Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Olta Haber Ajans: Sivil polis izin günlerinde üniformayla geziyor


mengutuncbilen

Önerilen İletiler

Yanda: Sivil polis memuru Bilal Bayraktar Özel Harekat üniformasını en özel izin günlerine saklıyor

ANKARA - Ankara Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli sivil polis memuru komiser Bilal Bayraktar, dolabında saklı tuttuğu pırıl pırıl mis gibi ütülenmiş yepyeni polis üniformasıyla gezebilmek için izin günlerini dört gözle bekliyor.

 

"Bütün hafta bu izin gününü bekliyorum," dedi Bayraktar, polis üniformasındaki amblemi parmaklarıyla okşarken. "Bütün hafta kolumun altında ceketimin içinde sakladığım tabancayı belime herkesin görebileceği yere takmayı, öbür taraftan copumu ve kelepçelerimi sallandırmayı, sonra kepimi beremi giyip yavaş yavaş, sallana sallana, dayı gibi dolaşmayı hayal ediyorum... çok güzel bir his."

 

Genelde polislerin narkotik, asayiş veya istihbarat gibi şubelerde sivil olarak görev yapmak istediği kanaatinin doğru olmadığını belirten Bayraktar, üniforma giyip silah ve botla gezmenin apayrı bir zevk olduğunu ifade etti.

 

"Sivil olunca hava atamıyorsun... tamam, daha heyecanlı olaylara karışıyorsun, ama bunlar genelde kimsenin görmediği karanlık yerlerde baygın semtlerde sabahın köründe gizli gizli operasyonlar olduğu için biraz sanki hepsini boşuna yapıyormuşsun gibi bir his var. Ama izin günümde İstiklal veya Bağdat Caddesinde bir elimde copum, diğer elimde MP5 tüfeğim, horoz gibi gezebilmek insana gerçekten büyük keyif veriyor. Üstelik oralar hatun kaynıyor."

 

Bayraktar bir sivil polis olarak üniforma giyemesede en azından polis olduğuna şükrettiğini ifade etti.

 

"Cemaate ilk girdiğimde... şey, pardon, teşkilat demek istedim... baştan başlayayım... Polis teşkilatına ilk girdiğimde sivil polis olmayı hayal etmiyordum, ama kısmet işte, öyle oluverdi..." dedi Bayraktar, üniformasını giyip yatak odasındaki aynada kendine bakarken. "Ama sivil de olsan üniformalı da olsan polis olmanın verdiği ayrıcalıklardan faydalanabiliyorsun. Ne de olsa bu meslek cahil vatandaşlarımızın aşağılık komplekslerini gidermek adına sistematik bir şekilde zorbalık yapmasına, dayak atmasına, işkence uygulamasına, rüşvet almasına, ülkücü ve yobaz çetelere destek vermesine, adam öldürmesine ve temel insan ve mahremiyet haklarına tecavüz etmesine olanak sağlayan tek yasal seçenek."

 

Duvara asılı taş atan çocuk posterine doğru silahını doğrultup ağzıyla "pıçınng" sesi çıkardıktan sonra Bayraktar ekledi:

 

"Polise tek alternatif meslek mafya ve çetecilik, ama onların üniforması olmadığı için polis olmayı tercih ettim... ve ola ola üniformasız sivil polis oldum. Buna ironi mi denir?"

 

(OHA)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.