Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Olta Haber Ajans: "Bu seneki 10 Kasım Atatürk'ü Anma Gününü M. Night Shyamalan yönetti"


mengutuncbilen

Önerilen İletiler

Yanda: Shyamalan'ın yönettiği 10 Kasım sahnelerinden biri

İSTANBUL - Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Kemal Atatürk'ün 72'nci ölüm yıldönümü olan 10 Kasım 2010'daki iki dakikalık saygı duruşu, "Altıncı His", "Sudaki Kız", "Köy" ve "Mistik Olay" gibi filmleri yapan ünlü Hollywood yönetmeni M. Night Shyamalan tarafından yönetildi. Saat 9.05'de siren sesiyle başlayan iki dakikalık anma süresi, Shyamalan'ın yönetiminde büyülü ve mistik bir boyut kazandı.

 

"Hep bir 10 Kasım yönetmek istemişimdir," dedi Shyamalan. "Atatürk hayranı olmamın yanı sıra, insanların sokak ortasında birden nereden geldiği belirsiz ürkütücü bir siren sesiyle yerlerinde dikilmeleri, arabaların ve otobüslerin yolun ortasında dona kalmaları, ve sanki zaman birden durmuş hissi vermesi çok büyüleyici ve etkileyici birşey, ve ister istemez insanın tüylerini diken diken ediyor... yani filmlerimde yaratmaya çalıştığım ortam ve ambiyansın aynısı var. Bu yüzden 10 Kasım'ı yönetip kendi vizyonumu da bu özel güne katmayı istedim."

 

Shyamalan'ın yönetimindeki 10 Kasım'a farklı tepkiler veren vatandaşlar, bu günde görmeye alışık olmadıkları bazı ek olaylara da şahit oldular.

 

"10 Kasım'da Ulu Önderimizin ahirete göçtüğü anı anma duruşunda her zamanki gibiydi, yalnız bazı farklılıklar ilgimi çekti," dedi 57 yaşındaki emekli lise öğretmeni Nefise Kutluay. "Mesela tam siren çaldığı sırada garip ve gergin bir müzik çalmaya başladı bir yerlerden, ardından etrafta üstü başı yırtık pırtık şok içinde bir adam teker teker sokaktaki herkese gidip kaçık gibi 'Bayraklar yapıyor bunu, bayraklar yapıyor, KAÇIN KAÇIIIIN!' deyip durdu, sonra başını ellerine alıp yerlere yığılarak kataleptik spazmlar geçirmeye başladı. O bana biraz lüzumsuz geldi. Sonra tam o sırada yakışıklı, genç, ama ciddi surat ifadeli bir adam ile hoş bir kız ve yanlarındaki tatlı bir çocuk hepimize onları takip etmemiz gerektiğini ve fazla vaktimizin olmadığını söyleyerek aramızdan koşup gittiler. Bilindik anma günümüzden biraz farklı oldu yani, n'olduğunu pek anlayamadım."

 

Bazı vatandaşlar Shyamalan'ın kullandığı efektleri beğenirken, kimisi gereksiz olduklarını belirtti.

 

"Siren sırasında herşeyi yavaş çekimdeymiş gibi gösteren o yanıp sönen ışıklar sadece midemi bulandırdı," dedi 32 yaşındaki elektrik mühendisi Ersan Örgüç. "Hem zaten o anda hayat zaten durmuş, herşeyi daha ne kadar yavaş gösterebilirsin ki? Ama ışıklar bir yana, Taksim Gezi Parkının oradaki fıskiyeli havuzun içinden çıkıp oradan oraya koşuşturan o garip yaratıklar neydi öyle? Çok saçmaydı abi."

 

"Ben şahsen beğendim," dedi 22 yaşındaki üniversite öğrencisi, Behlül Çimentepe. "Hele en sondaki o Atatürk hologramının diriymiş gibi aramızda yürümesi süperdi. Tamam, Shyamalan burda biraz 'Altıncı His'den esinlenmiş olabilir, ama iyidi genede."

 

10 Kasım 2011 Atatürk'ü Anma Gününde farklı bir yönetmen kullanılabileceğini belirten yetkililer, adaylar arasında "Matrix" yönetmeni Wachowski kardeşleri, "Yaşayan Ölülerin Gecesi"nin yönetmeni George A. Romero ve "İnception" yönetmeni Christopher Nolan'da var.

 

(OHA)

 

http://oltahaberajans.blogspot.com/2010/11/bu-seneki-10-kasm-ataturku-anma-gununu.html

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.