Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bilimadamları ölü köpeği diriltmeyi başardı


uykusuz

Önerilen İletiler

Yüzyıllardır insanlığın en çok hayalini kurduğu, aynı zamanda en karanlık kabuslarına giren "zombiler" gerçek oluyor. Amerika'nın Pittsburgh kentindeki "Safar Araştırma Merkezi" ndeki bilimadamları, köpekleri klinik olarak öldürdükten 3 saat sonra canlandırabildiklerini açıkladı. Ancak tüyleri ürperten bir korku filminin repliklerine benzer bu açıklamanın altında, insanlık için verem tedavisi veya çiçek aşısı gibi önemli bir gelişme yatıyor.

 

Kan kaybından ölmek tarih olacak

"Suspend Animation (Uzatılmış canlandırma)" denilen bu teknikte, uzmanlar köpeğin damarlarında dolaşan bütün kanı boşaltı. Ve damarlar soğuk ve tuzlu suyla dolduruldu. Nefes almayan, kalbi atmayan ve tüm beyin fonksiyonlarını yitiren köpek, klinik olarak ölmüş oldu. Normalde 37 derece olan vücut ısısı da 7 derece kadar düştü. 3 saat sonra tuzlu su boşaltılarak, köpeğin kendi kanı damarlara enjekte edildi. Elektroşokla kalbi çalıştırılan köpek, kısa süren ölümün ardından tekrar hayata döndü. Enstitüdeki bilimadamları insanlar üzerindeki çalışmalarında da start vermiş. Böylece kan kaybeden hastaların hemen "dondurulacağını", daha sonra uygun bir zamanda yeniden canlandırabileceğini söylüyorlar.

 

www.vatanim.com.tr

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet ilginctir. Belki de insana özel bir durum mu bilemiyoruz. Kan gitmeyince, oksijensiz kaldigi icin ilk ölen beyindir diyorlar. Köpeginki nasil yasiyor ki :D

 

Bir bit yenigi olmali bu ose.

 

Saniyorum insan beyni, kendini korumak icin cok özel ir islemle dis dünya baglantilarini tamamen kesip donduruyor ölüm aninda.

Belki bir tür müdahele yapilir umudu ile kendi enerjisini kendinde tutup canlilik isareti vermiyor ve beklemeye duruyor olabilir mi acaba diye düsünüyorum.

 

Insan beyni bu. Korkulur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bizim 76 yaşında bir arkadaşımız var hağla oyun oynarız, bu arkadaşımız 3 gün sonra mezardan çıkartıldı, mezarı açmakiçin acil savcılık polis vs. gibi elinde dökümenterler olduğu halde doktor arkadaşlar olmaz böyle şey dedikçe arkadaşımız çok fena halde kızıyor.

Akademik olarak insan öldükten sonra 115 saat beyni ölmez, bu müddet sürecinde her olayı görür duyar yanıt veremez bu süreden sonra spotyuma geçer.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hakikaten cok ilginc olaylar. Canli ölümü. Cok az veri var elimizde. Bilim adamlari son hizla arastirma icinde bile olsalar, daha cok cok az verilere sahibiz.

Yalnizca tahminler yürütebiliyoruz.

Tabi fanatikler de bu olaylardan büyük paylar cikartiyorlar kendilerine.

 

Cünkü papazlar ve imamlar, yüz yillardir bilinen bilinmeyen ne varsa hemen üzerine atlayip cözüm getiriyorlar insanlari kandirmak icin :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 9 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.