Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Fifa 2011.sorunsuz


sisila

Önerilen İletiler

Fifa 2011

 

fifa111pa.jpg

 

fifa113.jpg

 

fifa112.jpg

 

fifa114.jpg

 

fifa115.jpg

 

fifa117.jpg

 

fifa1111.jpg

 

fifa116.jpg

 

 

 

 

Son yıllarda konsollara daha fazla ağırlık veren EA, özellikle forumlardan gelen tepkiler nedeniyle artık PC’de de bir şeyler yapmak zorundaydı… Rakibi PES PC’deki bütün futbolseverleri tarafına çekmiş, rahat ve temkinli adımlarla ilerlemekteydi. Ta ki “FIFA 11” duyurulana kadar…

 

Çoğu oyuncu, FIFA için artık tek şansın yeni nesile geçmek olduğunu biliyordu. PES çok iyi grafiklerle ve zevkli bir oynanışla gelmiş, deyim yerindeyse FIFA’nın tozunu attırmıştı. Birkaç ay önce FIFA’nın PC’de yeni nesil grafiklere geçtiği resmen duyuruldu. Bu futbol oyunları dünyasında yeni bir rekabetti. Yıllardır geride kalan FIFA, yeni nesilde PC’deki rekabeti iyiden iyiye kızıştırdı. Peki bu hep özlemini çektiğimiz yeni nesil FIFA PC’de neler yapabilecek?

 

Öncelikle oyunun ana yapısından bahsetmek istiyorum. Oyun konsollarda mevcut olan FIFA 10 ve FIFA 10 World Cup özellikleri harmanlanarak yapılıyor. Yani grafik olarak, oynanış olarak tamamen bir yeni nesil oyunla karşı karşıyayız. İki oyundan da iyi özellikler alınmış ve güzel bir karışım olmuş. Burada oyuncuların aklına gelen soru neden FIFA 11’den direkt olarak port edilmediğidir. Oyunun PC’ye aktarımı tam olarak iki yıl sürmüş, dolayısıyla bu süreçte yalnızca FIFA 10 sistemini port etmişler. Gelecek senelerde oyundan çok daha büyük beklentilerimiz olabilir. Ancak bu tabii ki kötü bir oyunla karşılaşacağımız anlamına gelmiyor, aksine yüzlerce ödüle layık görülmüş, Guiness rekorlar kitabına girmiş bir oyun bilgisayarlarımıza geliyor.

 

Ian Jarvis bir röportajında, “konsollar her zaman bir adım önde” lafını kullanmıştı, zira bunun ne anlama geldiği sonradan anladık. Yeni nesil konsollarda “devrimsel” olarak nitelendirilen Personality+ sistemi ne yazık ki PC’de mevcut değil. Bu sistemden kısaca bahsetmek gerekirse iyi ya da kötü oyuncunun ayrılmasını sağlayan bir sistem diyebiliriz. Kötü oyuncular kötü şutlar atar, kötü paslar verir, aksine iyi oyuncular daha iyi oynar, daha iyi vuruşlar yapar. İşte personality+ bu ayrımı tam olarak yapan bir sistem. Bunun dışında Pro Passing sisteminin gelip gelmeyeceği pek belli değil. Bu sistem ise oyuncuların tam olarak istediği yere pas atmasını sağlıyor. Ancak görünüşe göre o da konsollara özel bir özellik olarak kalacak.

 

360 sistemi bu sene oyuna tam olarak entegre edilmiş. Bu sayede oyuncuları istediğimiz gibi yönlendirebilicek ve sadece 8 yöne gitmek yerine, 360 derece istediğimiz yere gidebileceğiz. Ayrıca oyuna entegre edilen yeni fizik sistemi sayesinde çok daha iyi ikili mücadelelere şahit olabileceğiz.

 

Modlar tam olarak açıklanmasa da, arena modunun ekleneceği biliniyor. Bu modu bilmeyenler için şöyle açıklayabiliriz: Bir oyuncu ve kaleci sahanın bir yarısında bulunuyor ve siz oyuncuyu yönlendirerek istediğiniz gibi hareketler yapabiliyor, yeni hamleler deniyorsunuz. Yani kısacası oldukça eğlenceli bir mod. Diğer bir yandan oyunda menajerlik modu olacak, ancak bunun hakkında da pek bir bilgi elde etmiş değiliz. Bir de tabii ki virtual pro moduna sahibiz. Bu modda da yeni bir özellik eklenmiş, bu özellik sayesinde kendi fotoğrafımızı çekip oyuna aktarabiliyoruz, daha sonra özelliklerimizi geliştirirek dünya starı olma yolunda ilerliyoruz.

 

Lisanslar olduğu yerde duruyor. 30'un üzerinde lig, 500 takım ve 15.000 oyuncu lisanslı şekilde oyundaki yerlerini almış.

 

Oyunun çoklu oyuncu modları aynen yerinde duruyor. Bunun haricinde yeni bir mod gelmiş ki, LAN oyuncularının oldukça sevineceğine eminiz. LAN Play adındaki bu mod sayesinde EA serverlarına bağlanmadan, kendi aranızda turnuvalar oluşturabilir veya ligler kurabilirsiniz. Ayrıca sesli chat sistemide oyuna entegre edilmiş, bunun sayesinde diğer oyuncularla sesli olarak iletişime geçebiliyorsunuz. Konsollarda mevcut olan 10’a 10 oyun sisteminin PC de olup olmayacağı ise henüz belli değil

 

 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.