İçeriğe atla


Fotoğraf

YUMUŞAMAYAN KURU FASULYELER


Bu başlığa 14 cevap verilmiş

#1 gloria

gloria

    Süper Üye

  • Φ Süper Üye
  • 10.597 İleti

Gönderi Tarihi: 12 Temmuz 2010 - 17:19

YUMUŞAMAYAN KURU FASULYELER

Gönderilen Fotoğraf

Uzun süre boyunca pişirildiği halde bir türlü yumuşamayan kuru fasulye yemeğinin içine bir tatlı kaşığı rakı veya yarım tatlı kaşığı karbonat ekleyin. Bu fasulyelerin yumuşamasını sağlayacaktır.

Ayruca kuru fasulye, nohut, barbunya gibi kuru bakliyatların hem daha çabuk yumuşaması hem de gazlarının alınması için yemeği pişirmeden bir gece önceden ılık suda bekletmek gerekir. Suyun içerisine bir çay kaşığı tuz ve bir yemek kaşığı şeker de ekleyebilirsiniz. Ertesi gün fasulyeleri beklettiğiniz suyu dökün ve yarım tatlı kaşığı kimyon da ekleyerek yemeğinizi pişirmeye geçin. Kimyon yemeklerin gazını almakta birebirdir. Kuru fasulyeyi kaynatırken üzerinde oluşan köpükleri de temizlemeyi ihmal etmeyin.

Eğer bunun için yeterli vaktiniz yoksa şu yöntemi de deneyebilirsiniz;

Fasulyeleri 15 dakika boyunca soğuk suyun içinde tuzsuz olarak haşlayın. 15 dakika sonra ocaktan indirdiğiniz fasulyeleri iyice süzün. Tencerenin içine yeniden su ekleyin ve kaynatın. Kaynayan suyun içerisine kuru fasulyelerinizi ekleyin ve pişirme süresinin yarısına geldiğinizde tuzu ekleyin.

Hepsini yaptım ama kuru fasulyeler hala yumuşamıyor diyorsanız, siz yemeğe sevginizi katmayı unutuyor olabilirsiniz. İçine biraz da sevgi katın. Bir de kuru fasulyenin yanı sıra aç kalma ihtimaline karşı kendi ellerinizle börek açın. Kuru fasulye tutmazsa börek yersiniz Gönderilen Fotoğraf

Sevgimi de katıyorum yine olmuyor diyorsanız o zaman markete gidip bir tane haşlanmış kuru fasulye konservesi alın. Bu işte kesin sonuç, akşama evde kuru fasulye de garanti!
Unutmadan kuru fasulyenin yanında en güzel pilav ve turşu gider Gönderilen Fotoğraf

Tamam kabul; küçükken mıknatıs yutmuş olabilirim, peki ama bütün salaklar da demir mi yuttu ?

twitter_04.png


#2 HASANZC

HASANZC

    Yeni Üye

  • Φ Üyeler
  • Pip
  • 53 İleti

Gönderi Tarihi: 14 Temmuz 2010 - 13:35

Kuru fasulyeyi bir gece evvelden beklettiğiniz suyun içine 1 şişe maden suyu katarsanız gazını alır

#3 Misafir_taurusmutis_*

Misafir_taurusmutis_*
  • Misafirler

Gönderi Tarihi: 14 Temmuz 2010 - 17:58

Şu mübareklerin gazını almaya çalışmayın yahu..:) Gaz dediğiniz şeyi kısaca özetlemeye çalışayım da neden almamanızı istediğimi anlayın:

Kurufasülye,nohut vb. baklagillerin bağırsakta gaz oluşturmasına sebep olan, bu baklagillerdeki ince bağırsakta emilemeyecek büyüklükteki şeker molekülleridir..İnce bağırsakta çözünemeyen bu şeker kalın bağırsakta bakterilerce parçalanır..Bu işlem sonucunda bu bakteriler gaz üretir..İşte gaz oluşmasına sebep olan budur..Bu baklagillerin gazını alacağım diye lezzetinden vazgeçmiş oluyorsunuz..Suyunu süzüp atmak suya geçen lezzeti atmaktır..;) Ayrıca karbonat nohut ve kurufasülyenin kararmasına sebep olacağından görsel bir sorunda çıkartır..

İlla gaz yapmasın diyorsanız, her hangi bir aktardan temin edeceğiniz enzimden bir iki damla yemeğinize katarsanız sorun yok olacaktır, ama lezzetinden kaybetmeden elbette..;)

Sevgilerimle..( Bunu da tarife ekle Gloria,sevgi dolu bir tabak kuru/nohut )


#4 gloria

gloria

    Süper Üye

  • Φ Süper Üye
  • 10.597 İleti

Gönderi Tarihi: 15 Temmuz 2010 - 14:02

Bu arada aklıma gelmişken hemen bu bilgiyi de ekleyeyim :)

Kuru fasulyenin haşlama suyu, mürekkep lekesini çıkarmakta bire birdir.

Kuru fasulyeyi haşladıktan sonra suyundan bir miktar alıp, üzerinde mürekkep lekesi olan kıyafeti bu suyla yıkarsanız, lekenin kolayca çıktığını göreceksiniz.

Tamam kabul; küçükken mıknatıs yutmuş olabilirim, peki ama bütün salaklar da demir mi yuttu ?

twitter_04.png


#5 LeylaM

LeylaM

    Uzman Üye

  • Φ Üyeler
  • PipPipPipPipPip
  • 6.411 İleti

Gönderi Tarihi: 24 Temmuz 2010 - 22:01

.
.
.
Fasulyeleri 15 dakika boyunca soğuk suyun içinde tuzsuz olarak haşlayın. 15 dakika sonra ocaktan indirdiğiniz .
.
.
.


Soğuk suda da haşlanabiliyor demek :unsure: :stuart:

Yumuşamayan değil ama parçalanan fasulyelerle başımın derde girdiği oldu..ve bol yeşil biber çok yakışıyor.

Mürekkep lekesi bilgisi de harika oldu :)
Söz bitti...şimdi avazım çıktığı kadar susuyorum..

#6 Misafir_taurusmutis_*

Misafir_taurusmutis_*
  • Misafirler

Gönderi Tarihi: 25 Temmuz 2010 - 00:34

Soğuk suda da haşlanabiliyor demek :unsure: :stuart:


Ne güzel yakalamışsın Leyla..:w00t: :D Gerçi sana çemkirmez, ama ben farkedip yazsaydım o soğuk suda beni boğardı muhtemelen.. :unsure:



#7 LeylaM

LeylaM

    Uzman Üye

  • Φ Üyeler
  • PipPipPipPipPip
  • 6.411 İleti

Gönderi Tarihi: 25 Temmuz 2010 - 15:02

Ne güzel yakalamışsın Leyla..:w00t: :D Gerçi sana çemkirmez, ama ben farkedip yazsaydım o soğuk suda beni boğardı muhtemelen.. :unsure:



Yani daha önce yakaladığını ama çaktırmadığını söylemek istiyorsun :grin: annladım :whistling:
Söz bitti...şimdi avazım çıktığı kadar susuyorum..

#8 Misafir_taurusmutis_*

Misafir_taurusmutis_*
  • Misafirler

Gönderi Tarihi: 25 Temmuz 2010 - 17:55

Yani daha önce yakaladığını ama çaktırmadığını söylemek istiyorsun :grin: annladım :whistling:


Külliyen yalan.. -_- :devil: :stuart:

#9 yemek-tarifleri

yemek-tarifleri

    Yeni Üye

  • Φ Yeni Üyeler
  • Pip
  • 7 İleti

Gönderi Tarihi: 03 Ağustos 2010 - 13:49

bu tarif ramazanda bizi bozmasın ama sonra..rakı falan :) sadece karbonat yetmez mi?

#10 Misafir_Sevdiyimçucuk_*

Misafir_Sevdiyimçucuk_*
  • Misafirler

Gönderi Tarihi: 01 Aralık 2015 - 17:04

Mide yanması yapıyor mu

#11 Misafir_civelek_*

Misafir_civelek_*
  • Misafirler

Gönderi Tarihi: 19 Şubat 2016 - 21:33

Bende fasulyelerin Lokantada sistiği gibi olmasini istiyorum ama olmuyor her yolu denedim sismek bilmiyolar benden inatci ciktilar.:)

#12 Misafir_Fasulyeci_*

Misafir_Fasulyeci_*
  • Misafirler

Gönderi Tarihi: 05 Ekim 2016 - 03:31

Taze fasulye yumusamiyo ise be yapmak lazim

#13 maskot87

maskot87

    Yeni Üye

  • Φ Üyeler
  • Pip
  • 23 İleti

Gönderi Tarihi: 05 Ekim 2016 - 13:18

fasulye yerken düşünmek lazım, yedikten sonra hali de var :)



#14 lotuseaster

lotuseaster

    Yeni Üye

  • Φ Üyeler
  • Pip
  • 13 İleti

Gönderi Tarihi: 05 Ekim 2016 - 20:20

güzel bilgiler. rakı biraz kafamı karıştırdı, nasıl olur acaba?



#15 Misafir_bilge_*

Misafir_bilge_*
  • Misafirler

Gönderi Tarihi: 27 Kasım 2016 - 09:33

Benim fasulyelerin yarısı pişiyor yarısı pismiyor ne yapacağım bilemedim



Cevap ekle