Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

NASIL ÖLMEK İSTERSİNİZ...?


cerenimoo

Önerilen İletiler

  • Cevaplar 184
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

secde nedemek :D

harbi secde ne demek

 

 

İnanamıyorum size yaa....

 

Secde: Baş eğme, itaat etme, üstün bir varlığın önünde yere kapanma; namazda veya Allah'a ibadet niyeti taşıyarak alın ve burun yere değecek şekilde yere kapanma ve dua etme anlamında bir terim...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İnanamıyorum size yaa....

 

Secde: Baş eğme, itaat etme, üstün bir varlığın önünde yere kapanma; namazda veya Allah'a ibadet niyeti taşıyarak alın ve burun yere değecek şekilde yere kapanma ve dua etme anlamında bir terim...

 

size derken ??

 

walla baştan sölim değişime bulaşma biraz şeyy :D

 

secde nin anlamını bilemeyen adamdan hayır mı gelir :angry:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Acı çekmeden öleyim gibi saçma birşey olamaz çünkü yaşarken çektiğin acılar ölürken çekiceklerinden çok daha fazladır.. Üstelik ölürken çekeceğin acı SON olduğundan ruha bir haz bile verebilir..

 

Nasıl ölmek konusu değil de..

 

Ben öldükten sonra cenazeme gelen sevdiklerimin hepsini ağlarken görmek isterdim (ilginç gelebilir) ama böyle=)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"Allahım, ben yok olamam! Her şey olurum yok olamam. Parça parça doğranabilirim. Nokta nokta lekelere dönebilirim. Tütün gibi kurutulabilir, ince ince kıyılır, bir çubuğa doldurulur, içilir, havaya savrulabilirim. Fakat yok olamam. Madem ki bu kadar korkuyorum, yok olamam. Eczahane camekânlarında, ispirto dolu bir kavanoz içinde, düşürülmüş bir çocuk ölüsü gibi, yumruk kadar bir et parçasına inebilir, bir şişeye hapsedilebilirim. Fakat şişenin camından yine dışarıyı seyreder, önümden geçenleri görür, kendimi bilir ve duyar, kendimi ve Allahımı düşünebilirim. Razı değilim Allahım! Yok olmaya, kalmamaya, gelmemiş olmaya, mevcut olmamaya razı değilim. (Sükût, müzik.) Bu dünyada bırakamıyacağım hiçbir şey yok. Ne deniz, ne ağaç, ne şehir, ne ev, ne kadın, ne de ben. (Eliyle göğsüne çarpar.) Bu kalıbım, bu zarfım, bu kafesimle ben. Onların hepsini bırakabilirim. Fakat şuurumu, bilmek, duymak, var olmak şuurumu bırakamam. Razıyım bir toz parçası olayım. İnsanlar üzerime basarak geçsin. Canım acısın, duyayım. Canımın acıdığını duyayım. Razıyım bir kertenkele olayım. Kızgın yaz günlerinde bir bahçe duvarına tırmanayım. Tırnaklarımı tuğlalara geçireyim. Yeşil ve ıslak sırtımı güneşe vereyim. Fakat güneşle sırtım arasındaki öpüşmeyi duyayım. Tuğlaların incecik zerrelerini sayayım. Kovuklardaki böceklerin, bir boru içinden bakar gibi bana baktıklarını göreyim ve düşüneyim. Razıyım bir nokta olayım. Fakat o noktaya bütün kâinat, bütün mevcudiyle dolsun. Ben yok olamam. Ağlarım, tepinirim, çatlarım, çıldırırım, ölürüm, fakat yok olamam. (Sükût, müzik.) Her şey benim olsun, vereyim, gökler, yıldızlar, gökteki samanyolu, ay, dünya vereyim. Fakat aklım bana kalsın! (Acı acı ulur) Aklım bana kalsın! Aklım!..

 

NECİP FAZIL KISAKÜREK( Bir adam yaratmak isimli eserinden)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

DENİZDE ÖLMEK KÖTÜ ÇÜNKÜ BEN DENİZİN NE KADAR KİRLİ OLDUĞUNU BİLENLERDENİM. BENİM BİR BİLDİĞİM ÖLÜM ŞEKLİ VAR VE HİÇ ACI ÇEKMİYORSUN AYRICA DA MASRAFSIZ FAKAT ŞİMDİ BURAYA YAZARSAM KAZARAN DA BİRİ VEYA DUYAN BİRİLERİ UYGULAR DİYE YAZMAYACAĞIM ÇÜNKÜ VİCDAN AZABINDAN ÖLÜRÜM YOKSA BU DA ÖLÜMLERİN EN ACISI OLSA GEREK. :clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.