Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Üniversite son sınıf öğrencileri dikkat!


Radya

Önerilen İletiler

Üniversitelerdeki son sınıf öğrencilerinin pedagojik formasyon sertifika programlarından yararlanabilmeleri için rektörlüklerin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) nezdinde sürdürdüğü girişimler sonuç verdi.

 

YÖK, talepler üzerine, son sınıf öğrencilerinin bu eğitim-öğretim yılına mahsus pedagojik formasyondan yararlanmasını kararlaştırdı.

 

YÖK tarafından, üniversite rektörlüklerine konu ile ilgili gönderilen kararda, ''bazı yükseköğretim kurumlarının, 4. sınıf öğrencilerinin pedagojik formasyon sertifika programı için yapmış oldukları başvuruları kabul ederek, sertifika programını başlattıkları ve öğrencilerin mağdur edilmemesi amacıyla 2010-2011 eğitim-öğretim yılına mahsus olmak üzere 4. sınıf öğrencilerine de eğitimleri sırasında pedagojik formasyon sertifika programı izni verilmesine ilişkin tekliflerin, 7 Ekim tarihli YÖK Genel Kurul toplantısında incelendiği ve 2010-2011 eğitim-öğretim yılına mahsus olmak üzere, son sınıf öğrencilerine de eğitimleri sırasında pedagojik formasyon sertifika izni verilmesine karar verildiği'' belirtildi.

 

YÖK'ün kararında şu ifadeler yer alıyor:

 

''Öğrencilerin 7. yarıyıldaki not ortalamalarının asgari 4 üzerinden 2,5 olmasına, bir dönemde alınacak derslerin, lisans dersleri de dahil olmak üzere, en fazla 30 kredi olarak belirlenmesine, kalan derslerin müteakip öğretim yılında veya yaz öğretiminde verilmesine, ancak yaz öğretiminde verilecekse öğretmenlik uygulaması dersinin 2011-2012 eğitim-öğretim döneminde tamamlattırılmasına veya pedagojik formasyon derslerinin 5. yarıyılda başlayan öğrencilerle beraber alınarak dört dönemde verilmesine, söz konusu programa kayıt olan son sınıf öğrencilerinden de diğer eğitim-öğretim sırasında programa katılan öğrencilere belirlenen ücretin alınmasına devam edilmesine karar verilmiştir.

 

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarına öğretmen olarak atanacakların atamalarına esas olan alanlarla mezun oldukları yükseköğretim programları ve aylık karşılığı okutacakları derslere ilişkin çizelgede yer alan bölümlerde halen öğrenci olup, hazırlık sınıfı ve bir yıl kayıt dondurmuş olan öğrenciler hariç olmak üzere, 2010-2011 eğitim öğretim yılında 7. yarıyıla gelen öğrenciler başvurabilirler.''

 

 

 

 

focushaber

 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.