Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Olta Haber Ajans: "Ramazan'da alkol içmeyen adam cehennemde geçireceği trilyonlarca ahiret yılından 16 dakika eksiltti"


mengutuncbilen

Önerilen İletiler

Yanda: Cehennemde geçireceği katrilyonlarca yıldan bihaber bir şekilde gülümseyip "önemli olan kalbinin temiz olması" diyen saf genç

 

ANKARA - Allah tarafından emredilip her Müslümanın cehennem pahasına yerine getirmekle yükümlü olduğu namaz kılma ve oruç tutma gibi İslam dininin temel sünnetlerini oluşturan ilahi görevleri gözardı eden 37 yaşındaki Aydın Erdoğan, buna rağmen ramazan ayında alkol içmemeye dikkat ediyor.

 

"Her gün beş vakit namaz kılmak veya bir ay boyunca oruç tutmak günümüz çalışma ve yaşam şartlarında biraz zor," dedi Erdoğan, kendi inandığı dine göre kılınmayan her bir namazın cehennemde geçirilecek 3600 Ahiret yılına tekabül ettiğini kafasına takmadan. "Ama ramazan ayında alkol içmem."

 

"Bir namazı vakti çıktıktan sonra kılan kimseyi, Allahü teâlâ seksen hukbe Cehennem’de bırakacaktır" Hadis-i Şerifine göre, hayatı boyunca kılmadığı bütün sabah, öğle, ikindi, akşam, yatsı ve vitir namazları ve tutmadığı bütün oruçların kendisine cehennemde katrilyonlarca dünya yılına mal olduğunu dert etmeyen Erdoğan, yine de Ramazan'da alkol içmemekle dini yükümlülüğünü yerine getirdiğini düşünüyor.

 

Allahü Teâlâ'yla temasa geçen Olta Haber Ajans muhabirimiz, konu hakkında Yüce Rabbin görüşünü aldı.

 

"Ha tamam, Aydın Erdoğan'dı, dimi? Dur bakiiiiim... ha buldum. Şimdi sevgili peygamberimin Hadis-i Şerifinde dediği gibi, her kaçırılan namaz için bendeniz Allahü teâlâ kendisini seksen hukbe cehennem’de bırakacağım. 1 Hukbe eşittir 80 Ahiret yılı, 1 Ahiret günü eşittir 1000 dünya yılı. Her bir Ahiret yılında 365 gün varsa o zaman tek bir kaçırılan namaz için... 365 Ahiret günü çarpı 1000 dünya yılı eşittir 365 000 dünya yılı. 1 Hukbe 80 ahiret yılı ise o zaman 365 000 dünya yılı çarpı 80 Ahiret yılı eşittir 29 200 000 dünya yılı, yani 1 hukbe 29 200 000 dünya yılına denktir. 1 vakit namaz için 80 hukbe Cehennem azabı verileceğine göre 80 çarpı 29 200 000 eşittir 2 336 000 000 yıl sadece bir vakit namaz için cehennemde kalınacak olan süredir. 5 vakit namazın cezası 80 çarpı 5 eşittir 400 hukbe, 1 hukbe eşittir 29 200 000 dünya yılı, 400 çarpı 29 200 000 eşittir... 11 680 000 000 yıl sadece BİR günlük namaz ibadeti için cehennemde kalınacak olan süredir. Yedi yaşında namaz kılmaya başlamış olması gerekirse ve şimdi 37 yaşındaysa, o zaman 30 senelik kaçırdığı namaz eşittir... 30 çarpı 365 eder 10 950 gün... bunu da 11 680 000 000 ile çarparsak... üfff ben bile zorlanıyorum artık... edeeeeer 127 896 000 000 000. Yani sırf kaçırdığı namazlardan - bak tutmadığı oruçları filan henüz saymadım bile - arkadaşımız cehennemde 127 896 000 000 000 yıl geçirecek. Oha!"

 

Erdoğan'ın ramazan'da içmediği alkolün kendisine ne kadar sevap kazandıracağı sorusuna ise Allah şaşırarak şöyle yanıt verdi.

 

"Kardeşim bırak Ramazan vaktini, alkol zaten tümden yasak. Ramazan dışındaki içtiği bütün o alkolün de hesabını vermek zorunda... iyi peki, bir ay boyunca benim sayemde alkol içmedi diye 16 dakika eksiltirim çocuğun cehennem işkencesinden... ama yine de nereden bakarsan bak, bu herif yarrağı yemiş. Hala ne diye Müslüman diye ortalıkta geziniyor bilmiyorum."

 

Kendisini bekleyen katrilyonlarca yıllık uhrevi acı ve ızdıraptan bihaber olan Aydın Erdoğan ise yine de iyimser bir tavır sergiliyordu.

 

"Önemli olan kalbinin içinden ne geçtiğidir," dedi Erdoğan, Ahiret katındaki Allah'ın alaycı kahkahalarını duyamadan. "Eğer iyi yürekli bir insansanız o zaten bir nevi ibadettir."

 

Bunu duyan Allah'ın kahkahaları daha da artarak gözlerine yaşlar gelip bulutların arasında yuvarlanmaya başladı.

 

"HAHAHAHAHA... 'iyi yürekli insan olursan bu bir nevi ibadettir' dedi herif resmen, HAHAHAHAHA... çok iyi... bravo... nedense benim aklıma hiç gelmemişti, ne de olsa Aydın kardeşimiz işini Allah'tan daha iyi biliyor... gel istersen bir de benim yerimi devral Aydıncım! HAHAHAHA! Önemli olan kalbinden ne geçtiğidir Aydıncım, sen benim emirlerimi takma! HAHAHAHAHAHA! ÇOK İYİDİ BU YAAA!"

 

(OHA)

 

http://oltahaberajans.blogspot.com/2010/05/ramazanda-alkol-icmeyen-adam-cehennemde.html

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.