Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

DARWİNİZM VE KOMÜNİZM


Türk

Önerilen İletiler

Geride bıraktığımız şiddet ve vahşet dolu yüzyılın insanlığa en çok zarar getiren, dünyaya en fazla yayılmış olan ideolojisi kuşkusuz komünizmdi. Karl Marx ve Friedrich Engels adlı iki Alman filozof tarafından 19. yüzyılda tarihi zirvesine ulaşan komünizm, tüm dünyada Nazilerin ve emperyalist devletlerin soykırımlarını dahi geride bıracak kadar çok kan döktü. Masum insanların canına kıydı, insanlar arasında dehşet, korku ve ümitsizlik yaydı. Bugün bile demir perde ülkeleri ve Rusya dendiğinde insanların gözünde karanlık, puslu, renksiz, cansız sokaklar, tedirginliğin ve korkunun hüküm sürdüğü toplumlar canlanır. Her ne kadar 1991 yılında komünizmin yıkıldığı kabul edilse de, arkasında bıraktığı enkaz hala durmaktadır. "Eski tüfek" komünistler ve Marksistlerin bir kısmı ise, her ne kadar "liberalleştilerse"de, komünizmin ve Marksizmin karanlık yüzü ve insanları dinden ve ahlaktan uzaklaştıran materyalist felsefesi, bu insanların üzerindeki etkisini devam ettirmektedir.

 

20. yüzyılda dünyanın dört bir köşesinde terör estiren bu ideoloji, aslında antik çağdan beri varolan bir düşünceyi temsil ediyordu. Bu düşünce, materyalist yani maddeyi tek değer olarak gören felsefe idi. Komünizm bu felsefe üzerine bina edilerek, 19. yüzyılda dünya gündemine getirildi.

 

Komünizmin fikir babaları Marx ve Engels, materyalist felsefeyi "diyalektik" adı verilen yeni bir yöntemle açıklamaya çalıştılar. Diyalektik, evrendeki tüm gelişmenin, çatışma sayesinde elde edildiği varsayımıydı. Marx ve Engels, bu varsayıma dayanarak tüm dünya tarihini yorumlamaya giriştiler. Marx, insanlık tarihinin bir çatışmadan ibaret olduğunu, mevcut çatışmanın işçiler ve kapitalistler arasında geçtiğini ve yakında işçilerin ayaklanıp komünist bir devrim yapacaklarını iddia ediyordu.

 

Komünizmin iki kurucusunun en belirgin özellikleri ise, her materyalist gibi dine büyük bir düşmanlık beslemeleriydi. Her ikisi de koyu birer ateist olan Marx ve Engels, dini inançların yok edilmesini komünizm açısından zorunlu görüyorlardı.

 

Ancak Marx'ın ve Engels'in önemli bir eksikleri vardı; daha geniş bir kitleyi etkileri altına alabilmek için ideolojilerine bilimsel bir görünüm vermeleri gerekiyordu. İşte 20. yüzyılda yaşanan acılara, kaosa, toplu kıyımlara, kardeşi kardeşe kırdıran eylemlere ve bölücülüğe imza atan tehlikeli ittifak bu noktada ortaya çıktı. Darwin, Türlerin Kökeni adlı kitabıyla evrim teorisini ortaya attı. Ne ilginçtir ki, kitabında öne sürdüğü temel iddialar Marx ve Engels'in aradıkları açıklamalardı. Darwin, canlıların "yaşam mücadelesi" sonucunda, yani "diyalektik bir çatışma"yla ortaya çıktıklarını iddia ediyordu. Dahası, yaratılışı inkar ederek dini inançları reddediyordu. Bu, Marx ve Engels için bulunmaz bir fırsattı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • Cevaplar 51
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Tamame gerçeklerden uzak propaganda amaçlı yazmış olduğunuz bu yazıya cevap verme gereği bile hissetmiyorum. Yaklaştığınız her olay tarihi yönden olabildiğince doğru ve bilimsel gerçeklere olabildiğince uygun olmalı ki tartışmaya değer, karşılıklı fikir alışverişi ise mümkün olabilsin. Yukarıda yazıldığı gibi ülkücü zihniyetin ürünü yazılar ise ancak yandaşlarınızı kandırmaya yarar. Diğer insanlar ise gülüp geçer veya bazıları dayanamayıp bu şekilde karşılık yazmak ister.

 

Demem o ki artık çıkarıp gözlerinizdeki at gözlüklerini dünyaya biraz daha objektif bakın. Birazdaha bilimin ve gerçeğin ışığında baktığınızı görmeye çalışın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türkiye'deki ABD üsleri hakkında düşüncenizi alsak,

 

Türkiye'nin Kore'de öldürülen insanları hakkındaki düşüncelerinizi alsak

 

Komünist işidir deyip bir kenara itilen demiryolu taşımacılığı ile,

İnsanlarımızı, hayvanlarımızı, eşyalarımızı aynı karayolları üzerinde taşımamızın

ve her yıl binlercesini telef etmemizin, kimlerin menfaatine olduğu konusundaki

görüşlerinizi alsak.

 

Annelerimiz, teyzelerimiz akşam hava karardıktan sonra pazar artıklarını

toplayıp yemek yapmaya çalışıyor, bu konu hakkındaki görüşlerinizi alsak

 

Hastahaneler, mezbelelik gibi, SSK ve Devlet hastahanelerine sağlam giren

kolu bacağı eksik çıkıyor, bu konu hakkındaki düşüncelerinizi alsak

 

Asgari ücret 350.- YTL nüfusun yaklaşık % 20 si işsiz bu konu hakkındaki düşünceleriniz.

 

Türkiye üniversite çağındaki 1 milyonun üzerinde gencine eğitim imkanı veremiyor,

eğittiklerine ise iş veremiyor bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz.

 

Yıllardır, önce gümrük duvarlarının arkasında korunup kollanan Türk Sermayesinin,

Gümrük birliği ile (ancak) Yabancıların distribütörü olmalarını, Devlet hazinesini

(yani sizin benim emeklerimizi alınterlerimizi), Krediler, Teşvikler vs.adıyla

yağmalamalarına rağmen, neden hala dünya çapında bir marka geliştiremedikleri hakkında ne düşünüyorsunuz.

 

Türkiye'ye gelen ABD denizcileri için genelevler boyanır, (Allahı olan) esnaf

para kazanmak için ellerini ovuşturken, bir avuç onurlu genç "Yankee go home"

deyip bu çapulcuları denize dökmüştü, Ne dediniz?

 

Sizin o son derece renki, pırıltılı caddeleriniz ve yaşantınız milyonlarca insanın

sefaleti, acısı, yok edilen geleceği pahasına.

 

En acısı da;

 

Varsıllık ve yoksulluk arasındaki tüm bu çelişkiler

İnsanın gözünün içine adeta sokulurcasına yaşanırken,

Sizin gibilerin kendini "Allahsız Komünizm" ile avutması,

Avunun arkadaşlar avunun...

 

 

Evet komünizm

son derece renksizdir

Allahsız da olabilir,

 

Renkli ve İnançlı dünyamızda olanlar ortada,

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

komünizm S.S.C.B'nde yayılmaya başladığında her devrimde(sosyalist-faşist) olduğu gibi elbetteki kan dökülmüştür...bir amaç için kayıpları göze almadan yeni bir dünya kurulamaz...ama devrim yapıldıktan sonra S.S.C.B'ndeki değişimleri sanırım bilmiyorsun...insanların rahat yaşamlarını, özgürlüklerini, bağımsızlıklarını...en önemlisi de EŞİTLİĞİ...

 

demogoji yapmak kolay şey TÜRK arkadaşım. gerçekleri bilmeden konuşmakta kolay, zor olan bunlara senin nekadar ve neden inandığın, araştırıp araştırmadığın...

 

araştırdım dersen tek taraflı araştırmışsın derim...ülkücüler düşmanlarını ancak bu şekilde karalayabilirler!!! yapabilecekleri başka birşey yok....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

komünizm S.S.C.B'nde yayılmaya başladığında her devrimde(sosyalist-faşist) olduğu gibi elbetteki kan dökülmüştür...bir amaç için kayıpları göze almadan yeni bir dünya kurulamaz...ama devrim yapıldıktan sonra S.S.C.B'ndeki  değişimleri sanırım bilmiyorsun...insanların rahat yaşamlarını, özgürlüklerini, bağımsızlıklarını...en önemlisi de EŞİTLİĞİ...

 

demogoji yapmak kolay şey TÜRK arkadaşım. gerçekleri bilmeden konuşmakta kolay, zor olan bunlara senin nekadar ve neden inandığın, araştırıp araştırmadığın...

 

araştırdım dersen tek taraflı araştırmışsın derim...ülkücüler düşmanlarını ancak bu şekilde karalayabilirler!!! yapabilecekleri başka birşey yok....

12386[/snapback]

 

Zaten, sscb de komünizm filan da yasanmis degil, buna imkan da yoktu.

Komünizm, paranin olmadigi bir sistemdir. Oralarda uygulanan sistem, bir ön denemeydi. Para ve esitlik ilkeleri zorla biribirine uydurulmaya calisildi, olmadi.

Kapitalist dünya sürecini tamamlamadigi icin ysamasi mümkün degildi zaten.

Bu nedenle de kan dökülmüstür.

Bakiniz fransiz ihtilali döneminde, burjuvazi; sistemi, feodal derebeylerin elinden alirkan, milyonlarca insan canindan olmustur. Cünkü feodaller, kiliseyi de arkasina alarak olayi din savasina cevirmis, karallar da halklarla birlik olup askerleriyle birlikte kiliseyi ve feodalleri zorla devirmislerdir.

Bu gün de olacaklar buna benzerdir?

saygilar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Emperyalis ülkelerin döktükleri kan neden göz ardı edilir. Bunun için tarihin derinliklerine inmeyede gerek yok. daha dün yanıbaşımızda afganistan ardından hala devam eden ırak taki katlimlara neden tepkiniz bu kadar sert olamıyor.

12395[/snapback]

:clover:

tebrikler, iste bunu anlatamiyoruz.

Hayattta anlamak istemiyor inandirilmislar.

Varsa yoksa komünizm kaniyla ugrasiyor fanatikler.

Dinler yüzünden, dinlerin emperyalizm tarafindan kullanilmasi yüzünden yeryüzü nüfusu kackez katledildi, bunu göremezler.

Ama koca insanlik tarihinde 60 yillik dönemi dolandirirlar da dolandirirlar dillerine.

Cünkü zavallilar korkutulmuslardir. Cok korkutulmuslardir, naapsinlar.

saygilar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kominizmi hala savunanlar olması ne ilginç ama yinede saygı duyarım inandığınızı bir avuç olsanızda savunmanız güzel bişi yanlız farkındasınız değilmi çarklar dönmeye devam edecek koministler bir daha asla kendi sistemlerini kabul ettiremiyecekler...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kominizmi hala savunanlar olması ne ilginç ama yinede saygı duyarım inandığınızı bir avuç olsanızda savunmanız güzel bişi yanlız farkındasınız değilmi çarklar dönmeye devam edecek koministler bir daha asla kendi sistemlerini kabul ettiremiyecekler...

12404[/snapback]

 

Komünizm artik savunulacak bir düsünce degildir ki.

kapital sistemin zorla doguracagi gelecek sistemdir. Kacinilmaz gelecektir.

Insanlik kültür ve siniflar tarihini dogu olarak arastiranlar, bunu hemen anlarlar.

 

Burjuvaziyi bosa atmayin. Onlar cok bilinclidirler. sonucu hepimizden iyi bilmektedirler.

Komünizmin, sizin sandiginiz gibi hayal ürünü filan olarak degil, üretim iliskilerinin degismesinden sonra gelmek zorunda olan yeni sistem oldugunu hepsi bilmektedirler.

Hatta eger sasirmazsaniz, yetismis burjuvazinin de komünizme sempatiyle baktigini bilmiyorsunuzdur?

Amac, bu kapital süreci uzatmaktir. Onlar cimdi bunun savasini veriyorlar.

Cünkü kendileri de büyük kriz icindeler, pazar kavgasi adina biribirlerine saldirmamak icin global ekonomiyi gelistirdiler, bu da kurtulus degil.

Dünya biliyor gidilen yolu.

saygilar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ya dediğiniz gibi olma ihtimali varsa bile çok zor be hatta imkansız gibi çünkü komünizm inançları reddeder Tanrıyı kabul etmez e hal böyleyken inançlarını yaşamaya çalışan milyarlarca insanı kominizme nasıl adapte edecekler ?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ya dediğiniz gibi olma ihtimali varsa bile çok zor be hatta imkansız gibi çünkü komünizm inançları reddeder Tanrıyı kabul etmez e hal böyleyken inançlarını yaşamaya çalışan milyarlarca insanı kominizme nasıl adapte edecekler ?

12421[/snapback]

 

:clover:

Tebrikler, can alici bir soru sordunuz.

Komünizm denen sistem, cadir gibi kurulmaz. Bunun hata oldugunu tüm dünya biliyor, bazi sokak solculari bile bu isin farkinde degil tabi :D

 

Inanc konusunu iyi sordunuz.

Aslinda programda inanclara karsi asla karsi cephe yoktur.

Bilimin kapilari ardina kadar acilacagi icin, objektif bakis acisiyla, insanlar inanc kavramlarini dogal olarak hizla gelisen bilime uydurma cabasina girmeyeceklerdir.

 

KARNI DOYAN, GELECEK KAYGISI DUYMAYAN HIC KIMSE, DIN KAVGASI YAPMAZ. HER KRIZIN, REZILLIGIN VE KEPAZELIGIN ALTINDA BELIRSIZLIK YATAR. YENI SISTEM BU BELIRSIZLIGI ORTADAN KALDIRINCA, INSANLARIN SAVASI, DOGAYA VE GELECEGE YÖNELIK OLMAK ÜZEREBICIM DEGISTIRECEKTIR.

 

Bu da din-din karsiti kavgasinin sonu olacaktir.

Din savaslarinin altinda ayrica emperyelizm yatar.

Komünizm, teorik olarak tanriyi red eder. Ama inanan insana dokunmaz. Toplumlarin degerleriyle neden ugrassin?

Stalinin kasapligi dünyaya kötü bir miras birakmistir, bunu her kes biliyor.

Komünizmin tek sorunu, dünya zenginliginin insanliga dengeli bicimde pay edilmesi.

Bu is kapitalizmin elinden üretim araclarini zorla almakla olmayacak.

Dünyanin ekonomik ve otomasyon gelisimi, bu sonucu getirecek ve son derece yavas bir bicimde, piyasada para olgusunu kart sistemine gecirerek, halkin ihtiyactan fazla ürün sahibi olmasinin önüne gecilecek.

Insanlarin calisma saateri, ihtiyaca göre ayarlanip günlük sanat ya da kisisel ihtiyaclarina zaman ayiracak bicimde organiza olacak.

:excl: Icin lginc tarfi, bu is keskin solcularin isi olmayacak.

saygilar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

sizin gibi dinsizlikten istifade edip kendilerine pay çıkaracağını sanan ******* hiç eksik olmayacaktır madem rejimin iyi olmasını savunuyorsunuz. bireysel olarak ülke için ne yaptınız bakalım fert bazında düşünün kaç tane ağaç diktin kaç öğrenciye burs verdin. hangi yoksula yardım ettin. kaç kişiye sigaranın ve içkinin zararlı olduğunu anlattın kimlere kitap hediye ettin. bunları bir sorgula bakalım.... bu gibi sistemler asla başarıya ulaşamazlar. çünkü temelsiz bir bina ne kadar ayakta kalabilirse bu sistemlerin ömrüde o dur. eşitlikten bahsederken ahlakı bitiriyorsunuz, ölenlerinizi kahraman yapacağınızı sanıyor. bir savaş verdiğinizi sanıyorsunuz, komünizm ancak sir kaç sokak çocuğunun inanacağı küçük bir oyun dur. bunu er geç sizde anlayacaksınız...

Tarih: Düzenleyen: Admin
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Cesur Yürek filmini bilirsiniz hepiniz.

İskoç asi William Wallece'in idam sahnesini,

Olayı seyreden İngiliz halkı tarafından,

şiddetle protesto ediliyordu.

Yoksul ingiliz halkı tarafından, tıpkı kendileri gibi

yoksulluk içinde, derebeylerinin kölesi olarak yaşayan

İskoç halkının lideri parçalanırken...

Gerçekten de ölüm sahnesi böyle mi olmuştu.

Bir filmden yola çıkarak bir yargıda bulunmak güç elbet,

Sahip olduğumuz inançlar, yargılar nasıl oluştu,

nasıl gelişti zihinlerimizde,

ve olanca yoksulluğumuz ve sömürülmüşlüğümüze rağmen,

bu düzene karşı çıkan birilerine bu derece şiddetle

tepki göstermemizin nedeni ne olaki?

Nasıl bu kadar çelişki içinde olunabilir...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sizin gibi dinsizlikten istifade edip kendilerine pay çıkaracağını sanan ******* hiç eksik olmayacaktır madem rejimin iyi olmasını savunuyorsunuz. bireysel olarak ülke için ne yaptınız bakalım fert bazında düşünün kaç tane ağaç diktin kaç öğrenciye burs verdin. hangi yoksula yardım ettin. kaç kişiye sigaranın ve içkinin zararlı olduğunu anlattın kimlere kitap hediye ettin. bunları bir sorgula bakalım.... bu gibi sistemler asla başarıya ulaşamazlar. çünkü temelsiz bir bina ne kadar ayakta kalabilirse bu sistemlerin ömrüde o dur. eşitlikten bahsederken ahlakı bitiriyorsunuz, ölenlerinizi kahraman yapacağınızı sanıyor. bir savaş verdiğinizi sanıyorsunuz, komünizm ancak sir kaç sokak çocuğunun inanacağı küçük bir oyun dur. bunu er geç sizde anlayacaksınız...

 

Sen bizim yapamadığımızı yap. İnsanlar sigaranın zararlarını anlat. Sigara üretenlere dokunmadan. Her gün gidip bir fidan dik. arazi elde etmek için ormanları yakanlara karşı durmadan. Bir kaç öğrenciye burs ver, anayasal hak olan eğitimi paralı hale getirenlere tek laf etmeden. Sen bataklıkta sivrisinek avlamaya devam et. Bizim derdimiz bataklığı kurutmak.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sen bizim yapamadığımızı yap. İnsanlar sigaranın zararlarını anlat. Sigara üretenlere dokunmadan. Her gün gidip bir fidan dik. arazi elde etmek için ormanları yakanlara karşı durmadan. Bir kaç öğrenciye burs ver, anayasal hak olan eğitimi paralı hale getirenlere tek laf etmeden. Sen bataklıkta sivrisinek avlamaya devam et. Bizim derdimiz bataklığı kurutmak.

 

zaman arkadas burda bir kavram kargasası gözüküyor bu arada sen kendini hangi kavramla ifade ediyorsun

bi ögrenelim ona göre yazalım degilmi

 

 

saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Komünizm hala yaşamaktadır. Hem de uzağımızda değil, yanıbaşımızda. Doğu Avrupa'nın büyük bölümünde ve hatta bazı Batı Avrupa ülkelerinde komünist veya sosyalist partilerin iktidara gelmesi zor değildir. İktidara gelecek bu partilerin, eğer uygun sosyal şartlar oluşursa -Almanya'da 1933'te seçimle iktidara gelen ama ardından bir diktatörlük kuran faşist Nazilerle benzer şekilde- kalıcı bir komünist rejim tesis etmeleri de olasıdır. Rusya, komünizden faşizme ve vahşi kapitalizme doğru bir savrulma yaşamıştır, ancak bu ideolojiler arasındaki ince sınır nedeniyle yeni bir sosyal hareket sonucunda tekrar komünizme dönebilir. Çin zaten hala Mao'nun fikirlerini yegane doğru olarak görmektedir. Halen komünist olan Küba, Kuzey Kore ve Vietnam'da da komünizmin etkisi açıktır.

 

Günümüzde komünizm "bir ileri iki geri taktiği"ni uygulamaya sokmuş ve geri adım atmıştır. Bu nedenle çeşitli ülkelerde farklı isimler altında faaliyetlerini sürdürmekte, komünist tehlikenin dünyada bulunmadığı imajı vermektedir. Ancak komünizm, diyalektik materyalizmin "çatışma" iddiası ile, tüm insanlık için her şartta sonu gelmez bir "kan dökme kuyusu"dur. Hangi görünüm veya isim altında olursa olsun, diyalektik çatışmayı tarihin vazgeçilmez bir kanunu olarak gördüğü için, insanlara zulüm ve beladan başka bir şey getirmesi mümkün değildir. (yorumsuz)

 

Saygılar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Misafir hakanbaranyildirim

Bütün yazılanları dikkatle okumaya çalıştım.Bir "kusma" dan öteye gidememiş bazılarının söledikleri;hele hele marxizm ve din hakkında...Marxizm'i iyi bildiğimi düşünüyorum ve buna dayanarak söylüyorum:Marx'ın dini reddeden hiçbir lafı yoktur.Sadece,yanılmıyorsam KOMüNİST MANİFESTO'da:"din,insanlar için bir afyondur.Toplumsal ve kişisel zorluklardan dolayı ezilen kişi kendine bu zorlukları hafifletecek bir bir şey arar ve bu DİN'dir.Bu da insan olmanın gerekliliğindendir." der,ya da buna benzer şeyler der.

 

Dünya var olduğu, EŞİT,ADALETLİ,PAYLAŞIMCI fikirler insanlık için önemli olduğu sürece "Sosyalist" fikirler insanlığın önünde bir kurtuluş hareketi olarak duracaktır.Bunun şimdiki adı MARXİZM'dir,daha sonra başka bir şey de olabilir ama OLACAKTIR...Marx'ı iyice okuyanlar,bileceklerdir ki bu süreç çok uzundur;"Fransız İhtilali"ni " Nisan Devrim"i ile bir tutarsak,Fransız İhtilali'nden kaç yıldan sonra Burjuvazi kaç yılda bu sistemi oturtabilmiştir.Nisan Devrim'i de ve belki daha da uzun sürecektir ama bu sistemi kuracaktır.SSCB'nin ne kadar Sosyalist olduğu tabi ki tartışmalıdır ama bilinmelidir ki NAZİZM belasını yok eden yine bu beğenmediğiniz SSCB 'dir.

 

Komünizm'in bir kan dökme kuyusu olduğunu söyleyen KRALX'e sormak isterim:Müslümanlar Hz.Muhammed döneminden beri hiç kan dökmemişler midir,ya da Selçuklular ya da Osmanlılar ya da ABD ya da başka bir devlet hiç kan dökmemiş midir?İKtidarın sorunu budur ,sana karşı geleni öldüreceksin,bu kaçınılmazdır...en azından şu ana kadar buna çözüm bulabilen olmadı,varsa bir fikrin ki vardır benimle paylaşırsan memnun olurum...

 

Asterix'in söylediklerine bir şey eklemek isterim:İnsanlık adına,özellikle de yoksulkişiler adına savaşanlar öldürüldüklerinde en çok alkışlayan yine bu yoksul kişilerdir.Bu da Tarih'in bir cilvesi olsa gerek,ki zaten o Tarih hep kazananların yazdığı bir hikaye değil midir?

 

Canuğur yine güzel girmiş ama kanatimci kötü bitirmiş:Devrimleri Hep KESKİN'ler yapar,ben daha Sosyaldemokrat bir devrim duymadım.

Özellikle de ŞEVVAL ve APETAULOS'un söylediklerine imzamı basarım.İmzamın ne kadar değerli olduğunu kendi kanaatleridir.Sizleri sevgiyle selamlarım....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Misafir hakanbaranyildirim

Komünizm tarihin en kanlı ve adaletsiz yönetim biçimi olmuştur...

Kitabını yazanlar ne derlerse desinler insanlık bu sistemi yaptırımlarına notunu vermiştir ve komünizm sınıfta kalmıştır .

CAnım İKON'um...

Sınıfta kalmışsak bunun nedeni bizden kaynaklanmıyor,HOCA bize kelek yaptı.Ki sınıfta kalmış ama daha sonra adam olmuş nice şahsiyetlerde var:EİNSTEİN,ilkokulda gerizekalı diye kovulmuştur...sonuç belli...Bize kelek yapan da HALK YIĞINLARI'dır.Hani FREUD'un boşluk doldurmaktan başka bir işe yaramayanlar olarak niteledikleri...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

CAnım İKON'um...

Sınıfta kalmışsak bunun nedeni bizden kaynaklanmıyor,HOCA bize kelek yaptı.Ki sınıfta kalmış ama daha sonra adam olmuş nice şahsiyetlerde var:EİNSTEİN,ilkokulda gerizekalı diye kovulmuştur...sonuç belli...Bize kelek yapan da HALK YIĞINLARI'dır.Hani FREUD'un boşluk doldurmaktan başka bir işe yaramayanlar olarak niteledikleri...

 

Halka hitap etmeyen yönetim biçimi işte kendi cümlelerin bunu anlatmakta :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Misafir hakanbaranyildirim

Halka hitap etmeyen yönetim biçimi işte kendi cümlelerin bunu anlatmakta :D

Bu konuda haklısın.Halka hitap edemedik,ama bizden kaynaklanmıyor.Yine FREUD'a bağlayayım:Halk yığılarının anlama yetileri de eksiktir...
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu konuda haklısın.Halka hitap edemedik,ama bizden kaynaklanmıyor.Yine FREUD'a bağlayayım:Halk yığılarının anlama yetileri de eksiktir...

 

Aman sıkı bağla freuda çünkü bağlıyacak başka bir yeriniz yok neyse sonuç olarak komünizim ölmüştür bunda hemfikiriz nasılsa..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Misafir hakanbaranyildirim

Aman sıkı bağla freuda çünkü bağlıyacak başka bir yeriniz yok neyse sonuç olarak komünizim ölmüştür bunda hemfikiriz nasılsa..

Nasılsa FREUD'u bilmiyorsun diye ben de her cümlemi onunmuş gibi yazıyorum,salla babam salla...Bulduk bir cahil atıyoruz...

Komünizm ölmedi,sınıfta kaldı dedik...hem fikirlik dediğin bu ise kabul...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.