Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

MAVİ MARMARA'DA ELE GEÇİRİLEN CEPHANELİK


Misafir CYRANO

Önerilen İletiler

weaponsmarmara1.jpg?w=500&h=332

 

knivesmarmara.jpg?w=500&h=332

 

Evet, resimde gördükleriniz İsrail tarafından basına sunulan Mavi Marmara cephaneliği. Bu cephanelik yüzünden İsrail ordusu gemiye, ancak silahlı teröristler ya da korsanlar tarafından kaçırılmış içinde rehineler bulunan gemilere düzenlenen operasyonla saldırmasının haklı gerekçesi...

 

Elit İsrail komandolarının onlarca kişiyi öldürerek ele geçirdiği gemideki cephanelik.

 

Çeşitli çap ve kalibrede 15 adet sopa

 

Bıçak bileme demiriyle birlikte 1 adet mutfak bıçak seti

 

Yemen'li intihar komandosunun üzerinden çıkan uzaktan kumandalı fünyeye sahip 1 adet jenbiye

 

Tahrip gücü yüksek bir miktar CD

 

1 adet uzun namlulu yıldız tornavida

 

Yarı otomatik yıldız ve açık ağır vida anahtarları

 

1 adet yarı otomatik poşu

 

Omuzdan ateşlenen 2 adet meyve bıçağı

 

Uzun menzilli 6 adet cep çakısı

 

Tam otomatik ingiliz anahtarı

 

 

Elit İsrail komandolarının baskın düzenlediği gemide ele geçirilen cephanek bu.

 

Yetkililer bıçak setinin, meyve bıçaklarının ve et bıçaklarının geminin mutfağında, tornavida, ingiliz anahtarı vida anahtarlarının geminin motor dairesinde, CD lerin kamaralarda yapılan uzun aramalar sonucu ele geçirildiğini bilmdirmedi..

 

İçinde 600 yolcu bulunan her gemide yapacağınız aramada bulacağınız materyalleri bir adet yeşil bayrağın üstüne dizdiğinizde, onlarca kişinin katledilmesine gerekçe olarak sunabileceğiniz bir cephanelik olabiliyormuş demek ki.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Omuzdan ateşlenen 2 adet meyve bıçağı

 

:blink::o:D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben hamasi dolduruşuna gelen insanların gemiye çıkan komandolara sopayla saldırmak gibi bir akıl almazlık yapabileceklerine inanıyorum. Kurdu suyun kendisine doğru aktığına ikna edebileceklerini sanan kuzuların sessizliği utanç verici.

 

Bu insanlar olanca kışkırtmadan sonra oraya sürülerek cinayet işlenmiştir. Aymazlık ve öngörüsüzlük, çapsızlık tavan yapmıştır.

 

İnsan kiminle dansettiğini bilmeli... Kurtlarla dans ediyorsan akıl gerek...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben hiç bir ekmek bıçağıyla tehdit sanığı avukatının, suç aleti ekmek bıçağını yargıca gösterip:

 

-"İşte sayın hakim, savcının müvekkilime suç isnat ettiği alet bu. Bakın, bakın, akşam eve gittiğinizde ekmeğinizi keseceğiniz masum bir bıçak. Böyle komik şey olur mu? Ekmek kesen bıçağın insan yaraladığı nerde görülmüş? Müvekkilimin beraatini talep ediyorum sayın hakim" şeklinde savunma yaptığını duymadım!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Öncelikle bu gemilerin amacının tamamen show olduğu görüşünde olduğumu söylemeliyim,ülkemizde 10 milyonun üzerinde işsiz var,yine ülkemizde 3000 köy yakıdı milyonlarca insan ellerinde hayvancılık ve tarım dışında hiçbir birikim yokken büyük şehirlere srgünlere yollandılar,o zamanlar bu sevgili İHH'liler neredeydiler acaba?

Filistindekiler müslümanda köyleri yakılanlar,sürgünlere yollananlar Müslüman değilmiydiler? İnsan değilmiydiler?

 

Türkiye ile İsrail arasındaki 'sözde' gerilimler

İsrail'in Gazze'ye insani yardım götürüldüğü belirtilen 6 gemilik filoya yaptığı müdahale ve yaşanan ölümler Türkiye'de birinci gündem olmaya devam ederken, başta AKP Hükümeti temsilcileri olmak üzerek tüm devlet yetkililerinden 'sert' mesajlar ile kınandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise 'bu devlet terörüdür' şeklinde tepkisini dile getirdi. Türkiye ili İsrail'in ilişkilerini de 'geri dönüşü imkansız' sorunlara yol açacağı öne sürülen bu saldırı dikkatleri Türkiye ile İsrail arasındaki gizli anlaşmalara, silah alımları, ortak tatbikat, istihbarat paylaşımı gibi konulara çevirdi.

 

Medya aracılığı ile İsrail'e 'sert tepki' gösteren hükümet ve devlet yetkililerinin bu anlaşmaları kamuoyuna açıklayıp, iptal edip etmeyeceği sorusu gündeme geldi. Türkiye ile İsrail arasında özellikle Filistin ve Gazze konusunda dönem dönem yaşanan krizlere rağmen, silah alımı başta olmak üzere ticari ilişki kesintiye uğramadan devam etti.

 

Özellikle İsrail'in Gazze şeridinde yaptığı operasyona sert tepki gösteren AKP Hükümetinin saldırıların bir kaç gün öncesinde İsrail ile 167 milyon dolarlık silah alım anlaşması imzaladığı ortaya çıktı. Konuya ilişkin dönemin hükümet sözcüsü Cemil Çiçek`e 'Türkiye`nin silah alımı anlaşmasını tepki olarak iptal edip etmeyeceği' sorusuna Çiçek, 'İsrail`in Gazze`ye yönelik devam eden saldırıları ile bu konu arasında bir bağlantı kurulmaması gerek' şeklinde cevap verdi. 2004 yılında da Orgeneral Hilmi Özkök, İsrail`i gizlice ziyaret edip, bu ülkeden PKK konusunda istihbarat işbirliğini yoğunlaştırmasını istediği de ortaya çıkmıştı.

 

İSRAİL BAŞBAKANI TBMM'DE KONUŞTU

 

2007 yılının Kasım ayında ise Türkiye'ye 3 günlük bir ziyarette bulunan İsrail Devlet Başkanı Şimon Perez TBMM'de bir konuşma yaptı. Bu konuşma ile İsrailli bir devlet başkanının tarihte halkının çoğunluğu Müslüman bir ülkenin parlamentosunda yaptığı ilk konuşma oldu.

 

Türkiye'nin silah envanterinde bulunan 170 adet Amerikan M60 A1 tanklarının yenilenmesini öngören yaklaşık 1 milyar dolarlık tank anlaşmasınında 2002 yılında, İsrail`in Filistin`e yönelik şiddetli saldırılarının gerçekleştiği bir dönemde imzalamıştı. İsrail ile yapılan başta silah ve ticari antlaşmalardan ise ortaya çok ciddi büyüklükte rakamlar çıktığı görüldü. Sadece 2008 yılında Türkiye ve İsrail arasındaki ticaret hacminin yaklaşık olarak 2.6 milyar dolar civarında, askeri ilişkinin ise bir yılda 1.8 milyar dolar civarında. Türkiye ile İsrail arasında ticaret hacmi 2009 yılında ise 2.6 milyar doları buldu.

 

Ocak 2009 tarihinde iki İsrail firması sld 141 milyon dolarlık F-16 savaş uçaklarının modernizasyon antlaşması yapıldı. İhaleyi Elbit Systems'in yan kuruluşu Elop, 87 milyon dolarlık uzun menzilli yatay fotoğraf sistemlerini (LOROPS) sağlamayı taahhüt etti. 54 milyon dolarlık sentetik aralıklı radar sistemleri ise İsrail Havacılık Sanayi'nin yan kuruluşu olan Elta Systems tarafından üstlenildi. Teslimatların ise bu iki şirket tarafından 4 yıl içinde yapılması planlandı. İsrail'in Gazze'ye girmesinin ardından bu ihalenin askıya alınması gündeme geldi ama iptal edilmedi.

 

İSRAİL İLE GİZLİ ANLAŞMALAR

 

Kasım 2009 tarihinde ise Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, CHP'nin verdiği soru önergesine cevabında İsrail ile yapılan gizli anlaşmalar olduğunu açıkladı. 'Bununla birlikte söz konusu anlaşmalardan bazıları hizmetin gereği dolayısıyla gizli olup, bunlar dışındakiler Resmi Gazete'de yayınlanmaktadır' diyen Davutoğlu, İsrail ile imzalanan gizli anlaşmaların neler olduğunu ise açıklamadı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise partisinin Kütahya il kongresinde yaptığı konuşmasında DSP-MHP ve ANAP koalisyon hükümeti döneminde de İsrail ile imzalana, gizli anlaşmalar olduğunu söylemişti.

 

AHMEDİNECAD: TÜRKİYE SİYONİZME HİZMET EDİYOR

 

Türkiye'nin İsrail ve ABD ile Ağustos 2009 tarihinde 'Güvenilir Kızıldeniz' isimli ortak arama kurtarma tatbikatı düzenledi. Tatbikata üç ülkeden toplam 8 gemi, 4 helikopter ile 3 arama-kurtarma uçağı katıldı. İsrail basını ile 10'uncusu düzenlenen tatbikatın yapılması İsrail'in Gazze operasyonu yüzünden Ankara ile yaşanan gerilimin yatıştığının bir sinyali olarak değerlendirdi. Bu tatbikat sonrası İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad da şu açıklamada bulunmuştu. 'Siyonistlerin hizmetinde olan ve İsrail'in dünya üzerinde hâkimiyet kurmasına aracılık eden komşularımız için üzülüyoruz. Bazı komşular, Siyonistlerin çıkarlarına hizmet ettiklerini anlamıyorlar. Umarız artık uyanırlar.'

 

ERDOĞAN YİNE 'İSRAİL BARIŞ TEHDİDİ' DEDİ AMA!

 

Babakan Erdoğan, son olarak Paris'te yaptığı bir açıklamada Goldstone raporuna işaret ederek, 'İsrail Ortadoğu'da barışın baş tehdidi. Ama kendilerini hiç sorgulamıyorlar. Hep haklılar! Bir ülke Filistin'de Gazze'de orantısız güce başvuruyorsa, fosfor bombaları kullanıyorsa 'bravo' demeyiz. Nasıl böyle davrandığını sorarız. Gazze'de 1500 kişinin öldüğü bir saldırı var ve ortaya sürülen gerekçeleri de yalan' şeklinde konuştu. Başbakan bu açıklamayı yaparken, İsrail tarafından Kara Kuvvetleri Komutanlığı için modernize edilen 170 adet M-60 tankının sonuncusu Kayseri'de Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile İsrail Savunma Bakan Yardımcısı Ehud Shannin katılımıyla düzenlenen törende Türkiye'ye teslim ediliyordu.

 

KRİZ VAR DENİLDİ, ASKERİ TATBİKATLAR DEVAM ETTİ

 

30 Ocak 2009 tarihinde İsviçre'nin Davos kasabasında toplanan Dünya Ekonomik Forumu sırasında İsrail devlet başkanı Şimon Perez ile Türkiye başbakanı Recep Tayyip Erdoğan arasında dünyanın gözleri önünde sert bir tartışma yaşandı. Davos Zirvesi'nde 'One minut' kriziyle başlayıp Anadolu Tatbikatı ve Türkiye televizyon kanallarında İsrail askerlerinin 'katil' olarak gösterildiği gerekçesi ile devam eden kriz sonrası İsrail basını Türkiye'nin 'tüm askeri silah anlaşmalarını durdurma kararı' alındığını yazdı. İsrail ekonomi gazetesi Globes'in yayınladığı raporda ''İsrail, Türk Ordusu, geçtiğimiz seneler boyunca İsrail Emniyet Kurumu'nun en iyi müşterilerinden biri olmasına karşın önümüzdeki dönemde Türkiye'ye yapmayı kararlaştırdığı tüm askeri ihracatı dondurma kararı aldı.'' denildi. Oysa gerçeğin öyle olmadığı yardım gemilerine yapılan müdahale sonrası ortaya çıktı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İsrail ile yakın zamanda planlanan 3 askeri tatbikatın iptal edildiğini, İsrail'in tavrına göre silah antlaşmalarının da bozulacazığı yönünde sinyaller verildi.

 

SINIR HATTI İSRAİL'E VERİLECEKTİ

 

Davos'ta ki kimilerine göre 'danışıklı kriz' etkisini Suriye-Irak sınırındaki 510 metre karelik mayınlı arazinin temizlenmesi tartışmasında göstermedi. Mayınların temizlenmesi ile ilgili süreci başlatan AKP hükümeti, buna ilişkin aldığı kararı gizli tuttu. AKP hükümeti, 27/06/2005 tarihli ve 2005/9076 Sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile, mayın temizliği için süreci başlattı. AKP'nin mayınlı arazilerin temizlenmesi karşılığında arazilerin kullanım hakkını 44-47 yıllığına İsrail'e vereceği ortaya çıktı. Kamuoyunun geniş tepkisini alan bu konuyu düzenlenen yasa tasarısı AKP için bir süreliğine askıya alındı.

 

PKK OPERASYONUNA İSTİHBARAN İSRAİL'DEN

 

1999 yılında PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Kenya'dan alınıp Türkiye'ye getirilmesinde de İsrail gizli servisi Mossad'ın etkin olduğu ortaya çıkmıştı. Bunun yanı sıra özellikle son 4 yılda Federal Kürdistan Bölgesi'nde yapılan hava saldırıları ve iç operasyonlarında istihbaratı İsrail'den alınan Heron uçakları ile yaptı. Türkiye bu yılın ilk altı ayında teslim edilmek üzere 10 Heron siparişi daha vermişti.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'e karşı son günlerde en ağır suçlamaları yaparak, İsrail'in cezalandırılmasını isterken, bu ülke ile ekonomik ve askeri ilişkileri kesme ya da sınırlandırmaya yanaşmıyor. TBMM'de İsrail'i kınamaya ilişkin hazırlanan deklarasyona da AKP'nin itiraz etmesi dikkat çekti. Bir yandan İsrail'in cezalandırılmasını isteyen AKP, deklarasyondaki 'Meclis İsrail'e karşı ekonomik ve askeri tedbir almasını beklemektedir' ifadesine itiraz etti. AKP'nin İsrail'e tepkisinin bu kez de 'sözde' olduğu gözler önüne serildi.

ANF

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dünyanın en donanımlı ordularından olan İsrail Ordusu bunları bu cinayetlere delil olarak kullanıyorsa bizim ordumuz nükleer bomba kulanmalı. Yine tekrar ediyorum bu cinayetleri hiçbir gerekçe haklı gösteremez çünkü silah kullanmadan da halledilebilecek bir olay.

 

saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Benim söylediğim, bıçakla tehdit edilen kişinin de tehdit edeni öldürmesini haklı çıkarma anlamında değildir.

 

Yani hiç bir avukat da eli tüfekli cinayet sanığını:

 

-"Bakın sayın hakim, bu bıçakla tehdit edilmiş müvekkilim. O halde beraat etmelidir" diye de savunma yapmaz. Çünkü tüfekle bıçağa karşı meşru savunma yapılamaz. Cinayet yine cinayettir, o ayrı...

 

Ama bıçaklı saldırgan illa da tüfeği görmezden gelmişse bilemem ama bu durumda meşru savunmaya hükmetmek kolay bir iş değildir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ele gecirilen sopalarda herhalde köpek baliklarini öldürmek icindi.Yahutta,Gazze'ye yardim diye kazma sapi götürüyorlardi. :lol:

 

Di mi, kesin Hamas'a yardım olarak götürüyorlardır o sopaları. Alın bunlarla İsrail askeri öldürün diye. Ya da yola çıkarken İsrail saldırırsa, askerlerini öldürürüz diyerek yanlarına sopa almışlardır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kimse bize masal anlatmasın. İsrail o operasyonu insan öldürmek için düzenlemiştir.

 

İsrail'in amacı gemiyi kendi limanına çekmek olsaydı, açık denizden çıkmasını bekler, geminin pervanesini bloke eder, römorkörlerle gemiyi limana çeker, orada içindekileri gözaltına alırdı.

 

Silahsız sivil bir geminin rotasını değiştirmek için daha yüzlerce yöntem varken, en son yapılacak şey gemiye askeri operasyon düzenlemektir.

 

Ki İsrail ordusunun açıklamasına göre komandolar zaten geminin pervanesine müdahele etmiş. Yani gemi hareketsiz hale getirilmiş. Pervane bloke edilmiş. Amaç iddia ettikleri gibi geminin rotasını değiştirmekse, amaçlarına ulaşmışlar. İki römörkör getirip gemiyi istedikleri limana çekebilirlerdi.

 

İsrail o gemiye suç işlemek, insanları katletmek için saldırmıştır. Saldırı açık denizde yapmasının sebebi de budur. Açık denizde işlenen suçlar fiilen ne İsrail ne de uluslararası mahkemelerin, adalet divanlarının kapsamına girmektedir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Rivayetler değişik... Kimisi de gemi dur ihtarı üzerine hız kesmeye başlamıştı diyor. O büyüklükte bir geminin pervanesi bloke edilse gemide çok büyük hasar oluşur, olamaz. İçindekilerin şehit olmaya yola çıktığı bir gemiyi çevirmenin, gemiye el koymaktan başka yolu yoktur.

 

Ama arama yapmak için gemiye inen komandolara bıçak ve sopalarla saldırıldığı, askerlerin darp edildiği kesin bir gerçek. Bunun inkar edilebileceğini sanmıyorum. Çünkü yola çıkarken şehit olmaya gidildiği açıklamaları, vasiyet bırakmalar, dönmemek üzere gitmeler filan var.

 

Benim bildiğim İsrail saldıranları serbest bırakmazdı, sanıyorum gidenlerle gelenler arasında fark çıkacak ve bu fark, darpta bulunanların hemen orada infaz edilmesi sonucu olabilir ve bunlar denize atılmış bile olabilir. Daha şokun fazlasına hazır olunsa iyi olur. Umarım bu söylediğim doğru çıkmaz, çünkü zaten uluslararası itibarımız yerlerde...

 

İsrail karşısında bu kadar akılsız düşmanlar bulduğu sürece işi o kadar kolay ki, daha çoook şeyler olur.

 

Yok şimdi bir dahaya akıllanacağız da diyemezler, ortam bir kez gerildi. Bir daha denenirse gemiyi torpillerse ne olacak? Hatta İsrail bu sert tavrıyla "bir dahaki denemenin akibetini siz düşünün" mesajı vermiş de olabilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kimse bize masal anlatmasın. İsrail o operasyonu insan öldürmek için düzenlemiştir.

 

İsrail'in amacı gemiyi kendi limanına çekmek olsaydı, açık denizden çıkmasını bekler, geminin pervanesini bloke eder, römorkörlerle gemiyi limana çeker, orada içindekileri gözaltına alırdı.

 

Silahsız sivil bir geminin rotasını değiştirmek için daha yüzlerce yöntem varken, en son yapılacak şey gemiye askeri operasyon düzenlemektir.

 

Ki İsrail ordusunun açıklamasına göre komandolar zaten geminin pervanesine müdahele etmiş. Yani gemi hareketsiz hale getirilmiş. Pervane bloke edilmiş. Amaç iddia ettikleri gibi geminin rotasını değiştirmekse, amaçlarına ulaşmışlar. İki römörkör getirip gemiyi istedikleri limana çekebilirlerdi.

 

İsrail o gemiye suç işlemek, insanları katletmek için saldırmıştır. Saldırı açık denizde yapmasının sebebi de budur. Açık denizde işlenen suçlar fiilen ne İsrail ne de uluslararası mahkemelerin, adalet divanlarının kapsamına girmektedir.

 

Sayın cyrano, biz bunları zaten kabul ediyoruz; kimse masal demiyor, bunlar hikayenin gelişme bölümü. Hikayenin başlığı ve giriş bölüme hiç değinmiyorsunuz. Bu insanlar çoluk, çocuk gemiye niye bindirildi, medya yardım götüren bir gemide ne iş yapar, bu geminin alımında tuhaf birşeyler yok mu, en son bu geminin bu şartlarda yani İsrail gibi terörist bir devlet uyardığı halde limandan ayrılmasına izin verenler kimler? Sizce bunlar çok önemsiz konular mı, burda bir zorlama yok mu, tahrik yok mu? Bunlar İsrail in yaptıklarını hiçbir şekilde meşru kılmaz; dediklerinizi yapabilirlerdi aynen katılıyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Rivayetler değişik... Kimisi de gemi dur ihtarı üzerine hız kesmeye başlamıştı diyor. O büyüklükte bir geminin pervanesi bloke edilse gemide çok büyük hasar oluşur, olamaz. İçindekilerin şehit olmaya yola çıktığı bir gemiyi çevirmenin, gemiye el koymaktan başka yolu yoktur.

 

Ama arama yapmak için gemiye inen komandolara bıçak ve sopalarla saldırıldığı, askerlerin darp edildiği kesin bir gerçek. Bunun inkar edilebileceğini sanmıyorum. Çünkü yola çıkarken şehit olmaya gidildiği açıklamaları, vasiyet bırakmalar, dönmemek üzere gitmeler filan var.

 

Benim bildiğim İsrail saldıranları serbest bırakmazdı, sanıyorum gidenlerle gelenler arasında fark çıkacak ve bu fark, darpta bulunanların hemen orada infaz edilmesi sonucu olabilir ve bunlar denize atılmış bile olabilir. Daha şokun fazlasına hazır olunsa iyi olur. Umarım bu söylediğim doğru çıkmaz, çünkü zaten uluslararası itibarımız yerlerde...

 

İsrail karşısında bu kadar akılsız düşmanlar bulduğu sürece işi o kadar kolay ki, daha çoook şeyler olur.

 

Yok şimdi bir dahaya akıllanacağız da diyemezler, ortam bir kez gerildi. Bir daha denenirse gemiyi torpillerse ne olacak? Hatta İsrail bu sert tavrıyla "bir dahaki denemenin akibetini siz düşünün" mesajı vermiş de olabilir.

 

Yok şimdi bir dahaya akıllanacağız da diyemezler, ortam bir kez gerildi. Bir daha denenirse gemiyi torpillerse ne olacak? Hatta İsrail bu sert tavrıyla "bir dahaki denemenin akibetini siz düşünün" mesajı vermiş de olabilir.

 

Ne olacak bende merak ediyorum Israilin konumu belli tutumu belli saldirganligi belli Ortadogu bölgesinde. Türkiye´de bu saldirganligin icinde yer alabilirmi alirsa ne olur? Ne ugruna alacak Israili dize getirmek icinmi? (Herhalde Araplar degil) Israil dize gelirmi???

 

Öyle ya silah ile dize getirme ABD AB yi dize getirmektir..

 

Sayin demirefe bence senoryalara dönelim bir oyun oynandi bu oyunda gemide bulunan terörist yapili hükümet yanlilari tarafindan istenmeyerek bozuldu onlarin terörist yani hesaplanmadi !!!

 

Ellerindeki herseyle askerlere saldirabileceklerine iste bu noktada askerlerini kaybetme noktasina gelen komutan ates emri verdi plan alt üst oldu ve ikinci minutun alt üst oldu..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

 

Ki İsrail ordusunun açıklamasına göre komandolar zaten geminin pervanesine müdahele etmiş. Yani gemi hareketsiz hale getirilmiş. Pervane bloke edilmiş. Amaç iddia ettikleri gibi geminin rotasını değiştirmekse, amaçlarına ulaşmışlar. İki römörkör getirip gemiyi istedikleri limana çekebilirlerdi.

 

Bu konuyu biliyorsak carpitmaya gerek yok, marmara gemisi daha süratli motor gücü yüksek oldugundan böyle bir müdahale olanaklari olmadigindan yukardan indirme yapmislardir iste bu noktada eger planliysa planlarin bozulma noktasidir.

 

Bir yanda askerlerini korumak isteyen komutan, öbüryandan hükümet yanlisi terör estiren gurup..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

plan alt üst oldu

Bu da bir olasılık. Belki de olaylar şöyle gelişti:

 

Plan, geminin İsrail tarafından durdurulup geri çevrilmesiydi. Hükümet de İsrail aleyhinde, masum yardımları engelledi şeklinde kötülemelere girişecek ve lafla savaş gemileri yürütüp reyting yükseltecekti. Bunların ölüm üzerinden reyting hesaplayacak kadar da cani olduklarını artık tasavvur etmek istemiyorum. Ama gerekirse bunu da göze alacak kadar gözleri döndüğünden de eminim. Yoksa izin vermeyi göze alamazlardı. Göze aldıklarına göre "ölürlerse de ölürler" demiş olmaları lazım. Zaten vasiyet hazırlayıp yola çıkmalar da bunu gösteriyor.

 

Plan gereği İsrail komandoları gemiye dur deyince gemi gaz kesti ve yavaşladı. Komandolar gemiye indiler. Hesapta olmayan, şehit edilip kestirmeden cennete uçma meraklısı fedailerdi. Yoksa, kavga gardı alınsa, silahlı bir komandoyu sopalayamazsınız. Bunlar gemide pozisyon alan İsrail askerlerini görünce nefretten kendilerini kaybettiler. İşte o yıllardır nefretlerinden kendilerini paraladıkları İsrail askerleri tam karşılarındaydı! Bir tür cinnet geçirmiş olmalılar. Kimsenin nefretin pençesinde kıvranmasını dilemem, çok kötü bir tutsaklık, acınacak bir kendine işkence, mazoşizm. Arabesk bir tüz mazoşizmdir zaten...

 

Komandolar geminin idaresini ele almak ve gemiyi çevirmek için pozisyon alırlarken birden allahuekber nidaları ile saldırıya geçilmiş olmalı. İlk şaşkınlık anında bir kısım komandolar sopa yemiş. Şaşkınlık geçip işler de çığrından çıkınca ateş emri gelmiş olmalı.

 

Sonrası kaos. Daha çok ölen de olabilirdi, korkarım ola da bilir. İlk iş gidenler eksiksiz döndü mü ona bakılmalı.

 

Basiretsiz ve iktidar hırsından gözleri kör olmuş yöneticiler sayesinde nur topu gibi bir düşmanımız oldu, artık aramıza kan da girdi, bravo, Orta Doğu cehennemine hoş geldiniz, hayırlı uğurlu olsun...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu da bir olasılık. Belki de olaylar şöyle gelişti:

 

Plan, geminin İsrail tarafından durdurulup geri çevrilmesiydi. Hükümet de İsrail aleyhinde, masum yardımları engelledi şeklinde kötülemelere girişecek ve lafla savaş gemileri yürütüp reyting yükseltecekti. Bunların ölüm üzerinden reyting hesaplayacak kadar da cani olduklarını artık tasavvur etmek istemiyorum. Ama gerekirse bunu da göze alacak kadar gözleri döndüğünden de eminim. Yoksa izin vermeyi göze alamazlardı. Göze aldıklarına göre "ölürlerse de ölürler" demiş olmaları lazım. Zaten vasiyet hazırlayıp yola çıkmalar da bunu gösteriyor.

 

Plan gereği İsrail komandoları gemiye dur deyince gemi gaz kesti ve yavaşladı. Komandolar gemiye indiler. Hesapta olmayan, şehit edilip kestirmeden cennete uçma meraklısı fedailerdi. Yoksa, kavga gardı alınsa, silahlı bir komandoyu sopalayamazsınız. Bunlar gemide pozisyon alan İsrail askerlerini görünce nefretten kendilerini kaybettiler. İşte o yıllardır nefretlerinden kendilerini paraladıkları İsrail askerleri tam karşılarındaydı! Bir tür cinnet geçirmiş olmalılar. Kimsenin nefretin pençesinde kıvranmasını dilemem, çok kötü bir tutsaklık, acınacak bir kendine işkence, mazoşizm. Arabesk bir tüz mazoşizmdir zaten...

 

Komandolar geminin idaresini ele almak ve gemiyi çevirmek için pozisyon alırlarken birden allahuekber nidaları ile saldırıya geçilmiş olmalı. İlk şaşkınlık anında bir kısım komandolar sopa yemiş. Şaşkınlık geçip işler de çığrından çıkınca ateş emri gelmiş olmalı.

 

Sonrası kaos. Daha çok ölen de olabilirdi, korkarım ola da bilir. İlk iş gidenler eksiksiz döndü mü ona bakılmalı.

 

Basiretsiz ve iktidar hırsından gözleri kör olmuş yöneticiler sayesinde nur topu gibi bir düşmanımız oldu, artık aramıza kan da girdi, bravo, Orta Doğu cehennemine hoş geldiniz, hayırlı uğurlu olsun...

Sayin demirefe degerli kardesim zaten planlari alt üst eden marmara gemisi bu geminin sabotoj ederek durdurmanin imkani yok hizini kessede kesmesede..

 

Bu gemiye yukardan müdahale edilerek ele gecirilmeye calisilmistir baska secenekleri olmadigindan...

 

Bu gemi bilinerek mi secildi özelllikle orasida ayri soru? ama ortada bir gercegi degistirmiyor bu gemiler baslarina gelecek akibeti bile bile yola cikarildilar bir noktada bunlar Israil tarafindan teslim alinarak götürülecekleri biliniyordu..

 

Ayni sekilde pkk yardim bahanesi altinda bazi sivil toplum gemileri ülkemizin karasularina dayansa bizdede farkli birseylerin olmayacagi gibi.. Ve bu gemilerde rahatlikla teröristlerin olabilecegi terörist ruhlularin olacagi gibi toplum olarak icimizde hic kusku olmayacakti !!!

 

Ülkemizde hic terörist yetismiyormus gibi ülkemizde hic terörist ruhlu insanlar yasamiyormus gibi kusku duymadan bu yardim kurulusunda gönüllü olarak yer alanlari cagdas birer degerli evrensel degerlere sahip insanlar gözüyle bakmaya gerek yok..

 

Degerler ortada... Biz baksak bile onlar bakmayacak... bize ayni sekilde bu oyun oynansa bizim bakmayacagimiz gibi !!!

 

Plan iki tarafli olabilir en büyük olasilik onlar götürecekti sultan geri getirecekti..

 

Olmadi bir yanda askerlerini kurtarmak isteyen komutan diger tarafta eli sopali teröristler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu konuyu biliyorsak carpitmaya gerek yok, marmara gemisi daha süratli motor gücü yüksek oldugundan böyle bir müdahale olanaklari olmadigindan yukardan indirme yapmislardir iste bu noktada eger planliysa planlarin bozulma noktasidir.

 

 

Yine ne iddia ediyorsun dostum sen ?

 

Hangi yolcu gemisi, hücümbotlardan daha hızlı olur ?

 

Geminin pervanesine müdahele edilip kilitlendiğini söyleyen İsrail Ordusu.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Onlar Türkiye´yi öldürmek, ölmek icin gitmistir..

 

Yada din kardeşliği kandırmacası ile habersizce gönderildi...

Doğuda kaybettiğimiz askerlerimiz... Aah ah. Sızlıyordur kemikleri...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Cyrano dostum,

Tabii ki bu "cephane"ler! işin bahanesi olamaz. Tüm dünya güler bunlara! Ama yine de bir bahane işte.Adamlar bunu savunuyor. Tek başlarına kalsa bile. Nereden geliyor bu cesaret? Dünya neden izliyor?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

Plan gereği İsrail komandoları gemiye dur deyince gemi gaz kesti ve yavaşladı.

 

Senaryo yazmak yerine olup bitene baksak. İsrail ordusu, gemiye indirme yapılmadan önce bir komando grubunun gemisinin pervanesine müdahele ettiğini açıkladı. Komandolar gemiye indiğinde geminin pervanesi kilitlenmiş ve hareket edemez hale getirilmişti.

 

Komandolar gemiye indiler. Hesapta olmayan, şehit edilip kestirmeden cennete uçma meraklısı fedailerdi. Yoksa, kavga gardı alınsa, silahlı bir komandoyu sopalayamazsınız. Bunlar gemide pozisyon alan İsrail askerlerini görünce nefretten kendilerini kaybettiler. İşte o yıllardır nefretlerinden kendilerini paraladıkları İsrail askerleri tam karşılarındaydı! Bir tür cinnet geçirmiş olmalılar. Kimsenin nefretin pençesinde kıvranmasını dilemem, çok kötü bir tutsaklık, acınacak bir kendine işkence, mazoşizm. Arabesk bir tüz mazoşizmdir zaten...

 

O sırada, rüzgar genç adamın saçlarını tararken yitip giden şehrin hüznüne kapılmıştı. Bir damla gibi gökten süzülen kırlangıçlar...

 

Komandolar geminin idaresini ele almak ve gemiyi çevirmek için pozisyon alırlarken birden allahuekber nidaları ile saldırıya geçilmiş olmalı. İlk şaşkınlık anında bir kısım komandolar sopa yemiş. Şaşkınlık geçip işler de çığrından çıkınca ateş emri gelmiş olmalı.

 

Sonrası kaos. Daha çok ölen de olabilirdi, korkarım ola da bilir. İlk iş gidenler eksiksiz döndü mü ona bakılmalı.

 

Gece karanlığında, jammerlar vasıtasıyla geminin dünyayla görsel tüm irtibatını kesip, sadece kendi kameraların kayıttayken, yüzlerce yolcunun toplandığı ve protesto sloganları attığı üst güverteye, yüzlerce protestocunun arasına komandoları teker teker indirmek. Yüzlerce protestocunun arasına inen komandolar darp edildikten sonra helikopterden kalabalığın üstüne yaylım ateşi açmak. Onlarca kişiyi öldürüp yaralamak. İki olasalıktır. Ya bu operasyonu düzenleyen ordu dünyanın en beceriksiz ve acemi ordusudur ya da öldürmeden önce nefsi müdafaya zemin hazırlamaktır.

 

Protestocu bir grubun üstüne tek tek çevik kuvvet polisi gönderip onlar darp edilince kalabalığın üstüne yaylım ateşi açmakla aynı şeydir.

 

Görüşüne başvrulan bütün askeri uzmanlar o gemiyi durdurup gözaltına almanın dünyanın en basit operasyonu olduğunu, geminin en kalabalık noktasına tek tek asker indirmenin ise hiçbir tecrübeli komutanın başvurmayacağı yöntem olduğunu belirttiler. Buna İsrail'in en büyük gazetesi Ahronot'un görüş aldığı uzmanlar da dahil.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Cyrano dostum,

Tabii ki bu "cephane"ler! işin bahanesi olamaz. Tüm dünya güler bunlara! Ama yine de bir bahane işte.Adamlar bunu savunuyor. Tek başlarına kalsa bile. Nereden geliyor bu cesaret? Dünya neden izliyor?

 

Ya on kişiyi öldürüp, dokuz kişiye tecavüz eden adam da mahkemde kendini savunuyor ben masumum diye. Ama hakim "katil masumum diyor. Öldürdüklerimi nefsi müdafa için öldürdüm. Tecavüz ettiklerim de para karşılığı yaptılar" dedi diye beraat vermiyor. Delillere, tanık ifadelerine, bilirkişi raporlarına bakıyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Masum insanlarin hakli mücadelelerini baltalayan zihniyet bu baslik altindada kendilerini cok net bir sekilde gösteriyorlar. Baska bir tutum icerisine girselerdi sasardim zaten. Filistin halkini destekleme hakkini Türkcülerimiz tekellerine almislar. Islami kesim yardim edince insani yardim olmuyor, ama Türkcüler isin icinde olsaydi burada ne kahramanlik yazilari okurduk.

 

Bir insan irkci zihniyete sahipse asla halklarin dostu olamaz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Masum insanlarin hakli mücadelelerini baltalayan zihniyet bu baslik altindada kendilerini cok net bir sekilde gösteriyorlar. Baska bir tutum icerisine girselerdi sasardim zaten. Filistin halkini destekleme hakkini Türkcülerimiz tekellerine almislar. Islami kesim yardim edince insani yardim olmuyor, ama Türkcüler isin icinde olsaydi burada ne kahramanlik yazilari okurduk.

 

Bir insan irkci zihniyete sahipse asla halklarin dostu olamaz.

 

Pes doğrusu Dominik, pes...

Ben hayatımda bu kadarını hakikaten görmedim...

 

Türkçüyüm, Ulusalcıyım ve bu, mazlum halkların özgürlüklerini savunmaya engel değildir.

Bu ilkelere sahip olmak, mazlum halkların özgürlüklerini savunmakla da çelişmez.

 

"Şöyle olsaydı, böyle olsaydı" diye hayal kurmayın...

Sonuçta Filistin'de soykırım yapan Türkiye/Türkler değil...

 

Siz neyi eleştirdiğinizi sanıyorsunuz?

Biz burada, katledilen bir halkın yaşam hakkını savunuyoruz;

Siz çıkıp hala provakasyon peşindesiniz...

 

Sizin hakkınızda her zaman dediğim gibi;

Size yaranılamaz...

 

Sizin eleştirdiğiniz insanlar, eleştirdiğiniz davranışları sergilemeseler ve sizin kafanızdaki davranışları sergileseler;

Siz yine de memnun olamazsınız...

 

Biraz yargılamak yerine;

"Ya hu bu arkadaşlar şöyle şöyle yanlış düşünüyorlar ama bu konuda Filistin halkının yanında durmak onurunu gösteriyorlar, tebrik ederim..." diyebilmek onurunu gösterin artık!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.