Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Olta Haber Ajans: Allah'ın ev değiş dokuşu önerisine Suudi kralı sıcak bakmıyor


mengutuncbilen

Önerilen İletiler

Yanda: Pencereleri bile olmayan mütevazi evinden bıkan Allah, kapısının dışındaki aşırı kalabalıktan da rahatsız olduğunu belirterek Suudi Kralının sarayına geçmek istediğini ısrarla belirtti

 

MEKKE - Kabe'nin soğuk, steril ve rahatsız yaşam koşullarından bıkan Allah dün Suudi Kralı Abdullah bin Abdul Aziz'e ev değiş dokuşu önerisinde bulundu. Öneriye sıcak bakmadığını söyleyen Suudi Kralı, Allah'ın binlerce senedir gayet memnun olduğunu, şimdi niye birden bire başka yere geçmek istediğini anlamadığını belirtti.

 

"Kainatın Efendisi Allah-ü Teala'nın istekleri tabii ki başımızın üstündedir," dedi Suudi Kralı, 500.000 dolarlık siyah Rolls Royce Phantom'ının arka koltuğundan. "Ama Yüce Rabbimiz her yerde rahat edebilmeli, ne de olsa kendisi bir tanrı. Ben ise zavallı bir mahlukum, benim bazı insani ihtiyaçlarım var... saraylarım olmadan nasıl yaşayabilirim ki ben?"

 

Kral Abdullah'ın red cevabını duyan Allah sinirlerine hakim olamadı.

 

"Dalga mı geçiyor bu herif ?" dedi Allah, evinin Yemânî köşesinde çömelmiş, elindeki Hacerü'l-Esved meteorunu sıkıntılı bir şekilde atıp tutarken. "Kimin 37 banyolu, 4 havuzlu, 20 metre uzunluğunda jacuzzili, 105 yatak odalı,1500 metrekarelik bir yuvaya ihtiyacı olabilir ki? Benim evimi senede iki kere temizliyorlar, İKİ! Ama bizim muhterem kral ekselanslarının yatak odasına her gün bir litre gül parfümü sıkılıyor! Bu arada benim yatağım bile yok!"

 

Durumu anlayış ve üzüntüyle karşıladıklarını belirten Suudi Kralı, ev değiş dokuşunun söz konusu olamayacağını, fakat Allah-ü Teala isterse Kabe'yi daha yaşanabilir hale getirebileceklerini belirtti.

 

"Yüce Rabbimize her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz," dedi Kral Abdullah, bir kamyon dolusu ev eşyasının Mescid-i Şerif'te indirilmesini izlerken. "Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, ütü, masa, deri koltuk, ve daha nice eşya naklettik Allah'ın evine... bilgisayar bile getirdik, internete girip çıksın diye. Sanırım bundan sonra gayet rahat olacaktır Yüce Rabbimiz. Tam bekar evi!"

 

Eşyalarını beğenmesine rağmen Allah'ın genede alınganlığı üstündeydi.

 

"Eh fena değil, idare eder herhalde şimdilik... çamaşır makinesi filan iyi oldu en azından, koltuk da öyle. Ama bilgisayar biraz komik olmuş çünkü priz yok! Nerden şarz edecem? Vallahi gücüme gidiyor, adam 100 odalık hayvan gibi büyük sarayda krallar gibi yaşıyor, ben bu minicik daracık rahatsız oyuncak kutusunda evcilik oynuyorum. Yok abi bundan sonra vaktimi ahirette geçirecem. Petrolünüzü verdiğim gibi petrolünüzü geri de alırım bak haa, ona göre!"

 

Bu sözleri işiten Kral Abdullah ve beraberindeki 1.6 milyon kişilik Suud ailesi bir anda paniğe kapılarak Allah'a petrole dokunmaması için yalvarıp yakararak hep beraber secde etmeye başlayıp telaş içinde Allah ne isterse yapacaklarını söyledi.

 

Kral sonunda Yüce Rabbin Al Nasiriye Sarayının doğu kanadındaki üç yatak odasına yerleşebileceğini söyleyip sarayda her dileği ve isteğinin yerine getirileceğine dair söz verdi. Allah'a kendi özel kullanımı için bir de 200.000 dolarlık S sınıfı Mercedes tahsis edildi. Yüce Rab sakinleşmesine rağmen yine de mutlu değildi.

 

"Kafam nerdeydi, bıktım bu Araplarla uğraşmaktan," dedi Allah kendi kendine, yeni yatak odalarına yerleşirken. "Mis gibi pırıl pırıl Japonlar dururken ne diye bu herifleri seçerim bilmem. Birgün bütün petrolü zıkkıma çevirecem sonra akılları başlarına gelir. Şimdiii, ayakkabımı nereye koydum?"

 

(OHA)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.