Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İSRAİL KATLİAMI


Misafir CYRANO

Önerilen İletiler

Bu sabaha karşı İsrail ordusu Gazze'ye yardım malzemeleri taşıyan konvoylara saldırı düzenledi. İsrail televizyonlarının haberine göre 16 kişi saldırı sırasında İsrail askerleri tarafından öldürüldü...

 

İçinde insanı yardım malzemesi dışında hiçbir yük bulunmayan Türk gemilerine İsrail ordusu operasyon düzenledi.

 

Devamını uluslararası ilişkiler yüksek lisans sahibi bir insan olarak yazıyorum ;

 

1- Uluslararası sular hiçbir devletin egemenlik sahası değildir. Bu sularda hiçbir devletin yasaları geçerli değildir. Yalnızca uluslararası hukuk kuralları geçerlidir.

 

2- Uluslararası sularda hiçbir devletin güvenlik güçlerinin yetkisi yoktur.

 

3- Uluslararası sularda bir devletin güvenlik güçleri yalnızca köle ticareti ve korsanlık yapan gemilere karşı müdahelede bulunabilir.

 

4- Korsanlık ya da köle ticareti yaptığı tespit edilse dahi, şüpheli gemiden ateşli silahlarla ateş açılmadığı sürece, silah kullanılamaz, ateş açılamaz. Uluslararası sularda bir devletin ordusunun sahip olduğu tek silah kullanma yetkisi, karşı ateş yetkisidir.

 

5- Bir ülkenin bandırasını taşıyan gemiye uluslarası sularda yapılan silahlı saldırı, o ülkenin sınırları içerisindeki toprak parçasına silahlı saldırı düzenlemekle aynı anlama gelir. Uluslarası sularda bir ülkenin bandırasını taşıyan gemi o ülkenin toprağı sayılır (büyükelçilik ve konsolosluk toprağıyla aynı statüdedir)

 

6- Bir ülkenin bandırasını taşıyan gemiye çıkmak, el koymak, mürettabatı ve yolcuları rehin almak korsanlıktır.

 

7- Bir ülkenin ordusunun mensupları, hangi rütbeye sahip olurlarsa olsunlar, yetki sahaları dışında asker statüsünde değildir. Resmi olarak savaş ilan edilmeyen bir ülkenin yasal toprağı sayılan sınırlar içerisinde silahlı eylem, operasyon düzenleyen askerler adi suçlu statüsündedir. İşledikleri askeri faaliyet kapsamında değildir.

 

8- Savaş ilan edilmeyen bir ülkenin topraklarında saldırı , operasyon, eylem düzenleyen askerler ya adi suçlu olarak o ülkeye iade edilir, ya da bu eylem ile savaş ilan edildiği o ülkenin büyükelçisine bildirilir.

 

 

İsrail ordusunun saldırı düzenlediği gemiler, Türkiye Cumhuriyeti'nin topraklarıdır. İsrail askerleri'nin Hakkari'ye girip, insanları rehin almak isteyip, karşı çıkan 16 kişiyi öldürmesi ile, bu gemilere yapılan saldırı arasında hiçbir fark yoktur.

 

İsrail televizyonlarının verdiği bilgiye göre 16 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, uluslararası sularda Türk bandırası taşıyan gemilerde İsrail ordusu tarafından öldürülmüştür.

 

İşin hukuk boyutu budur. İsrail Türkiye'ye fiilen ve hukuken savaş ilan etmiştir.

 

Artı, İsrail sevdalılarının israil vandalizmini ve faşizmini meşrulaştırmak, şirinleştirmek, gerekçelendirmek için tüm çabalarına rağmen, İsrail ne kadar vahşi bir devlet olduğunu bizim için son derece acı bir örnekle göstermiştir. İsrail'in vandalizmini ve barbarlığını, İsrail sevdalıları kadar gizleme gayreti yoktur.

 

Türkiye Cumhuriyeti bu sabah itibariyle İsrail tarafından askeri saldırıya uğramıştır...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

israil ülkeye kaçak silahların sokulmasını mazeret göstermekte ve bu yüzden yardım malzemelerini içeriye ancak kendilerine birleşmiş milletler gibi resmi kanallar aracılığıyla yardımın ulaştırılmasını istemekte yardım yhapacakların bu kanallara baş vurmasını istemekte ve yardımlar bu şekilde kendilerine teslim edildikten sonra yarrdımları kendisi dağıtacak ama şimdi gemilerle gelen konvoysa yardım malzemelerini kendisi dağıtmak istiyor zira israile güvenmiyor.

burada bence israil yardım yapmak isteyenlere mani olmaya çalışması doğru değildir zira onlar insanlık yaparak yardım etmektelr şayet israil kaçak silah sokulmasından endişe ediyorsa gelen malzemeleri kontrol ettikten sonra yardım için gelen kişilerin bu yardımı dağıtmasına izin vermeleri gerekirdi çünkü insanlık yapmak kötü bişiy değildir ve bu tür olaylar desteklenmelidir şayet gelen kişilerin içerde rahat durmayacaklarından endişeleniyorsa yardımlarına engelolmak yerine yardım yapmalarına izin verilmeli ama o kişileri gözlem altına almaları gerekirdi yani onları kontrol etmeleri gerekirdi yada yardımları ortaklaşa dağıtabilirlerdi bu sayede içeriye giren kişilerin taşkınlık yapmalarına mani olurlardı ama yardım etrmek isteyen kişilerin yardım yapmalarına mani olmak insanlığa sığmaz.

 

bence israil yardım gibi insani bişiy yapanları ülkeye sokmayıp yardım dağıtmalarını engellemsi yine deri dünya devletinin bir oyunudur çünkü yardım gibi güzel bir faliyeti engellemek insanlık dışı bişiydir şayet kişilerin silah sokacağından endişeleniyorsan arama yaparsın şayet içerde kötü bişi yapacağından endişeleniyorsa yardımı beraber dağıtırlar ve bu sayede gelen kişileride kontrol ederlerdi bu zor bişiy değildi ama burada o kişilerin tamamen engellenmesi insanlık dışı bir şeydir çünkü onlar yardım yapmak istiyorlar.şimdi dünya derin dün ya devleti tarafından yönetilmektedir ve israilde bu oluşumun bir ayağıdır ve derin dünya devleti topraklar için savaşmanın insanların bir birini kırmasının doğru olmadığını bilmekte ama dünyayı ırkçı devletler bölmüş bulunmaktadır.burada israili bu insanların yardım dağıtmasını engellemesi ve bir oprasyon yapması ve opreasyonda bazılarının ölmesi israili haksız göstermek için yapılan bir oyundur bu sayede insanlar filistinlilere hakverecek ve filistinlilerin yanında yeralacaklardır yani maksat filistinlileri haklı çıkarmaktır oysaki ister israil olsun ister filistin olsun toprak yüzün bir birlerini ödürmeleri ve sadece o toprakların kendi ırkına ait olduğunu söylemesi yanlıştır çünkü dünya tüm insanlığın ortak malıdır kimsenin hiç bir toprak parçası üzerinde sadece kensininmiş gibi hak idda etmesi haksızlıktır çünkü bütün dünya toplumu en ufak bir toprak parçasına bile ortaktır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yalnız ilginçtir;

İsrail'in saldırısına uğrayan gemilerin lojistik desteğini sağlayan liman,

Yine bugün PKK tarafından saldırıya uğrayan İskenderun Limanı idi...

 

PKK'nın İsrail'in ve Batı'nın yaptığı yine belli olmuştur böylece...

 

Türkiye'de CHP, AKP karşısında bir atılım yaptı;

Ve ondan daha büyük bir başka güç, AKP 'nin işine yarayacak bir başka düğmeye bastı gibime geliyor...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İsrail'in yaptığı tabi ki kınanması gereken bir davranıştır. Sadece Türkiye'den değil tüm dünya tarafından da en ağır şekilde kınanmalıdır ve bu oluyor da.

 

Bundan sonra kısa bir süreliğine islami show izleyeceğiz. Bu güne kadar herkese kapatılan taksim meydanı yeşil bayraklı müslümanlara açıldı. Bu güne kadar da işçi dövmekten gaz bombası atmaktan büyük keyif alan polis, yürüyüşe geçen kalabalığa müdahele etmiyor, çevrede güvenliği sağlayarak kalabalığın önünü açıyor. Tabi bu kalabalığın büyük bölümünün amacı herhangi bir ülkenin, herhangi bir insani yarım konvoyuna ateş açarak, dünyanın herhangi bir yerindeki muhtaç insanlara yardım götürmesinin engellenmesini protesto etmek değil. Bu kalabalığın büyük bölümünün tek derdi müslüman bir topluma götürülen yardımların yahudiler tarafından engel olunması ve yardım konvoyunun içinde bulunan müslümanların öldürülmüş olmasıdır. Yani bizim göstericilerin derdi öyle insanlık adına birşeyler yapmak falan değil. Onların tek bir derdi var meydana çıkıp fırsattan istifade cihat ilan edip sağa sola nefretlerini kusmak.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu basit birşey değil. İsrail'in şımarıklıkları yeter artık!

Bütün ilişkiler kalıcı olarak kesilmeli. Basın bu olayı arka plana atmamalı attırmamalıyız...

One Minute lafta vardı bakalım icraata geçecekmi. Bunu icraata dökmek zor bir iştir. Eğer lafta kalmazsa herkesin hükümeti tebrik etmesi gerekir fakat sanmıyorum. Ne birşey olur ne de tebrik edilir.

 

Milli takımı geri çağırınca baya zarar verdik İsrail'e...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İtibarımız iki paralık oldu, bitti... Bizi bu hallere düşürenler ülkeye dönmesin, bir delikte saklanıp intihar etsin.

 

Yapacağı en hayırlı hareket budur. Zerre kadar onuru, şerefi varsa bunu yapar. Cismen yaşıyorsa da siyaseten ölüdür...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yalnız ilginçtir;

İsrail'in saldırısına uğrayan gemilerin lojistik desteğini sağlayan liman,

Yine bugün PKK tarafından saldırıya uğrayan İskenderun Limanı idi...

 

PKK'nın İsrail'in ve Batı'nın yaptığı yine belli olmuştur böylece...

 

Türkiye'de CHP, AKP karşısında bir atılım yaptı;

Ve ondan daha büyük bir başka güç, AKP 'nin işine yarayacak bir başka düğmeye bastı gibime geliyor...

İsrail'in yardım konvoyuna saldırısı ve Türkiye'nin misileme yapma ihtimali, '' one minutes '' çıkışı gibi, hem yurt içinde hem de tüm müslümanların bulunduğu Ortadoğu, Kafkasya ve Orta asyada kimin oyunu arttırır sizce ?

 

Başka sorum yok.

Benim de başka sorum yok...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Günlerdir dinliyoruz haberlerde:"Israil'e ragmen biz Gazze'ye girecegiz "diye.Kimdir bunlar?IHH denilen Islamci ve AKP destekli yardim kurulusu.Amaci nedir?"Israil'e ragmen biz Gazze'ye girecegiz,bunda kararliyiz"diyen bir yardim kurulusunun amaci ne olabilir.Israil de buna karsi"Filanca limana gelsinler.önce bir kontrol yapalim sonra yardimi ulastirsinlar"Bunda ne var peki?Israil'in böyle bir öneride bulu masi neden IHH tarafindan israrla reddedilmistir?Iktidar yandasi "MAZLUM-DER"'in amaci Israil'I PROVAKE etmekmidir yoksa yardim mi?

 

Iskenderun Deniz Üssü'ne yapilan roketli saldirida 7 asker sehitr olmus fakat Israil o kadar önemliydiki bu 7 sehitimizin haberi hicbir önem arzetmiyordu.Yandasi yandas olmayani hep birlikte bir LINC KAMPANYASI baslattilar Israil'e karsi.Halbuki Israil günlerdir uyariyor"MÜDAHALE EDECEGIZ"diye.Buna ragmen Israil'i kiskirtmanin sonucu ise iste böyle aci dolu olmustur.

 

Yardim adi altinda Israil provakasyonu yapanlar bence bu olayda en bas sucludurlar.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yalnız ilginçtir;

İsrail'in saldırısına uğrayan gemilerin lojistik desteğini sağlayan liman,

Yine bugün PKK tarafından saldırıya uğrayan İskenderun Limanı idi...

 

PKK'nın İsrail'in ve Batı'nın yaptığı yine belli olmuştur böylece...

 

Türkiye'de CHP, AKP karşısında bir atılım yaptı;

Ve ondan daha büyük bir başka güç, AKP 'nin işine yarayacak bir başka düğmeye bastı gibime geliyor...

 

Kesinlikle.

İlk kez akp'nin yaratamadığı bir gündem vardı. ve o konuşuluyordu. şimdi yeniden islamcılar meydana döküldü.

hepsi israil'i lanetliyor, ama asıl lanetlenmesi gerekenler, gündemi değiştirip sıvışıyor aradan.

birileri gerçekten düğmeye bastı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Şapkadan tavşan çıkarmak için uğraşmayı zevk edinen bir türlü tavşan çıkaramayan ama her defasında dur bakalım ne çıkacak acaba bir tahmin sorusu üstüne oyun oynamayı kendine zevk edinmeyi ne de çok seviyoruz.Şu şapkanın içinde ne var Allah aşkına bilen biri varsa oyun oynamasın da çıkarsın ya da tavşan yoksa oyalamasın yahu!

 

Nedir bu danışıklı dövüş mü?Cidden bir kavga var herkes yerini mi belli ediyor, yerini mi pekiştiriyor?Düğmeye basan kim, düğmenin başındakiler kim, oyunu oynayanlar kim?Aydınlanmış zihinlerin karanlığa ışık tutacak fikirlerine ihtiyacımız var?

 

İsrail'in son yaptığının kime faydası var?Bu durumu işin içinde AKP,İsrail,ABD oyuncularının bulunduğu bir senaryo kurarak sırf bu olayı vuku ettirerek AKP'nin sarsılan desteğini din üzerinden, İsrail'e rest çekme tavrı üzerinden tekrar diriltmek amaçlı tahayyül etmek çok gerçekçi gelmiyor bana.Çok sağlam bir senaryo ama düşünüldüğünde.

 

Bu noktadan sonra İsrail'le ilişkilerimizin aynı düşünce, duygu temelinde devam etmeyeceğini herkes dillendiriyor.Bu bir danışıklı dövüş olsa bile İsraill'le ahbaplık Türkiye kamuoyuna açıklanamayacak bir noktaya gelmiş durumda, yol ayrımında.

 

İsrail'in yaptığı bu fiil dünya kamuoyununda da artık İsrail'in haydut devlet, bütün dünyayı, insanlığı hiçe sayan anlayışını pekiştirme de son katre gibi görünüyor.

 

 

Bu bir oyunsa oyunculardan kim hangi kazançla çıkacak bu oyunun sonunda?

 

Muhabbetle...

 

 

 

 

 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İsral'in ne kadar faşist, ne kadar insanlık dışı bir devlet olduğu biliniyor. Bu açıdan, İsrail için değişen bir şey olmaz.

 

Bu olay neticede belki, İsrail'deki aşırı sağ iktidarın devrilmesine de neden olabilir. Bu Türkiye'nin takınacağı tutuma bağlı.

 

Şu an Türk kamuoyu hükumetin İsrail'e tepkisini yetersiz buluyor. Mutlaka daha etkili bir karşı atak bekliyorum hükumetten. Bu atak sonucu dediğim gibi İsrail'de hükümet de devrilebilir. Devrilmese bile bu atak başlı başına müslüman halklar arasında Türkiye'nin itibarını arttırıcı bir gelişmeye yol açacaktır. Uranyum zenginleştirme anlaşmaları ile İsrail için tehdit oluşturma olasılığı azaltılmış önceki kabadayı İran, böylece bu konumunu tamamen Türkiye'ye kaptırmış olur.

 

Obama'nın seçilmesiyle BOP'un rafa kaldırıldığı düşünülmemelidir. Çok daha ince poltikalarla devam etmektedir proje. Bu proje ile devam ettirilen sürecin, Türkiye üzerinden Ortadoğu'yu ıslah edip, ABD karşıtlığını yumuşatıp, Orta Asya ve Kafkaslardaki müslümanları Rus hegemonyasından kurtarıp, neticede bu ülkelerdeki doğal kaynakların, daha gönül rahatlığıyla sömürülmesini garanti altına almak gibi bir yararı vardır ABD'ye de, dolayısıyla İsrail'e de.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İsrail'in yaptıkları ve ABD'nin İsrail yanlısı tutumu AKP'nin İsrail karşıtlığı üzerinden Müslüman aleminin lideri konumuna geliyor olması, getiriliyor olmasının AKP'Ye Türkiye'ye kattığı Müslüman aleminde söz sahibi olma, onları yönlendirme gücünü AKP Müslüman alemine ABD düşmanalığını azaltma, ABD'nin projesini uygulamada nasıl bir hareket alanı veriyor ki bu iş sonunda İsrail'e ve ABD'ye yarasın?

 

İsrail , ABD düşmanlıklarını pekiştirirken bu düşmanlık üzerinden AKP'yi Müslüman alemine yaklaştırırken AKP'li Türkiye bütün bu algıların üstüne İsrail'in ABD'nin bir oyuncusu olarak onlar adına nasıl hareket edebilir akıllıca bir kurgu gibi görünmüyor...

 

AKP'nin İsrail'i, ABD'yi zerre kadar sevdiğini düşünmüyorum.Lakin onların kurguladığı, onların yönettiği bir coğrafyada gücü ölçüsünde dengede durmaya çalışıyor.İsrail ve ABD'ye gerçekten rest çekmek gücümüz dahilinde değil.İran, Suriye, Rusya,Mısır gibi ülkelerle olan ilişkilerimizn artırılması, yakınlaşmamız bir denge oluşturmaya yönelik kanımca.Bugün bu coğrafyada arkamızda bunların da bulunduğu bizim lider olduğumuz bir güç haline gelebilirsek bakın o zaman İsrail'i ABD'yi ne kadar seviyoruz AKP ne kadar ABD'nin oyuncusuymuş görürdük...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet, ABD bu süreçte Türkiye'ye destek verip, İsrail'i görünüşte dışlarsa proje başarılı olur. Obama'nın seçilmesi de, bu projenin devamına yöneliktir.

 

Son zamanlarda, ABD'nin İran'la,yapılan anlaşmadan memnun olmaması, ABD'nin AKP'ye desteğini çektiği anlamına gelmez. Rusya, Mısır, Suriye olan ilişkileri, anlaşmaları desteklemektedir ABD. AKP'yi kontrol dışı gibi göstermek de bu planın bir parçasıdır.

 

Sonuç olarak, ABD'yi tamamen dışlamayan, ılımlı tavır takınan bir Türkiye, müslüman dünyasında kazandığı sempatiyle, ABD'nin de imajını düzeltecektir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ilk bakista, Israil asiri derecede tepki yapip birkac insanin olumune haksiz yere sebep olmus.

 

Mamafih, haberlere gore olen sayisi 16 , ya 9 , ya da daha az. Bir gazete diyor, Israil kendisini savundu bir kac kisi onlara saldirdiginda, bir gazete Israil luzumsuz yere ates acti diyor, ... Yani haberler saglam degil. Hakikatlari ogrenmeye luzum gormeyen veya beklemeden Israili kinamakla, arkadaslar yalniz Israil hakkindaki onyargilarini tekrarliyorlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Cyrano dostum:

Ben sana bundan sonra olacakları söyleyeyim...

 

Hiçbir şey...

 

Türkiye Cumhuriyeti, bugün, böyle bir saldırıya karşı duracak kadar değildir ne yazık ki...

 

Dostum Türkiye Cumhuriyeti'nden bağımsız kimseler miyiz ? Türkiye Cumhuriyeti bizim dışımızdaki bir yapı mı ? Böyle bir saldırıya karşı duracak gerekli cevabı verecek siyasi iradenin niyeti varsa niyetini gerçekleştirmesini sağlayacak destek, niyeti yoksa zorlayacak bir talep anlamına gelir toplumsal tepki ve destek.

 

Türkiye kendisine saldıran bir ülkeye yaptırım uygulayamayacak bir ülke değildir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Günlerdir dinliyoruz haberlerde:"Israil'e ragmen biz Gazze'ye girecegiz "diye.Kimdir bunlar?IHH denilen Islamci ve AKP destekli yardim kurulusu.Amaci nedir?"Israil'e ragmen biz Gazze'ye girecegiz,bunda kararliyiz"diyen bir yardim kurulusunun amaci ne olabilir.

 

34 ülkeden katılımcıların bulunduğu uluslararası bir organizsyon.

 

Israil de buna karsi"Filanca limana gelsinler.önce bir kontrol yapalim sonra yardimi ulastirsinlar"Bunda ne var peki?Israil'in böyle bir öneride bulu masi neden IHH tarafindan israrla reddedilmistir?

 

Yalan. İsrail böyle bir öneride bulunmamıştır. İsrail taşıdığınız yardım malzemelerini bize verin biz iletiriz önerisinde bulunmuştur. Ambargo altındaki bir halka yapılan yardımların ambargo uygulayanlara teslim edilmesi ne kadar güvenlidir ? Birleşmiş milletler raporlarına göre, İsrail Gazze'de yaşayanların ihtiyaç duyduğu en temel ve en asgari insani ihtiyaçların ancak %25'inin Gazze'ye ulaşmasına izin vermektedir. Kızılhaç ve diğer uluslarası yardım kuruluşlarının gönderdiği insani yardım malzemelerinin dörtte birini Gazze'ye ulaştırmaktadır.

 

Artı, organizasyon Gazze'ye ulaşmadan önce gemilerin, Birleşmiş Milletler ve İsrail devlet görevlilerinden oluşan bir ekip tarafından aranmasını, yardım paketlerinin tek tek incelenmesini önermişlerdir.

 

Iskenderun Deniz Üssü'ne yapilan roketli saldirida 7 asker sehitr olmus fakat Israil o kadar önemliydiki bu 7 sehitimizin haberi hicbir önem arzetmiyordu.Yandasi yandas olmayani hep birlikte bir LINC KAMPANYASI baslattilar Israil'e karsi.Halbuki Israil günlerdir uyariyor"MÜDAHALE EDECEGIZ"diye.Buna ragmen Israil'i kiskirtmanin sonucu ise iste böyle aci dolu olmustur.

 

Çok açık söyleyeyim, insanın benim ülkem dediği ülkenin vatandaşlarının başka bir ülke tarafından hukuksuz, haksız bir şekilde katledilmesini, sırf o vatandaşlar farklı bir siyasi görüşten diye olağan karşılayıp böyle sunmanın, onlar da kaşınmışlar anlamına gelecek argümanlar üretmenin ne milliyetçilikle, ne vatanseverlikle bir alakası yoktur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ilk bakista, Israil asiri derecede tepki yapip birkac insanin olumune haksiz yere sebep olmus.

 

Mamafih, haberlere gore olen sayisi 16 , ya 9 , ya da daha az. Bir gazete diyor, Israil kendisini savundu bir kac kisi onlara saldirdiginda, bir gazete Israil luzumsuz yere ates acti diyor, ... Yani haberler saglam degil. Hakikatlari ogrenmeye luzum gormeyen veya beklemeden Israili kinamakla, arkadaslar yalniz Israil hakkindaki onyargilarini tekrarliyorlar.

 

Ben de diyordum hayret, İsrail'in bir katliamı daha eleştiriliyor ve Suheyla arkadaşımız ortalıkta yok...

 

Ben sana sağlam olan haberleri vereyim. İsrail uluslararası sularda silahsız sivil aktivistlerin bulunduğu ve insani yardım malzemesi dışında hiçbir yükü bulunmayan bir gemiye gerçek mermiyle doldurulmuş silahları elinde komandolarla baskın düzenlemiş , onlarca sivili katletmiş ve bir korsan gibi gemileri gasp etmiştir. Bu basit gerçeği çarpıtmak için İsrail'in ürettiği argümanlar değil dünya tarafından İsrail basını tarafından bile ciddiye alınmamıştır.

 

İsrail askerleri gemilere operasyon düzenlerken jammerlar ile gemilerin dünyayla iletişimini kesmiştir. Gemileri izleyen ve internet üzerinden dünyaya yayın yapan kameraları susturmuştur. Gemiye çıkan İsrail askerlerinin iner inmez gemideki sivillere ateş açtığı saldırı sırasında gemilerle kurulan telsiz bağlantıları, saldırı sırasında gemide olan aktivistler ve muhabirlerin ifadeleri ve dünyaya geçtikleri son görüntülerle sabittir.

 

İsrail ordusu sadece Türk gemisine saldırmamıştır. İçinde 40 küsür yolcu bulunan Yunan gemisi Sfendoni'ye de saldırmış ve geminin kaptanı vurulup ağır yaralanmıştır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İsrail'in yardım konvoyuna saldırısı ve Türkiye'nin misileme yapma ihtimali, '' one minutes '' çıkışı gibi, hem yurt içinde hem de tüm müslümanların bulunduğu Ortadoğu, Kafkasya ve Orta asyada kimin oyunu arttırır sizce ?

 

Başka sorum yok.

 

İsrail yardım konvoyuna silahla saldırdıktan sonra yeterli tepki gösterip yaptırım uygulanmaması, one minute'ün altının doldurulamaması kimin oyunu azaltır sence ?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hakikatlari ogrenmeye luzum gormeyen veya beklemeden Israili kinamakla, arkadaslar yalniz Israil hakkindaki onyargilarini tekrarliyorlar.

BRÜKSEL/PARİS/ROMA/OSLO - İsrail’in Gazze Şeridi’ne insani yardım malzemesi taşıyan gemilere düzenlediği silahlı baskını tüm dünyada şok etkisi yarattı. Bazılarının vatandaşları da insani yardım gemilerinde bulunan Avrupa ülkeleri, İsrail’e sert bir dille kınayıp büyükelçilerini dışişleri bakanlıklarına çağırdı. Saldırıya tepki gösteren AB ise salıdırı hakkında soruşturma. İsrail’e tepkiler şöyle:

Birleşmiş Milletler (BM): BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, saldırının kendisini ‘şoke ettiğini’ belirtip, “Bu katliamın nasıl vuku bulduğununun anlaşılması için eksiksiz bir soruşturma yapılması hayati önemdedir” dedi.

 

AB: Acil soruşturulsun

Avrupa Birliği: AB üyesi 27 ülkenin elçileri, ortak açıklamayla İsrail saldırısını kınadı: “AB, üye ülkelerin vatandaşlarından çok sayıda kurban verilmesine yol açan şiddet kullanımını kınıyor. Bu olay etrafındaki tüm şartların acil, eksiksiz ve adil bir şekilde soruşturulmasını talep ediyoruz.”

Avrupa Parlamentosu (AP): AP’nin önde gelen temsilcilerinden İsrail’e tepki yağdı. Sosyalist Grup Başkanı Martin Schulz, “İsrail askeri operasyonu çizgiyi aştı” dedi. Sosyalist Grup Başkan Yardımcısı Veronique de Keyser de, İsrail’in Gazze ambargosunu kaldırmaya zorlanması gerektiğini kaydetti. Birleşik Sol Grup ise, İsrail’in uluslararası sularda düzenlenen ve uluslararası hukuku çok yönlü ihlal eden saldırıyı kınayarak, AB’ye İsrail’le ortaklık Anlaşması’nı derhal askıya alması çağrısı yaptı.

 

İspanya: Kınıyoruz

AB Dönem Başkanı İspanya: AB ile ilişkilerden sorumlu Devlet Bakanı Diego Lopez Garrido, “Gerek İspanya, gerekse dönem başkanı olarak AB adına bu saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz. İspanya Dışişleri Bakanlığı olarak İsrail’in Madrid büyükelçisini izahat için acil Dışişleri Bakanlığına çağırdık” dedi.

 

Fransız bakan şoke oldu

Fransa: Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy İsrail’i ‘orantısız güç kullanmakla’ suçladı. İsrail’in Paris büyükelçisi dışişleri bakanlığına çağrılıp ‘olayla ilgili resmi açıklama talep edildi. Elysee Sarayı’ndan yapılan açıkalamada, “Cumhurbaşkanı Sarkozy, İsrail’in orantısız güç kullanmasını kınadı” denildi. Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner de “İsrail askeri operasyonunun trajik sonucundan derin bir şekilde şoka uğradım. Hiçbir neden bu tür bir şiddeti haklı çıkartamaz” dedi.

 

İsveç: Ciddi bir durum

İsveç: Gemilerde 11 vatandaşı bulunan İsveç’in Başbakanı Fredrik Reinfeldt, saldırıya sert tepki gösterdi. “Ciddi bir durum ile karşı karşıyayız. İnsani yardım taşıyan bir gemiye saldırı hiçbir şekilde kabul edilemez” diyen İsveç lideri, AB ile İsrail’e sert tepki verilmesi için görüşmelerin sürdüğünü açıkladı. Dışişleri Bakanı Carl Bildt de “Saldırı uluslararası sularda geçekleşmişse bunun çok ciddi etkileri olacaktır” diye konuştu.

 

Britanya kınamadı

Britanya: Yeni iktidara gelen Muhafazakâr Parti/Liberal Demokrat ortaklığı gemide vatandaşları da bulunmasına karşın Avrupa’da İsrail’i açıkça kınamayan tek ülke oldu. Dışişleri Bakanı William Hague, İsrail’i ‘itidalli davranıp, uluslararası sorumluluklarına uymaya’ çağırmakla yetinirken “Bu olay, Gazze’ye girişe yönelik kısıtlamaların kaldırılmasının gerekliliğini göstermiştir. Gazze’nin yardımlara kapatılması kabul edilemezdir ve amaca zararı dokunmaktadır. Uluslararası toplumun bu trajediye, Gazze krizine acil bir şekilde kalıcı bir çözüm getirmekten daha iyi bir tepkisi olamaz” vurgusu yaptı.

 

Rusya: İlkel şiddet

Rusya: Rus Dışişleri Bakanlığı İsrail’in müdahalesini ‘ilkel şiddet’ diye niteledi. Dışişlerinden yapılan açıklamada, “Saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz. Sivillere karşı silah kullanmak, açık sularda gemileri alıkoymanın hiçbir hukuki temeli yoktur. Bu uluslararası yasaların kaba bir şekilde ihlal edilmesidir” denildi.

 

Norveçli bakan sarsıldı

Norveç: Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg saldırının kendisini ‘sarstığını’ açıkladı ve “Sivil yardım görevlilerine karşı askeri saldırı düzenlemek kabul edilemez, filoda üç Norveçli bulunuyordu, akıbetleri bilinmiyor” dedi.

 

Danimarka: Kaygı verici

Danimarka: Dışişleri Bakanı Lene Espersen, İsrail’in Kopenhag büyükelçisini dışişlerine çağırdığını aktarırken, “Bu çatışmayla ilgili bilgiler son derece kaygı verici. Gazze Şeridi’nin acilen insani yardım, inşaat malzemesi ve insan giriş çıkışına açılmalıdır” dedi.

 

İtalya: Şoka uğrattı

İtalya: İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini, saldırıyla ilgili soruşturma açılmasını talep etti. Frattini, İtalya ile İsrail’in ‘dost’ olduklarını hatırlatarak, “İsrailli dostlarımıza bugün vahim bir hata yaptıklarını söylemek durumundayım. Bu hata mutlaka telafi edilmelidir” dedi. Frattini’nin yazılı açıklamasında, “En rahatsız edici olanları da dahil protestolara asla silahla karşılık verilmemelidir. Hiçbir şey insan hayatından daha değerli olamaz. Barış istemeyenler, barışın yaklaştığı her an ateşi körüklemeyi yeğliyorlar” dedi.

 

İrlanda: Abluka yasadışı

İrlanda: Saldırıdan ‘büyük endişe’ duyduğunu açıklayan İrlanda Dışişleri Bakanı Micheal Martin, gemilerdeki dokuz İrlanda vatandaşının akıbetini araştırdıklarını belirterek, “Eğer ölümler doğrulanırsa, bu İsrail ordusunun kabul edilemez müdahalesi anlamına gelecektir” dedi. İsrail makamlarına, yardım konvoyunda yer alan İrlanda vatandaşlarının güvenliğini sağlama konusundaki yükümlülüklerini hatırlatan Martin, “Olanlar, İsrail’in Gazze’yi yasadışı biçimde abluka altına almasının doğrudan sonucudur” dedi.

 

Hollanda açıklama istedi

Hollanda: İsrail büyükelçisinden ‘açıklama’ talep edip, saldırıyla ilgili ‘soruşturma açılması’ istendi. Hollanda Dışişleri Bakanı Maxime Verhagen “Bu kadar kişinin ölmesinden büyük şaşkınlık duydum” dedi.

 

Avusturya: İnsanlık dışı

Avusturya: Dışişleri Bakanlığı saldırıyı sert bir dille protesto etti. İsrail’in Viyana büyükelçisinden açıklama talep eden, Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger, İsrail saldırısını ‘insanlık dışı ve şoke edici bir saldırı’ olarak niteleyerek, “Bu insanlık dışı saldırının acilen ve şüpheye yer bırakmayacak şekilde açıklığa kavuşturulmasını bekliyoruz” dedi.

 

Çin: BM kararlarına uy

Çin: Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ma Chaoxu, saldırıyı kınadı, İsrail’i BM Güvenlik Konseyi’nin ilgili kararlarına içtenlikle uymaya ve Gazze Şeridi’ndeki insani durumu iyileştirmeye çağırdı.

 

Vatikan kaygılı

Vatikan: Vatikan Basın Bürosu Sorumlusu Peder Federico Lombardi, “İnsanların yaşamlarını yitirmesinden sözetmek acı verici. Durum Vatikan tarafından dikkat ve kaygıyla takip ediliyor. Vatikan her zaman, nereden geliyorsa gelsin, suç işlenmesinin karşısında durmuştur. Çünkü kalıcı barışçıl çözümlerin bulunmasını zorlaştırır” dedi.

 

Netanyahu Kanada’daydı

Kanada: İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’yu ağırlayan Başbakan Stephen Harper, İsrail müdahelesinde meydana gelen can kayıpları ve yaralanmalardan ülkesinin büyük üzüntü duyduğunu açıkladı. (Dış Haberler)

 

Radikal

 

Demek ki bütün dünya sadece İsrail'e karşı olan önyargılarını tekrarlıyormuş.

 

Hep söylediğim gibi; İsrail bile, İsrail sevdalıları kadar uğraşmıyor vahşi yüzünü gizlemek için...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.