Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Türkiye ve AB


clay

Önerilen İletiler

AB'nin Türkiye ile ilgileniyor gibi görünmesi arada bir Türkiye Raporu hazirlamasi sadece bir aldatmacadir.Laik Türkiye Cumhuriyeti'nin sona erdirilmesinin alt yapisini hazirlayan AB'dir.En son Egitim yasasi denilen seriata ilk adim yasasinda okullarda Kuran dersi'nin müfredata konulacak olmasi bile AB'nin Türkiye ile ilgili yaklasiminda ne kadar samimiyetsiz oldugunu anlatiyor.Cünkü hicbir Avrupa Birligi ülkesi okulunda secmeli veya degil INCIL DERSI yoktur.Cünkü AB ülkeleri dini sembolleri yasaklamakla kalmiyor ayni zamanda sadece hristiyanlikla ilgili hicbir ögretiyi müfredata sokmuyor.O ülkelerde ki din dersleri genel bir kültür ögreniminden öteye gecmez.Türkiye'de liselere Kuran dersinin konulacak olmasi sadece laiklige degil AB prensiplerinede aykiridir.Bu örnek bile bize AKP'nin AB diye bir sorunu olmadigini ispatlamaktadir.

 

Türkiye'nin Islamci bir konuma yönlendirilmesi AB'nin eseridir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türkiye'de onlarca sorun varken,sanki hicbirsey yokmus hersey tikir yolunda gidiyormus gibi;Türkiye'nin gündemini Suriye ile dolduruyorlar.Tüm yandas medya savas tamtamlari caliyor,müslümani müslümana kirdirmak icin provaksyon yapiliyor.Tunus'ta,Libya'da,Misir'da kardesi kardese öldürttüler,taseronlugunu Türkiye'ye yaptirdilar.Simdi Suriye hedefte.Kraldan cok kralci olan basbakan Erdogan kendisine verilmis olan BOP Esbaskanligi misyonunun akamete ugramamasi icin tüm gücüyle calisiyor,Suriye'de Besar Esad'in ortadan kaldirilmasi icin her yolu deniyor ve deneyecege benziyor.Suriye Türkiye'nin sorunu degildir ama basbakan bunu kisisel sorun haline getirdi.Sandiki höt diyince Besar Esad Aman sen bilirsin diyerek cekilip meydani Müslüman Kardeslere birakacak,bu olmayinca basbakan Erdogan acikca Esad'i düsman ilan etti.

 

Dikkat edilirse AB ve ABD seslerini kesip sindiler,bekliyorlar arada bir gaz verip yine siniyorlar.AB,Türkiye'yi üyelige almayacak bu artik biliniyor.Basbakan simdi BOP Esbaskanliginin yanisira kurnazliga kaciyor.Suriye'yi hedef alarak bu yöntemle AB'ye alincagini umuyor,ancak bu umutta hüsranla sonlanacak ve Türkiye bölgesinde yapayalniz bir ülke konumuna getirilecek ve sonunda da aynen Libya'nin.Misir'in,Suriye'nin akibetine ugrayacaktir bundan kimsenin süphesi olmasin.Tayyib Erdogan bu ülkede söz sahibi oldugu sürece Türkiye'nin gelecegi karanliktir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

selamlar!

 

Şimdi de bana kalırsa AB nin ne yapsak da bu ülkeyi yesek diye düşündüklerine eminim. Kıbrıs ı şimdiden yediler bile..Türkiye AB ye girmemelidir.

 

doğrusu işte bu düşünceler neden türklerin AB işi olmadığını gösteriyor. AB durup durup Türkiyeyi düşünmüyor. Tam tersine. Yurtdışında oturan kişiler ile konuşduğumda veya sorduğumda Türkiyede olanlardan haberiniz var mı diye, cevap 'yooook burda televizyonda birşey göstermediler' oluyor. neden? kötülemek isteseler yeterince türkiye kötü şeyleri var. aramaya da gerek yok zaten kendimizin medyası bunu yeterince büyütüyor :)

 

kıbrıs olayına gelince. kimse kıbrısı yemedi. kıbrıs hiçbir ülkede veya hiçbir haritada ayrı bir şekilde görünmedi. sadece türkiye öyle görüyor. şimdi sana bir afrikalı kardeşimiz gelse ve farz edelim uganda lafı oldu ve sana dese 'hangi ugandadan konuşuyorsun? doğu uganda mı batı uganda mı?' diye sorsa sen şaşırıp kalırsın. ayrımıydı ki dersin. niye? çünkü sırf ordakiler ayrı görüyor diye düşünürsün ve bütün dünya böyle görmüyorsa sadece sen görüyorsan sen ona hak verirmisin?

 

ne kadar biz istesekde onlar istemedigi surece bizi almazlar. :sad:

 

işte bu düşüncede aynı afedersin köpek düşüncesi. kovalarsın gene gelir. bu kadar gurursuz millet olduk? üç beş kuruş için kendini satan mı olduk?

 

sizin icinizde kac kisi avrupa ulkelerinde daha dogrusu turkiye sinirlari disinda yasiyor .anladigim kadariyla hepinizde tarihi cok iyi biliyor ve kullaniyorsunuz ama unuttugunuz birsey var ! gecmiste yasamiyoruz 2005 senesindeyiz. simdiki zamanda avrupa ulkereli icin turkiye bir bas belasindan baska birsey degil. istedigimiz kadar soyle iyiyiz su gelirimiz var soyle guzel kulturumuz var diyelim onlar icin gecmiste oldugu gibi bugun de bir tehlikeden baska birsey degiliz. cocug agzina bal surmek icin turkiye sunu degirtirirse belki aliriz diyorlar ama bunlarin hepside havadan baska birsey degil .CUNKU BIZDEN KORKUYORLAR GECMISTEDE SIMDIDE ONUN ICIN AVRUPADA YASAYAN BIRI OLARAK SIZE SOYLUYORUM BIZI AVRUPA BIRLIGINE KESINLIKLE ALMAZLAR ama sunuda eklemek istiyorum turkiyenin ab girmesi herkes icin cok iyi olurdu tabi ki bu bir hayalden ibaret ama kimse kendini kandirmasin.

 

çok güzel yazmışsın eline sağlık. şimdi yıl 2014 oldu ve herşey aynı. yazdıkların ozaman da geçerli idi. şimdide geçerli :) hayvan gibi insanlarımız olduğu sürece ve bu insanlarda çoğunluk olduğu sürece bizden korkulur da. bu kadar basit. nasıl çocuğu kandırırsın 'akıllı olduğunda ve iyi not oldığında sana bir at alıcağım' gibi aynı şekilde bizi kandırıyorlar. ve onlara suçu vermiyorum. suç bizim haysiyetsizliğimizden olan bir şey.

 

ne kadar rusyayı sevmesem de bu konuda örnek alınacak bir başkan. hiç bir zaman gururunu kaybetmemişdir ve yalvarır gibi bir davranışa girmemiş dir ve kendisini satmamışdır. ölüm cezasını kaldırdıklarını ve niye böyle yapıldığını unutmayalım ;)

 

Hepinizden özür dilerim.Tamamını okumadım ama konuyla ilgili derinlik sahibiyim.

Sene içinde bununla ilgili bir seminer verdim.
İnsanlar gerçekten AB ne demek bilmiyor.Genel kanaat şu 'AB bizi kucaklar biz de rahat ederiz'
Ama atlanılan nokta çok önemli.
Adamlar bizi istemiyor.
50 sene uyuttular 50 sene daha da uyutur en sonunda siz bize göre değilsiniz de yolu gösterirler.
Ne zaman ki biz Avrupa standartlarının üzerinde onlardan daha zengin bir devlet olursak o zaman zaten avrupa ayağımıza gelecektir.
Görüyorz ki AB temsilcisi Türkiyeye gelince Mardine Urfaya Diyarbakıra gidiyor.
Peki niye İspanyada Bask bölgesine gitmiyor.
Neden etanın düşünce suçlularıyla görüşmüyor.
Benim kanaatim şu bizi -Aman böyle yapmayalım AB şöyle der aman şöyle yapmayalım kriterlere uymaz gibi dalaverelere getirip ortamı boşa almaya çalışıyorlar.

Bir düşünür'Beni dostlarıma karşı kouyun düşmanımdan kendim korunurum.'diyor.

Bizde dostlarını iyi seçemeyen bir millet olarak her zaman tetikte olmalıyız...

Saygılar...

 

100de 100 katılıyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Diktator'un AB ile olan iliskileri sadece duygu ve oy somurusunden baska bir sey degildi. Onun arabi AB degil; araplasmak.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

AB;Türkiye'yi özellikle son 12 yildir müthis bir sekilde destekliyor. Peki neden bu dönüs?Neden AB Türkiye'yi oldugundan daha fazla destekliyor?

 

Yazilanlari okuyorum gercekleri görenler var ama hala bazi duygusalliklar gösteriliyor.Daha dogrusu Türkiye'nin AB'ye alinmamasini Türkiye'ye cifte standart uygulamasi olarak gösteriyorlar.Türk Dis Isleri Bakani cikar kürsüye,AB'ye sitem eder;AB'den sorumlu Bakan cikar kürsüye AB'ye sitem eder,basbakan cikar kürsüye AB'ye sitem eder ve ilave eder;AB'nin Türkiye'ye Türkiye'nin AB'ye oldugundan daha cok ihtiyaci var der.Sonra yalanlari birbirini takip eder:Issizlik azaldi,Enflasyon düstü ve bunlara benzer bir sürü yalan dolan.Almanlar dinlerken Türkler alkislar basbakani."Helal Olsun Dünya Liderine nasi da konusuyor"diye karpuz ararlar koltuklarinin altina koymak icin ama perdeyi kaldirip arkasinda ne var kimse bakmaz.

 

AB'nin Türkiye'ye ihtiyaci var derken basbakan dogru söylüyor:Cünkü AB'nin stratejik ve cografi ve ekonomik cikarlarinin önünde bir kale gibi duran Asyan'in Akdeniz'e at basi gibi uzanan parcasi Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hic olmadigi tarzda kapilarini dünkü isgal güclerine acmistir.Talan serbesttir.

 

Ancak AB'ne bu yeterli degildir.AB Türkiye'yi icine alip hazmedebilmesi icin onu kücük parcalara bölmesi gerekir.Ancak bölünmüs Türkiye hazmedilebilir.Peki bunu bugünkü ve 12 yillik AKP iktidari bilmiyor mu?Bilmez olur mu!Zaten bunu bildigi icin AB'nin kapisinda paspas olmaktadirlar.Ne kadar paspas olunursa o kadar AB'nin istekleri gerceklesecektir.

 

AB'nin Türkiye'ye ekonomik olarak ihtiyaci vardir ancak bu ihtiyac icin Türkiye'yi AB'ye almak gerekmiyor.Cünkü bugün Türkiye'nin en ücra kösesinde bile AB'nin mallari vardir.Türkiye AB'nin acik pazari haline getirilmistir.Dr.Oetker'den tutunda Nescafe'ye kadar TÜRKIYE ele gecirilmistir.Peki daha gerek var mi Türkiye'nin AB'ye tam üye olmasina?

 

Basbakan Erdogan AB'ye muhtacti.Siyasi olarak muhtacti.Bu siyasi muhtac olmayi ekonomik adimlarla saglama aldi.Basbakan Erdogan,Laik ve Atatürkcü Türkiye Cumhuriyeti'nin demontajini yapabilmek icin AB'nin yardimlarina ihtiyac duyuyordu.Uyum Yasalari adi altinda bir gecede onlarca yasa AB muktesebatina uyduruldu.Bu basbakan icin büyü bir basariydi cünkü hedefine adim adim yaklasmaya baslamisti.AB'nin "kaldirin su Atatürk'ün resimlerini"sözünü tutarak milletin kalbinde cok büyük ve silinmeyecek bir yeri olan Atatürk'ün adi söylemleri devrimleri yavas yavas ortadan kaldirilmaya baslandi.Cünkü Atatürk demek Cumhuriyet demekti Atatürk demek bagimsizlik demekti.

 

Yillarca Türk milletine acilar cektiren bölücü,taseron eli kanli terör örgütü PKK mesrulastirildi,Kürtcülere istekleri tek tek verilmeye baslandi birakin verimesini Öcalan'la TÜRK DEVLETI olarak pazarliklar yapilmaya baslandi ve Öcalan katillik mertebesinden SAYIN BASKAN mertebesine yükseltildi cünkü AB öyle istiyordu.

 

Uzun lafin kisasi,AB hemen hemen isteklerinin hepsini elde etmis detaylar kalmistir.Bu 17 Aralik yolsuzluk operasyonlari iel kisa bir ara verilen Kürtcülük acilimi yeniden baslayacaktir bu baslangicin sonu Kürtlere Özerkllikle virgüllenecek ve ileriki dönemlerde sartlar olgunlasincada resmen Türkiye Kürdistani kurulacaktir.

 

Türkiye'ye gelince Türkiye aslinda kullanildiginin farkindadir ama akli sira o da kullanmaya calisiyor AB'ni.Iste basbakanin Almanya gezisinin nedeni budur.

 

Dün gece Alman Kanalinda Türkiye üzerine bir tartisma vardi.Hükümetin bir Bakani Türkiye'nin AB'ye bu sekilde giremiyecegini söylerken Yesillerden biriside siz Türkiye'den hep demokratiklesme isterseniz frenlemis olursunuz bunu istemeyin tam üyelik sözü verin o zaman olur diyordu.

 

Iste Türkiye üzerinde oynanan oyunlarin bir perdesi.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.