Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

boşluk itimi


chromakey

Önerilen İletiler

Diyorum ya, amac, sorulari arastirmak degil.

Bas paranoya, sürekli soru üretip, ürettikleri sorulain altinda ezilmek.

Zira ürettikleri garip sorularin altinda tanri yattigi savini kanitlamak icin bunca caba gösteriyorlar.Böyle bir cabaya gercekten gerek yok.

 

Oysa altinda ne yatarsa yatsin, sorulari cözmeye calismak yasamin ta kendisidir.

 

Hic bir bilim insani böyle yöntemlere basvurmamis, karsilastigi tüm sorularin üzerine gitmistir. Ister kanitlansin, ister kanitlanmasin.

Elbet, bosluk itimi gibi akillica soruldugu sanilan bir soruyu yakinda bilim insanlari basit bir hastaligin cözümünü ortaya koyar gibi kanitlayacaklardir.

O zaman bakalim daha ne garip sorular ortaya cikacak.

Örnegin :D (peki ic bükey usayin disinda ne var, SIKIYSA kanitlayin :D )gibi.

buna benzer sayisiz cözümsüz sorulari bir ortaokul ögrencisi bile üretebilir.

Önemli olan, siz hangisinin üzerine hangi bilgi birikimiyle gidiyorsunuz.

Asil tartisma konularinin icerigi bu olmalidir.

Birlerini köseye SIKISTIRIP hakli cikma gibi sanal bir hastaliga kapilmamak gerekir kanisindayim.

8506[/snapback]

 

BEN HERKESİN BİLDİĞİ ASLINDA BİLİNMEYEN BİR ŞEY SORDUM... YOKSA BAZI SORULAR YAPIŞTIRIRRIMKİ APIŞIR KALIRSINIZ. HEPİMİZ BİLİYORUZ YERÇEKİMİ DİYE BİR ŞEY VAR AMA YERİN NEDEN ÇEKTİĞİNİ BİLMİYORUZ. HALATMI ATIYOR ÇEKİYOR BİRBİRİLERİNİ GÖRÜYORLÜRDA BİRLEŞMEKMİ İSTİYORLAR.... TAYLAT ABİ SAĞOLSUN OLAYIN SÖZCÜK ANLAMINI YAZMIŞ.. KÜTLESİ YOĞUN OLAN MADDELER AZ YOĞUN MADDELİRİ ÇEKER. BU YERÇEKİMİNİN TARİFİ. NEDEN NEDEN BİRBİRLERİNİN YOĞUNLUKLARINI NASIL HİSSEDİYORLAR. AAAAA BENİM YOĞUNLUĞUM DÜŞÜK SANA DOĞRU GELEYİM Mİ DİYOR........ İŞİK MADDEMİDİR DEĞİLMİDİR ? YENİ SORU

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tekrar cevap yazmaya tenezzül etmiyorum. Allah seni bildiği gibi yapsın.

8545[/snapback]

 

Zaten siz yeterince aciklamistiniz olayi.

Eksikleri olsa bile, ki bunu bilim insanlari bilim diliyle de aciklayabilirler; her gün ilerlemekte olan arastirmalar bilgi üzerine bilgi ekleyerek sorularin üzerine gitmektedirler. :clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

lütfen bana yer çekiminin mantıklı bir açıklamasını yaparmısın. yer neden çeker. şurada fizikten anlayan biri yok mu ya.....YER NEDEN ÇEKER.....bilim nedenini bilmez ama böyle birşeyin olduğunu bilir bunu bir tabu kabul ederek üstüne formüller koyar....ARAŞTIR YER NEDEN ÇEKER ÇOK BASİT GİBİ GÖZÜKÜYOR AMA HİÇ BİR MANTIKSAL AÇIKLAMASI YOKTUR......YER NEDEN ÇEKER?

6750[/snapback]

 

Doğada atomlar arasında çeşitli bağlar (iyonik-kovalent vs) ve bunların etkisiyle de çekim güçleri vardır. Madde dediğimiz kavram atomların bu çekim kuvveti ile biraraya gelmelerinden oluşur. Maddenin yoğunluğu bu çekim kuvvetleri ile doğru orantılıdır. Aynı şekilde donma-kaynama-buharlaşma sıcaklıkları da bu bağ kuvvetlerine bağlıdır. Katı maddelerde bu bağlar çok kuvvetli, sıvılarda ise daha düşüktür. Viskositesi çok düşük olan sıvılarda ise daha daha düşüktür. Gaz halinde ise en azdır. Boşluk itimi, EBLEK ve mesnetsiz bir tanımdır. Yoğunluğu daha yüksek olan maddeler, yoğunluğu daha düşük olan maddeleri daima kendine çeker. Bu çekim kuvvetinin gözle görülür olması gerekmez. Ama sen yere bakarsan anlarsın.

7570[/snapback]

BUARADA BANA KIZAN TAYLAT ABİ ÖNCE SEN LAFLARINA DİKKAT ETKİ BENDE SENLE ÖYLE KONUŞAYIM. YUKARIDAKİ EBLEK YAZISINI BABAN MI KULLANDI

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sn Canuğur boşverin; kendi hayatındaki mutsuzluk,eksik ve boşlukları başka insanlardan çıkarmaya çalışan, tartışma ADABINI bilmeyen, yanlış olduğunu görse bile bunu itiraf edip yeni görüşlere saygı duyamayacak kadar egosuna teslim insanlarla fazla uğraşmaya değmez. Tartışma denilen şeyin bir üslubu ve terbiyesi vardır. Sanal ortamda hakaret etmek bir nevi yalancı rahatlama ya da büyüklük duygusu yaratıyor ama bu tatmin edici ve huzur verici olmadığı için arayış daha çook devam eder. Çünkü yaptığınız her hareket size geri döner. Yanlış davranışlar bir kısır döngü yaratıp durduğu için de insan mutsuz olur. Böyle insanlara Tanrıdan şifa diliyorum.

 

Sanal ortam olmasaydı; kesinlikle cevabım daha farklı olurdu:) Ama diyorum ki;

 

Mevlananın dediği gibi 'sizin bilginiz karşıdakinin anladığı kadardır'. O yüzden boşverin...:)

 

Tekrar cevap yazmaya tenezzül etmiyorum. Allah seni bildiği gibi yapsın.

8545[/snapback]

 

Zaten siz yeterince aciklamistiniz olayi.

Eksikleri olsa bile, ki bunu bilim insanlari bilim diliyle de aciklayabilirler; her gün ilerlemekte olan arastirmalar bilgi üzerine bilgi ekleyerek sorularin üzerine gitmektedirler. :clover:

8549[/snapback]

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

HAKLISINIZ. BILIMDE ZATEN KESINLIK KOLAY DEGILDIR. HERSEY BIR SÜRECTIR.

:excl: YANITI OLMAYAN SORU, YER YÜZÜNDE YOKTUR.

AMA HENÜZ BULUNAMAMISTIR, O BASKA.

 

ÖYLE ILGINC GELIYOR KI SORULAR; ÖRNEGIN, PLUTON GEZEGENINDEKI MADENLERI SIKIYSA ADLARINI YAZ, SIKIYSA ORADAKI ALTIN REZERVLERININ KAC TON OLDUGUNU SÖYLE GIBILERDEN SORULAR.

BEN DE DIYORUM KI HENÜZ CÖZÜLMEMIS SORULARIN PESINE TAKILIP KONUYU BASKA ALANLARA CEKMEYIN. BILIMDE ON BINLERCE CÖZÜLMEMIS SORULAR YANIT BEKLEMEKTE.

 

ARKADAS BOSLUK ITIMINE TAKMIS. HAKLI OLABILIR,

BOSLUK ITIMI DEDIGI SEYIN, ASLINDA ALAN TEORISI OLDUGUNU VE HENÜZ CÖZÜLMEDIGINI, NEWTON DA, EINSTEIN DA BILIYOR.

 

YONE DE,

Newton, iki cismin birbirini, kütleleriyle doğru, aralarındaki uzaklığın karesiyle ters orantılı olarak çektiğini söyler.

Bu bir kuraldır; bu kurala bütün cisimler uyar.

 

İşte iki cisim arasındaki bu ilişki saptanmış ise de nedeni henüz açıklanamamaktadır.

Newton'a yöneltilen eleştirilerden biri de budur.

 

Halbuki bu, tamamen yersiz bir eleştiridir.

 

Çünkü cisimler, Newton yokken de birbirini çekmekteydi, Newton'un yaptığı, var olan bir ilişkiyi açığa çıkarmaktır.

Nedeni ise zaten Kuantum teorisince de çözümlenebilmiş değildir.

Arkadas ta kalkmis, bunun nedeninde israr ediyor :D

 

Oysa Alan teorisi ile ilgili bu belirsizlik devam etmektedir.

 

Bu konuda Amerikalı fizikçi Stephan Hawking'in yirmi yıl kadar önce ortaya atıtığı bir hipotez var. Buna göre iki cisim arasında, kütleleri sıfır olan parçalıklar var. Bunlar ışık hızından çok daha yüksek bir hızla iki cisim arasında gidip gelmekte ve bir çekim alanı oluşturmaktadır.

SIMDILIK BOSLUK ITIMI DENEN ALAN TEORISI HAKKINDA GECERLIGINI KORUYAN, AMA KANITLANAMAMIS BIR HIPOTEZ OLARAK VARLIGINI HALA SÜRDÜRMEKTEDIR HAWKING DÜSÜNCESI.

BILIYORSUNUZ, HIPOTEZ, HENÜZ KANITLANMAMIS SAVLARA DENIR.

 

Dikkat çekici yanı da Einstein'in izafiyet terisi ile çelişiyor olmasıdır.

Einstein, hiçbir maddenin hızının ışık hızından fazla olamayacağını, hatta ışık hızına yaklaşamayacağını, çünkü o durumda kütlesinin sonsuz olacağını söyler.

 

Hawking'in bu varsayımı bugün doğrulanabilmiş veya çürütülebilmiş de değildir. Ancak, nedeni bilinmese de çekim alanının değeri saptanabilmektedir.

 

Örneğin Plüton Gezegeni'nin olduğu yerde Dünya'nın çekim alanının ne kadar olduğu veya Dünya'yı, Samanyolu'nun merkezindeki o sonsuz kütlenin ne kadar kuvvetle çektiği hesaplanabiliyor.

 

Hatta Ayın üzerindeki bir *** tanesine denizdeki suyun ne kadarlık kuvvet uyguladığı bile hesaplanabiliyor. Bu konuda bir sorun yok. Ama nedeni henüz açıklanabilmiş değildir.

 

Ayrıca, iki cisim arasında gidip gelen parçacıkların oluşturduğu kütle, sabit değil, kimi yerde yoğun kimi yerde daha az olabilmektedir. Bu da kütle için “hem orada hem burada” biçimindeki tanımları beraberinde getirmekte ve bu kimilerince bilinemezcilik teorisi için bir dayanak olarak görülüp, konuyu lastik gibi istedikleri alana cekmelerine yariyor.

 

OYSA BILIM OYUNCAK DEGILDIR.

SABIRLI OLUNURSA HER SEYIN YANITI BIR GÜN MUTLAKA VERILECEKTIR.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

İŞTE SİZE BİR TEORİM YER ÇEKİMİ YOKTUR BOŞLUK İTİMİ VARDIR. HER MADDE BOŞLUKTAN KAÇAR YANİ YOK OLMAKTAN. BUNUN İSMİNE BOŞLUK İTİMİ DİYORUM BU TEORİ BANA İATTİR KİMSE ÜSTLENMESİN. BANA BOŞLUĞUN İTMEDİĞİNİ İSPATLAYIN...........

eee bizden biri oldun ya ortaya muhteşem teoriler atıyorsun süpersin chro

bilim tabular üzerine mi?kurulmuş o zaman tabular üzerine kurulan islam bilim dinimidir?madde boşluktan niye kaçıyor mesela ben chro gördüğüm zaman kaçarım ha diyeceksin ki bilim neden sorusuna cevap vermez nasıl sorusuna cevap verir o zaman islamda niye bu dünyadayız sorusuna tanri niye cevap veriyor hani islam bilimseldi chro?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İŞTE SİZE BİR TEORİM YER ÇEKİMİ YOKTUR BOŞLUK İTİMİ VARDIR. HER MADDE BOŞLUKTAN KAÇAR YANİ YOK OLMAKTAN. BUNUN İSMİNE BOŞLUK İTİMİ DİYORUM BU TEORİ BANA İATTİR KİMSE ÜSTLENMESİN. BANA BOŞLUĞUN İTMEDİĞİNİ İSPATLAYIN...........

Karadelikler, bildiğimiz çekimi en güçlü objelerdir. Fakat kendileri küçük olduklarından, etraflarındaki uzay boşluğu aşağı yukarı Dünyanın etrafındaki boşluk kadardır diye söyleyebiliriz. Fakat, nedense, aşağı yukarı aynı miktarda boşlukla çevreli olsalar bile, birisi ışığı yutabiliyor. Demek ki boşlukla alakası yok.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Chrom:

 

Senin dediğin şey neye benziyor biliyormusun? Ayakkabıcıya gittiğin zaman bir ayakkabı seçersin ve ayağına büyük çıkar. Şimdi burada 2 sorun var. Ya ayak küçüktür ya da ayakkabı büyüktür. Biz ayak küçüktür diyoruz mesela sense yok ayakkabı büyüktür diyorsun. Şimdi böyle bir durumda asıl gerçek nedir? Asıl gerçek, ayak ile ayakkabı büyüklüğünün farklı olmasıdır. Gerçek budur. Nasıl adlandırdığın değil. Bu yüzden, senin dediğin yöntem sadece gerçeği saptırarak insanların midesini bulandırmaktan başka bir şey değildir. Ayak ile ayakkabının uzunlukları farklıdır gibi gerçek olan yeni bir bilgi kazandırmıyor bize.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...
Yoğunluğu daha yüksek olan maddeler, yoğunluğu daha düşük olan maddeleri daima kendine çeker.......................................NEDEN ????????? NEDENİNİ SÖYLE BEN DİYORUM KKİ...............YOĞUNLUĞU DÜŞÜK OLAN MADDELERİ BOŞLUK YOĞUNLUĞU FAZLA OLAN MADDELERE DOĞRU İTER....... AŞAĞI DEĞİL YUKARI BAKARSAN UZAYA YOĞUNLUĞUN AZ OLDUĞU BÖLGEYE ÇIKTIĞIN ZAMAN BOŞLUĞUN SENİ YOĞUNLUĞU FAZLA OLAN YERE DOĞRU İTECEKTİR. HADİ ÇÜRÜT ) ....... BİLİM YER ÇEKİMİ DİYE BİR ŞEY VARDIR DEMİŞTİR. AMA NEDENENİ ARAŞTIRMAMIŞTIR NASILIYLA UĞRAŞMIŞTIR BUNUN ÜSTÜNE YENİ TEORİLER ÜRETMİŞTİR.... YER ÇEKİMİ BİR KANUNDUR.... KANUNLARI İSE BİRELERİ KOYAR....BU KANUNUNU KİM KOYMUŞTUR...... ARAŞTIR YERİN NEDEN ÇEKTİĞİNİ GİT BİR FİZİKÇİYE SOR... NEDENİ NEDİR ... NEDEN YOĞUNLUĞU AZ OLAN MADDELER YOĞUNLUĞU FAZLA OLAN MADDELER TARAFINDAN ÇEKİLİRLER.... SEN BANA YER ÇEKİMİNİN SÖZCÜK ANLAMINI YAZMIŞSIN..... ..........YOĞUNLUĞU DÜŞÜK OLAN MADDELERİ BOŞLUK YOĞUNLUĞU FAZLA OLAN MADDELERE DOĞRU İTER....... AŞAĞI DEĞİL YUKARI BAKARSAN UZAYA YOĞUNLUĞUN AZ OLDUĞU BÖLGEYE ÇIKTIĞIN ZAMAN BOŞLUĞUN SENİ YOĞUNLUĞU FAZLA OLAN YERE DOĞRU İTECEKTİR. HADİ ÇÜRÜT )

 

 

Yeniyim ya da yaşım küçük diye ezmeye kalkmayın ama açıklamasını yapmak istiyorum:

 

Yoğun maddelerin, daha az yoğun maddeleri çekmesi, hatta bunu boşluğun sağlaması gibi bir olay olmaz çünkü yoğun maddenin daha az ypğun maddeyi çektiği kadar, daha az yoğun madde de yoğun maddeyi çeker. Hatırlayalım:

 

çekim kuvveti=iki maddenin kütlesi / aradaki uzaklığın karesi

 

Her iki maddeyi de formülde yerine koyarsak bir değişiklik olmadığını farkederiz.

 

Ayrıca boşluğun itmesi gibi bir olay da olamaz çünkü madde denilen şey zaten evrende boşluğun içindedir. Bu yüzden boşluktan kaçacak yeri yoktur. Hatta eğer boşluk itseydi (burada aslında karanlık maddeden bahsediyorum) her taraftan eşit itecekti çünkü evrenin sonsuz olduğu kabul edilir. (her ne kadar boyut anlamında sonsuzluğa inanmasam da bunu kabul ediyorum.)

 

Ve şimdi burada asıl söylemek istediğime geldi:

Ortaya bir hipotez konur ve doğru olup olmadığı tartışılıp ya da deneylerle saptanmaya çalışılır. Bu foruma üye olduğumda gözlemlediğim şey, sürekli bir çatışma ve rekabetti. En azından bu tür başlıklarda bunu yapmayalım.

 

Saygılarımla,

Elçin

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

SİZE BİR TEORİM YER ÇEKİMİ YOKTUR BOŞLUK İTİMİ VARDIR. HER MADDE BOŞLUKTAN KAÇAR YANİ YOK OLMAKTAN. BUNUN İSMİNE BOŞLUK İTİMİ DİYORUM BU TEORİ BANA İATTİR KİMSE ÜSTLENMESİN. BANA BOŞLUĞUN İTMEDİĞİNİ İSPATLAYIN...........

 

Boşluk itimi diye bir şey yok

 

Boşluk itimi olsaydı havaya taş attığınızda taş rastgele yanlara sağa sola yukları aşağı doğru yol alırdı (artık boşluk nereye iterse ). ama ne oluyor ? taş hep dünyanın merkezine doğru yol alıyor, yani bize göre hep yere düşüyor, buda boşluk itimini yanlışlar, yer çekimini doğrular.

 

Uzayda taş attığınız zaman taş havada asılı kalır, herhagi bir yere yönelmez, çünkü herhangi bir çekim gücü yoktur, boşluk ne iter nede çeker ! ama gezegenlere doğru yaklaştıkça gezegenin çekimi artacağından gezegen o cismi çekirdeğine doğru çeker. Tabi bu çekim gücü her gezegen için farklıdır.

 

saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.