Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Türkiye ve AB


clay

Önerilen İletiler

Amerika Avrupa dan gelen insanların oraya yerleşmesi ile kurulan bir ülkedir.Avrupa nın geçmişinde derebeylik sistemi vardır.. Bu sistemde insanlar bir anlamda köle olarak kullanılıyordu. (toprağa bağlı kölelik sistemi). Amerika da kızılderileri de bu şekilde köle olarak kullanmak istedi fakat kızılderililerin yapısı buna uygun olmadığı için hepsini katledip köle olmaya daha müsait, uysal bir ırk olan zencileri ta Afrikadan gemilerle taşıdılar. Fransa İngiltere Hollanda hepsinin dünyanın çeşitli yerlerinde işgal ettiği sömürge ülkeleri var. Almanya da belki benim niye yok diye zamanında gözü Osmanlı imp. daydı. Belki bu yüzden tam bir Alman hayranı olan tarihte bu ülkenin en büyük dangalağı olan Enver paşanın da sayesinde Osmanlı savaşa girmiş ve sonucunda az kalsın bu topraklar Avrupa tarafından paylaşılacaktı. Atatürk verdiği mücadeleyle, ilkeleriyle, yepyeni bir ülke kurdu. ve inanın o ilkeler AB ilkelerinin bile çok çok üstündedir. Yeter ki biz sahip çıkalım. Eğer bu ülke halen ayakta duruyorsa Atatürk ün ilkeleri sayesinde duruyordur. Şimdi de bana kalırsa AB nin ne yapsak da bu ülkeyi yesek diye düşündüklerine eminim. Kıbrıs ı şimdiden yediler bile..Türkiye AB ye girmemelidir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ab ye girmeyi isteme a da istememe kisinin görüsüne göredir.

 

Simdi yazdiginiz cok seye katilmamak elde degil. Yazdiginiz kisa tarihi bile arastirip ögrenmis insan sayisi gercekten cok azdir.Bunu üzülerek söylüyorum.

 

Enver Pasa deyince kimilerinin tüyleri kabariyor, gözleri doluyor.

Ama kimse 90 bin askeri, ülke kurtulus savasi esigindeyken Sarikams daglarinda neden dondurarak öldürdügünü sorgulamiyor. Hazir yanit "komünist korkusu" dur.

 

Gelin kisa bir gezinti yapalim o döneme.

1916 projesi denen bir planla Enver Pasa, Talat Pasa ve Cemal pasa aralarinda anlasarak Osmanli imparatorlugunu yeniden kurarlar. Basina da Cemal Pasa yi halife secerler. Cok sayida Türk askeri ve ermeni nin de kanlari ellerindedir.

 

Simdi Türkiye kurtulus savasi arifesinde, bu üc pasa ülke disina kacarlar. Talat pasa Almanya´ya (orada ermeni idealistlerce öldürülür) Diger iki sayin Pasamiz da ne hikmetse Rusya´ya kacarlar. bunun nedeni, türkmenistandan yeni islami pantürkist osmanli devletini kurmak icin ayaklanma yapmak. Bakiniz leylek kafali pasalarin yaptiklarina simdi.

 

iki pasa, yani enver ve Cemal dönemin Politbir komünist parlamento baskani olan Roy dan izin isteyerek Türkmenstandan ayaklanma baslatacaklarini ve bu düsüncelerini Lenine söylememesini rica ederler. Tabi ki Lenin, konuyu ainda duyar, ve ceker fircasini. "M. Kemal ülkesinde kurtulus savasi vermekte, sizin buralarda isiniz ne" der Lenin. Bunlar Rus belgelerinde bu gün cok acik kaynaklardir.

 

Cemal pasa´yi türkiye ye dönmekte ikna ederlerse de, Kafkaslarda kimseye ait olmayan -niemand Land- bölgesinden gecerken öldürülür.

Enver Pasayi da afganistan bölgesinde ingiliz üniformasi icinde ölü bulurlar.

 

Bu insanlar ülke icin ne yapmislardir sorusuna gelince Osmanli icin yayilma politikasina destekten baska yararliliklari olmamistir demekten baska caremiz yok.

 

Kurtulus savasi dönemlerinde ülke disina cikmalari da ari bir tiyatro.

 

O sirada M.Kemal, Kazim Pasa ve Ali Fuat Pasa lar ülkede nasil bir kurtulus plani yapilir onu tartisirlarken bizim ittihatci üc kafadar pasalar, cekmis voltayi kimi almamya ya kimi rusya ya...

 

ÜLKE DISINDA ÜLKE KURULMAZ. :excl:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sizin icinizde kac kisi avrupa ulkelerinde daha dogrusu turkiye sinirlari disinda yasiyor .anladigim kadariyla hepinizde tarihi cok iyi biliyor ve kullaniyorsunuz ama unuttugunuz birsey var ! gecmiste yasamiyoruz 2005 senesindeyiz. simdiki zamanda avrupa ulkereli icin turkiye bir bas belasindan baska birsey degil. istedigimiz kadar soyle iyiyiz su gelirimiz var soyle guzel kulturumuz var diyelim onlar icin gecmiste oldugu gibi bugun de bir tehlikeden baska birsey degiliz. cocug agzina bal surmek icin turkiye sunu degirtirirse belki aliriz diyorlar ama bunlarin hepside havadan baska birsey degil .CUNKU BIZDEN KORKUYORLAR GECMISTEDE SIMDIDE ONUN ICIN AVRUPADA YASAYAN BIRI OLARAK SIZE SOYLUYORUM BIZI AVRUPA BIRLIGINE KESINLIKLE ALMAZLAR ama sunuda eklemek istiyorum turkiyenin ab girmesi herkes icin cok iyi olurdu tabi ki bu bir hayalden ibaret ama kimse kendini kandirmasin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Her seyden önce, Türkiye borclu bir ülke.

Borcu olanin dili olmaz derler...

 

AB kendi pazarina yarar gördügü anda kimseden korkmasina gerek kalmadan istedigi dümende birlige alir. Istedigi kadar da uzak tutar. Yani oldukca sert kosullarda bu is olacaktir. Zira Ab ülkelerinde müthis üretim fazlaligi vardir ve bu birikimi bir bicimde eritmek zorunda. En yakin pazar ise, Türkiye. dir.

 

Ekonomik olaylarini tarihi ve dini öykülere dayanarak yorumlarsak yandik demektir :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güzide yöneticilerine kaliyor artik is arkadaslar... Bence yapilmasi gereken bu konuyu ayni nüfus sayimi gibi halkin 'Oy Kullanarak' çözümlesidir. Ben AB'ye girme taraftari degilim. Dedigim gibi olmali diye düsünüyorum... Ne dersiniz?

 

Sevgiler...

 

:clover:

12601[/snapback]

 

zaten bizim milletin cogu AB AB diye tutturmasaydi... millet kim bizi AB ye girdirecekse o basa gecsin diyo...

bence de girmeyelim ne isimiz var ya..tarih bizi affetmez.. hele su Kibristaki Türkler cok sinir oluyorum nasil tolerans gösteriyorlar Rumlara suna bak Kibris da giderse AB ugruna hic sasmam..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

BENCE AB'YE GİRMEMELİYİZ. TÜRKİYE AB İÇİNDE KAYBOLUR GİDER. AYRICA ARTIK TÜRKİYENİN AB'YE ESKİSİ KADAR İHTİYACI YOK. EĞER AB'YE SIRTIMIZI DÖNÜP GİDERSEK HEM AB ŞAŞIRIR HEMDE TÜM DÜNYA BASINI TÜRKİYEYİ KONUŞUR. EĞER AB'NİN TÜRKİYEYİ ALMA İSTEĞİ OLSAYDI 40 YIL BOYUNCA ALIRDI.

 

AB'YE ANCAK ŞU ŞEKİLDE GİRERİZ: SEVR ANTLAŞMASINI KABUL EDERSEK YANİ KIBRIS RUMLARIN OLACAK VE DOĞUDA DA ERMENİ DEVLETİ...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

BENCE AB'YE GİRMEMELİYİZ. TÜRKİYE AB İÇİNDE KAYBOLUR GİDER. AYRICA ARTIK TÜRKİYENİN AB'YE ESKİSİ KADAR İHTİYACI YOK. EĞER AB'YE SIRTIMIZI DÖNÜP GİDERSEK HEM AB ŞAŞIRIR HEMDE TÜM DÜNYA BASINI TÜRKİYEYİ KONUŞUR. EĞER AB'NİN TÜRKİYEYİ ALMA İSTEĞİ OLSAYDI 40 YIL BOYUNCA ALIRDI.

 

AB'YE ANCAK ŞU ŞEKİLDE GİRERİZ: SEVR ANTLAŞMASINI KABUL EDERSEK YANİ KIBRIS RUMLARIN OLACAK VE DOĞUDA DA ERMENİ DEVLETİ...

14453[/snapback]

 

Bu nasıl bir yaklaşımdır güzel kardeşim!!!

 

Ne kadar çok güveniyorsun kendine...

 

Papağan oldum artık...

 

DIŞ BORÇ...

 

SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI...

 

SUÇ ORANLARI...

 

VS...

 

AB olmazsa ABD olmak zorunda...

 

Onu da küstürdük bir kere...

 

Ne yapacağız biz o zaman???

 

İçe kapanırız öyle mi???

 

Zorla açarlar o zaman da sen merak etme...

 

:zorro:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

HİÇ BİR ŞEY YAPAMAZLAR..

 

TÜRKİYE ARTIK ESKİSİ GİBİ DEĞİL.

 

ŞİMDİ NE YAPACAĞINI İYİ BİLEN Bİ HÜKÜMETİMİZ VAR.

 

O BORÇLAR NASIL ÇIKTI. TABİİ Kİ EKONOMİK KRİZLERLE..

 

ŞİMDİ ESKİSİ KADAR KRİZ OLMAZ....

 

O BORÇ YAVAŞ YAVAŞ ENİNDE SONUNDA KAPANACAKTIR.

 

BUNDA KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

AB ye giremezsek ekonomi nolur biliyor musun???

 

Aklı başında hükümet biliyor...

 

Aklı başında olup da kendini düşünen muhalifler de...

 

250 milyar doları geçik borcu şu durumunla kapatamazsın...

 

İlerde de zorlar...

 

:zorro:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Peki AB ye girdiğimiz taktirde bu borcu AB mi ödeyecek...??

14769[/snapback]

 

Hayıe ama en azından bir umudumuz olacak...

 

Uzun vadede de iyi şeyler olabilir...

 

Tabi girebilirsek...

 

:zorro:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ab tüm üyelerine, ortak kalkinma projesi adi altinda her 10 milyon nüfus basina, oldukca yüklü bir alt yapi ekonomik yardimi veriyor her yil icin.

yunanistan bu parayi genllikle halkina, iscilerine yüksek maas olarak dagittigi icin AB de üvec kardes olarak anilir.

 

Türkiye icin de tek korkulari, nüfusa oranla verecekleri para desteginin yüksekligi.

Ayrica Ab verdigi paralari borc degildir, buna karsi pazar alisverisi beklenir.

Kapitalizmin de karekteri budur zaten.

Kartlari göremezseniz, kenarda kalirsiniz.

saygilar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Zaten ucu açık müzakere süreci başlayacak. Başlarsa tabii. Ucu açık müzakere sürecinde her türlü ihtimal önümüze gelecek, önümüze gelen bu ihtimallerden asıl maksat da Batının coğrafyamız üzerindeki, Türk milleti üzerindeki hesabıdır, Şark Meselesidir. Türkiye’yi bu coğrafyadan çıkarmaktır. Onların gözü bizde değildir. Onların gözü Anadolu coğrafyasındadır. Bu coğrafyayı alana kadar bu oyunlar, bu entrikalar devam edecektir. AB’ye girme olayı da Türkiye’yi AB üzerinden parçalama hadisesidir. Bazıları Sevr diyor, Sevr’in de ötesindedir. Göreceksiniz. Sevr’den de çok öteyedir. Böyle bir programın, planın hayata geçmesinin adına AB denir. “Biz bunun neresinde olacağız?” Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olarak neresinde olacağız? Hiç bir yerinde olmayacağız. “Peki sen ne demek istiyorsun?” Ben şunu çok net olarak açıkça görüyor ve diyorum ki, maksat, Türkiye’nin yer altı kaynaklarıdır. Maksat Türkiye’nin coğrafyasıdır, tabiatıdır. Hülasa İstanbul’udur, Ege’sidir, Akdeniz’idir, topyekün Türkiye’dir. Burasının şu veya bu isim adı altında bölünmesi, elimizden çıkması ve bize de güzelce “Hadi Hakkın selameti başına olsun. Senin buralarda ne işin vardır. Senin yerin Ortaasya’dır, bozkırlardır” deyip bir tekme ile gönderilmemiz olayıdır. Bunu böyle bilelim, görelim. Yorumsuz...

 

Saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Peki AB ye girdiğimiz taktirde bu borcu AB mi ödeyecek...??

14769[/snapback]

 

Türkiye de ic istikrar saglandigi anda, borclarin kademeli olarak ödenecegini tüm dünya bildigi icin ülkeye nefes aldirmiyorlar.

Bu hayal degildir.

Ükeden müthis deger kaymasi vardir ki, bunun tümü halkin sirtindadir.

 

Ab olsa da olmasa da bu borc ödenecek.Kacmiyoruz ki :D

 

Nasil M.Kemal,Osmanlinin 500 milyon dolar borcunu cumhuriyet döneminde ödediyse, aklli politikalar ile bu borc ta ödenecek.

saygilar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Şunu çok iyi bileceksiniz. Eğer bir insan düşmanını tanımazsa hayatın en büyük zilletini yaşar. Düşmanını tanıyan arif insan, kamil insan, marifet ehli, aydın, düşmanına göre tedbirini alır. Hem onunla hukukunu iyi tutar ve hem de gücünü, kudretini yerinde bulundurur. O güç, o kuvvet elinde olduğu müddetçe de düşmanı ona şu anda bize yapılan tekliflerin hiçbirini yapamaz. Yani demek isterim ki gücümüzden, kuvvetimizden, irademizden ne kadar tecrid edilir, uzaklaşır isek kedinin fare ile oynadığı gibi bizimle oynarlar. Şu anda bizimle oynanıyor ise biz çok şeyimizi kaybettik, ediyoruz, anlamını hepimiz almamız lazım. Yoksa sana gelecek, “İstanbul içinde sen ekümenik bir devlete müsaade et” denecek. “Ege’de Kıt’a Sahanlığını şu noktada kabul et. Kıbrıs’ı ver” diyecek. Eğer sen güçlü isen, senin şamarın yerinde ise, okkalı bir adamsan, bunu diyebilir mi? Tabii sermaye piyasanda onun 40 milyar doları olursa, kendi kendini bakabilecek üretimini yapmaktan aciz olursan, her yaptığı işi onun müsaadesiyle yapmayı kendine bir vazife olarak alırsan, bunu kabul edersen, kedinin kuyruğu ile oynadığı gibi elbette seninle de oynarlar. Olay budur.

 

Saygılar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hepinizden özür dilerim.Tamamını okumadım ama konuyla ilgili derinlik sahibiyim.

 

Sene içinde bununla ilgili bir seminer verdim.

İnsanlar gerçekten AB ne demek bilmiyor.Genel kanaat şu 'AB bizi kucaklar biz de rahat ederiz'

Ama atlanılan nokta çok önemli.

Adamlar bizi istemiyor.

50 sene uyuttular 50 sene daha da uyutur en sonunda siz bize göre değilsiniz de yolu gösterirler.

Ne zaman ki biz Avrupa standartlarının üzerinde onlardan daha zengin bir devlet olursak o zaman zaten avrupa ayağımıza gelecektir.

Görüyorz ki AB temsilcisi Türkiyeye gelince Mardine Urfaya Diyarbakıra gidiyor.

Peki niye İspanyada Bask bölgesine gitmiyor.

Neden etanın düşünce suçlularıyla görüşmüyor.

Benim kanaatim şu bizi -Aman böyle yapmayalım AB şöyle der aman şöyle yapmayalım kriterlere uymaz gibi dalaverelere getirip ortamı boşa almaya çalışıyorlar.

 

Bir düşünür'Beni dostlarıma karşı kouyun düşmanımdan kendim korunurum.'diyor.

 

Bizde dostlarını iyi seçemeyen bir millet olarak her zaman tetikte olmalıyız...

 

Saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu noktaya geliş nedenimiz entrikadır, oyundur, gaflettir, dalalettir, ne derseniz deyin. Bunun içinden çıkmanın tek yolu Kuvay–ı Milliye ile milletin biraraya gelmesi, kendini tanıması, değerlerine dönmesi, siviliyle, askeriyle, devletiyle, milletiyle şaha kalkmasıdır. Şunu çok iyi bilelim. Milletimiz kendisi gibi düşünen, kendisi gibi yaşayanlarla beraber olduğu gün, bu olaylar saatliktir, her şey bir anda düzelecektir. Hiç kimsenin bundan kuşkusu olmasın.

 

Saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Forum da ilk ilgimi çeken başlıklar olmasına karşın genel itibariyle yorumlarda aynı rasyonaliteyi göremedim. Bu konudaki hayal kırıklığımı saklayamayacağımı belirtmekle beraber belki ilk gün psikolojisinin verdiği bir sabırsızlıktan ve tesadüften kaynaklandığını da düşünerek kendime teselli arayacağımı söylemek isterim

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.