Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bunları Biliyormuydunuz?


Aries

Önerilen İletiler

Ülkemizde "Tosbağa" takma adıyla bilinen Volkswagen Type 1 model, Almanca "Böcek" anlamına gelen Beetle aracının ana hatları, 1938 yılında Adolf Hitler'in isteği üzerine, Ferdinand Porsche tarafından yapılmış olup, üretim öncesi detayları ise Hitler tarafından tasarlanmıştır. Ayrıca, Porsche 356'nın ilk modelleri, Beetle şasesi üzerinden üretilmiştir.

 

Dünyanın en büyük stadyumu, Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrindeki, Flamengo, Botafogo ve Fluminense'nin maçlarını oynadığı Maracana Stadı'dır. Resmi olarak 180.000 kişi kapasiteli stadyuma, büyük maçlarda 200.000 kişi alınabilmektedir. 16 Temmuz 1950'deki Brezilya - Uruguay [Fifa Dünya Kupası] finalinde resmi olmayan kayıtlara göre 210.000'e yakın izleyiciyi ağırlamıştır.

 

Dünyanın en büyük çölü olan Büyük Sahra Çölü, 9.000.000 kilometrekarelik yüzölçümü ile ABD'yi kaplayacak büyüklüktedir. Bilinen tarihi boyunca sadece 18 Şubat 1979 tarihinde kar yağmıştır.

 

Fifa Dünya Kupası'nın en erken golü, 2002 Kore - Japonya Dünya Kupası'nda Hakan Şükür (Türkiye) tarafından 9. saniyede Güney Kore milli takımına atılan goldür.

 

En popüler alkolsüz içeçek markalarından olan Coca-Cola, 1. dünya savaşı'nda askerleri ferahlatmak için Amerikan Ordusu'na bedava dağıtılmıştır. 1915 yılında, Root Glass tarafından geliştirilen Coca-Cola şişeleri patentlenerek, dünyada ilk defa bir ambalaja patent alınmış olma ünvanını kazanmıştır.

 

Amerikan havayolları, 1987 yılında, uçuşlarda yolculara sunduğu kahvaltılarda her tepsiden bir zeytini kaldırarak 40 bin dolar kar etmiştir.

 

Fifa Dünya Kupası'nın en golcü oyuncuları, sırasıyla; Ronaldo (15 - Brezilya), Gerd Müller (14 - Almanya), Just Fontaine (13 - Fransa), Pele (12 - Brezilya), 11 gol atarak 5. sırayı paylaşan, Jürgen Klinsmann (Almanya) ve Sandor Kocsis'dir. (Macaristan)

 

Google kelimesi, resmen Merriam Webster Collegiate Dictionary'e eklenmesinin ardından, 15 Haziran 2006'da da gene fiil anlamı taşı***********, Oxford English Dictionary'e (OED) eklendi. "To google" olarak kullanılmaya başlanan fiil, "Google arama motorunu kullanıp internetten bilgi talep etmek" anlamını taşımaktadır.

 

ilki, 1930 yılında Uruguay'da düzenlenmiş olan Fifa Dünya Kupası, tarihinde sadece iki defa, 1942 ve 1946 yıllarında İkinci Dünya Savaşı nedeniyle yapılamamıştır.

 

En popüler alkolsüz içeçek markalarından olan Coca-Cola, ilk kez, 8 Mayıs 1886'da Eczacı Dr. John S.Pemberton tarafından, Georgia, Atlanta'da üretilmiştir.

 

Görecelik kuramı, kuantum mekaniği, istatistiksel mekanik ve kozmoloji gibi alanlarda yaptığı çalışmalarla 20. yüzyılın en önemli bilim adamlarından biri olan Albert Einstein, 9 yaşına gelene kadar konuşmamıştır.

 

İnternetin en büyük arama motoru Google.com domaini, 14 Eylül 1997'de kayıt edildi. Google Inc. şirketi ise 7 Eylül 1998'de şirketin sahipleri Larry Page ve Sergey Brin'in bir arkadaşlarının garajında, Menlo Park, California'da kuruldu.

 

Amerikan havayolları, 1987 yılında, uçuşlarda yolculara sunduğu kahvaltılarda her tepsiden bir zeytini kaldırarak 40 bin dolar kar etmiştir.

 

Dünyanın gördüğü en büyük savaş olan 2. Dünya Savaşı'nda, tahmini hesaplamalara göre; Müttefik devletlerden (İngiltere, Fransa, ABD, ...), 17 milyon askeri, 33 milyon sivil, Mihver Devletleri'nden (Almanya, İtalya, Japonya, ...) ise 8 milyon askeri, 4 milyon sivil olmak üzere toplam 62 milyon kişi hayatını kaybetmiştir.

 

1878 yılının Şubat ayında, Connecticut [New Haven]’da yayınlanan dünyanın ilk telefon rehberinde yalnızca 50 isim yer almıştır.

 

Güneş Sistemi'nin oluşumu sırasında sahip oldukları açısal momentum nedeniyle, bütün gezegenlerin aynı yönde dönerlerken, Venüs ve Uranüs ters yönde dönmektedirler.

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.