Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Gerçekten Büyümek…


yarçekimi

Önerilen İletiler

Yaş aldıkça büyürsün, ama olgunlaşmak başka bir şeydir. Olgunluk yaşa bağlı değildir. Hayatta edindiğin tecrübelerdir. Ve bu tecrübelere göre hayatını yönlendirmek, yani değiştirmektir. Yaşamındaki zararlı gördüğün atıkları silmeyi becerebilmektir. Kısacası; kendini sevmeyi öğrenmektir.

 

74ed8989.jpg

 

Benim gibi, zamanla hayatından çıkardığın insanlar olmuş olsa da… Her yaşadığın yeni bir olay da daha da bitmediğini görüyorsun. Ayıkla ayıkla bitiremiyorsun. Ama öyle bir zaman geliyor ki! Kökünden temizliyorsun.

 

Şu kısacık hayatta, sahte yüzlerin kimseye faydası olamayacağını anlatamıyorsun. O çukura girdiğinde; geriye kalan sadece arkandan konuşulanlar olduğunu bilseler de, senin tekrarlarının fayda etmediğini görüyorsun. Onca sene verdiğin sevginin nasıl boşa gittiğini, keşke değen birilerine vermiş olsaydını düşünüp elbette ki üzülüyorsun. Herkesin dostluktan ne anladığını, ne kadar farklı düşündüğünü öğrenmiş oluyorsun. Kimisine göre gezerken, gülerken paylaşılana; kimisine göre de ağlarken, sıkıntıdayken bir arada olmaya ‘’dostluk’’ deniyormuş, anlıyorsun. İşte! Bu aşamada ayıklamaya başlıyorsun. Sadece gülerken, keyifliyken bir arada olacağın insanlarla görüşmenin ne kadar vakit kaybı olduğunu düşünüyorsun. Sıkıntılı zamanında yanında kalan, senin gibi azınlıkta olanları gördüğünde ‘’işte dostum’’ diyebiliyorsun. Sevginin saygının ne olduğunu bilmeyenleri artık etrafında istemiyorsun. Böylece; gerçekten büyümeye başlıyorsun.

 

1d0fcef0.jpg

 

Yaşamanın ne kadar değerli olduğunu, nefes alabilmenin yüceliğini öğrendiğinde olgunlaşıyorsun. Yapamadıklarını yapmaya başladığında rahatlıyorsun. Ve sadece sevmen gerekenleri sevdiğinde ise huzura eriyorsun. Dışarılarda gezdiğinde değil de, evinde paylaşılanlarla huzur buluyorsun. İşte demek ki! Artık, ne istediğinin farkına varıyorsun. Değişiyorsun, çünkü artık hayattan ne istediğini biliyorsun. Kırmamak adına kullandığın o sürekli ‘’evet!’’ yerine, artık ‘’hayır!’’ diyebiliyorsun. Ve aynaya baktığında şimdiki seni seviyor ve beğeniyorsun. Onlar beğenmez diye giymediklerini büyük bir zevkle giyebiliyorsun. Yemek seçimlerin bile ne kadar onlara bağımlıymış… İşte şimdi, damak zevkinin keyfine varabiliyorsun.

 

İhtiyaç duyduğunda değil de, düğün ya da cenazede bu çakma dostlarının gövde gösterilerini onların fark edemediği alaycı tebessümünle izleyebiliyorsun.

 

Meğer ne kadar yormuşlar seni, dinlendiğinde anlayabiliyorsun.

 

Ne çok meşgul etmişler seni, zamanın kıymetini anladığında fark edebiliyorsun.

 

Ne kadar güzel, ne kadar değerli olduğunu ayna karşısında; olgunlaştığında görebiliyorsun…

 

Bu zamana kadar; hayatında yaşadığın iniş çıkışların, türlü zorlukların, en önemlisi sevdiğin insanların kayıplarının… Seni çok üzmüş olsa da, gerçekten büyütmüş olduğunu görüyorsun.

 

Yaş ne olursa olsun, olgunlaşmanın keyfini sürdürebilmeniz dileğiyle…

 

Yazar: Gülay Kanarya

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.