Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

OHA: Atatürkçü Düşünce Derneği'nin ürettiği "Kemal Atatürk 3000" robotunun Türkiye'yi kurtarma operasyonu kısa sürdü


mengutuncbilen

Önerilen İletiler

Sağda: KA-3000 önceki gün Fatih'te bir vatandaşla sohbet ederken

 

ANKARA - Atatürkçü Düşünce Derneği'nin 15 yıllık çalışma neticesinde geliştirdiği "Kemal Atatürk 3000" robotunun Türkiye'yi iç ve dış düşmanlarından kurtarma misyonu önceki gün resmen başladı.

 

"Sonunda Türkiye'yi kurtaracak kahramanı bulduk, adı KA-3000" dedi Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Sekreteri, Nazmi Şarvan. "Keskin yüz hatları, sarı saçları ve mas mavi gözleriyle KA-3000'i tıpatıp ulu önderimize benzettik... şey, yani, alnının ortasındaki vidalar hariç. KA-3000'in giyimi kuşamı için üç kıyafet belirledik: önce Türkiye'yi kurtarma mücadelesi sırasında askeri üniforma ve kalpak; mücadele sonrası içinse ceket, pantolon, yelek, köstekli saat ve sol üst cebinde beyaz mendilden ibaret iki tip şık Paris üretimi takım elbise. Açıkça söylemek gerekirse KA-3000'i bir an evvel misyonuna başlatmak istiyorduk çünkü derneğimizin bayan üyeleri onu bir türlü rahat bırakmıyor..."

 

Evvela Samsun'a intikal eden Kemal Atatürk 3000, buradaki AKP Belediye Başkanından gördüğü soğuk resepsiyon sonrası Sivas ve Erzurum'a geçti. Sivas ve Erzurum'da istediği ilgiyi göremeyen KA-3000'e hem Sivas'ta hem de Erzurum'da sarıklı sakallı cüppeli türbanlı vatandaşlar tarafından tekbirli saldırı düzenlenmesinden sonra, KA-3000 bu illerde bulunan bir avuç Alevi Atatürkçünün yardımıyla zaten ancak üç-beş delegenin katılmaya cesaret ettiği kongreleri iptal ederek acilen Orta ve Doğu Anadolu'dan çekilmek zorunda kaldı.

 

"MİSYON... ZOR" dedi KA-3000 metalik mekanik monoton bir ses tonuyla. "İLK HE-DE-Fİ-MİZ AK-DE-NİZ... İ-LE-Rİ"

 

Akdeniz'i hedef göstermesine rağmen Ege bölgesine geçen KA-3000 İzmir ve civarında büyük bir coşku ve kutlamayla karşılaştı. Bayrakların, pankartların ve Atatürk rozetlerinin doldurduğu İzmir Cumhuriyet Meydanı adeta kırmızı-beyaz bir festival alanına dönüştü. Burada konuşma veren KA-3000 yine metalik ses tonuna rağmen büyük alkış aldı.

 

"Maalesef şu ses olayını çözemedik," dedi KA-3000 projesinin baş mühendisi Prof. Dr. Alper Erkut. "Yürüyüşü ve yüz mimikleri de halen biraz ilkel... ama insanlar bunu göz ardı etmiş ve KA-3000'i hemen bağırlarına basmışlar. Ayrıca KA-3000'in mikroçipine onuncu yıl nutku dahil tüm konuşmalarını ve söylemiş olduğu bütün o meşhur deyimleri de teker teker, kelime kelime kaydettik."

 

İzmir'den İstanbul'a geçen KA-3000, Çağlayan Meydanında Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer CHP Merkez Yönetim Kurulu üyeleriyle beraber bir miting düzenledi. Büyük coşku ve ümitlerle KA-3000'i karşılayan on binlerce kişiyi metalik eliyle selamlayan KA-3000 daha sonra Taksim'e ve oradan da Eminönü'ne geçmek isterken, Tophane'de 50-60 kişilik bir grup KA-3000'in önünü kesti. Önceki gün Tophane Haber portalında KA-3000'in aslında rakı şişeleri taşıyan bir buzdolabı olduğunun haber edilmesinden galeyana gelen güruh tekbir getirerek KA-3000'e taş ve sopalarla saldırdı. Etrafta sığınabileceği tek yer olan sanat galerilerinin kepenklerinin kapalı olduğunu gören KA-3000, bir anda kendini halıcı dükkanının önünde buldu.

 

"EN HA-Kİ-Kİ MÜR-ŞİT Kİ-LİM-DİR" diyen KA-3000 burada kendini dışarıda asılı olan bir kilime sardı. Kilime sarılı KA-3000'i görmeyen Tophaneli linç ekibi bir anlığına şaşırdı. Etrafı aradıktan sonra KA-3000'in ortadan kaybolduğunu anlayan mahalle halkı tatmin olmak için o sırada yanlarından geçen uzun saçlı küpeli bir genci dövdü, ardından da el ele yürüyen genç bir çiftin gözüne biber gazı sıkıp tekbir ve tekmelerle Tophane'den uzaklaştırdı. Sonra kahvelerine dönen Tophane'liler okey ve İddaa oynamaya devam ettiler.

 

Olayı ucuz atlatan Kemal Atatürk 3000'in bir programlama hatası sayesinde kurtulması uzmanlar tarafından büyük şans olarak değerlendirildi.

 

"O kadar uzun konuşmaları ve özdeyişleri yüklerken insan hata yapabiliyor," dedi Sayın Erkut. "Yanlışlıkla 'ilim'in önüne 'k' harfi yazılmış, ve tam o sırada KA-3000 kendini halıcı dükkanının önünde bulmuş. Büyük şans. İşin korkunç tarafı o veriyi doğru girmiş olsaydık, yani 'en hakiki mürşit kilimdir' yerine 'en hakiki mürşit ilimdir' demiş olsaydık, KA-3000 ayvayı yiyecekti. Tophane'de nerede ilim barındıran bir yer bulacaksın ki saklanacak?"

 

Yoluna devam eden KA-3000, Fatih civarlarında pili bittiği için sarıklı cüppeli topsakallı bir hengamenin daha saldırısına uğrarken korumasız ve aküsüz kaldığı için bu sefer tekbir sesleri arasında tasfiye edilmekten kurtulamadı. Olaya müdahale etmek isteyen Atatürkçü Düşünce Derneği teknisyenlerinin "KAFİR!" çığlıklarıyla tehdit edilip tartaklanması, KA-3000'in sonunu getirdi. Kemal Atatürk 3000'in akıbeti tam olarak bilinmezken, kimi kaynaklara göre robotun İsmailağa cemaat mensuplarınca parçalanıp cami hoparlörü olarak kullanıldığı belirtiliyor.

 

Büyük hayalkırıklığı yaşanan Atatürkçü Düşünce Derneği'nin Ankara Genel Merkezinde mühendislerin "İsmet İnönü 3000" robotunu geliştirdiklerini duyurmalarına rağmen, İÖ 3000'in dernek mensuplarında pek fazla heyecan yaratmadığı gözlendi.

 

(OHA)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.