Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Atatürk'ün Müslüman Olmadığını Savunanlar OKU!


Ya Sev Ya Sevr

Önerilen İletiler

Tarih, sürekli olarak devrimler ve karşı devrimlerle, onların taraftarlarının çatışmalarıyla sürer gider. Devrimciler yeniliğin, karşı devrimciler ise eskinin, geleneklerin taraflarıdırlar. Orta çağda kölecilik kaldırılmak istenirken, gelenekçiler "köle hiç özgür olurmu" diye ayak diremişler, çeşitli coğrafyalarda savaşımı yüz yıla dayanmıştır. Halen de devam etmektedir.

 

Günümüzde ise demokratik düzen taraftarları ve karşıtları vardır. Demokratik devrimlere ve taraflarına, karşıtlarınca akla gelen her türlü iftira atılacaktır. Bu, tarihsel gerçeklerdendir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türkiye'nin sözde müslümanlarin yani su Atatürk ve Cumhuriyet karsiti olan ama kendilerini müslüman sananlarin söyle bir dünyaya bakardilar ve sunu sorardilar kendilerine;Seriatla yönetilen hangi müslüman devlet kalkinmistir acaba dünyada.Veya neden müslümanlar 700 yildir bir dahi yetistiremediler?Dünyada ki bütün kesifler,yeni buluslar,insanliga hizmet eden calismalarin tümünü müslüman olmayanlar ortaya cikardi ve insanligin hizmetine sundu.Müslümanlar ne yapti peki:BIRBIRLERINI KIRDILAR VE HALA KIRMAKTALAR.

 

Türkiye'de ki bu sözde müslümanlar ise 90 yildir Atatürk düsmanligina soyundular cünkü Atatürk onlara "DININIZI TAM OLARAK ÖGRENIN,"dedi.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Müslümanlar ne yapti peki:BIRBIRLERINI KIRDILAR VE HALA KIRMAKTALAR.

Politika dostum seninle bu konuda farklı düşünüyoruz ama, gerçek te şu ne yazık ki;

 

Tüm inançlar, mezhepler ve ideolojiler insanları bölmek, parçalamak, kamplara ayırmak için oluşturulmuşlardır. Hepsinde belli bir otoritenin hükümleri geçerli kılınarak üstünlüğü, özgürlüğü sağlanır. Diğerleri ise ötekileştirilir aynı imtiyazlardan yararlanamazlar.

 

Yine herkes kendi inancının, mezhebinin, ideolojisinin en adilane, en insan yararına olduğunu savunur ne var ki.. Ona inandırılmışlardır. Ama ögeleri objektif olarak incelendiğinde, hiç te öyle değildir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

 

Tüm inançlar, mezhepler ve ideolojiler insanları bölmek, parçalamak, kamplara ayırmak için oluşturulmuşlardır.

 

İnançlar insanları parçalamak,bölmek için değil tam aksine sevgi ve birlik oluşturmak içindir..Mezheplerin hepsinin,dinlerin kurulduktan sonra bölündükleri bir gerçektir..Ayrıca İslam'ın temelinde bölünmeye şiddetle karşı çıkılır..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İnançlar insanları parçalamak,bölmek için değil tam aksine sevgi ve birlik oluşturmak içindir..

İspat dedin ya.. smile.png İspatı orada bak git, yada git bak. :) Günde en az yüz kişi ölüyor. Bir de tarihe bak..

İspatlar beni doğruluyor. Seni değil.

 

Sevgi ve birlik ancak gerçek demokrasilerde mümkündür.

 

Mezheplerin hepsinin,dinlerin kurulduktan sonra bölündükleri bir gerçektir..

 

Son tahlilde dinlerin hepsi aslında birer mezheptir. Aynı ögeleri bir kaç ufak farkla hepsi taşır. Tek kaynak, ortaçağ törelerinin bir yaratıcıya atanması.

 

Ayrıca İslam'ın temelinde bölünmeye şiddetle karşı çıkılır..

 

E tabi. Kendisi dışındakini kabullenmez de onun için. Sen de Bahai gösterip İslamdan vuruyorsun. smile.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ne yapalım haklısın..Bir toplum yokki gösterelim bak din buydu böyle yaşadılar diye..Ama bu insanların kendi dinlerinin yasak ettiği şeyleri ancak o dinin kaynaklarıyla anlatabiliriz..Buyur oku..

 

 

 

27. Onlar, Allah’a verdikleri sözü, pekiştirilmesinden sonra bozan, Allah’ın korunmasını emrettiği bağları

(iman, akrabalık, beşerî ve ahlâkî bütün ilişkileri) koparan ve yeryüzünde bozgunculuk yapan

kimselerdir. İşte onlar ziyana uğrayanların ta kendileridir.

 

Allah’ın rızkından yiyin, için. Yalnız, yeryüzünde

bozgunculuk yaparak fesat çıkarmayın.

 

 

yeryüzünde fesat çıkaranlar var ya; işte lânet onlara, yurdun

kötüsü (cehennem) de onlaradır.

 

Dini dosdoğru tutun ve onda ayrılığa düşmeyin!

 

Ama aralarından çıkan gruplar ayrılığa düştüler. Elem dolu bir günün azâbından vay o zulmedenlerin

hâline!

(Bak ayrılığın cezası azap olarak belirtilmiş)

 

 

Hep birlikte Allah’ın ipine (Kur’an’a) sımsıkı sarılın. Parçalanıp bölünmeyin.

 

 

 

Ayetleri okuduysan umarımki neyin ne olduğunu farketmişsindir..Sana birçok şekilde ispat edebilirim İslam artık İslam olarak yaşanmadığına dair..Sen insanlara ispat olarak gösterdin sevgili meraba ama ben o insanların ellerindeki kaynağı ispat olarak gösterdim hangimizinki daha şiddetli ?

 

Ayetleri okuduysan çok net anlarsın İslam terörede bölünmeyede karşı bir dindir..Ceza olarak Cehennem gibi yer belirtiliyor bundan daha net olanı var mı smile.png Doğru birşey varsa sevgili politikada bunu dile getirmişti zaten Müslümanlık doğru bir Müslümanlık şeklinde yaşanmıyor..Yukarıda ispatı var haklısın desen yeter..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ayetleri okuduysan çok net anlarsın İslam terörede bölünmeyede karşı bir dindir..Ceza olarak Cehennem gibi yer belirtiliyor bundan daha net olanı var mı

 

Ömrümüz ayet okumakla geçti dostum. O ayetleri sen başka yorumluyorsun, ben başka, ve onlarca mezhep te başka yormluyor. Bir netlik yok. Bir taraftan "sizden gayrısını öldürün" derken, bir taraftan da "bir can dahi almayın" diyor. Bırak öldürmeyi, "Sizden gayrısı" fikrinden daha büyük bölünme olurmu?

 

Tüm dinlerin tüm ögeleri böyle.. Tümü bir biri ile çelişmekte..

 

Benim bir arkadaşım vardı aynen şöyle söylerdi; "Ben fikre değil o fikrin yaptırdığı eyleme bakarım"

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Benim güzel arkadaşım..Seni her zaman anladım ama birkerede senden aynı anlayışı beklerim..Haklısın demedin canın yinede sağolsun..

Savaş için kullanılmış ayeti bütün alem için farzmış gibi anlamak doğru olmayan bir anlayıştır..Tabiki ateş bacayı sarmış ve tereddüt etmeden öldürün doğal bir emirdir..Yaşatın deseydi büyük bir çelişki görürdük ve bu çok komik bir durum olurdu :) Kabileden olmayan adamı kabileden sayamazsın..Birliğe çağıran insanı red etmişsen birlik düşmanı olmuş olursun..Bu işler hep böyledir ve böyle olacaktır..Hristiyanlığın temeli yada Yahudiliğin temeli ile İslam arasında hiçbir fark yoktur..Çelişen din değil insanlardır..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Benim güzel arkadaşım..Seni her zaman anladım ama birkerede senden aynı anlayışı beklerim..Haklısın demedin canın yinede sağolsun..

 

Benim sözlerim anlaşılırda ondan anlıyorsun. smile.png Zaten benim için anlamak ta kafi değil. Yanında bir de samimiyet gerek. Fikri icraat için.

 

Savaş için kullanılmış ayeti bütün alem için farzmış gibi anlamak doğru olmayan bir anlayıştır..

 

 

Geç bu savaş bahanelerini.. Aşağıdaki söylemin neresinde savaş var? Apaçık kültür ve töre dayatması.. Hükümün başlıbaşına anlamı var.

 

"Arzu ettilerki kendileri küfre saptıkları gibi sizde sapasınız beraber olasınız. Bu sebeple onlar allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin.Eğer bundan yüz çevirirlerse yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan ne bir dost edinin ne de bir yardımcı."

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Verdiğin ayette herşey apaçık yazıyor..Üstelik bir sonraki ayete bakarsak

 

 

Ancak sizinle aralarında anlaşma olan bir topluma sığınmış bulunanlar, yahut ne sizinle ne de kendi

kavimleriyle savaşmayı içlerine sığdıramayıp (tarafsız olarak) size gelenler başka.

 

Kafadaki canlandırma dahada çok netleşir..Üstelik senin yazdığın ayette ilk cümleye bakarsan töre olmadığını görmüş olursun..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kafadaki canlandırma dahada çok netleşir..Üstelik senin yazdığın ayette ilk cümleye bakarsan töre olmadığını görmüş olursun..

 

"kendileri küfre saptıkları gibi sizde sapasınız..."

 

Bu apaçık bir töredir. Başka toplumların kültürlerini yanlış saymaktır. Bunun için, "sizden olmayan" denilmektedir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ataturk diyanet isleri baskanligini kurmustur .. hem de itina ile ; )

 

Kurani anlasilir olmasi icin turkceye tercume ettirmistir ...

 

Ataturkun cubbeli takkeli gerici kisileri ezmistir hem de hic acimadan ; tarikatlarini dagittirmistir, fikir sistemlerini ikna ve pozitif bilim ile ezmistir ...

 

hayatta en hakiki mursit ilimdir, fendir der smile.png

 

ama yandaslarindan hatimleri ve alimleri itina ile kollamistir , onlara aksamlari Kuran okutturmustur .. Kuran dinlemistir ve mesajini almistir ..

 

Ataturk okuyan ve en akilci olan bilgiye ulasabilen biriydi .. Ataturk Kurani biliyordu .. wink.png

 

 

Peygamberimizi sav oven konusmalari vardir ; bedir savasini oven konusmalari vardir ...

 

 

 

Alkol almasi onun gunahkar oldugunu gostermez ;

 

surekli alkol icen hangi kisi hayatinda basaridan basariya kosmustur ; vatana millete hayirli olmustur

 

suur keskinligi ve sokucu bakislari olan, hazircevap ve stratejik manevra kabiliyeti olan kac kisi alkolun etkisine bunlari yorabilir ?

 

alkolden faydalanmis ta olabilir Ataturk

 

cunku zevk duskunu ve uyusuk hicbir tavri yoktur ! aksine calisan ve ureten bir yapisi oldugunu goruyoruz; ) bunu iyi cozumlemek lazim ! alkolu kullanmistir ..

 

 

 

Alkol Ataturk icin gizli bir nimet hukmundedir ; ) Allahu Alem :)

 

simdi duz bakanlar duz yazicak bunun uzerine :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ayetin daha detaylı kelimelerle yazılışı varken niye zorlaştırıyorsun..Kendileri bir fayda sağlamayacak inançta oldukları gibi sizinde onlarla birlikte olmanızı ve doğru yolunuzdan dönmenizi arzulamışlardı..Töre nerede ?

 

Ohooo... işimiz var.. smile.png Töre inanç değilmidir? Toplumsal değerler..

 

Senin gibi vahiy olarak düşünmek zorundamıyım? Ben kültür olarak görüyorum. Töre bir kültürdür. Sonuçta manevi değerler ve bir inanç..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Aylar önce "senin yaptığın sadece bir bakış açısıdır" dediğimi hatırlıyorsundur umarım..Bu inancı madde,bilim,evren,doğa dahada saymakla bitmez ve bu saydıklarım bu inancı destekliyor..

 

Cevabın pek açık olmamış. Ne ima ediyorsun?

 

Anladığım kadarıyla:

 

Kendime göre veya toplumsal bakış açımı genelde kullanmamaya çalışırım. Tanımlarımın hepsinin evrensel kabuller olmasına dikkat ederim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tüm dünyada hükümetler,bilim adamlari insanlara,insanliga hizmet vermek icin ugrasirlar.hükümetler derken bir ayrintiya deginmek gerekir.HIcbir Islam ülkesinde ne insanlar icin ve ne de insanlik icin bir calisma vardir.Bu tanimlamaya Türkiye de dahildir.Varsa yoksa su ayet bu ayet diye sonu gelmeyen tartismalar kavgalar inanc istismari ile insanlar mesgul edilir.

Türkiye'yi yönetenler 10 yildir kapitülasyonlari aratacak kadar ileri derecede tavizlerle yabanci sermayeyi Türkiye'ye getirip,Milli Ekonomiyi silmis,adeta Türkiye'yi yabancilara parsellemistir.Yabancilar bu kaymagi götürürken bu hükümet ne yapti?Ülkede insanlari ayristirdi,mezhep catismalarini tehlikeli boyutlara tasidi,Türkiye'yi aldigi talimat dogrultusunda bölünme noktasina getirdi.Halkin konusmamasi icin bir polis devleti olurdu.Bu tam bir fasizmdir.Hergün gazetelerde agzi kapatilmis insanlari görüyoruz.Ileri demokrasi yalanlari ile uyutulan halk kesimlerine Ileri Demokrasi geregi Korku enjekte edilmistir.Gittigi her yere 2500 koruma ile giden bir hükümet baskani ileri demokrasiden bahsediyorsa bu CHARLIE CHAPLIN filimleri kadar komiktir.Dünya üzerinde bu kadar yogun koruma olan iki kisi var;Birisi ABD baskani digeri Türkiye'nin basbakani.Cünkü ikiside halk icin degil kendi hesaplarina calismaktadirlar.ABD baskani neden cok korunmaktadir:Cünkü bugün dünyada dökülen kanlarin bas sorumlusu ABD'dir.Türkiye'nin basbakani neden cok korunmaktadir:Cünkü Türkiye'nin Kurtulus Savasi sonrasi kazandigi bagimsizligin tapusu bu basbakan tarafindan tartismaya acimistir.Lozan'da imzalanan ne varsa bu basbakan tarafindan tek tek ortadan kaldirilmistir.Böyle insanlarin korkmalari icin cok nedenleri vardir.Halki icin calisan ,haktan sapmayan,ülkesinin cikarlarini kendi ideolojisine satmayan yöneticilerin korkmalari icin bir neden yoktur.Bilmem nerenin basbakani eger calisma ofisine bisikletle gidiyor ve pesinde tek bir korumasi yoksa o basbakan, ülkesi ve halki icin calisan bir basbakandir.Gerisi hikayedir.TSK Atatürk ve Cumhuriyet karsitlari ve dünkü isgal güclerinin isbirligi ve Türkiye'yi yönetenlerin taseronlugu ile kafeslenmistir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hayır hemen hemen herkesin..Artık sanırım Richards Dawkins'te gelmek için ilk adımı attı gibi..

 

Hristiyanlar 1.7

Müslümanlar 1.5

Bahailer 2 milyara yakın olduğu iddia edilir..

Yahudiler 500 milyon desek Hinduları ve bazılarınıda saymadım ama çoğunluk bizde smile.png

 

Biz arap toplumunun din törelerinden bahsediyoruz(Nisa 89). Hemen rakkamları dizmişsin peş peşe.. smile.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Önceden Halife vardı İslam dünyasındaki tartışmalara son noktayı o koyardı müslümanların hakkını korurdu...

Ama Atatürk kendi başına verdiği bir karar ile şimdi de devam eden bir kaosa dönüştürmüştür islam dünyasını...

İçki içen insan nasıl günahkar olmaz anlamadım ona kıyakmı geçiliyor...

Kazım karabekirin günlüklerinin okunması yasak sadece atatürkü öven yerleri var.

Latife hanımın günlüklerinin okunması yasak...

Ey atatürkçüler siz kafayı ona çok takmışsınız

Atatürk:kurtuluş savaşını halk sayesinde kazandım.

şimdiki Nesil:O olmasa ne yapardık...

Okula gittiğimde atatürkün portresini görmekten cebimde parayla namaz kılamamaktan yoruldum

Bazı insanlar atatürk hatırlansın yokedilmesin nesillere örnek olsun diyip osmanlıyı unutuyorsunuz

Osmanoğulları amerikada avrupada sürünürken atatürk içki keyfi yapıp

Şu malları alıyordu:Özetlersek Atatürk'ün 154 bin 729 dönüm araziye; belgede 51 binaya; 6 fabrika, 5 imalathane, 1 değirmen ve 1 çeltik fabrikası ortaklığına; 2 tavuk çiftliğine, iki özel iskeleye, 5 mağazaya, çeşitli sulama vs. tesisatına, köprülere, müzeye ve hayvanat bahçesine; binlerce koyun, sığır, at ve tavuğa; traktör, deniz motoru, kamyon, kamyonet, otomobil ve servis araçlarına sahip olduğunu biliyoruz.

Acaba malları niçin o aldı niye başka insanlara vermedi.

Atatürkün mütevazı bir hayat yaşadığını söyleyenler mal varlığına bakın...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türkiye Laik bir ülkedir birakin ajitasyon yapmayi.Kendinizi dindar sayar ama begenmediginiz cagdas kafalarin icad ettigi arabalara binersiniz,ucaklarla ucarsiniz,televizyonlara bakarsiniz.Madem ki o kadar müslüman ve peygamber hayranisiniz gidin Mekkeye develerle ya!Neden deve olunca ilkel oluyorda ucak olunca modern oluyor.

 

Tutturmussunuz bir Kuran kursu ama Kuranin icindekinden bihabersiniz.Bugün insanlari aldatan,yolsuzluk yapanlarin büyük bir kesimi bu din iman peygamber diyen kesimden cikmaktadir.Alin Allahi kendinize bir kalkan ve insanlari onun adiyla aldatin ve bu na karsi olanlara da iste Atatürkcüler iste laikler diye yafta takin.

 

Atatürk olmasaydi bugün can sesleri ile uyanirdiniz yataklarinizdan.Atatürk herseyi milletle yapti bunu inkar etmedi.Ama önderligini yapan kendisiydi.Yani simdi olanlara bakip ya bu Tayyib Erdogan ne büyük derken neden milleti hesaba katmiyorsunuz da Atatürke sira gelince tek basinami yapti oluyor.EVET ATATÜRK TEK BASINA YAPTI.

 

Atatürkün rakisina takacaginiza,önce yataklarinda bilmem kimlerle yakalanan sakalli cemaatcilere bakin.Hitlerle isbirligi yapan Misir Müftüsünü tartisin.Birakin Atatürkün yakasini o milletin namusunu kurtardi.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.