Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Jinekomasti


japsec

Önerilen İletiler

Erkek memesinin büyümesi jinekomasti olarak adlandırılır. Jinekomasti tek göğüste görülebildiği gibi her iki göğüste de ortaya çıkabilir. Her ne kadar bazı ilaçlar ve tıbbi sorunlar erkek göğsünün fazla gelişmesiyle ilgili olsa da, hastaların çoğunda olayı tetikleyici kesin bir neden bilinmemektedir.

 

Jinekomasti nedenleri

 

Başta kadınlık hormonu olan östrojen ve progesteron olmak üzere hormonlar meme dokusunun biyolojik gelişimini yönlendirir. Erkeklik hormonları ise östrojenin meme dokusu üzerindeki etkilerini baskılar. Ergenlik döneminde ortaya çıkan jinekomastinin temelinde bu hormonların meme dokusuna etkisi arasındaki dengesizlik yatar. Doğuştan olan Klinefelter Sendromu, ya da testislerin alınması gibi erkeklik hormonu olan testosteronun seviyesinde azalmaya neden olan durumlar, testis tümörleri, böbrek üstü bezi tümörleri gibi kadınlık hormonu olan östrojenin seviyesinde artışa neden olan durumlar, şişmanlık, böbrek yetmezliği, hemodiyaliz, tiroid hormonu dengesizliği, karaciğer tümörleri, alkol, simetidin, amfetamin, marihuana, trisiklik antidepresanlar, vücut geliştirmede kullanılan anabolik steroid gibi ilaç ve madde kullanımları, jinekomastiye neden olabiliyor. 10-16 yaşları arasındaki erkek çocuklarda %40'a varan oranlarda görülmektedir, %65 ile en yüksek oranda görülme dönemi, erkeklerin boyca büyüme hızının en yüksek değeri ile eş zamanlıdır. Yapılan araştırmalarda jinekomastinin, hastaların %27'sinde bir yıl, %7.7'sinde ise iki yıl sürdüğü, yetişkinlik çağında ise %4'ünde devam ettiği gözlenmiştir. Ergenlik döneminde erkeklerin %50-60 oranlarında görülür, 1-2 yıl kadar devam edip %75'i iki yılda, %90'ı üç yılda tamamen kaybolur. Yaşlılık döneminde ise yaşın ilerlemesi ile vücuttaki hormon dengelerinin değişmesiyle, vücutta yağ oranının artması sonucu meme kitlesinde de artış gözlenebilir.

 

Kaynak: Jinekomasti

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 yıl sonra...

jinekomasti nedenleri aşa yukarı belli hızlı kilo alıp verme ve genetik nedenler bunun başında ben daha çok tedavisi hakkında birkaç bilgi vermek istiyorum. Önemli olan ameliyat sonrasında meme kısmında çöküklük olmaması ve bu ameliyatın kırılma noktası o kısmı ben Op Dr Ali Mezdeği yi bu ameliyat için tavsiye ederim. Çok mütevazi ve bu işi ticari olarak yapmayan biri ameliyat olmasanızda sadece dr ali bey ile tanışmanızı öneriyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.