Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

BAGCIYAN-I RUM


ekonom

Önerilen İletiler

Bugün ülkemizde bir takım konuların halli için bir takım kriterler aranmakta.Bunların başında da Kopenhag kriterleri

gelmektedir.Binikiyüzlü yıllarda kurulan Ahi Evran teşkilatı esnafı sanatkarı Allah’a bağlamış ,o zamanlar yanlış yapan esnafın pabucunuda dama atmıştı.Buna paralel olarak Ahi Evran Hz.lerinin eşide Bağcıyan-ı Rum (Anadolu Kadınlar Birliği )teşkilatını kurmuştu. Bu iki teşkilat Osmanlı İmparatorluğu zamanında daha gelişmiş ve tüm dünyaya örnek olmuştur.Şimdi bazı kardeşlerimiz diyeceklerki bu işler 800 sene önce olmuş ,bugün artık teknoloji ilerledi şartlar değişti,şöyle oldu,böyle oldu.Tarih tekerrürden ibarettir.O günlerde ne olduğunu tam olarak bilemezsek bugün neler yapılması gerektiğini çözemeyiz diye düşünüyorum.Zaten çözemediğimiz içinde içerde ve dışarıda kriterler arıyoruz.Son takıldığımız kriterler ise AB nin Kopenhag kriterleri.

Ne AB birliği ve nede Amerika hiçbir zaman Selçuklular zamanında kurulan ve Osmanlılar zamanında gelişen bir

Esnaf ve sanatkarı olan Ahi Evran teşkilatı ve Anadolu Kadınlar Birliği olan Bağcıyan-ı Rum gibi kadınların Allah için ekonomiye katkıda bulunmalarını sağlayan bir teşkilat kuramamışlardır.Bu iki teşkilat ve birde Osmanlı da yükselme devresindeki Askeri teşkilat aleme nizam veren Osmanlı İmparatorluğunun omurgasını teşkil ederler.Amerika bugün Osmanlı nasıl olmuşta 600 sene 28 ülkeyi sulh ve sukun içinde yönetmiş sorusunun cevabını arıyor.İşte bu anlattıklarımız onların aradığının cevabı oluyor.Ama ne Amekika nın nede Avrupa nın bu sistemi kurupta Osmanlı gibi başarılı olması mümkün görülmüyor.Neden? Bu teşkilatların başarılı olabilmesi ancak o teşkilatlara bağlı olanların tasavvufu yaşaması ile mümkündür.Yani Allah’a ulaşmak niyetiyle kişinin Allah’ın onun için ezelde tayin ettiği mürşidine tabi olması gerekmektedir.İşte bu şekilde Allah’ın yoluna giren bu insanlar her yaptıklarını Allah için yaparlar ve en güzelini yapmaya çalışırlar başka insanları mutlu etmek ve böylece Allah’ın rızasını kazanmak uğruna.Filistini bir Osmanlı onbaşısının idare ettiğini düşündükçe bu sistemin ne kadar muhteşem bir sistem olduğu bir kere daha idrak ediyorum. Ve Osmanlıya olan hayranlığım bir kere daha artıyor.Bir İsrail başbakanı bir yerel seçim sırasında bir şehri ziyaret ediyor.Kendi partisinden olan belediye Başkan adayı ile konuşurken Belediye başkan adayı başbakana şöyle diyor: Ben diyor Osmanlıdaki yönetim gibi yönetim istiyorum.Osmanlı bir onbaşı ile Filistin’i yönetirdi.

Geçtiğimiz Pazar günü dünya kadınlar günü olarak kutlandı ancak hiç kimse Bağcıyan-ı Rum dan bahsetmedi.Çünkü bizimkilerde ilk kadın teşkilatı olan Ahi Evran Hz.lerinin hanımına kurdurduğu Bağcıyan-ı Rum (Anadolu Kadınlar Birliği) dan haberdar değiller.

Başkalarına mutluluk vermek için ,onları memnun etmek için çalışan Ahi Evran Teşkilatı. Buna paralel olarak ve destek olarak kurulan Bağcıyan-ı Rum Teşkilatı hep başında Allah ile konuşabilen bir mürşid-i kamil ile kaimdi.Keza Askeri Teşkilatta öyle.Bir mürşide tabi olmayan,başka insanların mutlu olmaları için,onlara hak ve adalet götürülebilmesi için ölmeyi bilmeyen Osmanlı da askere alınmazdı.İşte Osmanlı nın yükselme devresi süresince dünyaya hükmetmesi yani nizamı alem olması bu teşkilatlar vasıtasıyla Allah ile kurduğu yakın ilişkilere bağlıdır.Osmanlının duruklaması ve çökmeside bu teşkilatların bozulması sebebiyledir.Tarih tekerrürden ibarettir.Bakarsınız Allah yeniden Allah’ın ahlakı ile ahlaklanmış olan bu teşkilatları kurdurur aleme nizam vermek üzere.Gelecek günler böyle insanların omuzlarında yükselecektir..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.