg Larsson'un "Ejderha Dövmeli Kız" adlı kitabının ilham kaynağının yazarın kick boks yapan, anoreksik, sorunlu ilişkileri olan yeğeni olduğu ortaya çıktı.

 

İsveçli yazar Stieg Larsson'un fenomen haline gelen ve dünyada milyonlarca satan, aynı isimle filmi de çekilen "Ejderha Dövmeli Kız" hikayesindeki Lisbeth Sander karakterinin esin kaynağının yazarın Therese Larsson ismindeki yeğeni olduğu öğrenildi.

Zorlu bir gençlik dönemi geçiren Therese Larsson 15 yaşında anoreksiya ile mücadele etti. Yerel bir jujitsu kulübünde kick boks yaptı. Erkek arkadaşı bir uyuşturucu bağımlısıydı. Hayatındaki ilk trajedi annesinin pankreas kanserinden ölümüyle başladı. Ardından erkek arkadaşının intiharıyla sarsıldı. İsveç'in Umea isimli izole şehrinde büyüdü. Tüm bu etmenler Therese'nin içine kapanık sosyal ilişkileri çok da iyi olmayan birisi olmasına neden oldu.

 

EVLİ VE ÇOCUĞU VAR

Kısa süre önce bir gazeteye konuşan ve şu anda 31 yaşında olan Therese Larsson, Stieg Larsson hakkında, "Bazen Umea'daki evimize ziyarete gelirdi. Yüzlerce kez de e-mailleşmiştik. Kendimi anlatmamı çok severdi. Ben de onun maceralarını dinlemeyi severdim. Benim için terapi gibi bir şeydi. Afrika'da Marksist gruplarla maceralarını, Neo-Nazilerden kaçışlarını ve birkaç kez suikastten kurtulmasını anlatmıştı" diye konuştu. Bugün 31 yaşında ve normal bir genç kadın olan Larsson (sağda), Umea'da hemşire asistanı olarak çalışıyor ve eski marjinal hayatını geride bırakmış durumda. Evli ve 1 çocuk annesi.

 

MV5BMTczNDk4NTQ0OV5BMl5BanBnXkFtZTcwNDAx

 

SERİ 10 KİTAP OLACAKTI

Stieg Larsson, romanlarının başarısını göremeden, 2004 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama veda ettiğinde yalnızca 50 yaşındaydı. Seriyi 10 romana tamamlamayı planlıyordu.

 

Mesai arkadaşı Kurdo Baksi’ye göre Larsson ölmeden önce dördüncü Milenyum kitabı üzerinde çalışıyordu. Yüzde 75’i tamamlanan müsvedde İrlanda, İsveç ve Amerika’da geçiyor ve Lisbeth’in ikizi Camilla’ya yer veriyordu.

Notlarından derlenen serinin dördüncü kitabı “Det som inte dödar oss” 15 Ağustos’ta “Norstedts, Ejderha Dövmeli Kız’ı yayınladıktan tam 10 yıl sonra” yayımlanacak.

Dördüncü kitabı “toparlayan” David Lagercrantz da kariyerine suç ve seri katiller üzerine haberler yazan bir gazeteci olarak başlamış. Norstedts, yazarı “metinlerinde sürekli tuhaf karakterler ve girift kişilikli dâhileri ortaya çıkaran bir yazar” olarak tanımlasa da Lagercrantz’ın çok satan başarıları da var. Hayalet yazarlığını yaptığı Jag är Zlatan Ibrahimović örneğin, iki aydan kısa bir süre içinde 500 bin ciltli kopya sattığı 2011’de yılın en hızlı satılan kitabı unvanını kazanmıştı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.