Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Plastik kapaklar ana sınıfına dönüşecek...


Radya

Önerilen İletiler

Bu kapaklar 'ana sınıfı' olacak

 

Türkiye Yardımseverler Derneği Bursa Şubesi üyeleri, ''Plastik Kapakları Toplayalım, Çocuklarımızı Ana Sınıflarına Kavuşturalım'' sloganıyla kampanya başlattı.

 

20101014.132815_BUR226.hlarge.jpg

 

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Bursa Şubesi Başkan Leyla Olgaç, kampanya ile ilgili şunları söyledi: ''Küçük yaşlarda alınan eğitim ve öğretim büyük önem taşıyor. Bizler de bu amaçla böyle bir kampanya başlattık. Önemsiz görülen, çöpe atılan plastik kapakları paraya dönüştüreceğiz. Öncelikle okullara ana sınıfları kuracağız. Ana sınıfı bulunan okullarda da eksiklikleri tamamlayacağız. Kampanya sayesinde hem plastik kapakların çevre kirliliğinin bir parçası olmasını önlüyoruz hem de eğitime katkıda bulunuyoruz.''

 

EV KADINLARINDAN BÜYÜK İLGİ

Kampanyaya özellikle ev kadınlarının ilgi gösterdiğini belirten Olgaç, etkinlikten haberdar olan hemen herkesin en geç 1 hafta içinde büyük bir poşet dolusu plastik kapakla kapılarını çaldığını anlattı.

 

KAMPANYA OKULLARA DA TAŞINACAK

Olgaç, plastik kapak toplama kampanyasının okullarda da başlatılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile görüşeceklerini belirterek, ''Okullarda bu kampanyayı başlatabilirsek çok daha fazla sayıda insana ulaşmış oluruz. Çocuklar, plastik su veya gazlı içecek şişelerinin kapaklarını toplanarak, kendilerinin ya da başka çocukların eğitimine katkıda bulunabilir. Bu konuda öğretmenlerimizin de desteklerini bekliyoruz'' diye konuştu.

 

 

Lokanta, kafe, restoran gibi su ve gazlı içecek tüketiminin yoğun olduğu mekanların sahipleriyle de kampanyayla ilgili olarak görüşeceklerini dile getiren Olgaç, bu tür yerlerden de destek almaları durumunda amaçlarına daha hızlı ulaşabileceklerini kaydetti.KAMPANYA 1 YIL SÜRECEK

Olgaç, 1 yıl boyunca sürecek kampanyaya vatandaşların büyük duyarlılık göstereceğinden emin olduklarına değinerek, dernekle temasa geçilmesi halinde, vatandaşlarca toplanan kapakların ev ya da iş yerlerinden teslim alınabileceğini sözlerine ekledi.

ntvmsnbc

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.