Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Olta Haber Ajans: "Sosyetik sufi, egosundan kurtulduğunu Facebook'taki 446 arkadaşına duyurdu"


mengutuncbilen

Önerilen İletiler

İSTANBUL - İlahi Hakikata erişmiş olduğunu son bir aydır yaptığı "status update"lerle Facebook'taki 446 arkadaşına duyuran tasavvuf meraklısı Melis Boduroğlu, egosundan arınmanın haz ve mutluluğunu dün büyük harflerle herkese bir defa daha Facebook'tan müjdeledi.

 

Son status update'indeki mesajı olan "MUTLULUĞUMU ANLATAMAM SEVGİLİ CANLARIM! HEPİMİZ YÜCE TANRININ BİRER PARÇASIYIZ! SEN VE BEN YOK, EGO YOK, SADECE BİZ VARIZ! ŞÜKÜRLER OLSUN, BİZ HEPİMİZ BİRER TANRIYIZ! HEPİNİZİ SEVİYORUM!!!", Boduroğlu'nun "wall"ında 7 tane "likes this" ve 2 tane "comment" topladı. "Canım bizde seni çok çok seviyoruz:)" ve "Aşkım sen dünyalara bedelsin, ben de seni çok çok seviyorum!" gibi commentler, sufizm meraklısı olan Boduroğlu'nun ne kadar sevildiğini 446 "friend"in önüne serdi.

 

Yüzlerce sanal arkadaşına Mevlevi olduğunu duyuran Boduroğlu'nun status update'leri haftalardır popülerliğini koruyor. Bir örnek olarak, Boduroğlu "Mevlevi olunmaz, Mevlevi doğulur!" status update'i ile 5 tane "likes this" ve 3 tane "comment" aldı. Commentler "Canım, çok doğru söylüyorsun :)))!", "Ne kadar güzel, ne kadar mutlusun, öptüm şekerim!" ve "Dünya güzeli kuzenim, sen bütün mutluluklara layıksın, mucccck!!! <;o" olarak egosundan arınmış Boduroğlu'na ek sevgi uyandırdı.

 

Sufizm'de her şeyi sevmenin ve kabul etmenin önemini vurgulayan Boduroğlu, bu felsefeden yola çıkarak Facebook'ta kendini 446 arkadaşına sevdirmenin ve kabul ettirmenin kendisini nasıl ilahi bir sevgiyle beslediğini yeni bir status update'inde paylaşmayı düşünüyor.

 

"Artık yüzeysel, dünyevi, egocu, materyal şeyler beni tatmin etmiyor," dedi Boduroğlu, Macbook'undan kendisine yeni Facebook mesajı veya comment gelip gelmediğine yarım saatte bir göz atarken. "Eskiden kıskanç, hırs yapan, bencil ve devamlı başkalarını batırıp kendime ilgi çekmeye çalışan bir insandım. Oysa şimdi Facebook'uma bakıyorum, ve bütün arkadaşlarım arasında en huzurlu, en mutlu, en bilge, en derin, en doğru şekilde ilahi gerçeği görmüş ve ona göre yaşayan kişi benim diye düşünüyorum. Zaten arkadaşlarımın wall'ıma yazdıkları mesajlar da bunu doğruluyor. Yani ben artık bazı şeyleri aştım, ve bunu insanlar da görüyor ve anlıyor. İlahi kudret insanın yüzünden okunur. Arkadaşlarım beni bilirler, ve hepsini çok çok seviyorum. Mevlana'nın dediği gibi 'Hz. Muhammed’in ayağının tozuyum. Onun söylediklerinden başka bir şey söylemedim.' Ben de kendimi böyle hissediyorum aslında."

 

Son status update'inin kaç tane "likes this" ve kaç tane "comment" aldığı henüz bilinmezken, Boduroğlu'nun "Favorite Friends"lerinden Seval Ertunç arkadaşını sevgiyle övdü.

 

"Melis son bir aydır gerçekten çok mutlu görünüyor. Boşandıktan sonra bir ara DJ olmaya karar vermişti, sonra hatta 6 ay filan Budist bile olmuştu, ama bir türlü aradığını bulamadı. Pilates ve yoga'yı da devam ettiremedi. Ama sanıyorum artık kendini buldu. Çok başarılı bir sufi olacağına gönülden inanıyorum. Bir de sigarayı bırakabilse eminim daha da mutlu olacak."

 

(OHA)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.