Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

CHP Lideri Deniz Baykal İstifa Etti


gloria

Önerilen İletiler

CHP Lideri Deniz Baykal, kendisine ait olduğu iddia edilen uygunsuz görüntülerle ilgili basın toplantısı düzenleyerek şu açıklamayı yaptı;

 

"Günlerdir beklenen değerlendirmemi ve kararımı açıklıyorum. Bu bir kaset olayı değildir, bir komplodur. Komplo hukuk ve ahlak dışı bir tertiptir. Bir komplo yaparken bazen haneye tecavüz edersiniz. Gizli çekimlerle insanların en korunaksız görüntülerini kesip biçer, montaj yapar çarpıtırsınız. Dünyanın her yerinde bütüm dinlerin ahlak anlayışlarını insanoğlunun ahlak anlayışlarını yıkarsınız. İnsanların şerefleri onların umurlarında değil. Komployu gerçekleştirenler sapık oldukları, şantaj için düzenlemediler. Siyaset yapmak için düzenlediler.

 

Bir komplo imal edilmiştir. Taze, iki haftalık bir komplo. Bu komplonun hedefi bir kişi değil. CHP'nin neredeyse tek başına yürüttüğü sivil dikta rejimine karşı verdiği mücadeledir. Bu son iki hafta içinde düzenlenmiş ve piyasaya sürülmüştür. Komplo tezgahı malzeme ve çekimleriyle günceldir, tazedir. İktidar gücü ve olanakları seferber edilmeden icra edilebilmesi mümkün değildir. Bu kadar kaba bir komplo tezgahının iktidar zirvesinin bilgisi olmadan son iki haftada hazırlanıp piyasaya sürülmesi mümkün değil. Olay sonrası sözde iyi niyetli beyanlar, perde arkasındaki tezgahın suçluluğunu örtmeye yetmez. Bu iktidarın bilgisi ve onayı olmadan piyasaya sürülemez. Ayıplayanlar bizzat ayıbı işleyenlerdir.

 

ABD'den, Pensilvanya'dan aldığım üzüntü mesajlarının samimiyetine de inanıyorum. Çok ayıp ama diye başlayanlara da söyleyecek sözüm var. Ahlaksız ve hukuksuz komplolara itibar ederek bunları savunamazsınz. Komploculuğa hayat alanı açanlar çok ayıp, ama, diyenlerdir. Bu komplolara itibar edenlerin nereye kadar gidebileceklerini hep beraber göreceğiz.

 

Bu tablo karşısında ben de teslim olmayacağım. Kimsenin beni sorgulamasına izin vermeyeceğim. Eğer bunun bedeli varsa ve bu bedel CHP'den ayrılmaksa bu bedeli öderim. Benim istifa etmem kaçmak anlamına gelmez. Tam tersine meydan okumaktır. İstifa ediyorum: Bunun hedefi ben değilim, CHP'dir."

 

http://www.haberturk.com (10.05.2010)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Deniz Baykal'ın Türkiye'nin önünü açmak için istifa etmesini daha yıllar öncesinden beri istiyorduk,kendisi hep çözümsüzlük üzerine politikalar geliştiren bir siyasetçi ancak bu şekilde istifa etmesi insanlık adına üzüntü vericidir,kendisi yaptığı açıklamada hükümeti suçlamış ama kasetin yalan olduğunuda söyleyememiş buda bize monica olayını hatırlattı,istifa etmesi yapabileceği en doğru davranıştı,bir daha dönmemen dileği ile Baykal....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir siyasi liderin kariyerinin bu sekilde sona ermesi cok üzücü, ama sayin Baykal'indabaska türlü koltugu birakacak bir niyetide yoktu. O kadar secim kaybetmesine ragmen koltuguna adeta 404 ile yapismisti. Bu acidan baktigimizda CHP icin en iyi bir gelisme diyebiliriz.

 

Umarim CHP icerisindeki sosyal demokrat ve özgürlükcü gücler partiye cagdas ve demokratik bir yön vererek ülkeye ve insanlarina hayirli bir hizmet ederler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Deniz baykal baştan beri gitmeli idi ama zamanı şimdi değildi asıl şimdi Türkiye yandı,

baykalın ikinici büyük hatası, birincisi karaÇarşaflıları partiya almak,

ikinci hatası ise bu istifa oldu, zamanı şimdi değildi, RTE'nin ekmegine yag-bal sürdü ne yazık ki, ülke iranlaşmaya doğru dört nala gidiyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Son verilen ajans haberlerine göre sayin Baykal kurultayda yeniden aday gösterilecekmis. Bunu yaparlarsa CHP'nin halaa akillanmadigini ve vatandasa sorumluluktan kactigini gösteriyor.

 

AKP ve Erdogan'in karsisina akilli, dürüst ve gercek bir demokratik lider gerekli. Böyle bir lideride CHP daha simdiden cikaramayacagini Baykal'i yeniden aday gösterecegiz aciklamasiyala yapmis oldu.

 

Tekrar padisahinizi koltuguna geri getirin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"Doğal Hak"

 

Bence bir insanın en doğal hakkı elinden alındı ve ben bunu hiç sevmedim.

 

Bildiğiniz üzere "Özel" sekreter kişinin özel işleri ile ilgilenen ve günde neredeyse 24 saat yanında olan bir kişidir, erkek patron, hatun da sekreter olursa onunla ilişkiye girmesi kadar doğal hiçbir şey olamaz. Kaldi ki bu ilişkide film çıkması da bence çok doğal, paris hilton, kim kardashian yapınca ve izleyince iyi ama ali kırca, deniz baykal yapına kötü, bu bence kişinin en doğal haklarından birinin resmen gasp edilmesidir, bir de istifa etmiş...

 

Ne kadar ayıp, böyle şey için istifa edilir mi?

 

Ne güzel koltukta oturuyordu adam ve biz ölene kadar da kalacak diye hesap ediyorduk ama gitti. Peki şimdi kim gelecek onun yerine? Oy veenlerinin neredeyse tamamı alevi kökenlilerin ve de askerlerin oluşturduğu bir partiye kimi getireceksiniz? son 15 yıllık serüvene bakınca parti içinde milliyetçi-ırkçı bir tabanın hakim olduğu aşikar, bu nedenle parti içinde buna en uygun kişi bence Canan Arıtman'dır. ki kendisi bu işi çok ciddiye alıp Cumhurbaşkanı'nın bile seceresini çıkarma çabasına gitmiş ve partisince takdir tolamıştır.

 

Eğer parti dışında biri oalcaksa bu da eski Tarih Kurumu Başkanı olan Hallaçoğlu en iyi adaydır, ne de olsa kendisi bırakın bir kişiyi milyonalrca kişinin seceresini meydana dökmüş ve bunun için de onalrca kişiden takdir toplamıştır. Ama ufak bir sorun olur bence bu durumda zira partiye oy veren tek kitle olan alevileri ermeni kökeni ilan etmişti, bu sorun yaratabilir...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İstifa sürpriz oldu. Baykal ve CHP açısından herhangi bir olumsuzluk olduğunu düşünmüyorum. Bu olay CHP yi artırır, eksiltmez.

 

Olumsuzluk ülke siyaseti açısındandır. Siyaset giderek çamura batıyor ve çok aşırı biçimde kirleniyor. Siyasi rakipleri bertaraf etmek için kirli tezgahlara başvurulması olağan hale geldi. Siyasetin komplo, tezgah, dalaverecilik ve düzenbazlık sanatı haline getirilmesi, üstelik buna dinin alet edilmesi rezaletin son perdesi.

 

Baykal'ın parti içi muhalefete kızgınlığından istifa ettiğini düşünüyorum. Madem iç muhalefet, partinin tek başına iktidara karşı mücadele yürüttüğü kritik bir dönemde bile böyle bir tezgaha alet olacak kadar ileri gidiyorsa, buyursunlar ne halleri varsa görsünler demesi doğaldır.

 

Çünkü bu tezgah iki yolla hazırlanabilir: Ya parti içinden Baykal'a çok yakın birileri, ya da eli her yere uzanabilen derin bir istihbarat örgütü.

 

Baykal Pensilvanya'yı aklayarak birinci olasılığı geçerli gördüğünü ima etti. İstifasının nedeni de budur.

 

Yine de aklama söylemini garipsedim. Aklayacağı yerde, illa ilk olasılığı geçerli görüyorsa da (ki bence de o olasılık geçerli) iki olasılığın ittifakını düşünerek bu aklamayı yapmamalıydı. Bu iki olasılık kendi başlarına işe yarayamazlar, mutlaka birlikte çalışmaları gerekli.

 

Bu güne kadar etmediği iftira, düzenlemediği tezgah kalmamış bir kirli düzeneği, sırf iç muhalefete kızgınlığı yüzünden aklamaya kalkmamalıydı.

 

Sonuç olarak bu kirli ittifak ve iftira üretim merkezinin karşısında tüm ulusal güçlerin zorlandığını görüyoruz. Ben hep söyledim. Bu kadar çaplı bir yozlaştırma hareketinin bir yerde durması ve ülkeyi kaosa sürükleme amacında gaz kesmesi söz konusu olmayacaktır. Bu amaçlarına bir şekilde mutlaka ulaşacaklardır.

 

Kimse insafa gelir, vicdanları sızlar filan diye bir umudu aklından bile geçirmesin. Çekirge sürüsü salabilseler salacaklarını, meteor düşürebilseler düşüreceklerini, şeytan amaçlarına yardım karşılığında ruhlarını istese satacaklarını çok kere söyledim. Nasılsa tanrının askeri değiller mi ,amaçlarına ulaştıktan sonra tanrı ruhlarını şeytandan geri alıverir, tamam! Sütten çıkmış ak kaşığa dönerler. Takiyyeci inançları, Makyavelizme rahmet okutacak düşünce yapıları budur!

 

Öyle kutlu doğum haftasına filan katılmakla bu şer güruhunun hedefinden düşmezsiniz, bu da kapak olsun diyeyim...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Deniz baykal baştan beri gitmeli idi ama zamanı şimdi değildi asıl şimdi Türkiye yandı,

baykalın ikinici büyük hatası, birincisi karaÇarşaflıları partiya almak,

ikinci hatası ise bu istifa oldu, zamanı şimdi değildi, RTE'nin ekmegine yag-bal sürdü ne yazık ki, ülke iranlaşmaya doğru dört nala gidiyor.

 

Bu ülke İranlarşırsa gerçek Müslümanlar adına hiç bir olumlu sonuç doğurmaz. İnsanları zorla Müslüman yapamazsınız. Bir İran'a bakın bir Filistine -_-

 

Ayrıca bir İranlaşma ve Malezyalılaşma olacağını da düşünmüyorum olsa bile yeni jenerasyon bunu değiştirir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"Üzücü,ama" "Üzüldük,ama""gitmesi iyi oldu"!

 

Tipik CHP karsitligi,kelimelerle ortaya konuyor.Hala ideolojik yaklasimlar,hala ülkede oynanan oyunlari görmeme inadi.Hala yalan yanlis tanimlamalar,iddialar.

 

Baykal'dan allerji kapanlarin nasil gerceklerden kactiklarini,yaranin derinligini görmezden geldiklerini görmek bile Türkiye Acisindan cok vahimdir.Son bir iki haftada Türkiye'de siyasi arenada nelerin yasandigini bilmezden görmezden gelmek tipik AKP yandasligi yapmakla es anlamlidir.

 

Önce Inönü ile baslatildi.Sonra Baykal'a suikast ihbari ortaya cikti.Yukaridaki iletilerden hicbirinde bu suiikastten tek bir kelimei le bahsedilmemis olmasi olaylara nasil yüzeysel bakildigini gösteriyor.15 Nisan'da Baykal'a bir suikast ihbari geldi emniyete.Istanbul Emniyet Müdürü CAPKIN Ankara Emniyetine bunu bildirdi.Aradan tam 10

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Aradan tam on gün gecmisti,savcilik simdi inceleme baslatti neden bu kadar gecikildi diye.Üc gün öncede bir kaset cikarildi ortaya.Kasetin üretilme yani montaj yeri Toronto.Simdi bu konuda arastirma yapiliyor.Belli ki cok ustaca yani profesyonelce yapilmis bir montaj.Bu böyle siradan herkesin yapabilecegi bir olay degil.Bunun arkasinda büyük güclerin oldugu artik ortada.Simdi burada kalkip Baykal'in böyle istifa etmesine üzüldüm,böyle istifa etmesi üzücü,gitmesi gerekiyordu tarzi yani "Iyiki böyle bir kaset ciktida gitti"der gibi yaklasmak ne kadar yakisik alir onu bilmiyorum ama,Türkiye'de bizzat iktidarin eliyle yürütülen gizli oyunlar oynaniyor.Hala uyanamiyorsak kimseyi suclamayada hakkimiz yoktur.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

valla kesin konuşmayı sevmem ama bu açık bir montaj.

deniz baykal doğru olanı yaptı, bir insan böyle bir kaçamak yapmamışsa çıkar önce istifasını eder. doğan medya grubunun peşin hüküm verişini de görmüş oldu böylelikle. aslında çok da iyi oluyor, eğer şu görüntülerin montaj olduğu ortaya çıkarsa deniz baykal türkiye'nin en dürüst siyasetçisi olma ünvanını tamamiyle elde etmiş olacak. ve ölse de koltuğu bırakmaz diyenlere de cevabını vermiş olacak.

 

umarım kurultaya kadar görüntülerin montaj olup olmadığı ortaya çıkar.

ve şunu söyleyim deniz baykal'sız chp oy arttırmaz aksine sancı çeker.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Baykalin istifa ettigine gercekten inaniyormusunuz guldurmeyin beni bu sadece Turkiyede kullanilan acitasyondan baska birsey deyildir neden boyle bir kaset birden bire ortaya cikiyor ustelik bu kaseti kac kisi izledi sorabilirmiyim birincisi kaseti izleyin oyle yorum yapin derim bu sadece bir duzmece hic bukadar kotu gizli cekim olurmu yani benim oglum bile onlardan guzel cekim yapar.. Bu kaset duzmece bir sey gayet amatorcede cekilmis ama bugun Star haberde Ugur Dundarla K.kilicdaroglunun arenadaki vtrsinde Kemal kilicdaroglu aynen soyle diyor bize deniz baykal hakkinda bircok goruntu geliyor ama biz acip bakmiyor.. Bunun uzerine Ugur Dundarda sunu soyluyor bizim elimizede rus bayanlarla beraber goruntusu geldi ustelikte montaj yayin degildi dedi buyrun buradan yakin.. Simdi Deniz Baykalin istifasi kime yaradi tabiki Deniz Baykalin tekrar genel baskani secilmesine yariyacaktir parti arkadaslari baski yapip tekrar donecektir partinin basina.. Referandum var halk Deniz Baykala komplo duzenledi diyecek ve buyuk bir ihtimalle hayir diyecektir referandumda ... ve sonuncusu secimlerde buyuk bir ihtimalle CHPde oy patlamasi olacaktir.. Yillardan beri Turkiyede yapilan kirli politika iste bundan ibarettir..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

türkiyede akp yi iktidara taşıyan ve türkiye üzerinde bu tür oyunları oynayan ve dünyayı ırkçı devletlere bölen ve dünya üzerinde oyunlar oynayan derin dünya devletidir.demokratik ve laik devletler kuralları çıkarırken insan haklarına göre çıkarır ama insan hakkı ırkçılı toplumlar ve insanlar arasında ayrım yapmayı yasaklar ama maalesef dünya ırkçılık üzerine kurulmuş devletlerle bölünmektedir ve bu ülkeler demokrasiden ve insan haklarından bahsetmektedir oysaki insan hakkı ırkçılık ve ayrımcılık yaparak olmaz insanlığın hepsini eşit görmekle olur ve bu devletler dünyadan herkesin eşit pay sahibi olması gerekirken ırkçı ve eşit olmayan bir paylaşıma neden olmaktadırlar buda adil değildir.dünyanın adil bir yer olması için dünayda herkesin eşit hak sahibi olması gerekmektedir ve bumanada dünya bir çatı altında birleşmeledir ve hiçbir milletin bir diğerinden üstün olamması gerekir ama düyada devletler in san haklarından,adaletten ve demokrasiden bahsetselerde dünya ırkçı devletlere bölünmüş ve dünya haksız bir şekilde paylaşılmıştır.

 

işte dünyada adaletten bahsedildiği halde bu şekilde ırkçı devletlere bölünmesi saçmadır ve bunun böyle olmasını sağlayanlarda derin dünya devleti denen güçtür bu güç mustafa kemale türkiyeyi kurdurmuş ve maalesef dünyada olduğu gibi türkiyedede oyunlar oynamaktadır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

türkiyede akp yi iktidara taşıyan ve türkiye üzerinde bu tür oyunları oynayan ve dünyayı ırkçı devletlere bölen ve dünya üzerinde oyunlar oynayan derin dünya devletidir.demokratik ve laik devletler kuralları çıkarırken insan haklarına göre çıkarır ama insan hakkı ırkçılı toplumlar ve insanlar arasında ayrım yapmayı yasaklar ama maalesef dünya ırkçılık üzerine kurulmuş devletlerle bölünmektedir ve bu ülkeler demokrasiden ve insan haklarından bahsetmektedir oysaki insan hakkı ırkçılık ve ayrımcılık yaparak olmaz insanlığın hepsini eşit görmekle olur ve bu devletler dünyadan herkesin eşit pay sahibi olması gerekirken ırkçı ve eşit olmayan bir paylaşıma neden olmaktadırlar buda adil değildir.dünyanın adil bir yer olması için dünayda herkesin eşit hak sahibi olması gerekmektedir ve bumanada dünya bir çatı altında birleşmeledir ve hiçbir milletin bir diğerinden üstün olamması gerekir ama düyada devletler in san haklarından,adaletten ve demokrasiden bahsetselerde dünya ırkçı devletlere bölünmüş ve dünya haksız bir şekilde paylaşılmıştır.

 

işte dünyada adaletten bahsedildiği halde bu şekilde ırkçı devletlere bölünmesi saçmadır ve bunun böyle olmasını sağlayanlarda derin dünya devleti denen güçtür bu güç mustafa kemale türkiyeyi kurdurmuş ve maalesef dünyada olduğu gibi türkiyedede oyunlar oynamaktadır.

 

iyi de konuyla ne alakası var? ha bir de mustafa kemal kendi kurmamış bu cumhuriyeti he?

bizim millet bayılıyo böyle komplolara ya

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben Zülfü Livaneli'yi dinledim, ki yalan söylemeyeceğine güvendiğim bir insandır. Kasetin kesinlikle montaj ve düzmece olduğunu söylüyor. Baykal ile milletvekilinin de görüldüğü Baykal'ın rahat bir ortamda istirahati sırasındaki normal görüntüleri çekilmiş, sonra milletvekiline benzer başka bir kadının uygunsuz görüntüleri montajlanmış fakat yine de kadın ile Baykal arasında hiç bir fiziksel temas yok.

 

Yandaşı, bağımlısı, çekineni korkanı ile tüm medyanın takındığı "galiba gerçek gibi" tavrı ise toplumun yüz karası, utanç verici bir yalakalık.

 

Fakat MonDieu da haklı olabilir.

 

Zaten açıklamasında yaptığı Pensilvanya vurgusu çok canımı sıktı ve Baykal'a hiç bir sefer oy vermemiş olmakla ne kadar doğru yaptığımı anladım. Tamam, her zaman söylediklerinin yüzde doksandokuzunun altına imzamı atarım. Ama;

 

Ne demek yani hükümet var bu işin içinde Fetulla yok?

 

Perhiz? lahana turşusu?

 

Tansiyon? Tuz?

 

Kolesterol? Kuyruk yağı?

 

Ya da şöyle söyleyeyim: "Protein başka, et, yumurta başka diye bir şey olur mu?

 

Hangisini dersen de... Bu şu demektir:

 

"Ey Fetulla, bu AKP seçimde gitti gider. Halk herhalde ekmekten KDV alan, ama pırlantadan almayan bir iktidarı bir daha getirmeyecektir. Dolayısıyla sen AKP yi bırak, beni destekle bundan sonra. Çünkü sen durakta beklemeyi sevmez, ilk gelen otobüse binersin. İlk gelen otobüs ise benim. Bak paşa paşa kutlu doğumu da kutladım, mürit olma potansiyelimi gösterdim."

 

Baykal güven vermiyor, ben kişisel olarak güvenmiyorum. Ecevit de aynısını yapmıştı. Bunlara oy potansiyeli kalabalık de, balıklama atlarlar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"Üzücü,ama" "Üzüldük,ama""gitmesi iyi oldu"!

Ne yani, o kadar secim kaybetmis bir genel baskan hala koltiúguna yapismissa bunun neresini dogru bulacagiz. CHP hakkinda konusmak icin ilalda secmenimi veya sevenimi olacagiz?

 

CHP'de Baykal'dan baska liderlik yapacak bi baska babayigit yok galiba? Tek partili sisiteme benziyor, 80 den önce Erbakan, Ecevit, Demirel ve Türkes idi, simdi ise Baykal ve Bahceli her dönem karsimizda. Sanki hic bulunmayacak Hint kumaslari bunlar. Bunlarda utanma ve siyasi hassasiyet olmadigi icin gelecek kurultayda tekrar baskan olabilecegi kanisindayim ve hicte sasmam. Ilk defada yasamayiz. Önce hem Baykal'dan hemde Bahceli'den böyle tavirlar yasadik.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ustelik bu kaseti kac kisi izledi sorabilirmiyim birincisi kaseti izleyin oyle yorum yapin derim bu sadece bir duzmece hic bukadar kotu gizli cekim olurmu yani benim oglum bile onlardan guzel cekim yapar.. Bu kaset duzmece bir sey gayet amatorcede cekilmis

 

Bu pek mantıklı değil. Amatörce çekilmiş olması ile düzmece olması arasında nasıl bir ilişki kuruyorsun ? Profesyonelce çekilmiş olsa gerçek olduğuna inanacakmıydın dostum ? ( merak ediyorsan videoyu izledim ) :)

 

ama bugun Star haberde Ugur Dundarla K.kilicdaroglunun arenadaki vtrsinde Kemal kilicdaroglu aynen soyle diyor bize deniz baykal hakkinda bircok goruntu geliyor ama biz acip bakmiyor.. Bunun uzerine Ugur Dundarda sunu soyluyor bizim elimizede rus bayanlarla beraber goruntusu geldi ustelikte montaj yayin degildi dedi buyrun buradan yakin..

 

O programı da izledim, yanlış anlamışsın bir daha izlemeni tavsiye ederim.

K.K., '' Deniz Baykal hk. birçok görüntü geliyor '' demedi, sadece ''bize de başkalarının görüntüleri '' geliyor dedi.

U.D. ise yalnızca, '' Rus bayanlarla beraber görüntüsü '' iddiası olan elindeki videonun bir AKP milletvekili ile ilgili olduğu bilgisi ile ona ulaştrıldığını ve izlemeye değer görmediğini söyledi.

 

Simdi Deniz Baykalin istifasi kime yaradi tabiki Deniz Baykalin tekrar genel baskani secilmesine yariyacaktir parti arkadaslari baski yapip tekrar donecektir partinin basina.. Referandum var halk Deniz Baykala komplo duzenledi diyecek ve buyuk bir ihtimalle hayir diyecektir referandumda ... ve sonuncusu secimlerde buyuk bir ihtimalle CHPde oy patlamasi olacaktir.. Yillardan beri Turkiyede yapilan kirli politika iste bundan ibarettir..

 

Dostum suikast falan desen inandırıcı olur da, Deniz Baykal yada arkadaşlarının kendi kendilerine böyle bir çamur atıp bu yolla iktidar olmayı düşündüklerine gerçekten inanıyor musun ? :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

iyi de konuyla ne alakası var? ha bir de mustafa kemal kendi kurmamış bu cumhuriyeti he?

bizim millet bayılıyo böyle komplolara ya

bu konuyla alakası bu tür olayları meydana getiren derin dünya devletidir ve topluma karşı değişik oyunlar oynayarak toplumu şekillendirmek istemektedir akpde toplumu şekillendirme çabalarına örnektir derin dünya devleti türkiyede ılımlı islam toplumu istemekteydi ve sonra akp meydana çıkarak iktidara geldi ve şuandada bu keset olayıda bir oyun ama burda maksat ne onu bilmiyorum belki deniz baykaldan bezdiler ve istifa etmesini istemiş olabilirler artık maksat neyse.

mustafa bu devleti kendi kurmamıştır kendisine kurdurlmuştur ve türk ırkçılığınaq dayalı bu devlet hala bu ırkçılıkla devamettirilmektedir ve mille3ti türk ırkçılığıyla uyutmaktadırlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Olayın Baykal'a yarar mı zarar mı getireceği bir yana, bu olay medya ahlakına bir turnusol kağıdı oldu.

 

Gösterdiği sonuç ise utanç verici: Bir yanda iktidar yalakası şakşakçılar korosu, bir yanda timsah gözyaşları dökenler, bir yanda kan kokusu almış köpekbalıkları gibi ortalıkta fır fır dönerek kanlı lokmalar koparmak için fırsat buldukça ısıranlar...

 

Ortalık hayvanat bahçesine döndü. Hepsinin ortak çabası nasıl eder yarayı kanatır, yaralıyı kan kaybından komaya sokarız yönünde. Kimi hırlayarak saldırıyor, kimi sessizce ve sahte gözyaşları dökerek. Medyanın geçtiği sınavın sonucu utanç verici. Sözde tarafsızlık iddiasında bulunan yayın organlarının bile yorumları utanç verici bir ahlaksızlık, siyasi linç örneği.

 

İşte ********* diktatör baskısı ve "tut kulağından at" faşizminin yarattığı medya ahlakı...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türk Medyası, Vakit adlı selüloz mamulü dışında bu sınavı başarıyla vermiştir. Hem de batı medyasının benzer durumlarda gösterdiği yaklaşımın aksine basın etiği adına gurur verici bir tutum izlemiştir.

 

Birincisi, görüntüler gazete sayfalarında yer almamıştır. İkincisi, bunun siyasi olarak kabul edilemez bir belden aşağı vurma yöntemi olduğunun altı çizilmiştir.

 

Bir yıl içerisinde, Türk medyasının ikinci etik adına doğru yaklaşımıdır bu. Cezaevinden çıktıktan sonra bir popüler kültür ikonu haline gelmeye çalışan Ağca'ya karşı uyguladıkları ambargo ilkiydi.

 

Bu olgun tutum, en modern ülkelerin medyasında bile göremeyeceğiniz bir tutumdur. Böyle skandallar çok yaşanmıştır batı ülkelerinde. O ülkelerin medyasının sergilediği tutum ile, Türk medyasının bu olayda sergilediği tutum kıyaslanamaz bile.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bu konuyla alakası bu tür olayları meydana getiren derin dünya devletidir ve topluma karşı değişik oyunlar oynayarak toplumu şekillendirmek istemektedir akpde toplumu şekillendirme çabalarına örnektir derin dünya devleti türkiyede ılımlı islam toplumu istemekteydi ve sonra akp meydana çıkarak iktidara geldi ve şuandada bu keset olayıda bir oyun ama burda maksat ne onu bilmiyorum belki deniz baykaldan bezdiler ve istifa etmesini istemiş olabilirler artık maksat neyse.

mustafa bu devleti kendi kurmamıştır kendisine kurdurlmuştur ve türk ırkçılığınaq dayalı bu devlet hala bu ırkçılıkla devamettirilmektedir ve mille3ti türk ırkçılığıyla uyutmaktadırlar.

 

 

ulus devletin göbeğinde yaşıyorsun daha ulusçuluk ile milliyetçilik farkını bilmiyorsun, bir de diyorsun ırkçı cumhuriyeti atamıza kurdurdular.

of offf bu derin dünya devleti de hap gibi bi şey, her konuda deva oluyor :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Her şekilde Vakit ile paralel hareket eden bir yandaş medya grubu zaten var, bunu geçtim de, örneğin Hürriyet, Fatih Çekirge... Adet yerini bulsun hesabı evet, yöntemin çirkinliğini filan söylüyor, söylemese zaten o da yandaş medyaya yapışmış olacak. Fakat şu eklediği: "İçerik tam bir iflas, Savunulacak yanı yok." Montaj üretim olan bir içeriğe bunu deme hakkını kendinde nasıl bulabilir? Bu son derece vahim, öyle gösterip böyle vurma olduğu için etik bakımdan daha da sakıncalı.

 

Altaylı... "Baykal partisinden çok evi ile uğraşsa iyi olur" şeklinde son derece çirkin bir imada bulunmasının ciddiyetle, etikle bağdaşması nasıl olası?

 

Ya gazetesinde Baykal'ı yatakta gösteren karikatür? Tüm bunlar Baykal'a belden aşağı vurmadan başka bir şey olmayan çirkin yöntemler. "Bu işi bari gençlere bıraksaydı" türü sataşmalar, imalar, bunlar çok çirkin değil mi? Hepsi kaset içeriğini peşinen gerçek kabul eden, "montajlama olabilir mi?" kaygısını tümüyle gözardı eden yargısız infazlar değil mi?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Baykalin istifa ettigine gercekten inaniyormusunuz guldurmeyin beni bu sadece Turkiyede kullanilan acitasyondan baska birsey deyildir neden boyle bir kaset birden bire ortaya cikiyor ustelik bu kaseti kac kisi izledi sorabilirmiyim birincisi kaseti izleyin oyle yorum yapin derim bu sadece bir duzmece hic bukadar kotu gizli cekim olurmu yani benim oglum bile onlardan guzel cekim yapar.. Bu kaset duzmece bir sey gayet amatorcede cekilmis ama bugun Star haberde Ugur Dundarla K.kilicdaroglunun arenadaki vtrsinde Kemal kilicdaroglu aynen soyle diyor bize deniz baykal hakkinda bircok goruntu geliyor ama biz acip bakmiyor.. Bunun uzerine Ugur Dundarda sunu soyluyor bizim elimizede rus bayanlarla beraber goruntusu geldi ustelikte montaj yayin degildi dedi buyrun buradan yakin.. Simdi Deniz Baykalin istifasi kime yaradi tabiki Deniz Baykalin tekrar genel baskani secilmesine yariyacaktir parti arkadaslari baski yapip tekrar donecektir partinin basina.. Referandum var halk Deniz Baykala komplo duzenledi diyecek ve buyuk bir ihtimalle hayir diyecektir referandumda ... ve sonuncusu secimlerde buyuk bir ihtimalle CHPde oy patlamasi olacaktir.. Yillardan beri Turkiyede yapilan kirli politika iste bundan ibarettir..

Bu sözlere insaf denir ancak.

 

Arkadaşım böyle bir senaryo olabilirimi? Ne demek kaç kişi izledi sizin dünyadan haberiniz yok internet sitelerinde facebook sayfalarında varan 1 diye gezip duruyor.

 

Kendi düzmecesi diye bir şeyin söylenmesini ben ahlak dışı buluyorum çünkü adam torun sahibi,diğer kadın evli ailesi ve çocukları var.

Kim kendisine böyle bir senaryo yaza bilir?

 

Ben bu güne kadar CHP ye oy vermedim, CHP li de değilim, bu görüntülerin gerçek olduğunu da düşünmüş olsam da chp ve Baykal yapılan bu ahlaksızlığı kınıyorum.

 

Bu oyunu kendi içinden ya da dışından kim yapmışsa bu oyun geri tepmiştir... Ve Baykalı daha çok öne çıkarmıştır, umarım Baykal genel başkanlığa geri döner.

Evet, bu bir düzmecedir? Fakat video çekimi bir düzmecedir.hiçbir kanıt yoktur bu görüntülerde görüntüler net değil ve kimin olduğu da tam olarak anlaşılmıyor.

Birçoğumuz Levent Kırca nın skeçlerini izlemişsizdir adam o kadar güzel makyaj yapıyor ki, konuşmasa belki de onun levent kırca olduğunu anlamayacaksın.

 

Şimdi bu kasetteki görüntününde onun gibi makyaj olmadığını nasıl kanıtlayacaksın?

 

Böyle bir durumun olduğunu farz edelim....Kime ne o insanın özel hayatı evet o insan büyük bir kitleyi temsil etse de evi ve odası kendine aittir özelidir.

Birileri gizli çekim yaparak ahlakazılık olarak gösterdiği görüntülerdeki ahlaksızlığa kendiside ortak olmuyormu ?

kendileri çok ahlaklıydı o ortamda ne işi vardı...yada kendisini ahlaksız görenlerin gösterdiklierine hangi ahlakla inacaksınız !

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.