Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Olta Haber Ajans: "AB-Türkiye Üyelik Müzakereleri Toplantısını herkes unuttu"


mengutuncbilen

Önerilen İletiler

Yanda: AB Başmüzakerecisi Egemen Bağış: "Hadi ya, bugün müydü o toplantı?"

ANKARA - Başbakanlık binasının kullanılmayan eski bir depo odasında yapılması planlanan Avrupa Birliği-Türkiye Üyelik Müzakereleri Toplantısı, katılımcıların hepsinin toplantıya iştirak etmeyi unutması üzerine ileride belirsiz bir tarihe alındı.

 

"Saat dört olmuştu, sekreterim içeri girdi ve bana saat birdeki AB-Türkiye Üyelik Müzakereleri Toplantısını kaçırdığımı söyledi" dedi AB’nin Ankara Büyükelçisi Mark Pierini. "Tüh... üstelik bana günün başında söylemişti toplantının olacağını ama yine unuttum. Neyse Egemen'i arayım bari, ayıp olmasın."

 

Devlet Bakanı ve AB Başmüzakerecisi Egemen Bağış'ı arayan Pierini, toplantıyı kaçırdığı için özür dilemek isterken Bağış'ı şaşırttı.

 

"Haaaa, bugünmüydü o?" dedi Bağış, mahçup bir ses tonuyla. "Üf, afedersin ya, bende unutmuşum... neyse, haftaya yapalım mı? Ha ama dur bi, Stefan'ı da aramak lazım, taa buraya kadar gelip tek başına bir odada oturmuş olmasın şimdi. Hangi otelde kalıyordu o? Neyse Brüksel'deki ofisini bi arayım, sekreteri söyler."

 

Brüksel'de Avrupa Komisyonu'nun Genişleme ve Komşuluk Politikasından sorumlu üyesi Başkomiser Stefan Füle'nin ofisini arayan Bağış, Füle'nin sekreteriyle görüşme yapıp Füle'nin Ankara'da hangi otelde kaldığını sordu. Sekreter ise Füle'nin hala ofisinde olduğunu ve Ankara'ya gitmediğini belirterek Bağış'ı Füle'ye bağladı.

 

"Selam Egemen, nasılsın? Hayrola?" dedi Füle, sıcak ve samimi bir ses tonuyla. Bağış'ın kendisine toplantıyı unuttuklarını söylemesi üzerine Füle derin bir ah çekti. "Çüş be, tamamen unutmuşum Egemen ya, tüh, kusura bakma burda işler yoğundu... aslında yoğun da değildi, basbayağı unuttum keriz gibi, ama istersen hemen bir konuya girelim telefondan, ne dersin? Veya istersen Skype'dan yapalım, masrafsız, hangisi?"

 

Skype toplantısına evet diyen "eggybeggy" Skype hesaplı Bağış, Füle'nin Skype adresini rica etti. "stefanfüle2007"yi Skype adresine ekleyen Bağış "AB-Türkiye Üyelik Müzakereleri Toplantısı" konusunu açtı.

 

Online chatte "Kopenhag siyasi kriterlerinin istisnasız olarak uygulanması, siyasi reformların derinleştirilmesi ve içselleştirilmesi, AB Müktesebatının üstlenilmesi ve uygulanması, sivil toplum diyalogunun güçlendirilmesi ve bu çerçevede hem AB ülkelerinin kamuoylarına, hemde Türkiye kamuoyuna yönelik olarak bir iletişim stratejisinin yürütülmesi gereklidir, vesaire vesaire... ha bir de Kıbrıs! :)))" diye yazan Füle'yle aynı fikirde olduğunu ve bütün bunları istisnasız yerine getireceklerini cümle sonlarındaki gülümseme emotikonlarıyla belirten Egemen Bağış, beş buçuk dakika süren Skype görüşmesi sonunda Füle'yle beraber bir de basın açıklaması yapmaya karar verdi.

 

Brüksel'de ve Ankara'da aynı anda yapılan ve ne Türk ne de Avrupalı basın kuruluşlarının ilgi gösterdiği basın toplantılarında Füle ve Bağış: "Türkiye, her gün hem AB'ye hem de Avrupa ülkelerine daha da yakınlaşıyor... falan filan işte, son toplantı sonunda ne dediysek aynısını yazın" diye konuştular.

 

Bu arada o günkü AB-Türkiye Üyelik Müzakereleri Toplantısına sadece Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı, ama büyük olasılıkla başbakanın ofisine giderken o odayı tuvalet sanıp yanlışlıkla girmiş olabileceği de gelen haberler arasında.

 

Bir sonraki AB-Türkiye Üyelik Müzakereleri Toplantısı resmi tarihinin "Aralığa veya seneye" alındığı da basına duyuruldu.

 

(OHA)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.