Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Maçı Satmadıysanız, dedikodulara son verin!


Önerilen İletiler

Şampiyonluk düğümünü çözecek maçlardan biri olan Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşması daha kupa finalinden önce gereğinden fazla konuşuldu ve üzerine gereksiz spekülasyonlar yapıldı. Kavgadan, gürültüden, karışıklıktan medet uman yorumcular hemen ortaya çıkıp senaryoyu yazdılar. Buna göre Fenerbahçe kupayı Trabzon'a verecek, şampiyonluk için son haftadaki lig maçını bilerek kaybetmelerini isteyecekti. Veya tam tersi şekilde talep karşı taraftan gelecek ve Trabzon kupaya ulaşmak adına lig maçını satacaktı! Çok açık şekilde bu ima ediliyor, bunun üzerinden tartışma ortamı yaratılıyor...

Kupa maçında iyi oyunla hak ederek mutlu sona ulaşan Trabzon'un başarısına da gölge düşürülmeye çalışılıyor. Ayrıca Fenerbahçe'nin maça asılmadığı, Trabzon'un iyi oynamasının sebebinin Fener'li oyuncuların bilerek "oynamaması" olduğu ileri sürülüyor.

Lig öyle kirlenmiş ki, artık her maçta şike yapılacağı şüphesi futbolun önüne geçiyor. Bir yönetici çıkıp Fenerbahçe'nin maçlara istediği hakemleri atadığını iddia ediyor, Hıncal Uluç çıkıp bunun maçın satıldığının göstergesi olduğu ve herhangi bir şüpheye yol açmamak için böyle bir açıklama yapıldığını söylüyor. Melih Gökçek çıkıyor kendi oyuncularına kırmızı kart görmesi karşılığında şu kadar para teklif edildiğini öne sürüyo kanıt göstermeden ortalığı karıştırıyor. Son tartışılan da malum, kupa maçı sonrası bir kez daha karşı karşıya gelecek olan Fenerbahçe ile Trabzon arasındaki karşılaşma. Yeterince spekülasyon yapıldı ama Fenerbahçe'li yöneticilerden çok Trabzonspor'lu yöneticilerin bütün bu konuşmalara net şekilde yanıt vererek herkesi, iddia edildiği gibi bir şeyin kesinlikle söz konusu olmadığına ikna etmesi gerekiyor. Özellikle de kendi taraftarını...

Ancak kupa kazanıldıktan sonra yapılan açıklamalar o kadar talihsizdi ki, bunca kalemşörün, medyabazın ekmeğine yağ sürecek sözler söylendi. Sadri Şener'in "Süper kupa finalinde Fenerbahçe ile karşılaşacağız" cümlesi Bursaspor'un haklı tepkisine yol açtı. Öte yandan Serkan Balcı'nın, "kupayı biz aldık, şampiyon Fenerbahçe olsun" şeklindeki sözleri ortada sözü edilen takımla yapılacak bir karşılaşma varken, bu sözler, karşılaşmada oynaması muhtemel bir oyuncunun en son söylemesi gereken sözler olmakla birlikte bu oyuncunun daha önce Fenerbahçe forması giymesi, şike yapılacağı iddiasının elini güçlendirmiştir. Düşünülmeden edilen sözlerin nelere yol açtığını görüyoruz. Kupa başarısına gölge düşmesine, kişilere duyulan güvenin sarsılmasına ve en önemlisi, Trabzon'un itibarının lekelenmesine.

Bundan sonraki hiçbir düzeltme de şüpheleri giderememiştir. Sadri Şener'in "maç ne olur" sorusuna verdiği "gideceğiz, mağlup olup geleceğiz" şeklindeki kinayeli cevabının bile üzerine gidilmiş ve başkanın maçın bilerek verileceğini açık açık söyleyebileceğine dahi inananlar olmuştur! Böylesine komik bir ortamda medyaya demeç verirken daha dikkatli davranılmalı, hatta maç konusunda futbolcu ve kulüp içerisindeki herkese konuşma yasağı getirilmeliydi.

Şenol Güneş ise yaptığı basın toplantısında bu tarz suçlamalara itibar edilmediğini gösterdi. Ancak '96 yılında kaçan şampiyonluğu unuttukları sözü bile yine art niyetliler tarafından istismar edilebilir. Ayrıca Trabzon taraftarının hala daha aklındadır o sene kaçan şampiyonluk. Unutulacak da değildir hiçbir zaman. Kupada Fenerbahçe'nin mağlup edilmesi bunun dengi asla olamaz. Nasıl şampiyonluk Fenerbahçe'ye kaptırılmışsa, Trabzon'un aynı şekilde Fenerbahçe'yi şampiyonluktan etmesi rekabet açısından bir zorunluluktur. Trabzon'un '96 sendromundan çıkışı da ancak şampiyonluk hedefine ulaşıldığı zaman mümkün olacaktır. Bu sebeple ligde bir hedefinin kalmaması, kazanması veya kaybedilmesi durumunda sıralaması değişmeyecek olmasına tağmen Trabzon, maça mutlak galibiyet hedefiyle çıkmalıdır. Bu, ortaya atılan iddialara cevap vermek için de fazlasıyla önemlidir. "Bursa şampiyon olmasın, Anadolu'nun liderliğini kaptırmayalım" diyenlere gelince. Trabzon bu ünvanı tek şampiyonlukla almadı. Bir zamanların efsane kadrosunu oluşturan, İstanbul takımlarının korkulu rüyası haline gelen, milli takıma onca futbolcu kazandıran, ulaşamasa da her sene şampiyonluk hedefi koyabilen ve bunca yıldır şampiyonluğa hasret olmasına rağmen hala daha buna inanan bunca taraftarı bulunan bir takım buraya bir günde gelmedi. Bursa da uzun bir yolda olduğunu bilmeli, buna göre uzun vadeli planlar yapmalıdır. Trabzon camiası da Bursaspor'un başarısıyla övünmeli hatta bundan ders çıkarıp istenilince, doğru adımlar atılınca başarılabildiğini görmesi ve daha büyük bir özveriyle çalışması gerekmektedir. Bursaspor'un olası şampiyonluğu Trabzon'un değerini düşürmeyecek tam tersine şampiyonluğa daha çok inanan bir takım olma yolunda olumlu katkılar sağlayacaktır...

 

Alıntı: edisonascimento.blogspot.com-Dedikodulara Son Vermek!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir Trabzon'lu ve Trabzonsporlu olarak,yapilan spekülasyonlari bende dinliyorum.Örnegin dün LIG TV.da konusan birisi,aynen söyle diyordu:"Süper Lig bitmistir,sampiyon Fenerbahcedir.Bunun artik tartismasi bile abestir.Trabzonlu oyuncular zaten kupanin verdigi rahatlikla artik Fener macini düsünmüyorlar."

 

Kim olursa olsun,Trabzonspor hakkinda böyle konusmaya hakki yoktur.Baskan Sadri Sener'in de belirttigi gibi;Trabzonspor kazanmak icin oynayacaktir.Kazanir veya kazanamaz bu ayri bir konudur.Ama lig bitmistir,Fener sampiyondur diyerek Trabzonsporu töhmet altinda birakmak art niyettir.Bu iddialari ileri sürenlerin Ankaragücü-Fenerbahce maci icin hicbir irdeleyici söz söylememeleri ise ilgi cekicidir.

 

Simdi ben soruyorum;Fenerbahce,Ankaragücünden maci alninin teriylemi aldi acaba?Veya baska türlü sorayim;Acaba Ankaragücü Fenere karsi gercekten kazanmak icin mi oynamisti?o kadar ucuz gollere nasil gecit verilebildi?

 

Daha da geriye gidip;Fener-Besiktas macinida irdeleyebiliriz.Bursa'nin sampiyonluk yarisinda ayagina ilk celmeyi Besiktas atmis olmadimi acaba?

 

Özetlersek,bu tarz yaklasimlar yanlis ve inciticidir.Fener,Bursa,Besiktas,Trabzonspor bu ülkenin klüpleridir.Hepsinede ayni ciddiyet ve sevgiyle yaklasilmalidir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Saibeli Superlik sampiyonlugu en sonunda Herkesin istedigi gibi Bursasporun sampiyonluguyla sonuclanmistir.. Ben sahsen Bursasporun sampiyon olmasina sevinemedim cunku hakki ile sampiyonlugu almis olsaydi alkislardim ama malesef bence hakkiyla almis degil buda benim dusuncem..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Fenerbahce'nin sampiyon olacagina kilitlenen devlet erkani hemen Fenerbahce trübününde yerlerini aldilar.Bu bence sampiyonu belirleyecek olan iki karsilasmada,devlet erkaninin acikca taraf tutarak gövde gösterisi yapmaktan öte degildi.Ve devlet erkani bu gövede gösterisini yaparken hesaplarini Trabzonsporsuz yaptilar.Sandilar ki (son günlerde ortaya atilan ve Trabzonsporu saibeli duruma sokan dedikodular)Trabzonspor,yan gelip yatacak ve Fenerbahce'de sampiyon olacaktir.Umduklari daglara kar yagmistir.Trabzonspor yigitce oynamis Fener Trabzon'u yenemeyince Bursaspor hakkiyla sampiyonlugu elde etmistir.Simdi saibeli diyerek Fenerbahce'nin beceriksizligini hasiralti etmek bence Bursa'ya ve Türk Futboluna yapilan bir haksizlik olur.Fenerbahce eger sampiyon olamadiysa bunun sebebi kendisidir,cünkü macin dörtte üclük bir bölümü Trabzonspor kalesinin önünde oynanmis,kaleci Onur'u Fenerbahce asamamistir.Olay budur.Olayi gerceginden saptirip saibe araniyorsa o zaman Fenerde bu macta saibelidir cünkü Trabzon'u yenememistir.

 

Cok mükemmel bir futbol gecesi yasadi Türkiye,Bursa hakettigi sampiyonlugu aldi.Bunda eger Trabzonspor'un bir katkisi varsa bu katki Trabzonspor'u yenemeyen Fenerbahce'den kaynaklanmistir.Trabzon gol yememek icin insan üstü bir caba sarfetmistir.Eger saibe denerek Trabzon'un mücadelesi kastediliyorsa bu büyük bir yanilgi olur.

 

Besiktas'a gelince,belki iyi oynayamadi Besiktas ama gayret sarfetti.Bunuda macta gördük.Yani Besiktas'ta yan gelip yatmadi.Eger saibe araniyorsa gecen haftaki Ankaragücü-Fenerbahce macina bakmakta cok yarar vardir.O macta Fener cok ucuz gollerle maci kazanmisti.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 yıl sonra...
  • 1 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.