Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Özgür Aşk


about.you

Önerilen İletiler

1) Özgür aşkta, karı koca ya da eş yoktur, sevgililer vardır.

 

 

2) Birbirlerini mülkiyeti altına alan, yaşamlarını kısıtlayan, müdahaleci bir beraberlik yoktur, arkadaşlığa, dostluğa ve paylaşıma dayalı özgürlükçü bir bireysel duruş vardır.

 

 

3) Özgür aşkta tekeşlilik yada çokeşlilik gibi bir modele dönük yaşama söz konusu değildir, yaşamın ve ilişkilerin akışı ve kendi doğası yaşanılan birliktelikleri belirler. Ne tek eşliliğe kendini mahkum etmenin ne de alternatif olacağım diye çoğul ilişkiler içinde kendini tüketmenin bir anlamı yoktur.

 

 

4) İnsan doğaya dönmelidir. Aşk ilişkilerimiz doğaya aykırı yaşantılarımız içinde ucubeleşmiş, doğallık ve içtenlikten uzaklaşmıştır. Aşk bir başkasına sığınma amaçlı bir çıkar ilişkisine dönmüştür. Doğa da çıkar yoktur dayanışma vardır.

 

 

5) Özgür aşk sadece cinsel özgürlük değildir, ondan daha da önemlisi bağımsız bir kişi olarak kendini varedebilme pratiğidir.

 

 

6) Özgür aşk, nikaha, nişana, söze ve bilcümle resmi yada toplumsal prosedüre karşıdır. Özgür aşkın yasası yoktur, ahlaksızdır, allahsızdır. dinsizdir. Güç aldığı temel değerler, başta paylaşım ve dayanışma olmak üzere, dürüstlük, açıklık ve çalışkanlıktır.

 

 

7) Özgür aşk öğretilmiş olana, dayatılan kalıplara ve sınırlara karşıdır.Her ilişki kendi yapısına uygun olarak başkadır, başka olamayan kendini bulamamıştır.

 

 

8) Özgür aşk reklama, propagandaya gerek duymaz, piyasaya prim vermez. Özgür aşkın düğünü, kutlaması, hediyesi yoktur.

 

 

9) Özgür aşk, esas olarak bir şey olmak yada olmamak için kendini biçimlendirmez. Kimi zaman evsiz, kimi zaman saraydır.

 

 

10) Kapitalizmin küçük hücrelere bölüp aile adı altında paketlediği toplumu, özgür aşkın irili ufaklı topluluklar halinde yaşamayı salık veren komüncü dayanışması aşacaktır.

 

 

11) Özgür aşk, empati kurabildiği kadar eleştireldir. İletişimi, olay ve olgulara değişik açılardan bakabilmeyi kendine felsefe edinmiştir.

 

 

12) Özgür aşk bünyesinde yeni ilişkilerin kıvılcımlarını taşıyan birlikteliklerin ürünü olacaktır ve insanlığın yönünü yaşama ve doğaya çevirebilmesiyle olanaklıdır.

 

yigit-ozgur-ilk-goruste-ask.jpg

 

Arkadaş Evi Bülteni

Sayı: 2 (Mart 2005)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.