Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Need For Speed:Pro Street


sisila

Önerilen İletiler

Need For Speed:Pro Street

 

 

11111111111111111111111s.jpg

 

222222222222222222222xe.jpg

 

needforspeedprostreetkai.jpg

 

Araba yarışı oyunu dediğimiz zaman herkesin aklına ilk gelen oyun sıfatını çok uzunca bir süredir taşıyan Need For Speed serisinin yeni oyunu “Pro Street” geçtiğimiz ay içerisinde çıktı. Modifikasyon çılgınlığının başladığı 2000’li yılların başından beri çıkardığı Underground serisi, Carbon ve Most Wanted oyunları ile özellikle modifiyecilerin gönlünde taht kuran oyun bu sefer modifikasyon olayını bir adım daha öteye götürmüş.

 

Oyundaki en önemli özelliklerden biri yeni eklenen “Autosclupt” teknolojisi olmuş. Bu teknoloji sayesinde aracınızdaki hemen hemen her istediğiniz parçayı modifiye edebilmektesiniz. Örneğin bir tamponun uzunluğunu, rüzgâra karşı durumunu ayarlamanıza artık imkân var. Oyundaki en önemli yenilik ise araçlarımızın artık hasar alabiliyor olması. 200 Km hız ile düz duvara toslayıp o kazadan da bir sıyrık almadan kurtulmak artık yok. Aracınız hasar alıyor ve bu hasarlar oyun ilerledikçe oldukça masraflı olmaya başlayabiliyor.

 

 

Oyundaki bir diğer değişiklik ise Underground serisi ile başlayan ve bir şehir alanı içerisinde dilediğiniz gibi gezme imkânınızın kaldırılmış olması. Artık şehirde aracımızla yarış yapmadan gezebileceğiniz bir mekâna sahip değiliz. Sürükleyicilik açısından pist yarışlarının bir süre sonra sıkıcı olmaya başlaması ve değişik bir şeyler yapma istediğinin doğması oyundaki şehir eksikliği ile iyice artıyor.

 

Bütün bunlara karşın serinin en yeni ve doğal olarak grafiksel açıdan en gelişmiş oyunu. Oyundaki araçların modellemeleri ve görünümleri sokaktakilerden hiç farklı değil. Üstelik artık sistem özelliklerinin havalarda uçuştuğu oyunların piyasada yer aldığını düşünürsek oyunun minimum gereksinimleri de makul denebilecek düzeyde. Windows XP ve Vista altında çalışan oyun Pentium IV 2.8 GHZ işlemci, 1GB Ram (Vista için 2GB) ve 128MB ekran kartına (Ge Force 6600 ve üstü) ihtiyaç duyuyor. Oyunda Dodge Challanger, Shelby GT500’den Porsche 911’e, BMW M3’e kadar 50’den fazla araç bizleri bekliyor.

 

Oyundaki amacımız 4 farklı kategoride (Grip, Speed, Drift, Drag), King olarak, Showdown King’i Ryo’yu alt etmek. Özellikle Speed yarışları gerçekten yüksek hızlarda hassas kontrol gerektirirken aynı zamanda da hız tutkunlarına hissiyatı sonuna kadar yaşattırıyor. Oyuna eklenen Wheelie Competition Drag’ları ise televizyonlarda gördüğümüz ön teker kaldırma yarışlarının heyecanını bizlere yaşatıyor. Fakat baştan söyleyelim Wheelie Competitionlar oyundaki en zorlu kısımlardan biri. Özellikle doğru aracı ve ayarları yapmadığınız sürece aracınıza uzun süreli bir ön kaldırma sağlayamıyorsunuz.

 

Sonuç olarak Need For Speed Pro Street, serinin devam oyunu olarak işi biraz daha profesyonelliğe götürmüş. Bize göre oyunun en büyük eksikliği pist yarışlarının bir süre sonra sıkıcı olmaya başlaması ve insanın ister istemez farklı bir şeyler arama isteği. Buna karşın yepyeni araçların yanında klasikleşmiş araçlardan oluşan zengin menüsü ve gerçeğe çok yakın oynanabilirliği ile yarış oyunları sevenlerin kaçırmayacağı bir oyun olarak karşımızda. Oyunu bir an önce satın alın ve pistlerin tozunu attırmaya hemen başlayın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.