Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Apple'dan Mac atağı


Misafir birce

Önerilen İletiler

Apple'dan Mac atağı

 

Mac'ler artık Windows XP ile çalışabilecek

 

Apple'ın piyasaya sürdüğü yeni yazılım sayesinde Intel çiplerine sahip olan Apple bilgisayarlarda kullanıcılar Microsoft işletim sistemleri kurabilecek.

 

Boot Camp adı verilen yeni program, Mac kullanıcılarının aynı anda Apple OSX yazılımı ile birlikte Microsoft Windows XP kullanmalarına olanak tanıyor.

 

Kullanıcı tarafından yüklenebilecek, programın bir deneme sürümü şimdiden piyasaya çıktı. Apple OSX yazılımının gelecekteki sürümlerinde bu program da dahil olacak.

 

Hacker'lerin Intel çip kullanan Mac'ler üzerinde Windows XP kurmaya çalışmaları üzerinde şirket bu programı pazara sürme kararı aldı.

 

Şirketler savaşı

 

Apple, planları arasında Windows satışı ya da desteği sağlamak olmadığını belirtirken, birçok Mac sahibinin kendi Intel kullanan makinelerinde bu işletim sistemini çalıştırmak istediklerini açıkladı.

 

Konu hakkında bir açıklama yapan Apple Dünya Pazarlama Müdür Yardımcısı Philip Schiller, "Boot Camp değişimi gerçekleştirmeyi düşünen Windows kullanıcıları için Mac'leri daha da çekici kılıyor" dedi.

 

Apple ilk olarak 2005 yılının haziran ayında Intel çip kullanan Mac makineleri piyasaya süreceğini açıklamıştı, ilk bilgisayarlar da haziran 2006'da raflarda belirdi.

 

Boot Camp çalıştırıldığı zaman, kullanıcıları adım adım hard disklerini bölerek, iki işletim sistemini yan yana çalıştırmayı sağlayan bir süreçten geçiriyor.

 

Aynı zamanda Windows XP işletim sistemini kuracak bir başlangıç disketi de hazırlatıyor.

 

Her iki işletim sistemin de kurulu olduğu bir bilgisayar çalıştırıldığı zaman, Boot Camp kullanıcıya ister OSX, ister Windows XP ile başlama seçeneğini tanıyor.

 

Apple şimdilik sadece kısıtlı bir süre için Boot Camp yazılımının deneme sürümünü piyasaya sunduğunu açıkladı. Boot Camp'in bitmiş sürümleri ağustos ayında denemeleri yapılacak olan, Leopard isimli yeni OSX sürümünde dahil olacak.

 

Gerekli temel özellikler

 

Windows XP çalıştırabilen Intel-tabanlı bir Mac'in sahip olması gereken temel özellikler ise şöyle:

 

OSX sürüm 10.4.6 veya daha sonrası, en son firmware güncellemeleri,

 

Hard diskte 10 GB'lık boş alan,

 

Boş bir kayıt edilebilir CD veya DVD,

 

Windows XP Home veya Professional'ın tek diskli sürümü.

 

Boot Camp'i pazara süren Apple'ın esas niyeti efsane iPod müzikçalarının yaratmış olduğu ilgiden yararlanarak pazardan pay kapmak.

 

Çift başlangıç sistemi kullanıcıların oyun oynamak için Windows kullanmasını sağlarken, başka her şey için Mac aplikasyonları kullanmalarına izin verecek.

 

Boot Camp'in piyasaya çıkmasından birkaç hafta önce iki hacker Intel-tabanlı bir Mac üzerinde Windows XP çalıştırmayı başarmıştı. Yaptıkları çalışmanın ödülü olarak ikili 13 bin dolarlık bir mükafatı almaya hak kazandı.

 

***

 

Apple öffnet Mac-Rechner für Windows

 

Ganz beiläufig hat Apple ein Produkt ins Netz gestellt, das den weltweiten Hardware-Markt durcheinander wirbeln dürfte: Eine spezielle Software erlaubt es jetzt, ganz offiziell ein Windows-Betriebssystem auf Intel-Macs zu installieren. Fans werden verzweifeln – aber Apple vergrößert auf einen Schlag seinen eigenen Markt

 

Hardware-Revolution

 

Es kommt nicht oft vor, dass man die Veröffentlichung einer Software mit Fug und Recht als Sensation bezeichnen kann – doch Apple hat heute eine geliefert: Mit "Boot Camp" macht das Unternehmen die Parallel-Installation von Windows auf neuen Macs möglich.

 

Hacker waren schon dran

 

An der Aufgabe, die neuen Intel-Chip-basierten Macs mit einem Windows XP zu belegen, bissen sich seit Wochen diverse Hacker die Zähne aus: Obwohl theoretisch möglich, wollte keine praktische Umsetzung so recht gelingen. Jetzt landete Apple den Scoop - und schockt die Welt der Appleaner mit einem von niemandem vorausgesehenen Schritt: Apple selbst sorgt dafür, dass Windows XP auf den neuen Macs läuft.

 

Haberlerden

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

25 Nisan 2006 Apple, 17 inçlik MacBook Pro’yu tanıttı

 

Apple, MacBook Pro dizüstü bilgisayarının 17 inç ekrana sahip Intel tabanlı yeni sürümünü tanıttı. Yeni MacBook Pro, 15 inçlik bir önceki sürüme göre daha büyük bir ekran sağlıyor ve Apple’a göre, yeni sistem PowerBook G-G4 ile karşılaştırıldığında, 2.16GHz Intel Core Duo işlemcisiyle 5 kat daha fazla hız sağlıyor.

 

 

Dizüstü ürün ailesinde çıtayı iyice yükselten Apple, 17 inçlik yeni MacBook Pro’nun tanıtımını yaptı. Yeni MacBook Pro, daha geniş bir ekran sunmasının yanı sıra önemli oranda hız dopingi de sağlıyor. Apple’ın açıklamasına göre yeni MacBook Pro, PowerBook G4’e nazaran 5 kat daha fazla hız sağlıyor. Üründe 2.16GHz Intel Core Duo işlemci ve 2 GB’a yükseltilebilen 1 GB’lık, 667MHz hızında DDR2 SDRAM bulunuyor.

 

15 inçlik MacBook Pro’da olduğu gibi yeni sistemde de iSight video kamera ve bilgisayarı kazalardan korumak için olası durumlarda otomatik bir şekilde yuvasından çıkabilen MagSafe güç adaptörü bulunuyor. MacBook Pro, çoklu ortam özellikleriyle dikkat çekiyor; sisteme, 256 MB’lık GDDR3 grafik belleğe sahip ATI’nin Mobility Radeon X1600 görüntü birimi eşlik ediyor 120GB Serial ATA (SATA) sabit diske sahip ürün, aydınlatmalı klavye ve çevresel ışık algılayıcısı gibi daha pek çok özelliği bünyesinde barındırıyor.

 

Önümüzdeki hafta piyasaya sürülmesi beklenen 17 inçlik MacBook Pro, Apple’ın açıklamasına göre 2.799 dolardan başlayan bir fiyat ile satılacak.

 

Hürriyet

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 11 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.