Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Serhad Raşa


graces

Önerilen İletiler

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde dünyaya geldi. Müzikle ilk tanışması ortaokul yıllarına denk gelir. İlk konserlerini lise yıllarında veren Serhad Raşa, 1989 yılında Ankara'da Kemal Eroğlu Müzik Eğitim Merkezi piyano bölümünü bitirdi.

1992 yılında Ankara'ya yerleşti ve profesyonel müzik yaşamına Ankara'da başladımış oldu. Kurduğu gruplar ile sahne ve konser çalışmaları yaptı.

2004 yılında İstanbula yerleşti. Şair Yusuf Hayaloğlu ve Selda Bağcan ile İstanbul'da ve birçok ilde konser ve programlar yaptı. Artvizyon etiketi ile müzikseverlere sunulan Rengahenk Türküler isimli kolektif albümde 'Mapusun içinde üç ağaç incir' ve 'Yaylanın çimenine (Kol havası) ' isimli türküleri seslendirdi. Aynı serinin ikincisi olan ''Anadolu Sevdası Rengahenk Türküler'' isimli albümde Şair Yusuf Hayaloğlu ile düet olarak ''Açılın Kapılar Şaha Gidelim'' isimli türkü'yü seslendirdi, serinin üçüncüsü olan ''Karadut Rengahenk Türküler'' isimli albümde ''Mapushane İçinde Yanıyor gazlar ve Nesini Söyleyim Canım Efendim'' isimli türküleri seslendirdi.Uluslararası Compliation bir albüm olan ve tüm dünyada satışa sunulan ''Made İn Turkey 4'' isimli albüme ''Mapusun İçinde Üç Ağaç İncir'' isimli türküyle katıldı. Serhad Raşa'nın ''Merhaba'' isimli solo albümü Lila Prodüksiyon etiketiyle Eylül-2009'da yayınlandı.

 

Born is Hatay,Serhad Rasa started his professional music career at Ankara in 1992, where he performed in gigs. Moving to Istanbul, Rasa collaborated with great names of the Turkish folk music names and took part in concerts. He participated in the Turkish folk album series Rengahenk Türküler. His debut solo album Merhaba was released in 2008

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.