Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

boşluk itimi


chromakey

Önerilen İletiler

bilim aslında tabular üstane kurulmuştur. yer çekimini ele alalım. esasen hiçbir mantığı yoktur. eğer bir cisim yere düşüyorsa yer çekimi var demişlerdir. ya mantığı. neden çeker bunlar birbirlerini görürmü. bilim bunun cevabını bulamamıştır. bilim nasıllarıyla uğraşır . nasıl çeker g/9 ivmesiyle vsss gibi.

 

İŞTE SİZE BİR TEORİM YER ÇEKİMİ YOKTUR BOŞLUK İTİMİ VARDIR. HER MADDE BOŞLUKTAN KAÇAR YANİ YOK OLMAKTAN. BUNUN İSMİNE BOŞLUK İTİMİ DİYORUM BU TEORİ BANA İATTİR KİMSE ÜSTLENMESİN. BANA BOŞLUĞUN İTMEDİĞİNİ İSPATLAYIN...........:)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

GÜLME TEORİMİ ÇÜRÜT. GÜLMEK ACİZLİĞİN GÖSTERGESİDİR. bilim bazı tabuları baştan kabul eder yerçekimi yoğunluk manyetik alan vssss.

bu tıpkı bir oyunun kuralları gibidir belki saçmadır ama oyun kabul etmek zorundasın 6 attın altı ilermek zorundasın. bir kural varsa muhakkak ki kural koyucu vardır. bir oyun varsa mutlaka onun tasarımcısı vardır. bir gülen varsa kesin acizlikten ne diyeceğini bilemeyen biri vardır. :))

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

tanriyi en sonunda bir kara delik kavrami ötesine itecekseniz, teoriniz inanclariniz acisindan tutarli görünürken bilgi, oraya sizden önce ulasacak.

Ama yine söyleyecek seyleriniz olacaktir eminim.

 

Bilim yolu ile bulunan insan-tanri, kendi kendini yasarken yargiliyor ve sorguluyor.

Kimi zaman da kendini yok edebiliyor.

 

Bilim sizi bu kara günlerden koruyacak ve bosuna yasamadiginizi gösterecek, sabirli olmayi önermistim ya.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

biyologide uzman oldugunuzu söylediginiz halde evrim kuramini elinizin tersiyle itmeniz dikkate deger bir özellik.!

 

Bunun yaninda nereden alindigi belli olmayan, üstelik bransinizin disinda bir konuda ortaya attiginiz teori sizin de benim de alanim degil. biz yaziyoruz bazen, dediginiz gibi fikir cimnastigi icin.

 

buna benzer konulari, bilimle ugrasan inancli genclerin kafalarini bulandirmak icin Zafer ve Sizinti dergileri verirdi.

 

Son derece kaliteli baskiya sahip bu tür yobaz dergileri, bilimin tüm buluslarini hemen alip, allah yolunda meal yaparak, türlü cambazliklarla, icinden cikilmaz sorulara bogar, insanlara sunardi.

 

Bu gün de saniyorum piyasada daha fazlasi ucusmaktadir.

Bunlarin etkisinde kalmamanizi öneririm. bilim tüm sorulariniz üzerinde zaten calismaktadir. Siz 200 sayfalik kitabi yeterli bulurken, bilim kahrmanlari yalniz "bosluk itimi" teoriniz icin yüzlerce sayfa iceren arastirma, ve gece gündüz deneyler yaparak sizlere yardimci olmaya calisiyorlar.

 

Hadi bu isi de onlara birakin ya da ortaya attiginiz teori hakkinda birseyler biliyorsaniz eger, bizi de bu bilgiden mahrum birakmayin :D

 

sevgiler

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

BEN EVRİM KESİNLİKLE YOKTUR DEMEDİM Kİ. SİZ TANRI KESİN YOKTUR DUYORSUNUZ. HATTA BANA GÖRE ÇOK YERDE SÖYLEDİM İNSAN İLE MAYMUN ORTAK ATADAN GELMEMEKTE MAYMUN İNSANDAN GELMEKTEDİR DEDİM.... EVRİMİ SİZE ANLATACAK KADAR BİLGİLİYİM. YANLIZ BU OLANLARIN MATEMATİKSEL OLARAK 0 YAKIN BİR OLASILIK ÇIKOR. AMA EVRİMDE VAR O ZAMAN EVRİM BİR MUCİZEDİR.....MUCİZE OLMASA EN İLKEL CANLIYI UYGUN BİR ORTAMDA YAPARLARDI.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hayir arkadawsim, tanri yoktur demiyorum, demedim de :D

 

Yalnizca Budha gibi: BILMIYORUM diyorum, tanri sorusuna.

Tanri yoktur diye yazdigim hic bir cümle cikaramazsiniz, ancak dinsel mitos ve kitaplari desifre etmemin, tanri kavramiyla alakasi yoktur.

 

 

:excl:

 

"Bilimin yanıtı: Bilimde kuramlar (teoriler), matematikteki veya mantıktaki gibi ispatlanamazlar. i

 

spatlama kavramı halk tarafından yanlış anlaşılmakta, yanlış kullanılmaktadır.

 

Bilim bir konudaki gözlemlerini açıklayan teorileri öne sürerken daha önce bilinen bilgileri ve gözlenen olguları önüne koyar. Bu olaylarla ilgili bazı bilimsel kanunları ve kuralları matematik, fizik, kimya gibi bilimlerin yardımıyla çıkarır.

 

Daha sonra, bu gözlemi açıklamak icin, bazı hipotezler ortaya koyar. Bazı hipotezlerin doğruluğunu ve tutarlılığını, gözlenen ve test edilen deneylerle destekler veya bazı hipotezlerin yanlışlığını ispatlayarak bunları çürütür.

 

Defalarca desteklenen hipotezler "Bilimsel Gerçek" (scientific fact) haline gelirler. Sonuçta bilim, teoriyi test edilen hipotezlerle ve gözlenen olgularla güçlendirir veya zayıflatır, bilimsel gerçeklerle destekler. Bilimin hiçbir dalında, teoriler matematikte veya mantıkta görüldüğü gibi yüzde 100 ispatlanamazlar; bilimde böyle bir ispat kavramı yoktur.

 

Ayrıca bilimde dogma, dogmatik otorite, kutsal yasalar ve katı değişmeyecek evrensel kurallar da yoktur.

 

Geçerli nedenler, kanıtlar bulunduğunda tüm kuramlar (teoriler) değiştirilebilir, yerine yenilerini bırakabilir (Newton mekaniğinin yerini rölativite kuramına bırakması gibi).

Kaynaklar: 1) National Academy of Sciences,Teaching about evolution and the nature of science, NAS Press, Washington, D.C.1998, s.1-9. 2) Douglas Futuyma, Evolutionary Biology, Sinauer, 1998, s.1-30."

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

lütfen bana yer çekiminin mantıklı bir açıklamasını yaparmısın. yer neden çeker. şurada fizikten anlayan biri yok mu ya.....YER NEDEN ÇEKER.....bilim nedenini bilmez ama böyle birşeyin olduğunu bilir bunu bir tabu kabul ederek üstüne formüller koyar....ARAŞTIR YER NEDEN ÇEKER ÇOK BASİT GİBİ GÖZÜKÜYOR AMA HİÇ BİR MANTIKSAL AÇIKLAMASI YOKTUR......YER NEDEN ÇEKER?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Einstein´dan bir yasam kesiti.

"Zirvedeki o güneşli ocak gününde, 51 yaşındaki Einstein, büyük bir zevkle teleskopu kurcalıyordu. Oyun oynayan bir çocuk gibi, ev sahiplerinin dehşet dolu bakışları altında teleskopun iskelesine tırmandı. Einstein’ın yanında eşi Elsa da vardı. Bilim adamlari, Einstein´in karisina, dev teleskopun evrenin yapısını belirlemek amacıyla kullanıldığı söylendiğinde yanıtı, “Öyle mi, eşim bunu bir kağıt parçası üzerinde yapıyor” oldu.

 

Bunlar, sadece, eşiyle övünen bir kadının sözleri değil. Einstein, Hubble’ın kozmik genişlemeyi saptamasından yıllar önce bu genişlemeye bir açıklama getirebilen genel görecelik kuramını geliştirmişti. Kozmos araştırmalarında her şeyin ucu dönüp dolaşıp Einstein’a uzanıyor. "

 

"Önce özel görecelik kuramını ortaya attı. Ama bu kuram adı gibi özeldi. Ve Einstein tatmin olmadı. On yıl sonra, 1915'te, kütle çekimini yeniden tanımlayarak genel görecelik kuramını yarattı. Bu evren hâlâ onun evrilen evreni..."

 

 

Fizikci olmadigim icin size, güzel bir arastirma alani veriyorum.

 

Ancak bunca yil insanligin hala bu adamin formülü cevresinde bir semazen gibi dönmelerinin tek nedeni, kütle cekiminin esrari, enerji taneciginin icindeki gücün bilinmezligi üzerinde dinsel ögretiler degil, YALNIZCA; BEYNININ DIGER INSANLARDAN COK AZ FARKLI CALISMASINDANDIR.

 

Bunca az bir beyinsel fark, bir insani, dünya bilimadamlarinin cözemeyecegi formülleri yaratmasina neden olduguna göre arkadasim, dinsel degerlerin Mc² formülüne dönüsmesi, hatta gecmesi icin beynimizin Einsteinkinden cok daha evrimlesmis olmasi gerekmez mi? Neden sabirsizsiniz bu kadar?

 

BU ANLAMDA, BOSUNA H2O DAKI GIZI VEYA YERCEKIMINI SAGLAYAN GÜCÜN MÜKEMMELLIGINI BIR HIKMETE BAGLAYIP RAHATLAYACAGINIZA, INCELEMELERINIZE SABIRLA DEVAM EDIN. SONUCTA BULACAGINIZ SEYLER SIZI RAHATSIZ ETMEYECEKTIR. BIR SEYLERIN VARLIGINA YINE INANIN: bUNU BIRAKIN DEMIYORUM:

 

AMA HENÜZ INSANLIGIN ARASTIRMA KONUSU YAPMAKTA OLDUGU COK ÖNEMLI ALANLARDA GIZEMLI SORULAR SORARAK, INSANLARA BIRSEYLE KANITLADIGINIZI VE KÖSEYE SIKISTIRDIGINIZI SANMAYIN.

 

BILIMIN DIN ILE BIR SORUNU OLMADIGI HALDE DINSEL DEGERLERI SAVUNANLAR, (KILISE BASTA) YÜZ YILLARDIR BILIMIN ÖNÜNE NEDEN SURLAR GERMEKTEDIR, SIZ DE BUNU ACIKMAYA CALISIN DERIM.

 

Demek ki siz ne kadar iyi niyetli olursaniz olun, bilimin yavas, ama saglam attigi adimlar yüzlerce yildan bu yana dinsel dgerleri ister istemez alt üst ettigi görülüyor.

 

Bu yüzden bilim, felsefik alanda dini hic bir zaman muhattab almamistir.

Buna gerek te yoktur zaten. Bilimin asil isi dinleri cürütmek degildir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

din lafı geçtimi.. sadece biliminde tabuları vardır dedim. yerçekimi gibi. yerçeker demişlerdir fakat nedeniyle mantıklı bir açıklama bulamamaştır bunu tabu olarak kabul etmiştir. adınada kütle çekim kanunun denmiştir. arkadaşım bilimin konusu nedenler değildir nasıllardır. neden çektiğini sorgulamamıştır. elma yere düşüyorsa bir şey çekiyor denmiştir. bunlar birbirini görüyorlürmı neden birleşmek istiyorlar aralarında ne gibi iletişim var anlayacağın yerin çekmesinin hiçbir mantığı yoktur eistein dahil bunun sebebini bilemektedir nasıl sçeker dersen ortaya formüller koyar g/10 gibi..... yerin çekmesinin mantıksal bir açıklamasını yapabiliyorsun konuş bilmiyorsan gene konuş tartışalım ama getirip işi dine bağlıcandiye konuyu kitleme. kitliyeceksen sus.... buarada burada senden benden başka yazı yazan olmadığını farkettim. çok az kullanıcaya sahip olmalı bu site bir kaç kişi daha olsa sinerji oluşturabilsek. anlayacağın sen bana biraz hafif geliyorsun:)))

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

din lafı geçtimi.. sadece biliminde tabuları vardır dedim.  yerçekimi gibi. yerçeker demişlerdir fakat nedeniyle mantıklı bir açıklama bulamamaştır bunu tabu olarak kabul etmiştir. adınada kütle çekim kanunun denmiştir. arkadaşım bilimin konusu nedenler değildir nasıllardır. neden çektiğini sorgulamamıştır. elma yere düşüyorsa bir şey çekiyor denmiştir. bunlar birbirini görüyorlürmı neden birleşmek istiyorlar aralarında ne gibi iletişim var anlayacağın yerin çekmesinin hiçbir mantığı yoktur eistein dahil bunun sebebini bilemektedir nasıl sçeker dersen ortaya formüller koyar g/10 gibi..... yerin çekmesinin mantıksal bir açıklamasını yapabiliyorsun konuş bilmiyorsan gene konuş tartışalım ama getirip işi dine bağlıcandiye konuyu kitleme. kitliyeceksen sus.... buarada burada senden benden başka yazı yazan olmadığını farkettim. çok az kullanıcaya sahip olmalı bu site bir kaç kişi daha olsa sinerji oluşturabilsek. anlayacağın sen bana biraz hafif geliyorsun:)))

6776[/snapback]

 

 

Yasinizi sormuyorum ama, oldukca genc oldugunuzu saniyorum:

 

SIZIN DINDEN SÖZ ETMENIZE GEREK YOK KI.

BAKIS ACINIZ, DINSEL ÖGRETIYI ÖN PLANA CIKARMADAN INANCLARI GÜCLÜ INSANLAR GIBI USTACA BILIMSEL ICERIK TASIYOR. :D

 

Yine de tartisma yönteminiz, kisiliklere yaklasmadiginiz sürece fena degil.

 

Yazilarimi da pek okuyup degerlendirdiginizi sanmiyorum.

yine da yaziyorum iste, diger düsünenlere yarari olur kanisiyla...

 

DAHA BUNDAN 400 YIL ÖNCE AVRUPA GIBI BIR KITADA, VEBALI KASABALAR ICNDEKILERLE YAKILIP O BÖLGE TERK EDILIRKEN KILISE YA DA TUTUCU CEVRELER, VEBA MIKROBUNUN ASLA OLMAYACAGINI, ALLAHIN BIR LANETI OLDUGUNU SAVUNUYORLARDI. BU BATIL INANC PATEUR´A KADAR SÜRMÜSTÜR.

 

YER CEKIMI DEDIGINIZ SEY DE VEBA DEGIL AMA, O DENLI BIR MUAMMADIR, KESINLIKLE CÖZÜLECEKTIR.

KAFANIZI TAKMAYIN.

 

EGER TAKMAK ISTIYORSANIZ KOLLARINIZI BILIM ICIN SIVAYIP YASAMINIZI BU YOLA ADARSANIZ, SORU SORMAKTAN COK, ARAYANLAR ARASINA GIRERSINIZ.

 

SIZ DAHA BILIMIN, EVRENIN YASALARI HAKKINDA ORTAYA ATTIGI TEORILERE SIMDIDEN TABU DERSENIZ, HIC BIR SEYE ULASAMAZSINIZ.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

mantık aramadan onu kabul edip üstünden formüller üretmek bir tabu değil mi?

6828[/snapback]

 

 

DAHA TABU ILE TEORININ AYRIMINDASINIZ.

TABULAR; BIR KAC BIN YILLARDA BILE DEGISMESI ZOR TOPLUMSAL GIZLER SEKLINDEDIR. TABULAR YAZILI EMIR YA DA YASALAR GIBI ORTA YERDE DEGILLERDIR.

TABULAR NEDENIYLE YERYÜZÜNDE ON BINLERCE INSAN ÖLDÜRÜLMÜSTÜR.

 

TEORILERE INANAN INSANLARIN HIC, BENIM TEORIME KARSI CIKTI DIYE BIRININ ÖLDÜRÜLDÜGÜNÜ DUYDUNUZ MU?

 

BEN DEMOKRASIYI SEVMIYORUM, DÜNYAYI SU TEORIYLE YÖNETMEK ISTIYORUM DIYEN BIRINI GÖRDÜNÜZ MÜ?

EGER HEMEN ISCI DIKTATÖRLÜGÜ TEORISINI ÖRNEK VERECEKSENIZ, O DA DEGISTI. ZATEN ISCILERIN HIC BIR ZAMAN; SIZ CEKILIN DÜNYAYI BEN YÖNETECEGIM DIYE BIR TEORILERI OLMADI :D TALEPLERI DE OLMADI :D

OLSAYDI DA DESTEKLEMEZDIM; ZIRA EZILEN INSAN DÜNYAYI YÖNETEMEZ. YALNIZCA EZILENLERIN IYI YASAMASI GERKIRDI. OLMADI.

ONLARI HER HADE YAKIN GELECEKTE ROBOTLAR IYI YASATACAK???

 

EN BABA SOSYAL TEORI BILE FAZLA FAZLA 100 YIL YASAMISTIR.

 

SIMDI BANA:

2005 YIL VEYA 1400 YIL SÜREN BIR TEORI GÖSTEREBILIR MISINIZ? HAYIR.

TEORILER, HER ZAMAN DAHA DOGRU BIR TEORI TARAFINDAN DEGISMEYE MAHKUMDURLAR. YOKSA BILIM VE TOPLUMLAR ASLA ILERLEMEZDI.

 

TEORIYE TABU GÖZÜYLE BAKMAYI BIRAKIRSANIZ DAHA IYI OLUR KANISINDAYIM.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Tabu : levh-i mahfuz'dur.

Teori : levh-i mahfuz bilgilerinin kişisel yorumudur.

Axiom : Dahi kişsel yorumdur.

 

 

Bu temel kabullere göre- ki bu da bir yorumdur- konuştuğunuz veya yazışma süreciniz tamamiyle bu teori ve axiom kapsamındadır.

Sürecin tamamında tabu yoktur. Veya;

süreci kullananlar söylediklerini tabu kabul etmektedirler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

lütfen bana yer çekiminin mantıklı bir açıklamasını yaparmısın. yer neden çeker. şurada fizikten anlayan biri yok mu ya.....YER NEDEN ÇEKER.....bilim nedenini bilmez ama böyle birşeyin olduğunu bilir bunu bir tabu kabul ederek üstüne formüller koyar....ARAŞTIR YER NEDEN ÇEKER ÇOK BASİT GİBİ GÖZÜKÜYOR AMA HİÇ BİR MANTIKSAL AÇIKLAMASI YOKTUR......YER NEDEN ÇEKER?

6750[/snapback]

 

Doğada atomlar arasında çeşitli bağlar (iyonik-kovalent vs) ve bunların etkisiyle de çekim güçleri vardır. Madde dediğimiz kavram atomların bu çekim kuvveti ile biraraya gelmelerinden oluşur. Maddenin yoğunluğu bu çekim kuvvetleri ile doğru orantılıdır. Aynı şekilde donma-kaynama-buharlaşma sıcaklıkları da bu bağ kuvvetlerine bağlıdır. Katı maddelerde bu bağlar çok kuvvetli, sıvılarda ise daha düşüktür. Viskositesi çok düşük olan sıvılarda ise daha daha düşüktür. Gaz halinde ise en azdır. Boşluk itimi, eblek ve mesnetsiz bir tanımdır. Yoğunluğu daha yüksek olan maddeler, yoğunluğu daha düşük olan maddeleri daima kendine çeker. Bu çekim kuvvetinin gözle görülür olması gerekmez. Ama sen yere bakarsan anlarsın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Biraz daha açıklama yapmak gerekirse, -maddenin yoğunluğunun atomlar arası bağ kuvvetleri ile ilgili olduğunu belirtmiştim - gezegenlerde en yoğun bölüm çekirdek kısmıdır. Ve katmanların yoğunluğu merkezden uzaklaştıkça azalır. Haliyle merkeze doğru bir çekim kuvveti vardır.

Keza karadeliklerdeki çekim kuvveti de bu yoğunluk farkından kaynaklanır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba,

 

Hipotezden kurama giden yolu bilmediğiniz(bilim insanı değilseniz bilmek zorunda değilsiniz zaten) ya da konuyla aslında içten ilgilenmediğiniz için bilimi 'tabu' şeklinde görmeniz normal. Çünkü size anlaşılmaz ve 'dokunulmaz' geliyor herhalde. Ya da karmaşık! Doğaldır:) Kimyacılar, matematikçiler ve fizikçiler bile birbirini çok anlamazken herşeyi 29 harf ve 10 rakamın birsürü kombinasyonundan oluşan formullerle ya da başından sonuna giderken kendinizi kaybettiğiniz teorilerle tanımaya çalışmak kısa sürede insanın ilgisini dağıtıyor. Bilim insanlarının ilginç tarafı bu sayı ve rakamları sevmeleri işte! Bunların içine dalıp öyle şeyler yapıyorlar ki dışarıdan bakıldığında anlaşılmazı zor ve hatta bile 'tabu' gelebilir.

 

Şimdi gelelim konuya; bir teorim var demişsiniz. Teoriniz ilgimi çekti. Sizden bunu ispatlamanızı isteyeceğim. Bilim alanında bir teori ortaya koymanız için geçmeniz gereken aşamalar vardır. Ortaya attığınız hipotezi sınar ve ispatlarsanız bu bir teori olarak kabul edilebilir. Teorinizden emin olduğunuz için bunun alt basamaklarını görmek istedim;

 

1- Hipotez: ortaya koyduğunuz hipotez nedir?

2- Bu hipotezin aynı zamanda yanlışlanabilir olması gerekiyor, yani; karşı hipoteziniz nedir?

3- Hangi deneyleri yaptınız, bunları aynı şartlar altında denediğimizde aynı sonuçları vermesi lazım, bunları kontrollü şartlar altında denediğimizde aynı sonuçları verecek mi?

4-Bulgularınız teorinizi destekliyor mu?Değerlendirmeniz nedir?

5-Bu tartışıldı ve kabul gördü mü? Referanslarınız nelerdir?

 

Ve biliyorsunuz teoriler GEÇİCİDİR. Yani birisi çıkıp bu konuda yeni bir hipotez ve teori ile birşeyler yapıp daha önce o konuda yapılan çalışmalara yeni bir boyut getirirse ve bu çalışmalar denenip sınandıktan sonra geniş bir kitle (konuyla ilgili insanlar)tarafından KABUL GÖRÜRSE ortaya yeni bir teori çıkar. Bilim insanın evreni akıl ve mantığı ile tanımaya ve tanımlamaya çalışmasıdır. Devamlı araştırır ve daha geçerli, daha açıklayıcı olan cevapları arar. İtici gücü meraktır.

 

Teoriyi ortaya atan sizsiniz o halde teoriyi ispatlaması gereken de...

 

Ve bu arada; sorularınızı gerçekten birşeyleri açığa kavuşturmak için (yaklaşım tarzınızı geçiyorum) soruyorsanız, bugünkü anlamıyla Matematiği ve teorilerini açıklayan temel kitap Newton'un Prensipleri'dir. Fiziğe matematikten geçilmiştir. Konuyla ilgili olarak herhangi bir Üniversite 1. sınıf Fizik kitabına bakmanız halinde bilimin yerçekimini nasıl açıkladığını görebilirsiniz. A ilgi alanınız değildir, terimleri ya da kavramları anlamazsınız, olabilir!

 

Bütün bu uzun cevabı bilimi yanlış anladığınızı ve belki başka insanları da yanlış yönlendirebileceğinizi düşündüğüm için yazdım. Umarım aklınızda güzel soru işaretleri oluşmuştur ve önyargısız olarak bunlar üzerinde düşünmeye başlarsınız.

 

Hoşçakalın...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bana daha akıllı bir adam getirirmisiniz eblek arkadaşım soru açık vede net ama anlamadığın için açıklıyorum............................Yoğunluğu daha yüksek olan maddeler, yoğunluğu daha düşük olan maddeleri daima kendine çeker.......................................NEDEN ????????? NEDENİNİ SÖYLE BEN DİYORUM KKİ...............YOĞUNLUĞU DÜŞÜK OLAN MADDELERİ BOŞLUK YOĞUNLUĞU FAZLA OLAN MADDELERE DOĞRU İTER....... AŞAĞI DEĞİL YUKARI BAKARSAN UZAYA YOĞUNLUĞUN AZ OLDUĞU BÖLGEYE ÇIKTIĞIN ZAMAN BOŞLUĞUN SENİ YOĞUNLUĞU FAZLA OLAN YERE DOĞRU İTECEKTİR. HADİ ÇÜRÜT ) BE KENDİNİ AKILLI SANAN EBLEK BUNUN YANITI YOKTUR. BİLİM YER ÇEKİMİ DİYE BİR ŞEY VARDIR DEMİŞTİR. AMA NEDENENİ ARAŞTIRMAMIŞTIR NASILIYLA UĞRAŞMIŞTIR BUNUN ÜSTÜNE YENİ TEORİLER ÜRETMİŞTİR.... YER ÇEKİMİ BİR KANUNDUR.... KANUNLARI İSE BİRELERİ KOYAR....BU KANUNUNU KİM KOYMUŞTUR...... ARAŞTIR YERİN NEDEN ÇEKTİĞİNİ GİT BİR FİZİKÇİYE SOR... NEDENİ NEDİR ... NEDEN YOĞUNLUĞU AZ OLAN MADDELER YOĞUNLUĞU FAZLA OLAN MADDELER TARAFINDAN ÇEKİLİRLER.... SEN BANA YER ÇEKİMİNİN SÖZCÜK ANLAMINI YAZMIŞSIN..... HADİİ MADEM ÇOK BİLİYORSUN KANITLA ..........YOĞUNLUĞU DÜŞÜK OLAN MADDELERİ BOŞLUK YOĞUNLUĞU FAZLA OLAN MADDELERE DOĞRU İTER....... AŞAĞI DEĞİL YUKARI BAKARSAN UZAYA YOĞUNLUĞUN AZ OLDUĞU BÖLGEYE ÇIKTIĞIN ZAMAN BOŞLUĞUN SENİ YOĞUNLUĞU FAZLA OLAN YERE DOĞRU İTECEKTİR. HADİ ÇÜRÜT )

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

SEN BU FORUMDA GÖRDÜĞÜM EN TERBİYESİZ VE EN ÇARESİZ ADAMSIN, YAZIK SANA!

 

bana daha akıllı bir adam getirirmisiniz eblek arkadaşım soru açık vede net ama anlamadığın için açıklıyorum............................Yoğunluğu daha yüksek olan maddeler, yoğunluğu daha düşük olan maddeleri daima kendine çeker.......................................NEDEN ????????? NEDENİNİ SÖYLE BEN DİYORUM KKİ...............YOĞUNLUĞU DÜŞÜK OLAN MADDELERİ BOŞLUK YOĞUNLUĞU FAZLA OLAN MADDELERE DOĞRU İTER....... AŞAĞI DEĞİL YUKARI BAKARSAN UZAYA YOĞUNLUĞUN AZ OLDUĞU BÖLGEYE ÇIKTIĞIN ZAMAN BOŞLUĞUN SENİ YOĞUNLUĞU FAZLA OLAN YERE DOĞRU İTECEKTİR. HADİ ÇÜRÜT )  BE KENDİNİ AKILLI SANAN EBLEK BUNUN YANITI YOKTUR. BİLİM YER ÇEKİMİ DİYE BİR ŞEY VARDIR DEMİŞTİR. AMA NEDENENİ ARAŞTIRMAMIŞTIR NASILIYLA UĞRAŞMIŞTIR BUNUN ÜSTÜNE YENİ TEORİLER ÜRETMİŞTİR.... YER ÇEKİMİ BİR KANUNDUR.... KANUNLARI İSE BİRELERİ KOYAR....BU KANUNUNU KİM KOYMUŞTUR...... ARAŞTIR YERİN NEDEN ÇEKTİĞİNİ GİT BİR FİZİKÇİYE SOR... NEDENİ NEDİR ... NEDEN YOĞUNLUĞU AZ OLAN MADDELER YOĞUNLUĞU FAZLA OLAN MADDELER TARAFINDAN ÇEKİLİRLER.... SEN BANA YER ÇEKİMİNİN SÖZCÜK ANLAMINI YAZMIŞSIN..... HADİİ MADEM ÇOK BİLİYORSUN KANITLA ..........YOĞUNLUĞU DÜŞÜK OLAN MADDELERİ BOŞLUK YOĞUNLUĞU FAZLA OLAN MADDELERE DOĞRU İTER....... AŞAĞI DEĞİL YUKARI BAKARSAN UZAYA YOĞUNLUĞUN AZ OLDUĞU BÖLGEYE ÇIKTIĞIN ZAMAN BOŞLUĞUN SENİ YOĞUNLUĞU FAZLA OLAN YERE DOĞRU İTECEKTİR. HADİ ÇÜRÜT )

8486[/snapback]

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Diyorum ya, amac, sorulari arastirmak degil.

Bas paranoya, sürekli soru üretip, ürettikleri sorulain altinda ezilmek.

Zira ürettikleri garip sorularin altinda tanri yattigi savini kanitlamak icin bunca caba gösteriyorlar.Böyle bir cabaya gercekten gerek yok.

 

Oysa altinda ne yatarsa yatsin, sorulari cözmeye calismak yasamin ta kendisidir.

 

Hic bir bilim insani böyle yöntemlere basvurmamis, karsilastigi tüm sorularin üzerine gitmistir. Ister kanitlansin, ister kanitlanmasin.

Elbet, bosluk itimi gibi akillica soruldugu sanilan bir soruyu yakinda bilim insanlari basit bir hastaligin cözümünü ortaya koyar gibi kanitlayacaklardir.

O zaman bakalim daha ne garip sorular ortaya cikacak.

Örnegin :D (peki ic bükey usayin disinda ne var, SIKIYSA kanitlayin :D )gibi.

buna benzer sayisiz cözümsüz sorulari bir ortaokul ögrencisi bile üretebilir.

Önemli olan, siz hangisinin üzerine hangi bilgi birikimiyle gidiyorsunuz.

Asil tartisma konularinin icerigi bu olmalidir.

Birlerini köseye SIKISTIRIP hakli cikma gibi sanal bir hastaliga kapilmamak gerekir kanisindayim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.