Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Algılama Gücünü Yükseltmek


Önerilen İletiler

ALGILAMA GÜCÜNÜ YÜKSELTMEK

 

İncelediğiniz nesneyle ilgili, o zamana kadar hiç görmediğiniz, hiç düşünmediğiniz, aklınıza bile gelmeyen tarafları olduğunun ayırdına vardığınız andan itibaren algılama gücünüzün de yükselmeye başladığını anlayacaksınız.

 

İşte bu noktaya ulaştığınız anda, önünüzde duran objenin, sizin daha önce tanıdığınız obje olmadığının farkındalığı içine gireceksiniz. Tabii bununla birlikte kendi yeteneklerinizi de keşfetmeye başlayacaksınız.

 

Bu çalışmadan sonra, başka bir objenin incelemesine geçebilirsiniz. Bu kez yaptığınız gözlemin çok daha hızlı olduğunun farkına varacaksınız. Ayrıca daha farklı ayrıntılar bulabileceksiniz. Artık, nasıl bakacağınızı öğrenmeye başlıyorsunuz. Ve, bu bilgiler sizin yapacağınız incelemeleri de hızlandıracak.

 

Bu çalışmaları önce çevrenizde bulunan nesneleri inceleyerek sürdürmelisiniz. Her nesneden sonra algılamanızın biraz daha arttığını farkedeceksiniz.

 

Bir kaç aylık düzenli çalışmaların sonucunda bu çalışmayı insanlar üzerinde denemeye başlayabilirsiniz. Tıpkı nesneleri incelediğiniz gibi tek tek ayrıntılarını not ederek ve gözlemlerinizi ilerleterek, bildiğiniz insanın hiç tanımadığınız yönlerini keşfedebilirsiniz. İnsanları incelerken bir avantajınız da onlarla konuşmak.

 

Dikkatinizin giderek yükseldiğini, ayrıntıları hızla farkettiğinizi ve gözlerinizin dışında diğer duyularınızın da devreye girdiğini anlyacaksınız. Hatta tanımlayamadığınız duyularınızın açığa çıktığının bile farkına varmaya başlayabilirsiniz.

 

Çünkü, gözlem yapmak ve bunu alışkanlık haline ge

 

tirmek (Tabii yapılan bu gözlem derin olmalı) kişinin algılamasını yükseltir. Algılamanın yükselmesiyle birlikte bilinen bütün duyu organlarının fonksiyonları tam olarak çalışacağı gibi gizli duyular da açığa çıkmaya başlar.

 

Böylece hem çevrenize hakim olabilir, (Yapacağınız gözlem sonucu bütün neden-niçin ilişkilerini kurabilirsiniz) hem de kendinize yönelerek isteklerinizi ve geleceğinizi belirleyebilirsiniz. Üstelik, algılamanız yükseldiği için başarılı olursunuz.

 

Evet, gözlem yapmayı öğrendiğiniz andan itibaren sadece nesnelerin incelenmesi değil, aynı zamanda insanlar ve olayları da aynı yöntemle ayrıntılarına parçalayıp tam bir kavrayış içine girebilirsiniz. Hatta, ayrıntıların içinde yeni ve farklı ayrıntılar olduğunu da tesbit etmeye başlarsınız.

 

İşte bu aşamaya ulaştığınız andan itibaren dünyaya bambaşka bir gözle bakmaya başladığınızın farkına varacaksınız.

 

Artık çevreniz ve içinde bulunduğunuz şartlar, önceden bildiğiniz ve hatırladığınız gibi olmayacaktır.

 

Nereden geldiğinizi ve nereye doğru gittiğinizi anlamaya başlayacaksınız. Ve bu anlayış, içinde bulunduğunuz koşullara hakim olabilmenizi sağlayacak.

 

Kaynak:Hürriyet

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.