Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Çin malı cep telefonları için programlar


Önerilen İletiler

Orijinal iphone fiyatlarını gören yurdum insanı Çin malı iphone'lara yoğun ilgi göstermeye başladı. Aslında kimse haksız da sayılmaz. Orijinal iphone fiyatları 1000 tl iken, çin malı iphone'ların 200 TL olması çoğu insanı çin malı iphone almaya yöneltiyor.

 

"Çin malı iphone'ları nerede bulabilirim?" diye bir sorununuz olmasın. Fatih'te, Karaköy'de ve Avrupa Yakası'ndaki telefoncularda rahatlıkla bulabilirsiniz. Tabii, bu telefonları satan satıcalara "Bu telefon Çin malı diye hemen bozulur mu?", "Bozuk çıkarsa ne yapacağız?", "Garanti belgesi gibi bir şey veriyor musunuz?" gibi

 

sorular sorduğunuz zaman satıcıların size: "Garantisi biziz abi" demeleri de bizi şüphelendirmiyor değil. Ancak endişe edecek hiçbir şey yok. Bu iphone'lar Çin malı falan ama, çok da kaliteli makineler. Şimdi sizlere bu Çin malı iphone'ların beğendiğim özelliklerini anlatayım:

 

* Şarj etmeden bir hafta boyunca dayanabiliyor.

* Çok sağlamdırlar. Darbelere karşı dayanıklıdırlar ve çok çabuk çizilmezler.

* Dokunmatik java uygulamaları kaldırabiliyorlar. (Bu yazıda sizlere kendi çakma iphone'uma yüklediğim ve test edip beğendiğim 10 temel programı paylaşacağım.)

* Wi-fi (kablosuz internete bağlanabiliyor)

* TV izlenebiliyor

* Bilgisayardan şarj edilebiliyor

* İçerisinde yüklü gelen Çince olmayan programlar bulunmaktadır. (Özellikle snaptu adındaki program. Bu uygulamanın içerisinde facebook ve twitter gibi uygulamalar da bulunmaktadır.)

 

 

* Ön taraflarında küçük bir kamera bulunmaktadır. (3g kamerası da diyebiliriz ama ben henüz 3g'li konuşma yapmayı denemedim)

* Arka tarafta bulunan kamerada flaş bulunmaktadır.

* Dokunmatik algılayıcıları çok hızlıdır.

 

Aşağıdaki resimde iphone üzerine çizdiğim beyaz renkteki yuvarlak yer ön kameranın bulunduğu yeri göstermektedir.

 

ön kameralı çin malı iphone

 

ön kameralı çin malı iphone

 

Peki bu çin malı iphone'ların hiç mi kötü özellikleri yok? Tabii ki de var:

 

* En önemlisi bu telefonlarla görüşme yaparken sesiniz karşıdaki kişiye yankı yaparak gider. Bunun çözümü ise bu telefonlarla görüşme yaparken bağırarak konuşmamak gerekir. Olabildiğince anlaşılır ve kısık bir sesle konuşursanız bu sorun ortadan kalkacaktır.

* Çin malı iphone aldığınız zaman bu telefonu ilk siz kullanın. Dokunmatik algılayıcıları ilk olarak sizin elinizi algıladığı için ileriki zamanlarda sizin elinizi daha iyi algılayacaktır.

* Bu telefonları kullanırken çok nazik olmanız gerekmektedir. (Gerçek iphone'ları kullanırken de nazik olmalısınız tabii. Gerçek olanları 1000 TL olduğu için nazik olmamız, çin malı olanları doğru düzgün çalışabilsin, verdiğimiz komutları rahatça algılayabilsin diye nazik olmamız lazım..)

 

Sizlere Çin malı iphone'un özelliklerini iyi ve kötü yönleriyle aktardım.Şimdi internet forumlarında yazan "Çin malı iphone'lara hiçbir program yüklenmiyor, zaten o kadar paraya anca televizyon izlersiniz." sözünün hiç de gerçeği yansıtmadığını göstereceğim. İşte Çin malı iphone'lar için gerekli olan ve kullanıp da beğendiğim 8 temel program. Hepsi tam ekrandır ve kendi "upload"ımdır. Programların hiçbiri dokunmatik algılayıcı sorunu yaşamamaktadır.

 

not:aşağıda paylaştığım programların hepsi çin malı iphone'lar ve java destekleyen tüm dokunmatik telefonlarda çalışmaktadır.

 

* Bolt 1.7 (Hızlı İnternet Tarayıcısı)

 

bolt

 

bolt

 

Gelişmiş download manager özelliği bulunan, facebook, twitter gibi sitelere rahatça girebilmenizi sağlayan bana göre en iyi internet tarayıcısı programı. Bu programı bilgisayarınızdan rahatça öğrenebilmeniz için yapılmış bir demo da bulunmaktadır. Demoya buradan ulaşabilirsiniz. Programı indirmek için de

 

buraya tıklamanız yeterli.

 

* Opera Mini 5.0 (Türkçe İnternet Tarayıcısı)

 

opera mini 5.1

 

opera mini 5.1

 

Bu da Türkçe internet tarayıcısı. Bolt daha hızlı olabilir ama opera mini hem türkçe hem de görsel içerik açısından bolt programından çok daha iyi. Kullanımı daha basit. Resimdeki telefonda ingilizce ancak yüklediğinizde siz de göreceksiniz program türkçe. Opera mini 5.0 programını buradan indirebilirsiniz.

 

* Winrar Dosyalarını Açma Programı(.rar)

 

\

 

Telefonumuza program veya oyun yükleriz. Belki de siz bu yazıyı çin malı iphone'unuzdan okuyorsunuzdur. Buradan indirdiğiniz programlardan biri winrar yardımıyla sıkıştırılmış olabilir. Sorun değil. Bu program sayesinde .rar uzantılı dosyaları açabileceksiniz. Programı indirmek için buraya tıklayın.

 

* Not Defteri (Not Pad)

 

\

 

Bilgisayarınızı unuttunuz.. Yanınızda kalem, kağıt da yok. Ama acilen not almanız gerekli. Hemen çin malı iphone'unuzu elinize alın ve not pad programını açın. Bu program sayesinde istediğiniz kadar not alabileceksiniz ve aldığınız notları kaydedebileceksiniz. Notpad programını indirmek için buraya tıklayın.

 

* Snaptu 1.3 (Facebook, twitter vb.)

 

Snaptu uygulaması, dokunmatik telefonlar için yapılmış çok güzel bir java uygulamasıdır.

 

İçerisinde yukarıda da yazdığım üzere; facebook ve twitter uygulamaları, bu uygulamaların yanı sıra hava durumu, sinema, spor, haberler ve gazete uygulamaları mevcut.

 

snaptu uygulaması

 

snaptu uygulaması

 

Snaptu programı, benim aldığım çin malı iphone içerisinde yüklü olarak geldi. Ancak hepsinin içerisinde de yüklü olarak gelmiyor malesef. Siz de bu programı çin malı iphone'unuza yüklemek istiyorsanız, programı buradan indirebilirsiniz.

 

* KD MÜZİK PLAYER

 

kd player türkçe

 

kd player türkçe

 

Programı açıklamaya gerek yok. Adı üzerine müzik player. Telefonunuzun içerisinde yüklü olarak gelen müzik playerı beğenmez iseniz kd müzik player sizin için iyi bir seçenek. Yükleyip denemenizde fayda var derim. KD Müzik player programını indirmek için buraya tıklayın.

 

* Blue FTP (telefonunuza hükmedin)

 

blue ftp

 

blue ftp

 

Bu program telefonunuzun her şeyi. Hafıza kartınızı ve telefonunuzun hafızasını seçerek içerilerindeki klasörleri, dosyaları görebilir, müzik dinleyebilir, dosyaları sıkıştırabilir (zip leyebilir), .bin uzantılı dosyaları açabilir, resimleri görüntüleyebilir ve resimlerin boyutunu büyültüp küçültebilirsiniz. Bu programı indirmek için buraya tıklayın.

 

* Foliant 0.6.3(kitap okuma programı)

 

\

 

İçerisinde İngilizce-Rusça sözlük de bulunduran kitap okuma programı. Görsel açıdan göze çok hoş gelen bir program. Resimde program ingilizce gözükmüyor ama merak etmeyin program ingilizce. Kendi çektiğim resimler çok kaliteli olmadığı için bu resmi koydum. Porgramı kendi telefonunuza yüklediğinizde siz de göreceksiniz ki program ingilizce. Eminim ki bu program çok işinize yarayacaktır. Programı indirmek için buraya tıklayın.

 

Şimdilik bu kadar. Bir dahaki yazılarımda çin malı iphone'lar ve java destekleyen tüm dokunmatik telefonlar için çok güzel oyunlar paylaşacağım.

Tarih: Düzenleyen: Admin
Telif haklari nedeniyle linkler uzaklastirilmistir.
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...
  • 5 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.